Restaurant La Piciorul Porcului

Vizualizari 20.207 Vizualizari 
Comentarii 18 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Evaluarea Restograf
(May-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 59 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt35686

M-am dus cu multa incredere si curiozitate pana in Mihai Bravu ca sa vad si sa mananc la La Piciorul Porcului, despre care mai auzisem de cateva ori, insa nu a meritat drumul doar pentru mancare, chiar daca am platit putin. Restaurantul e deschis de multi ani, de prin 2005, intr-o casa de langa Biserica Romano-Catolica Sfanta Cruce, de la iesire din pasajul de la Mihai Bravu. Mi-a placut cum e amenajat, sunt culori deschise, calde, vesele, e curat, sunt poze si caricaturi amuzante pe pereti - toate cu si depre porci, evident. Casa are geamuri ermetice, care nu se deschid, un lucru caruia eu nu i-am vazut rostul, mai ales ca nu au terasa (sau, mai bine spus, au una atat de mica incat nu cred ca incap doua mese acolo). Mi s-a parut foarte interesant conceptul de la Piciorul Porcului - sa ai o multime de mancaruri traditionale romanesti pe scenariul aferent. Insa mancarea nu difera cu mult de cea de la Burebista sau de la alte restaurante de acest fel care incearca sa te pacaleasca cu semipreparate de la supermarket. Nota pe care am pus-o la mancare e, deci, mai mare decat ar trebui, e pusa mai mult pentru incurajare... Si serviciul a fost cu totul altceva decat te-ai fi asteptat intr-un loc care se autopozitioneaza "ne laudam ca sintem cel mai vesel restaurant cu specific porcesc din Bucuresti". Dimpotriva! Un chelner sictirit, apatic, plictisit, caruia ii era lene sa si vorbeasca si chiar sa se uite la noi... a fost lamentabil! Preturile sunt mici La Piciorul Porcului, dupa cum am mai spus, insa nu e de ajuns pentru a merge acolo din alt motiv decat cel legat de apropiere, daca lucrati sau daca locuiti in zona. Sigur, la preturile respective e putin probabil sa poata face ceva semnificativ diferit, pentru ca ar trebui sa cumpere alte produse, din alta parte, probabil, inainte de a se gandi cum sa le gateasca mai bine. Cu alte cuvinte, La Piciorul Porcului s-a pozitionat cam la fel cu La Mama, adica mancare mediocra dar ieftina. Nu zic ca ar fi neaparat o strategie perdanta, in fond celor de la La Mama pare sa le mearga bine cu ea. Sa stiti, doar... (GB)

Localizare Restaurant La Piciorul Porcului

Strada Gheorghe Petrascu 9, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Am fost astazi sa luam prazul la acest mic restaurant impins de curiozitate si mai ales de faptul ca locuim in zona. Chiar din primele clipe am observat ca in salon era cam racoare…
Am observat originalul meniu pe care l-am gasit pe masa dar…surpriza. Incercand sa comandam am observat ca ni se spunea “nu avem produsul astazi” chiar si …specialitatea bucatarului, asa ca am schimbat tactica. Am intrebat ce au si asa am reusit sa comandam mancarea.
Servirea destul de prompta avand in vedere ca era doar un singur ospatar si erau cam 3-4 mese ocupate. Mancarea adusa la masa nu era foarte calda si tinand cont de temperatura din salon se racea fff repede…
Toaleta relativ curata dar se vedea ca trecea rar cineva pe acolo sa goleasca cosul de gunoi…
Surprinzator este ca desi se bate moneda pe fiscalitate, nota de plata era scrisa pe o hartie fara nici un insemn al restaurantului !!!
Una peste alta desi este relativ ieftin nu il recomand.

Reply

Mancarea este chiar o porcarie. Am comandata astazi la pranz un ciolan pe varza si mi-a adus un mezel de la supermarchet incalzit pe varza – 33 RON platiti pentru nimic. Am inapoiat mancarea si am plecat. Chelnerul apatic, locatia placuta insa.
Nu recomand

Reply

Mai nou au o ospatarita,urata si nepoliticoasa…nu stie nici makr cum sa ia comanda pakat k restaurantul si mankarea sunt ok..

