Restaurant Sarpele Roz (Marul de Aur)

Vizualizari 102.720 Vizualizari 
Comentarii 49 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Nov-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 215 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

"Lumea e mica! Ce mai... cateva mese" - *Gheorghe Dinica*... Bine ati venit la Restaurantul "Sarpele Roz"! Situat in incinta complexului "Marul de Aur", Sarpele Roz ridica obloanele si va invita intr-o calatorie boema. Odata intrat in restaurantul Sarpele Roz, veti simti caldura amintirilor interbelice. Plecam de la un concept pur romanesc, cu o bucatarie tranditionala, artisti de seama, muzica veche romaneasca. Aflati intr-o atmosfera prieteneasca, garantat nu veti parasi Sarpele Roz decat a doua zi dis de dimineata. Antrenul este sustinut de maestrii Marius Mihalache si Nelu Ploiesteanu care va vor incanta in fiecare seara cu muzica de pahar. Sarpele Roz s-a nascut din dorinta de a oferi oamenilor atmosfera serilor de odinioara!

Meniul Sarpele Roz - aprilie 2012 (click pentru a deschide)
Pe larg

Sarpele Roz e cel mai nou restaurant de top bucurestean, cu aspiratii indreptatite, de data aceasta, la un loc in partea cea mai de sus a clasamentului restaurantelor cu bucatarie romaneasca, atat traditionala, cat si urbana. Sarpele Roz a luat locul restaurantului Istria, care restaurant Istria a luat locul unui club, care club a luat locul unui restaurant libanez (sau chinezesc, sau or fi fost si unul si altul acolo), care restaurant libanez a luat locul destul-de-faimosului-pe-vremea-lui-Ceausescu restaurant Marul de Aur – asta daca nu au mai fost si altele intre timp acolo. Dar sa o luam invers…citeste tot
Recenzii & Articole

Topul restaurantelor din Bucuresti 2012 (comentat)   
Restograf (Jan 2013)

Ca in fiecare an, in decembrie Restograf nominalizeaza si premiaza cele mai bune restaurante din Bucuresti. De fapt, am premiat cea mai buna mancare din Bucuresti, pentru ca acesta a fost criteriul exclusiv in alcatuirea topului, si niciun alt criteriu, cum ar fi ambianta, serviciile, preturile etc...
........................................................................................................ citeste tot


Sarpele Roz a deschis terasa   
(May 2012)

Iata ce vi se promite (extras din comunicatul de presa): "Terasa Sarpele Roz este o oaza de liniste, intr-o zona centrala unde oamenii sunt grabiti, stesati de zgomotul masinilor si cufundati in rutina zilnica. Cum ai intrat pe poarta la umbra copacilor batrani te intampina o neasteptata si ...
........................................................................................................ citeste tot


Topul restaurantelor din Bucuresti pe 2011   
George Butunoiu (Dec 2011)

Saptamana trecuta au fost anuntate si inmanate Premiile Restograf pe 2011 restaurantelor din Bucuresti cu cea mai buna mancare. Spun “cea mai buna mancare” pentru ca acesta a fost singurul criteriu de evaluare si de departajare. Fara a tine seama, deci, de amenajare, decoruri, atmosfera, ...
........................................................................................................ citeste tot


S-au deschis 7 restaurante mari dintr-un foc in Bucuresti   
George Butunoiu (Dec 2011)

Noiembrie a fost o luna cu multe noutati pe piata gastronomica bucuresteana. S-au inchis destule restaurante, insa s-au si deschis la fel de multe, si nu dintre cele mai mici, ci din acelea la care investitiile nu pot avea numere cu mai putin de sase cifre. Dintre cele care s-au inchis, mi-au ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Sarpele Roz (Marul de Aur)

Calea Victoriei 163 (Piata Victoriei), BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




“Prea Gipsy,prea ca la tara”!Mare greseala ca am poposit aici,dar din greseli invata omul.Nimic,dar nimic nu m-a impresionat.

