Restaurant Nicoresti

Vizualizari 69.416 Vizualizari 
Comentarii 68 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Evaluarea Restograf
(Nov-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 7065 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Despre lumea care se invartea la Obor vorbeste Stelian Tanase: „Foarte amestecata, foarte pitoreasca, un amestec de Orient si Occident, de oraseni si tarani, fiecare cu vorba lui, cu obiceiul lui, cu portul lui. Oborul si negustorii lui au fost cea mai fierbinte parte a orasului, mai mare traditie ca aici nu e si comert mai viu nu se desfasura nicaieri. De-a stanga si de-a dreapta Caii Mosilor erau mii de pravalii, era cea mai sigura adresa daca voiai sa cumperi ceva mai ieftin decat in marile magazine”.

Inca de atunci credem in rasfatul zilnic pe care fiecare gurmand il merita. Nu ai nevoie de un eveniment special ca sa te bucuri de placerea unei mese alaturi de prieteni si de trairea iscata de un platou “boieresc”. Ai nevoie doar sa stii ca frumusetea vietii este data de micile placeri, ca masura timpului o dam noi oamenii, iar cand vine vorba de a relationa, o carciuma isi are locul perfect in viata ta.

Astfel, de cateva zeci de ani, cand pofta a manat spre ceva bun, romanesc, cand fiecare zi s-a vrut o sarbatoare, cand inima tanjea dupa laptele de pasare al bunicii sau dupa ciorbele ei drese, cand a fost dor de-o farfurie cu sarmalute in foi de vita, cand a strigat in fiecare pofta de gurmand, cerand o masa plina de carnuri la gratar sau un ciolan rumenit langa o fasole bine fiarta, oamenii au ajuns la Nicoresti – un loc ce poarta in spate o poveste veche, in care simti viata, o cinstesti si o iubesti, o carciuma autentica din inima unui Bucuresti mult prea grabit ca sa mai simta placerea unei mese tihnite.

Ce ne recomanda? E simplu, pofta de viata si mancarea buna cu specific trational romanesc! Intr-un aer boem te indemnam la relaxare si desfatare, dorind sa redescoperi savoarea unei conversatii si placerea de a ciocni un pahar cu prietenii. Pentru tine, cel ce iubesti aceste lucruri, cel ce stii sa te dregi cu o zeama de potroace, sa te ghiftuiesti cu un ciolan pe varza acra, sa razi, sa canti cu lautarii, sa simti … pentru tine suntem de aproape 40 de ani NICORESTI!

Parte din restaurantul Nicoresti este si Salonul Amantelor . Detalii pe Facebook .

Pe scurt28654

Am revenit la Nicoresti dupa exact un an, auzind din mai multe locuri ca au facut un “facelift” acolo; pe partea de amenajare si decoruri, in primul rand, insa si pe meniu si pe mancare. Intr-adevar, salile de jos au fost destul de mult schimbate, renovate si innoite, cu mobila si decoruri ceva mai apropiate de cele ale zilelor noastre. Salile de sus au ramas foarte “traditionale”, cu un aer din alte vremuri, dar si cu o mocheta din aceleasi vremuri, care nu ar avea ce sa caute intr-un astfel de loc. In mai putine cuvinte spus, noua fata a restaurantului Nicoresti arata rezonabil, desi nu cu cel mai inspirat concept.

Mancarea mi s-a parut mai buna decat cea de acum un an. Meniul e imens la Nicoresti, cu de toate, si cu mancare gatita si cu feluri traditionale si cu bucatarie de oras. Pare sa fie mancare cinstita, muncita, facuta cu multe eforturi in bucatarie, desi nu cred ca au ceva iesit din comun pe acolo, nemaivazut si nemaigustat in alta parte in Bucuresti. Serviciul e destul de bun si el, dezinvolt si personal, semn ca sunt obisnuiti cu clientela recuranta. Si preturile sunt rezonabile, asa ca Nicorestiul e o buna optiune pentru cei care lucreaza si locuiesc in zona, un loc placut, cinstit, la care primesti cam ceea ce te astepti sa gasesti de fiecare data. (GB)

-------------------

Nicoresti a fost o vreme un restaurant pomenit de multe ori atunci cand cineva vorbea despre mancare traditionala romaneasca in Bucuresti. Acum s-a mai retras din circuitul gastronomic si a devenit un mic restaurant de cartier si de proxilitate pentru locuitorii si angajatii din zona, care vor sa manance ceva fara surprize la preturi rezonabile. Decorurile sugereaza o mica glorie trecuta, meniul e romanesc normal, cu ceva mancare gatita si cu meniu de oameni grabiti si nu foarte cheltuitori la pranz. Serviciul e destul de personal, cum e si de asteptat sa fie in localurile de vecinatate cu clienti "ai casei". (GB - Nov 2010)

Recenzii & Articole

Topul restaurantelor din Bucuresti pe 2011   
George Butunoiu (Dec 2011)

Saptamana trecuta au fost anuntate si inmanate Premiile Restograf pe 2011 restaurantelor din Bucuresti cu cea mai buna mancare. Spun “cea mai buna mancare” pentru ca acesta a fost singurul criteriu de evaluare si de departajare. Fara a tine seama, deci, de amenajare, decoruri, atmosfera, ...
........................................................................................................ citeste tot