Reply

    Macar de ai invata sa vorbesti corect inainte. Si faptul ca ospatarita e urata din punctul tau de vedere nu ne ajuta nimic.

    Reply

Si mie mi-a placut. Amfost si in 2011 si in 2012, in 2013 am fost plecat din tara si am revenit anul asta la “carciuma” mea preferata.
Nu stiu cum ati nimerit voi, dar mie mi-a placut si anul asta la fel de mult, mai ales ca, de cand n-am mai fost eu asu adus si imbunatatiri la meniu: incercati ficateii in crusta, nu – sa va para rau!
Cat despre chelnerul sictirit, cred ca este vorba despre acelasi tip care ei La Piciorul Porcului dintotdeauna – un tip inalt, atletic, cu parul grizonat si care e mai apatic, dar nu e niciodata nepoliticos.
Cred ca e un fel de mascota:), l-am gasit aici si la doi ani dupa ce m-am intors!
Oricum, una peste alta, Porcul la fel de bun s generos la portii si corect la pret.

Reply

Am fost la piciorul porcului,mankarea buna totul ok…mnumai ca chelnerul era ft sictirit sh chear pe la ora 9seara ne-a dat afara…

Reply

Partea amuzanta este ca n-a fost amuzant deloc. Nu stiu cum era in 2011 sau 2012, dar in 2013 este praf, cel putin asa a fost in seara asta. Cel mai vesel restaurant cu specific porcesc din Bucuresti, dar cu probabil acelasi chelner plictisit si sictirit, face referire exclusiv la meniu si la decor, nu si la atmosfera! Apropo, in vara lui 2013, se inchide la 21 (in jurul nostru se strangeau mesele;))Pacat ca n-am ajuns in 2011!

Reply

Mincarea ne-a placut foarte mult. Extrem de gustoasa, proaspata. Chelnerita foarte draguta si comunicativa. Il recomand cu toata caldura in primul rind pentru calitatea mincarii, nu neaparat pentru preturile relativ mici.

Reply

Intr-adevar nu este un restaurant cu mancaruri complicate, dar pt specificul lui chiar este bun. Nefumatori, servire ok, ambient f placut. Cat am asteptat mancarea, am comandat sorici si tuica, foarte bune(la alte restaurante mult mai bine cotate, mult mai scumpe, cum ar fi Robinson din Predeal, am comandat visinata, care de fapt era apa cu alcool si suc de visine din comert). Mancarea a fost calda, adusa destul de repede. Surpriza a fost desertul, am luat tiramisu, mai bun decat cel de la Quatro Stagioni; aproape ca gust de cel pe care il fac in casa cu cele mai alese ingrediente. Asta a fost in feb 2010…..dar ma indoiesc ca s-a schimbat ceva.

Reply

Am fost si eu La Piciorul Porcului, la recomandarea unui prieten care se “asorta” cu comentariile de aici, mia putin insa cu recomandarea specialistului d-voastra.
Mi-a placut: si locul si, mai ales mancarea. Toata mancarea, tinand cont de faptul ca am fost 5 persoane care ne-am comandat cu feluri diferite si le-am gustat pe toate.
Nu inteleg cum un restaurant despre care clientii se pare ca au o parere buna (iar unii chiar foarte buna) poae avea o cronica atat de nefavorabila. Oare noi am mers in alt loc?
Am scris acest comentariu nu pentru a-i lauda (nu par a avea nevoie la cati clienti erau chair itnr-o zi de miercuri dupa-amiaza), doar pentru ca m-am simtit cumva aiurea ca cineva spune ca mancarea care noua ni s-a parut foarte bune este “mediocra” si din semipreparate (desi genunchiul de proc si cotletele de berbecut de exemplu, nu vad cum ar putea di semipreparate!)