Reply

Am fost de curand la acest restaurant, nu vreau sa comentez nimic despre cuma arata si ce fauna populeaza acest local ci fiind vorba de un restaurant ma voi rezuma strict la capitolul mancare.
Stimati domni meniul tiparit (cu poze) nu are absolut nici o legatura cu ceea ce primesti in farfurie, mancarea este oribila la gust, prost preparata, si se serveste rece.
Cu siguranta nu voi mai calca in viata mea in acest restaurant.

Reply

am fost aseara,au cantat cei de la Mahala rai banda,tot respectul,au facut show,a cantat doamna Lincan-o intonatie de proasta calitate,de dna. Catanga Nu cred ca mai existe cuvine-PERSONAJ DE JOASA SPETA,este a doua oara cand o vad in carne si oase,aceleasi melodii,un mod arogant si o lipsa de banii acuta,pacat…,cu privire la taxa de 30 lei,sa spunem ca au meritat cei de la formatia mahala rai banda,da se fura la notele de plata,oleci afumat ca un caltabos,preturi foarte mari,sa nu mai zic ca aseara erau niste indivizi de pe la antene impreuna cu dna. Mara Banica o persoana de 2 bani impreuna cu sotia lui pepe,o tigancusa galagioasa,oribila,,,,,,,,niste persoane foarte galagioase……..una peste alta,localul nu te da pe spate…..

Reply

Am fost la Sarpele Roz pentru prima si ultima oara seara trecuta 30.01.2014.
Am nimerit in toiul unei petreceri de prost gust cu Cornelia Catanga si al ei barbat facand un fel de nunta ….la peste 60 de ani. Atmosfera era colorata cu tot felul de “vedete” promovate de Dan diaconescu si preluate de celelalte televiziuni pentru emisiunile de gen.
Trecand peste aceste aspecte, sa ajungem si la mancare: Aceasta a lasat de dorit!! Tinand cont de specificul restaurantului, am decis sa comandam mancare romaneasca….
Am inceput cu un “platou traditional” care era orice dar traditional nu, adica continea doar mezeluri luate din supermarket si nimic din ceea ce reprezinta o mancare traditionala. Am comandat apoi un ceaun taranesc cu coaste carne la garnita si carnati…si aici dezamagire totata: coastele erau in proportie de 90% oase sparte fara pic de carne…doar zgarciuri. carnatii nu prea grozavi, carnea era cat de cat buna.
Sa vorbim acum si despre desert: stiind ca localul nu detine laborator pt prepararea prajiturilor si ca acestea sunt furnizate de catre cofetarii, si dorind sa evit a manca ceva vechi, am decis sa comand o portie de clatite, gandindu-ma ca vor fi preparate pe loc si voi manca ceva proaspat….gresti!!! clatitele au fost servite reci (cine stie de cand zaceau facute acolo).
Vinul casei pe care l-am servit avea un gust dubios…probabil era ceva luat de la carrefour la bidon de 5 lintri si pus in carafa.
NU RECOMAND ACEST LOCAL
PRETURILE SUNT FOARTE MARI
ARMOSFERA ESTE UNA DE BIRT SI NU DE RESTAURANT CARE ARE PRETENTII CA E IN CENTRUL CAPITALEI SI APLICA PRETURI PE MASURA
AM AVUT O EXPERIENTA NEPLACUTA IN ACEST LOCAL

Reply

Eu am fost la Restaurantul Sarpele Roz chiar in seara de Revelion, eu si inca 400 de persoane. Atmosfera a fost nemaipomenita, mancarea foarte buna si bautura la fel de buna. Se vedea “cu ochiul liber” ca TOATA lumea se simtea” bini di tot”.

Reply

19.12.2013 – Never again!
Aspect vulgar (pereti rosii cu poze pe ei, lumanari ca la parastas), muzica data la maximum (imposibil de purtat o conversatie cu cel aflat la 30 cm distanta), aperitiv prost (sorici ca talpa, ghiudem iute-foc si cu miros de gaz, ceapa caramelizata pana la ardere, castravete vested, piftie nesarata), debarasarea mesei cu scapare felie caltabos pe scaunul pe care stateam… Nu am rezistat si am plecat inainte de felul principal (care am aflat ca a constat in diverse fripturi RECI la ceaun). Iar haina lasata la garderoba mirosea a fum de tigara mai tare decat puloverul purtat in salon! Nu-l recomand decat celor care vor doar sa bea (se pare ca vinul este chiar bun!) si sa asculte muzica lautareasca la maximum de decibeli.
Pe scurt: de la 1 la 5, nu le-as da mai mult de 2!

