Restaurant Pescarul

Vizualizari 11.589 Vizualizari 
Comentarii 12 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Peste & fr. de mare
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Jan-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 22 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt34405

Pescarul e un restaurant bine cunoscut bucurestenilor care erau tineri pe vremea lui Ceausescu. De aceea si clientela Pescarului e oarecum distincta, cu media de varsta sensibil peste cea a restaurantelor din jur. E situat la parterul unui bloc vechi de pe bulevardul Nicolae Balcescu, aproape de Universitate si nu pare sa mai fi fost renovat de pe vremea in care dl Ghimis nu era patron, ci doar un simplu "sef de unitate" socialista, iar dl Ilie nu isi pusese si "Nea" in fata. Meniul e lung, am pierdut sirul pe la 130, si e concentrat pe bucataria romaneasca si pe peste. Stiu de la cativa admiratori ai Pescarului ca daca Nea Ilie vrea, pot iesi lucruri foarte interesante si deosebite din bucataria lui. Insa pentru turisti si pentru clientii ocazionali nu considera intotdeauna ca merita efortul, asa ca mancarurile sunt destul de amestecate, unele bune si foarte bune, altele mai putin. Preturile sunt normale iar serviciul e destul de bun. E de mers la Pescarul mai ales daca aveti un "pont", daca sunteti prieten cu dl Ghimis sau cu Nea Ilie sau daca sunteti in trecere prin Piata Universitatii si vi se face foame. (GB)

Recenzii & Articole

Marile restaurantele comuniste dupa 20 de ani   
George Butunoiu (May 2011)

Astazi scriu despre cum se simt in capitalism marile restaurante ale lui Ceausescu. Daca s-ar apuca niste sociologi sa prinda intr-un volum gros ce avem noi acum pe Restograf despre gastronomia post-Revolutie, si sa completeze apoi cu istoria comunista si cu cea antebelica a restaurantelor ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Pescarul

Nicolae Balcescu 9, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Am fost la restaurantul pescarul cu mama si tata,un Ospatar drăguț nea luat comanda si am servit saramura de crap extraordinara de buna,si ieftin.

Reply

Am fost la restaurantul pescarul, cu doua colege de la facultate. Am stat pe terasa, si ne-a recomandat ospătarul George, icre si batoc de somn, o bunătate!! Sigur o sa mai revenim si in alte zile!!!

Reply

Cel mai bun peste din bucuresti!servirea foarte repede

Reply

Ce-a mai buna scrumbie de Dunăre o găsiți la restaurantul pescarul!!

Reply

Azi 5.05 am mâncat un borș pescăresc si batoc de somn la prețuri rezonabile.

Reply

Scurt istoric al Restaurantului Pescarul
In anul 1950 s-a deschis Restaurantul Pescarul pe b-dul Nicolae Balcescu !
Dupa 10 ani de functionare s-a decis renovarea si schimbarea completa a designului acestei locatii ! Interiorul saloanelor a fost proiectat in stil vapor si dotat cu decoratiuni specifice. Tot interiorul a fost capitonat cu lambriu de mahon. Toate aceste date sunt atestate in cele 2 “registre de bord” pe care le puteti gasi si chiar scrie in ele incepand din anul1960. Dupa 1989 aceste saloane nu au fost renovate ( inlocuite cu rigips/pal/pfl ) tocmai din dorinta conservarii acestui design pescaresc pe care marea majoritate a celor ce ne aleg pentru servirea unei mese cu specific pescaresc il indragesc si nu doresc sa il piarda datorita amintirilor legate de anii tinereti ! Despre calitatea preparatelor noastre va rugam sa va spuneti dvs parerea .
Va asteptam sa ne vizitati si sa gustati din produsele noastre traditionale cu promisiunea ca acestea vor fii de cea mai buna calitate !
Va multumeste Olteanul Ghimis Marin si ai sai fii Florin si Alex
O zi frumoasa !

Reply

Am fost la noul “Pescarus” ieri … dupa 30 de ani. Nostalgie … Acum 2 luni vroiam sa fac o rezervare insa mi-au raspus ca se reface … Ieri, am gasit un restaurant NOU dau MEDIOCRU din punt de vedere al “gastronomiei” … NU a fost o cina satisfacatore. Meniul cam ca la “Carul cu bere”: mediocru. Dau un 6 pentru servicii, un 5 pentru “bucatarie” … un 7 pentru noul decor. Acum 30 de ani se minca mult, mult, mult mai bine. Mie mi-a trecut nostalgia.

Reply

Chelnerii lasa de dorit, nu dau atentie clientilor, poti sa imbatranesti pana sa te intrebe ei ce poftesti, daca mai ramai sa astepti cateva ore, poate pe la inchidere, cine stie…

Reply

Oribila servirea, un tigan mic si murdar m-a luat la ros ca de ce nu stau jos la masa, ca el mi-a zis sa iau loc!!!
Asa local, fereasca sfantul!

Reply

daca ai fi cu 20 ani mai tinar ce idei mai ai marinica din oltenia sint convins ca toti turisti s-au clienti locali revin cu cea mai mare pofta de mincafe -marine lipseste cocoselu din vitrina rosu sti tu la cine ma refer cu respect pt. toata fam. GHIMIS–toledo-costica

Reply

SC Biotech Research SRL
Jud. Calarasi, Com. Gradistea
Nr. ORC J51/592/2006
C.U.I. RO 19084525
Tel. 0724-550.008, Fax. 034-281.15.24
E-mail: [email protected]

SCRISOARE DE PREZENTARE
Stimate domn/ Stimata doamna

Suntem o societate relativ nou infiintata, de catre doi specialisti in domeniul alimentar.
Dorim ca in cateva randuri, sa va prezentam o oportunitate de afacere pe care, societatea noastra doreste sa o initieze si impreuna cu Dvs. in urma unei colaborari durabile si eficiente, sa o dezvoltam in interes reciproc avantajos.

Pe scurt dorim sa comercializam intr-un magazin specializat peste si fructe de mare (fresh sau congelat), produse ce sunt aduse intr-un regim de import intracomunitar de pe piata greceasca de profil, o piata foarte bine dezvoltata si diversificata.
In scopul optimizarii acestei activitati, dorim ca in situatia in care aceasta propunere prezinta interes din partea Dvs. sa va distribuim o data sau de doua ori pe saptamana, peste si fructe de mare, de pe piata de profil din Grecia la preturi mult mai avantajoase decat cele din Romania.

Transportul se efectueaza cu autospecializate transport produse din carne autorizate de catre D.S.V.S.A. ce au capacitati de 3,5 tone. Autospecializatele dispun de echipament pentru controlul temperaturilor in timpul transportului (termograf).

Daca oferta noastra este utila activitatii Dvs, va rugam sa ne precizati (utilizand datele de contact) ce produse prezinta importanta pentru Dvs.

Ing. Dragan Ionita Marius

Reply

Cind te reintorci in Bucuresti, Pescarul este unul din restaurantele din Bucuresti in care merita sa intri macar sa iti reinprospatezi amintirile din “Epoca de Aur”.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− 2 = three



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,