Reply

am fost la o petrecere acolo, foarte frumos decorul, funny.

mancarea foarte gustoasa. fiind un eveniment organizat, meniul era prestabilit, asa ca m-am delectat cu bucatele alese de sarbatorit, mi-a placut f. mult “branza la tigaie”. nota maxima si celui care a scris meniul 😉

Reply

Am fost si eu ieri ,04.12.2011, pentru prima data acolo…. super, vesel, mancarea tare buna, atmosfera cum imi plece mie.
Sper sa merg cu colegii de serviciu sa organizam acolo mini Revelionul.

Reply

am verificat de doua ori data la care a fost facuta recenzia deoarece m-a cam surprins continutul ei si vroiam sa vad de cand e, pt ca eu stiu restaurantul cam de doi ani, de la ziua unui prieten, cand desi venisem cu inima un pic stransa din cauza numelui si-a autoreclamei de “carciuma” am fost placut impresionata de atmosfera/ambianta, de mancare, de servire, ba chiar am si revenit.

Stiu ca e vorba de gust si gustul nu se discuta, insa eu tot n-am inteles de ce nu v-a placut mancarea?

si mai ales partea cu semipreparatele din comert (incerc sa-mi dau seama ce era semipreparat mai ales ca nu au un numar exagerat de preparate in meniu si in afara de ciorbe toate se prepara pe loc, probabil de aici servirea nu tocmai rapida pe care ati amintit-o. Iar la o mancare gen: “picior de porc pe varza calita” sau “rasol de porc cu bere neagra si hrean” ce sa fie semipreparat? Apropo, stiati ca pt acest din urma fel trebuie sa va programati anterior? Explicatia: o zi dureaza statul in bait si una in cuptor :)

ps: cred ca afirmatia lor cu “cel mai vesel restaurant porcesc” se referea la ambient si nu la faptul ca ar fi angajat niste entertaineri pe post de chelneri :))

toate cele bune :)

Reply

Eu am fost de curand si mi-a placut foarte mult mancarea. Si, in plus, mi s-a parut mult mai buna decat la Burebista, daca tot ati facut
comparatie si daca eu tot am fost un client fidel al celui din urma destul de mult timp.
In rest, atmosfera amuzanta, chelnerul care m-a servit da, nu era cel mai vesel personaj, dar nici nu m-a sictirit cu nimic: a fost corect si prompr. De inveselit m-au inveselit posterele de pe pereti si modul in care este prezentat meniul!

Reply

Superchef, super-bauta, am mancat ca “porcul”, ca doar este tematic.
Serios: locul foarte curat, produsele proaspete si gustul lor de neegalat.
Sper ca acum cand da soarele sa deschida si terasa, ca am vazut ca aveau loc.

Reply

Placut, placut. MMMMMMMMMMMMMmmmmmm, si acum salivez gandindu-ma la mancarea lor. Pacat ca nu e mai mare, ca lumea s-a cam prins ca e ok si incepe sa fie cam aglomerat. Cred ca deja e bine ca inainte sa te duci si sai telefon sa faci rezervare.

Reply

Intr-adevar mancarea face toti banii. Si ilustratiile de pe pereti geniale. Foarte potrivite cu profilul si atmosfera. Si mi-a mai placut ca in zona nu e o problema cu parcarea.
Am mancat branza la tigaie si rasol de porc in bere (ne-a invitat cineva si facuse comanda cu o zi inainte pentru rasol).
Si acum imi ploua in gura cand ma gandesc

Reply

Am fost si mi-a placut. Chiar foarte mult. Cel mai mult mancarea: savuroasa, proaspata si multa (chiar prea multa intr-o portie pentru o singura persoana care vrea sa manance mai mult de un fel!). Pretul absolut rezonabil in ceea ce priveste raportul calitate-pret.
Ambianta -calda, amuzanta, intima.
Serviciul ok. Ar putea fi putin mai rapida servirea, dar tinand cont de faptul ca am fost intr-o zi foarte aglomerata, nu m-a surprins.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ one = 3



Taguri: , , , , , , , , , , , , ,