Reply

Au schimbat meniul recent, acum e tot traditional romanesc si e mai bun. Din ce am luat noi au fost apreciate pulpa de rata pe varza, tuzlamaua de creste de cocos si sarmalele in ceaun. Meniul e mai atragator, aveti din ce alege. Sambata seara e plin, muzica, oameni de tot felul. Optiuni ok pt vinuri, majoritatea romanesti plus cateva straine. Atmosfera e ok, de petrecere, servirea aproape buna. Mancarea a fost ok, ne-a placut, sugerez sa incercati. Daca nu mergeti cu asteptari majore pt mancare si va place atmosfera de petrecere romaneasca, nu cred ca veti regreta o incercare.

Reply

Nu a mai mancat nimeni acolo din 16.09.2012?
A fost inchis? S-a desfiintat?

Reply

am citit o parte din comentarii, e normal ca parerile sa fie impartite, am fost pe vremea cand se numea marul de aur,voi merge din curiozitate si dupa aceea voi comenta

Reply

astazi am fost la restaurantul Sarpele Roz sa-mi sarbatoresc ziua de nastere si m-am simtit foarte bine, atat eu cat si invitatii mei. ospatarii sunt foarte amabili si propmti, lume buna in jur (am recunoscut doua personalitati), muzica romaneasca veche (din categoria Zaraza , Hai sa ne intalnim sambata seara, etc) care se aude incet pe fundal astfel incat discutia la fiecare masa se poarta fara a te auzi si vecinii.

Reply

Foarte tare restaurantul asta jur ziua e demential la terasa racoare e perfect!

Reply

Eu i-am tot vazut la tv la diverse emisiuni!N-am fost acolo dar o sa ma duc

Reply

Eu am fost vineri fiind invitata la o aniversare altfel nu cred ca ajungeam pe acolo, auzise de restaurant dar m-am gandit ca e cu lautari si nu-mi place genul.Fratilor a fost DEMENTIAL mult peste asteptarile mele au cantat asa: Silviu Biris, Anca Turcasiu, Florin Chilian Irina Sarbu si Marius Mihalache.ce mai superb ….Si atata adunatura de clase sociale n-am mai vazut :)Oamenii de calitate stiu sa se distreze :)

Reply

oameni buni ………cu tot respectul va marturisec ca am citit toate comment-urile pe care le-ati lasa pro si contra , am analizat si chiar am fost la sarpele roz… o asa ,,curvasaraie” ca ocolo nu am vazut … si o spun intr-un sens bun ….de ce? pai dupa parerea multor frustrati, care considera ca daca ai ceva mii de lei in conturi, trebuie sa conduci peste tot unde te duci, fratilor la restaurant si in general la restaurante din alte tari , te duci pentru clasa sociala pe care o reprezinti …..bunici nostri strabunici nostri pentru unii, asa se distrau ei in perioada interbelica , atat ii duceau pe ei mintea … atunci nu exista david guetta si madona …nu exista shaorma si kfc …ca sa prinzi o masa la un restaurant cu lautari trebuia sa apelezi la relatii ca asta era situatia in zilele bucurestiului interbelic ..si ca sa nu o lungesc prea mult ….am o intrebare pentru toti care sunt contra SR : cand va mananca ? va scarpina -ti?

Reply

de 8 martie a fost super, n-am fost inspirati sa facem rezervare mai demult si am gasit loc abia in salonul de evenimente care era langa dar aceiasi artisti + bonus NELU PLoiesteanu…superb

Reply

Este suuuuper!!! Haterii sa se abtina de la comentarii rautacioase si sa improste cu venin in alta parte. Am fost de 8 martie si nu am vazut in viata mea un loc care sa vibreze cu viata, veselie, muzica, dans ca aici.