Nicoresti, file de poveste... (prezentare)   
Ioana (Nov 2011)

Intr-o zi discutam la o masa cu un client care imi povestea despre Bufetul Muscel… “Asa se numea pe atunci, spunea el, prin 1976, cand imi numaram gologanii prin buzunar si veneam aici sa mananc doi mici pe o felie de paine unsa cu mustar. Era mizerie, isi amintea el, erau niste scaune mici, ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Nicoresti

Str. Toamnei nr. 13 (colt cu Maria Rosetti nr. 40), BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Nu stiu ce asteptari au altii dar eu, cand ajung la Nicoresti,sunt multumit cu ce primesc. Si vin aici cand mi-e pofta de mancare romaneasca cu gust asa cum trebuie. Nu-mi trebuie aranjament cu pretentii pe farfurie, vreau doar gust romanesc si pret ok si asta gasesc aici.

Reply
Claudiu Alexandrescu May 4, 2016 at 10:36 am

scuze pentru comentariile multiple, dar parea sa nu se posteze :)

Reply

Carciuma autentica, mancare buna si foarte buna. Tips: cereti recomandarea ospatarului; meniul e lung si deseori vi se ofera ce nu e trecut pe acolo – sunt anumite feluri stiute doar de clientii casei ce nu au fost niciodata in meniu:). Mi s-a intamplat cand am mers prima data cu un prieten…

Reply
Claudiu Alexandrescu May 4, 2016 at 9:51 am

Carciuma autentica, mancare buna si foarte buna. Tips: cereti recomandarea ospatarului; meniul e lung si deseori vi se ofera ce nu e trecut pe acolo – sunt anumite feluri stiute doar de clientii casei ce nu au fost niciodata in meniu:). Mi s-a intamplat cand am mers prima data cu un prieten…

Reply
Claudiu Alexandrescu May 4, 2016 at 9:51 am

Carciuma autentica, mancare buna si foarte buna. Tips: cereti recomandarea ospatarului; meniul e lung si deseori vi se ofera ce nu e trecut pe acolo – sunt anumite feluri stiute doar de clientii casei ce nu au fost niciodata in meniu:). Mi s-a intamplat cand am mers prima data cu un prieten…

Reply
Adrian Vasilica April 5, 2015 at 3:56 am

Iesind de la Teatrul National m-am gandit sa mananc ceva la Nicoresti. Era cam intre ora 10 si 11 seara. Intru-un tarziu am reusit sa ajung acolo dupa ce-am trecut prin strazi ruinate si intunecoase pline de maidanezi agresivi dintr-o zona supercentrala al acestei capitale europene. Cand am intrat, localul era cam gol, vreo doua mese ocupate. M-am asezat la o masa si am fost luat in primire de o tiganca ciufuta care, schitand grimase ostile, mi-a atras atentia din prima faza ca restaurantul va inchide in juma’ de ora.

Am ramas calm si am ales limba de vita cu masline, un pahar de vin rosu si apa minerala. Am fost servit de ospatareasa care ma intampinase atat de dragut, precum si de colega ei, o romanca, si asta cam apatica dar aparente ceva mai normala in comportament.

In bucatarie era un vacarm monstru din cauza unor reparaturi cu bormasina intreprinse probabil de unul din bucatari in maieu. Praful si galagia intrau fara jena in sala de mese. Limba a fost proaspata, frageda, iar maslinele negre bune, chiar daca nu teribil de bune. Sosul de rosii a fost ceva cam acrisor pentru gustul meu. Painea servita a fost proaspata, cu coaja crocanta si foarte gustoasa. Vinul rosu foarte bun. In cursul cinei mele cele doua matracuci de cartier devenisera din ce in ce mai amabile (se apropia timpul notei de plata).

Desigur nu mai este Nicorestiul de alta data. Nici macar n-aveau vinuri de Nicoresti. As fi vrut sa savurez o Babeasca Neagra de Nicoresti, da‘ canci. Mancarea a fost buna; n-ar fi rau de recomandat pentru o masa de pranz, dar nimic mai mult.

Reply

Eu recomand Restaurantul La Nuci din Afumati in special pentru ciorba de burta, dar nu numai si pentru celelalte preparate delicioase care contin multe ingrediente facute in casa ceea ce ofera un gust unic :) . Eu aici am mancat pentru prima data ciorba de burta si nu am regretat, acum a devenit un obicei sa opresc aici si sa mamamc.

Reply

    M-am dus special pentru ciorba de burta in spelunca pe care o recomanzi. Paine uscata, ciorba cu gust ciudat, sa nu mai vorbesc de oamenii care se perinda pe acolo (personal si clienti)
    Chiar si la City Grill am mancat ciorba mai buna ca in mizeria aia plina de cefe late.

    Reply

am constatat cu parere de rau ca mancarea la nicoresti nu mai e nici pe departe ce era acum vreo 10 ani, cand restaurantul arata ca o carciuma dar mancarea era memorabilia. Ultima experienta a fost total nefericita, ciorba de burta era ingrosata cu muulta faina ramasa nefiarta, piureul mergea cel mult la o cantina, coastele erau mezel pus putin pe gratar la incalzit. NU MERITA cand ai atatea alte variante.

Reply

Ai dreptate Daniel , s-a mâncat bine in acel restaurant , se mănâncă bine si acm, dar se va minca mereu , este si rămâne tot Nicoresti … Cu multă stima pt acel patron,piros Ioan

Reply

Consumat din nou acolo, totul foarte bun. “Like” again! :)

Reply

in toate restaurantele in care am mancat pana la nicoresti, puteai obtine un rabat daca erau multi la o masa si consumatia era mare.
la nicoresti platesti 10% in plus peste consumatie daca sunt 8 sau mai multi la o masa.
decand mi-au luat 10% in plus fiindca mi-am invitat niste prieteni la restaurant, nu am mai pus piciorul pe la ei.

Reply

    Ce haios ești d-le , in toate restaurantele in afara si in tara se pune tips 10% , sunt servici ce se plătesc in restaurante, la ce mai vi in restaurant mergi la impinge tava si nu-mai plt acei 10% , dar chiar ești penibil cu acest comentariu!! Marian Bruxelles

    Reply

Good restaurant targeting medium class customers. Very good services, food above average (a few dishes very good), nice decoration. Very good value for money.

Reply

Slab de tot. La ciorbe se asteapta si cite 15 minute. Nu am idee de ce, ori sint la rece si deci de ieri ori le face atunci desi nu pare.

Mincarea e in functie de bunul plac al bucatarilor, cum prinzi, in general sarat totul. Ciorba de burta e una din cele mai slabe din Bucuresti, un fel de apa chioara cu otet in exces si burta rasfiarta, e cert ca se foloseste burta americana care e intii prefiarta si apoi congelata.

Mincarea e deci sub mediocra, e greu de crezut ca chef nu-stiu-care (Florin) spune ca ii place aici, probabil a prins o zi buna desi nici “La Dud” unde gatea el nu era nimic special. Portii mici la preturi absolut umflate.

Personalul de la Nicoresti e format din chelneri ciudati, cu una exceptie feminina care e ok si in stare sa faca o recomandare ferma pentru un fel sau altul. Ceilalti stau ascunsi dupa bar sau ii gasesti pe strada, dar nu la servire care e preluata de picoli. Mai sint vreo doi barbati semi sictiriti.

Nu e de mirare ca e gol cam tot timpul.

Mincarea e slaba, asta e cert.

Reply

    Eu zic invers, se vede de la o posta comanda. Sa dam cu pietre este foarte usor, eu raman la sarmalutele mele de post…

    Reply

    Stana, nu mai bine zici tu de bine de restaurantul care te plateste decat sa arunci cu pietre in altii?
    La subiect: am fost de vreo cinci ori la Nicoresti in sase luni si de fiecare data am mancat foarte bine si la preturi foarte decente…si Perla Harghitei la sticla comunista de 0.5l…..un deliciu….

    Reply
Restaurant Nicoresti May 23, 2013 at 11:56 am

…spicuiri de pe net…
Chef Florin isi da jos sortul

De Andra Iliaş pe 01 mai, 2013 la ora 18:49

Diseară e o nouă ediţie a emisiunii MasterChef, pe Pro Tv, de la 20:30. Îl vei vedea pe Chef Florin ieşindu-şi din pepeni, dar cu siguranţă că nu vei avea ocazia să îl vezi răspunzând sincer şi amuzant la întrebările cu care Playboy a vrut să-l pună în dificultate. Nu a mers!…
………..
Zi-ne câteva locuri unde se mănâncă bine în România, fără să-ţi laşi jumătate de salariu la o masă.
Simplu. Eu mănânc la Nasser în Domenii, la Nicoreşti şi la Energiea. Iar în alte oraşe să spunem terasa Sasha din Vama Veche, No Pardon din Satu Mare şi Sergiana din Braşov. Cam astea sunt locurile în care poţi mânca bine şi ieftin. Pentru categoria ”bine şi scump” am alte locaţii unde poţi ieşi, dar vi le spun data viitoare!

http://www.playboy.ro/playmakers/20-de-intrebari/chef-florin-isi-da-jos-sortul-10783847#

Reply

Zilele astea imi voi lua sotia si voi veni sa vad despre ce e vorba… Vad multe opinii pro si contra, asa ca o sa incerc pe pielea mea :). O sa revin cu impresii.

Reply

Am fost saptamana trecuta a doua oara pe la Nicoresti si am mancat iar foarte bine fel principal, ciorbe, desert, icre…foarte bun si asta a fost parerea tuturor celor patru care au servit :). Recomand!