Reply

Mie mi-a placut foarte mult e un loc in care ma intorc cu drag mereu si am auzit ca se intoarce Nelu Ploiesteanu a lipsit ceva duminica ma duc sa il revad imi aminteste de tineretile mele

Reply

tu cu 25 lei vroiai sa si mananci sa si bei si sa iti cante si ploisteanu la ureche daca se poate =))

Reply

@Mircea, acei bani merg la artisti, untura si palinca sunt un bonus, e ca si cum ai merge la un spectacol/concert si platesti intrarea.
E destul de corect.

Reply

Cum sa platesti si sa mananci untura pe paine ??? Aici nu mai tine de pretentii si atmosfera,tine de bunul simt,te fura astia de bani la tot sa nu mai zic de nota de plata..RUSINE !!!

Reply

Eu am fost foarte impresionata de acest loc, lucrez la brd si vazusem in piata victoriei un banner cu afisul cu nelu ploiesteanu, am mers de curiozitate intr-o pauza de masa, mi-a placut foarte mult e un loc cald care iti da o stare de melancolie eu recomand acest restaurant pt pranz ce-i drept seara nu am fost pt ca nu imi place galagia dar mancarea e ok preturile ok si ospatarii au tp sa serveasca clientii :)

Reply

Am fost si eu aseara… concluzii :

-Arata bine
-personalul destul de amabil insa nu exceleaza
-asa zisa taxa de intrare in care ti se aduce la masa o palinca niste untura si sare total aberanta cu alte cuvinte iti baga pe gat ceva ce nu vrei sub pretextul celor 25 ron/pers – o porcarie
– servirea extrem de proasta am asteptat o ora pt o cola pe care am cerut-o de 3 ori pana au reusit sa o aduca
– mancarea ok sa zicem insa nu exceleaza
– am cerut ceva si au adus altceva dupa 2 ore de asteptat . am preferat sa nu cer sa mi se schimbe mancarea pt a nu primi vreun toping care nu este in meniu
– atmosfera ok nu sunt fan rest. cu lautari deci nu comentez aici
– nota cand a venit era cu 200ron mai mare noi fiind 7 eram trecuti 14 plus alte cateva maruntisuri

Concluzie :
Afara este vopsit gardul si inauntru’ leopardul ca sa nu o lungesc prea mult

Management extrem de prost.

P.S un perete fals a cazut peste cateva mese ocupate . presupun ca nu au fost foarte fericiti clientii . eu unul ma ridicam si plecam…

Reply

    acea taxa de intrare se ia pentru artistii ce concerteaza in seara respectiva, nu se ia in fiecare seara,ospatarii sunt intradevar praf si aia pe care a cazut peretelele ce pot spune…ghinionisti :)

    Reply

PS: Si am vazut si VEDETE

Reply

Suer muzica si atmosfera , am nimenrit sambata la petrecerea unei amice si am ramas impresionat eu care sunt mai mult pe genul disco-clubbin dar totul a fost excelent nu credeam ca o sa imi placa pt ca imi zisese amica mea ca e cu lautari dar sincer aveam o parere proasta despre genul acesta de locuri insa acesta este cu totul si cu totul special si decorul si vinul:)) de mancat nu pot sa imi dau prea mult cu parerea ca ma luat niste platouri din catre ne-am cam saturat dar oricum a fost ok O sa revin cu siguranta

Reply

Voi romani nu stiu ce aveti comoara aici. In Grecia nici un restaurant nu are asa artisti mari ca nu poate sa plateasca. Asta Marius Mihalache e superstar. Bravo!

Reply

Pentru corectitudine voi incepe cu minusurile pentru ca asteptarile au fost mai mari:
-fauna usor dubioasa;
-carpaccio de vita decongelat incomplet;
-taxa nejustificata (coperto) pt 2 persoane 50 lei !!
-solistii canta muzica lautareasca tinand bancnote de 100 in mana…
-muzica tarafului prea stridenta pt un local nu prea mare
…si plusurile :atmosfera placuta (inclusiv lumanarile !), mancare gustoasa, servicii de calitate, vioristi talentati.