Reply

Chiar daca m-am oprit sa scriu acest comentariu la acest restaurant (pe care il si stiu) te rog, draga George, sa il consideri ca si unul general. Zona de comentarii ale clientilor au evoluat catre o copie fidela a OTV-ului. Oricine vrea sa improaste cu noroi un restaurant si-a gasit mediul potrivit. Injurii aduse cu sau fara temei (de cele mai multe ori fara), opinii disimulate care sa te faca sa crezi ca daca mergi undeva vei gasi raiul pe pamant sau o cocina, sute de voturi date de patronii (sau angajatii) restaurantelor intr-o singura zi(maxime pentru ei, minime pentru concurenta)etc. etc. O minte organizata cred ca poate face slalom printre aceste lucruri si sa isi ia informatia de care are nevoie, numai ca nu cred ca asta a fost intentia ta initiala. Si desi scopul nobil de la care ai plecat pare ca deviaza de la concept (la fel ca si La GB & Oscar), cred ca lucrurile cu Restograf merg in directia buna: traficul ti-a adus si publicitatea de care aveai nevoie pentru a sustine cheltuielile si probabil sa faci deja si profit. Dar mare atentie, profit a facut si Dan Diaconescu…

Reply

    Cu sistemul de votare (Votul Cititorilor) se va rezolva in curand, cand vom folosi un sistem de autentificare. Cat despre cine si ce spune despre un restaurant, nu avem ce sa facem, nu avem noi cum sa verificam ca e adevarat sau nu, ca e pus cu bune sau cu rele intentii, ca e postat de cineva de la concurenta, sau invers, ca e pus chiar de catre cineva de la restaurantul respectiv… Acestea sunt limitele Internetului, nu prea exista solutii daca vrei sa fii cat mai democrat si sa lasi pe fiecare sa-si spuna parerea sub anonimat. GB

    Reply

Pt dl Mergea – gandacul din ciorba cred ca ti-a cazut din haine direct in farfurie
adica l-ai adus de-acasa
Pentru cei care se vaita ca mincarea n-a fost sarata le sugerez sa foloseasca o ustensila care se afla pe masa si se numeste solnita
de altfel,sarea face rau la sanatate
Pt cei care spun ca nu vor sa mai calce aici le urez sa nu mai calce pt ca oricum tot timpul e plin, citeodata chiar nu mai sunt locuri

Reply

    Daca citeai comentariile cu mai multa atentie si cu si mai multa bunavointa ai fi vazut ca am mentionat utilizarea solnitei chiar daca nu in mod explicit (mi se parea mult prea logic pentru a scrie clar de unde se poate adauga sare). De platit nu am fost platita de nimeni, desi poate ar fi fost dragut sa isi asume cineva achitarea notei… Revenind, duminica seara la ora 19:30 in doua dintre salile restaurantului erau fix 4 mese ocupate (incluzand-o pe a noastra)asa ca varianta cu “tot timpul e plin” nu prea sta in picioare si e si foarte usor de verificat la o simpla privire de afara.
    Chiar daca esti un fan al localului incearca sa fii obiectiva, si chiar daca ceea ce mie mi s-a intamplat are o incidenta de sub 1 la o mie de cazuri, libertatea de exprimare imi permite sa imi descriu experienta proprie!

    Reply

      Nu inteleg ce tot cauti la Nicoresti daca ai numai critici
      N-ai decat sa te duci la alt local cu preturi mai piperate dar cred ca esti un om acrit si carcotas care habar n-are ce e aia o mancare buna si ieftina

      Reply

Nu va uitati la cei care critica – sunt platiti de concurenta
Nicoresti este unul dintre ultimele restaurante cu adevarat bune – mincarea este ca la mama acasa – chelnerii sunt f amabili avind in vedere ca cei care vin sunt mai ales obisnuiti ai localului
si mai ales preturile sunt f accesibile
Daca va pricepeti la bucatarie, veniti, nu o sa va para rau, iar daca nu, veti afla ce inseamna o mincare adevarata

Reply

Dupa saptamani de dieta si pofta de ceva traditional romanesc, ne-am hotarat duminica seara, (17.02) sa incercam restaurantul Nicoresti, ca tot se afla in topul preferintelor clientilor pe site-ul restograf.ro. Fata de ultima noastra descindere in zona, acum mai bine de 10 ani, diferenta este substantiala, cel putin in ceea ce priveste ambianta, si serviciile au fost fair, daca nu luam in seama chiar regulile celei mai stricte etichete… Insa la capitolul mancare, am avut un soc: desi nu sunt o amatoare de sare, si in consecinta existenta acesteia in cantitati nu prea mari nu ma deranjeaza, am avut surpriza ca 2 dintre cele 7 feluri comandate sa nu aiba DELOC, ceea ce nu mi s-a intamplat niciodata pana acum… Nu am facut o tragedie din asta, ca acolo unde nu e se poate adauga, insa imaginea per general a fost destul de “avariata”. La fel de inoportun a fost excesul de maioneza in salate… Din toata masa pot spune ca cel mai mult ne-a placut desertul, care a “scapat turma” tortul casei fiind la mare arta, dar si restul deserturilor comandate pot fi clasificate ca reusite. Nu stiu insa daca asta ma va determina sa ma mai intorc acolo in urmatorul deceniu!

Reply

Am gasit un gandac in ciorba,mi-au spus ca a venit de afara ca ei nu au gandaci.Incredibil,nu m-am simtit niciodata asa de umilit si plin de greata!!!Rusine!!!

Reply

Eu nu as vrea sa vorbesc despre Nicoresti, desi mie imi place. Vreau doar sa spun ca pe langa felurile de bucatarie romaneasca “de oras” gasesti aici lucruri pe care cu greu (sau poate deloc) le gasesti in alta parte. Am mancat acum cateva zile niste maduvioare in malai excelente si fudulii de curcan cu varza calita. E adevarat ca trebuie sa stii ce sa comanzi, pentru ca meniul e mare si lucrurile excelente sunt strecurate printre feluri oarecum banale. Va mai sugerez creierul macelaresc, pastrama de berbecut (foarte frageda), saramura de crap si ciolanul cu fasole (pentru cine se incumeta la lucruri mari). Si la desert tortul cu ciocolata si nuca, excelent.

Reply

Ieri de Sfantul Andrei am fost cu familia in oras sa sarbatorim si cum nu eram decisi la ce restaurant sa mergem am zis sa cautam unul “bun” si uite asa am dat de acest site unde acest restaurant este in top cititori pe locul 2…ei bine sincer va spun ca nu cred ca am mancat si eu si familia o mancare mai proasta in viata mea,eu am comandat cotlete de berbecut si cu cartofi taranesti care erau de culoarea neagra (de la oxidare cred) nu va mai spun de gust nici nu am putut sa am ating de ei …socrul meu a comandat miel la tava iar piureul arata execrabil pana si un piure praf cumparat de la magazin,cel mai ieftin arata cu mult mai bine decat mizeria aceea pusa in farfurie,nu mai zis de miel care era doar fiert… o bataie de joc,s-a mai comandat o portie de muschi haiducesc,talpa de pantof.Regret ca nu am pastrat nota ca sa le trimit toate controalele incepand cu protectia consumatorului dar asa am sa fac de acum incolo cu fiecare restaurant care-si bate joc.Sincer nu l-as recomanda nici dusmaniilor.

Reply

In general merg la restaurante italiene, imi place mancarea lor; consider mancarea romaneasca mult prea “neprietenoasa” cu un regim dietetic normal. M-am bucurat ca am gasit in lunga lista de meniu de la Nicoresti solutii pentru mine; salate, legume, etc. A fost prima vizita. Serviciu atent, mancare buna, atmosfera cu muzica romaneasca a anilor 90 – 2000 si chiar mai veche.

Reply

O BOMBA ORDINARA DE MAHALA!!! RUSINE!!!
Este frumos ce se povesteste aici despre ciorbe, tocanita si alte bucate “ca la mama acasa”, insa eu voi relata altceva. Aseara am fost cu un amic sa luam masa de seara la cunoscutul Nicoresti, unde chiar dupa ce am luat loc atentia ne-a fost atrasa de un personaj, altminteri cica client cunoscut al localului, aflat intr-o extrem avansata stare de ebrietate, care facea eforturi serioase sa “socializeze” cu ceilalti clienti prin injuraturi, comentarii de mahala, cuvinte jignitoare adresate personal celorlalti clienti si schimonoseli faciale asociate de gesturi triviale. Doua perechi la mese diferite si trei doamne la alta masa au decis sa paraseasca prematur localul. Din acel moment atentia acestui derbedeu s-a concentrat asupra noastra. Rugamintile mele adresate personalului sa-l convinga pe scandalagiu sa plece acasa au fost in zadar, iar la scurt timp s-a ajuns la un conflict direct corporal, cu greu controlat de mine si de un chelner. La cateva minute a sosit un echipaj de politie, format din 4 politisti. Show-ul a continuat cu acestia, si ei primind aceeasi portie de trivialitati si injuraturi. Iar totul s-a terminat cu rugamintea politistilor ca NOI sa parasim localul pentru a-l nu mai provoca pe golanul scandalagiu. Personalul nici macar nu s-a scuzat, iar ei le-am promis ca nu mai calc pe acolo toata viata. Halal Politie, halal Nicoresti.
O BOMBA ORDINARA DE MAHALA!!! O RUSINE!!!

Reply
    Restaurant Nicoresti October 10, 2012 at 9:05 am

    Draga Matei,
    Daca personalul nu si-a cerut scuze o facem aici, chiar daca este putin tardiv. Incidentul este real si sincer si il regretam. Din pacate ne este foarte greu sa controlam reactiile clientilor, cu atat mai mult cu cat, asa cum ai relatat, si politiei i-a fost greu sa o faca. Ce putem face insa este sa trecem acest gen de personaje pe „lista neagra” si sa ne asiguram ca nu vor mai trece nicioadata pragul restaurantului. Pot sa te asigur cu toata sinceritatea ca a fost un incident izolat, iar atmosfera de la Nicoresti, la pranz sau la cina, este una foarte destinsa si placuta. Am fi foarte bucurosi daca vei putea trece peste suparare si ne vei mai fi oaspete, sa te bucuri nu numai de mancarea buna ci si de o atmosfera placuta.

    Restaurant Nicoresti.

    Reply

      Un asemenea raspuns ma lasa masca! N-am fost niciodata la acest restaurant, dar acum chiar nu mai merg in veci! Cat despre politisti, aceste “javre ordinare” platite de catre naivii care platesc impozite peste impozite, numai de bine! Constatari stim si noi sa facem, domnilor! Voi sunteti platiti sa si rezolvati, nu sa musamalizati!

      Reply

Am fost saptamana trecuta pe la ei. Era vreo 6.30-7PM si batea vantul pe acolo. Si as spune ca e pacat pentru ca locul arata foarte decent, usor accesibil, gasesti usor loc de parcare si au o “terasa” foarte placuta. Personalul este foarte amabil, mancarea f buna (o ciorba Nicoresti si o varza cu scaricica), iar preturile sunt decente. Per ansamblu, restaurantul are un raport pret/calitate/cantitate foarte bun.

Reply

Eu recomand. Mancarea excelenta (au cel mai bun piure din oras) servita corespunzator si la timp (15-20 minute de asteptat mi se pare decent) Personalul este amabil, dar fara sa fie intruziv. So, go :-)

Reply

multumesc pentru harta! chiar nu stiam unde sa caut una… 7 scari am mai facut insa azisuem de pestera aceasta dar nu imi imaginam ca e chiar asa de ingusta… numai bine si vreme buna in viitoarele trasee!

Reply

nu stiu cand ati fost voi la Nicoresti…insa de 1 mai am vrut sa mergem acolo in drum spre casa pe la ora 20:00…stupoare…nimeni in interior, terasa dezasamblata la propriu…si cu un aer cam neprietenos pentru cine il cunostea inainte…astfel incat ne-a fost cam teama sa mancam acolo, nesttind de cat timp erau ingredientele la numarul “mare” de clienti…pot sa spun si ca stam in zona si nu l-am vazut in ultimul an niciodata prea populat…

Reply

    Eu am fost ieri la Nicoresti si din pacate am stat in salon pentru ca nu am mai avut loc pe terasa; e cu totul altceva fata de cum stiam eu de vara trecuta ca arata terasa, aerul de gradina veche a fost inlocuit de o constructie cu multa lumina in primul rand. O schimbare pare ca s-a produs si in ceea ce priveste clientela, pentru ca am vazut multi corporatisti in locul clientelei de cartier. Mancarea buna.

    Reply

Am ajuns de trei ori pe la Nicoresti, si inainte si dupa renovare…Peste medie bucataria, singurul minus este durata servirii dar es la cat de cuprinzator este meniul

Reply

Saramura de crap exceptionala, am incercat-o ieri. Tortul casei, cu ciocolata si nuca, de asemenea foarte bun. Cele mai multe preturi intre 10 si 20 de lei, asa ca iesi sub 50 de lei de persoana pentru o masa cu aperitiv, fel principal si desert. Recomand.

Reply

Am fost si eu la acest restaurant dupa atatea aprecieri citite aici, dar nu mi se pare deloc ca merita locul 1 in topul cititorilor! Mancarea este in regula ca si preturile dar totul este mediocru si nu de top! De aceea sunt sigura ca patronii isi dau singuri aceste voturi si isi scriu atatea comentarii pro! Imi pare rau de acest top, dar nu o sa mai am incredere in el!

Reply

Nu as fi decis sa postez aceste randuri daca nu vedeam ultimele doua comentarii. Am mancat sambata la Nicoresti. Stiam restaurantul din anii ’90, cand mancam aici destul de des. Tot ce cred ca trebuie sa spun este ca mie mi se pare ca acum este peste ce oferea pe atunci… E adevarat, piata restaurantelor din Bucuresti in acea vreme era cu totul alta, nu gaseai oferta din ziua de azi iar evolutia este evidenta. E un restaurant pe care il pot numi cel putin corect, cu mancare buna, preturi decente (se poate manca un aperitiv sau o ciorba foarte gustoasa sub 10 lei) si serviciu destul de atent.

Reply

Nu merita sa se numeasca restaurant!
Cei care il recomanda probabil au primit o ciorba gratis. Rusine!!!!!
Cea mai proasta mancare din Bucuresti…regret ca mi-am pierdut timpul si banii cu el.
Amlasat mancarea neatinsa in farfurie de buna ce-a fost…sa va fie rusine!!!!

Reply

    Marian Toader. Bai jegule, dacă te dai mare si Vr restaurante de lux, la ce dracu vi acolo sa maninci? Merg des in restaurante in afara, dar este o mizerie ….. De nu iti vine sa maninci… Așa ca tot muritori comentează ca nu este ok, dacă ar fi gratis nu ai comenta…. Ești un tzaran ce mincai pe ziare , si acm critici si Sp vb urite , nesimtitule!!!

    Reply

Multumesc mult ultimelor doi clienti ai N! Mi-au slavat o groaza de bani si de nervi. Nu intentionez sa calc in veci pe acolo, chiar daca n-as mai fi mancat de doua zile. Mai bine salam de la supermarket ca la ala scrie pe eticheta despre ce-i vorba, mai stiu si eu, asa ca nu am nicio surpriza. Aici atatea cuvinte pompoase si … ce daca?

Reply

Cu parere de rau scriu acest comentariu, mai ales ca am decis sa merg la acest restaurant inspirata fiind de cele citite aici si de mancarea pe care o stiam din trecut.

Pe scurt, am fost serviti de catre un chelner care a uitat sa imi aduca apa ceruta, ciorba si laptele la cafea in doua randuri. Ciorba de perisoare pe care o comandasem a venit la 10 minute fata de celelalte ciorbe si a venit rece si cu perisoarele sfaramate complet. Prietenul meu a cerut un bors de peste care a fost bun, insa ciorba de burta a fost mediocra. Am mai cerut un pastrav la gratar care nu s-a remarcat in vreun fel, iar, la recomandarea aceluiasi chelner, prietenul meu a comandat hamsii prajite care au fost excesiv de sarate, dar totusi comestibile.Adaug la minusuri painea veche si scrumierele care au zacut in fata noastra in timp ce chelnerii se uitau la tv, beau bere si fumau in bar.
Da, carciuma e ieftina si salonul de la parter e renovat dragut, dar la ce bun?

Reply

Am fost azi la Nicoresti, impresionat de faptul ca a fost votat nr.1.
Nimic nu mi s-a parut de remarcat:
-cladirea cu aer de hotel/restaurant de 2 stele
-chelnarii aerieni si foarte putini interesati de cei de la masa
-mancarea, care nu s-a ridicat deloc la standardele unui restaurant bun.
Am mancat un bors de miel, foarte prost pregatit, mielul era plin de seu, ciorba in sine facuta fara gust si aspect. La felul 2 am avut un ciolan cu fasole uscata si muraturi. Ciolanul a fost ok, fasolea sa zicem ca a fost acceptabila dar foarte putina, painea sub orice critica, veche si uscata, muraturile acceptabile dar nu par de casa.
Per ansamblu NU as mai manca acolo a doua oara, decat daca as muncii prin zona si la pranz am nevoie de un restaurant fara pretentii unde sa mananc repede ceva.
Ca sa inchei cu o comparatie, mananc destul de des la restaurantul Hard Rock/Il Calcio din Drumul Taberei si diferenta intre Nicoresti si restaurantul Hard Rock este exact ca diferenta intre un hotel de 2 stele versus unul de 4 stele. Hotelul de 2 stele ar fi restaurantul Nicoresti…

Reply

Dragi cititori, m-am luat dupa acest top si mare mi-a fost mirarea cand am vazut ce e defapt cu restaurantul de pe primul loc in topul cititorilor.

Copii, de fapt e o bomba groaznica, cu finisaje jalnice de pe vremea lui Ceausescu, cu copertine din azbociment (dupa cum se vede si in poza). Iar cu clasamentul nu e de minune cum e pe primul loc in topul cititorilor, isi citesc singuri descrierea la infinit si se voteaza in oglinda. La mai mare si vant bun in pupa !. Era pe vremuri un lider african care isi lungise poalele tunicii ca sa-i incapa toate decoratiile pe care singur si le dadea.
Sunteti GENERALISIMI ! …. ca Ceausescu !

Reply

    Amice, cred ca esti “confuz”!
    Matale cind te duci la un restaurant maninci decorul, de ne vorbesti de finisaje?

    Citeste mai atent ce scrie pe “logo”-ul acestui site “monografia gastononiei” nu monografia decorurilor.

    Nu m-as mira sa judeci si un concert simfonic dupa uniformele orchestrei !! loooll

    In orice caz remarca a fost amuzanta! Inteligenta…..

    Reply
    Restaurant Nicoresti December 9, 2011 at 6:34 pm

    Draga Mircea,
    Trebuie sa recunoastem ca si noi am fost placut surprinsi sa vedem ca suntem printre preferatii cititorilor Restograf desi nu avem nicidecum pretentia celui mai bun sau celui mai frumos restaurant din Bucuresti. Ne gandim insa ca poate raportul pret versus calitate pentru servicii, mancare si ambianta ii face pe clientii nostri sa ne aprecieze. Noi am explicat in Autoportret ce ne dorim, cum gandim si ce poate sa gaseasca clientul la Nicoresti. Si poate faptul ca punem mult suflet in ceea ce facem conteaza…
    Referitor la comentariul tau un lucru este foarte interesant: desi poza pe care o invoci nu mai este de actualitate, iar schimbarea este radicala (apropo, sunt luni bune de cand acele copertine nu mai sunt acolo :) si urmeaza sa trimitem o noua poza cu exteriorul restaurantului), remarcam convingerea cu care categorisesti restaurantul cu apelativul de “bomba groaznica”. Te asteptam cu drag la Nicoresti; daca atmosfera si decorurile nu vor fi tocmai ceea ce iti place, vom accepta criticile; daca mancarea nu va fi pe gustul tau iar serviciile le vei gasi proaste, vom apleca urechea si vom vedea ce avem de remediat. Dar inainte de a face orice remarca, te rugam sa vii si sa ne cunosti!
    Noi, cei de la Nicoresti

    Reply

      Dupa cate greseli si cat de ilogic este acest text, probabil, tot Ioana aia l-a scris. “Logica” ei zice destul de multe si despre clienti. Intai vorbeste despre decor si atmosfera, iar apoi despre mancare, de parca eu ma duc la restuarant sa mananc o… copertina.
      Eu, clientul dezgustat

      Reply

        Imi pare asa de rau ca nu inteleg partea cu logica si scenariul dumneavoastra. Textul este ilogic? Explicatiile? Cum putem fi clienti dezgustati daca nu ne ducem sa vedem despre ce este vorba? Este adevarat ca o putem face tot la modul virtual. Cat despre analiza de text, limba romana, vezi mai jos “ultimelor doi clienti” si exprimarea de gen “aia”, ma fac sa deduc multe.
        Ce putem face, judecam pe baza unor informatii virtuale si devenim si lideri de opinie. Mai sunt si pareri bune pe aici, e bine sa le cantarim pe toate, acum depinde si de ce dorim sa vedem, tine de perceptia si conceptele fiecaruia, se intampla uneori sa vedem ceea ce este in noi de fapt…
        Iarta-mi clipita de dirigentie.

        Andrei, clientul care a gustat (si scuza-mi, rogu-te, pleonasmul)

        Reply

Cred ca acest restaurant ar trebui urmarit pentru un studiu de marketing si pozitionare pe piata: decoruri catre lux (foarte elegant si intim, dupa parerea mea), servicii bune, mancare foarte buna (cel putin ce am mancat eu) si paradoxul vine din preturile mici raportate la ce se ofera. De aici se naste intrebarea, catre ce gen de clientela s-au orientat: catre cei cu cu bani multi s-ar putea spune analizand cum e amenajat si faptul ca mancarea este foarte buna, insa daca te uiti la preturi nici de departe, pare ca vizeaza volume… Sunt foarte curioasa cum va fi peste un an, daca va rezista acest concept destul de nou zic eu, daca vor umbla la preturi sau daca mancarea va fi la fel de buna..E de urmarit pentru cei pasionati de branding si marketing in general.

Reply

Cred ca informatia referitoare la acest restaurant este putin depasita din toate punctele de vedere (vad ca recenzia e din noiembrie 2010). Am fost in week-end la Nicoresti iar decorurile NU sugereaza deloc o glorie trecuta – nu au nimic de a face cu ce e poze; foarte elegant, cald, intim, rafinat, un mic salon de arta cu tablouri si orologii vechi pe pereti, o pianina… Mi-a placut tare mult. Mancare excelenta (si poate cu asta ar fi trebuit sa incep), preturi decente, serviciu bun chiar daca restaurantul era duminica la pranz fara nici o masa libera.

Reply

    Da, asa e, am fost acolo acum aproape un an, e posibil sa se fi schimbat multe de atunci. Daca e asa, cei de la Nicoresti ar fi putut sa-mi trimita informatiile si, eventual, poze, ca sa fac actualizarile pe site, cred ca ar fi in interesul lor sa faca asta.

    GB

    Reply

am fost Duminica cu cativa prieteni
mancarea f f gustoasa
ciorba de loboda, ciorba de perisoare, ardeii umpluti si sarmalele – ceea ce am incercat noi si ne-a placut

pofta buna,celor care vor ajunge dupa noi

Reply

este cel mai super restaurant di bucuresti am mancat cele mai bune bunatati am mai mancat si cea mai buna inchetata..era si de calitate…Recomand oricui restaurantul Nicoresti

Reply

Nu mai stiu sa fi mancat altundeva asemenea bunatati. Merita sa incercati, sunt ca la mama acasa. Atmosfera este placuta, iar gazda este primitoare. Recomand cu caldura restaurantul Nicoresti.

Reply

Eu am ajuns aici pe baza unei recomandari. Eu asa lucrez, pe baza de recomandare si nu glumesc cu asta. Asta imi este meseria. Sunt sceptic in prima faza si chiar caut nod in papura. Si de aceea am cerut bors de rata, crezand ca va fi o proba cu incuietoare. Am fost arogant. Nici macar nu am privit ospatarul in ochi. Trebuie sa recunosc ca am privit si inca mai privesc si acum cu ochii mintii borsul de rata primit. Atentie! Borsul de rata face parte din meniul ad-hoc. Interesanta idee.

Reply

Pentru mine Nicorestiul e mai mult decat un restaurant, e locul unde ma vad cu prietenii saptamanal, mananc mai mult decat bine intr-o atmosfera intima si destul de ieftin… Nu il recomand pentru fitosi… e pentru oameni care vor sa manance bine, la preturi rezonabile. Vad ca zilele astea renoveaza salonul de la strada, sper sa nu schimbe atmosfera…

Reply

Am fost ieri la Nicoresti la invitatia unui prieten si am stat pe terasa. Dragut, intim… Nu de fite… Servicii super promte, un ospatar foarte amabil (prietenul meu mi-a spus ca il stie de multi ani, de cand mananca el acolo). Un lucru mi-a placut foarte tare: am gasit in meniu lucruri pe care eu nu stiu sa le mai fi intalnit in alte restaurante din Bucuresti: creier pane si macelaresc, fudulii de curcan, organe de vita si vitel, lapte de pasare la desert… Iar recomandarea zilei era “momite si maduvioare”. Eu am mancat o pastrama de berbecut si sincer de mult nu am mai mancat o pastrama atat de buna… Am intrebat bineinteles de unde iau pastrama si mi-au spus ca o fac acolo, ca au reteta lor pentru bait. Daca ar lucra putin la decor cred ca ar putea redeveni ce spunea dl. Butunoiu ca a fost Nicorestiul odata.

Reply

Aici se mananca cea mai buna ciorba de perisoare din Bucuresti, va spune un fan al ciorbelor. Se face cu zeama de varza si pur si simplu e delicioasa. Chiar daca nu mai e ce a fost odinioara, Nicoresti inca exceleaza pe cateva feluri de mancare traditionala romaneasca, motiv pentru care ramane o locatie de referinta.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ five = 10



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,