Reply

NEa Nelu Ploiesteanu te unge pe suflet

Reply

Fiecare cu gusturile lui, noi suntem un grup de 25 pers care ne-am luat si pt revelion bilete si banuim ca va fi frumos, adica nu stiu noi mereu cand mergem ne simtim foarte bine poate pt ca nu suntem foarte tineri si ne place mult muzica veche…

Reply

Corect,cui nu ii place sa nu mai vina..Eu una nu mai calc pe acolo,nu am cuvinte sa descriu ce impresie mi-a lasat atat personalul cat si felul in care este amenajat..bleach..iar mancarea nu este de laudat,asta pentru cunoscatori in ale degustatului :)

Reply

ce sa zic prea multe comentarii degeaba, eu am fost aseara si mi-a placut maxim sunt mai multe pareri pro decat contra e simplu cui nu-i palce sa nu vina …ca doar ar fi urat sa vina toti frustratii pe acolo, s-ar pierde din atmosfera

Reply

Sunt coplesit de atmosfera de la Sarpele Roz. Nu am vazut asa ceva in nici-un alt restaurant. Niciodata… Astazi vreau si eu sa fiu tigan!Am fost acolo aseara si pot intelege de ce-i roade invidia pe detractori.

Reply

Nu stiam ca SR este condus de tigani, dar daca este asa felicitari de zece ori. Probabil ca toti costelii si madalinii care posteaza mai sus-evident platiti sa arunce cu noroi-ori nu au fost acolo ori sunt obisnuiti cu parchet laminat si neon in loc de covoare vechi si lumanari. E suficient sa mergi o data la SR ca sa capeti dependenta. Totusi-pentru costeli si madalini-SR are un mare minus;nu auzi nici-o manea acolo ci numai muzica veche romaneasca. Naspa ar zice ei!

Reply

INTIM FRUMOS SI MANCAREA EXCELENTA

Reply

mie mi-a placut foarte mult atmosfera de sambata seara nici nu stiam cine canta localul etc am mers cu sotia la recomandarea unui prieten totul a fost de exceptie ….si a cantat Catanga si Nelu Ploiesteanu…eu am o varsta mai ianintata si mi-a facut placere sa ascult ce ascultam in tinerete la celebrul pe’atunci restaurant Sarpele Rosu…

Reply

Acele carpete sunt speciale si cred ca costa si o groaza de bani cat despre atmosfera de acolo este una speciala , te simti ca la tine in sufragerie e intim iar lumanarile sunt de mare efect….+ ca in fiecare seara canta Nelu Ploiesteanu care vrem nu vrem este o legenda a muzicii cu adevarat traditionale lautaresti…da unora le place altora nu e normal nu ai cum sa impaci pe toata lumea…
Mancarea dpdv al calitatii si cantitatii e perfecta. Preturi accesibile…

Reply
mititelu alexandru December 5, 2011 at 12:51 pm

buna ziua aceest restaurant este foarte dragutz si personalul la fel dar sa tinem cont de mancare de asta mergem la rest nu?sincer am fost putin dezamagit de mancare nu are przentarea asa cum ar trebui in farfurie ti se pare foarte anosta parca ai fi la parastas(stiti voi cand ti se aduce mancarea asa parca din obligatie fara decor neasezata cum trebuie)in fine diversificat si nu prea.si nelu ploiesteanu nici macar nu prea mai are voce tinand cont de cariera dansului e mai mult prezent decat sa cante poate daca ar fi vreo masa mai speciala care sai cinsteasca ai avea placerea sai asculti dar asa……pauze multe si dese ca doar banii vorbesc

Reply

    As fi vrut sa pot posta o fotografie pe care am facut-o la sarpele roz, tocmai pentru ca mi-a placut cum arata :). Si meniul la fel, asa… interbelic, probabil ati vazut asta. O idee originala.
    Eu l-am prins pe Nelu si formatia intr-o super seara de spectacol si au cantat non stop, dupa care a urcat si Marius Mihalache, s-a aplaudat cu suflet, apoi a cantat si Irina Sarbu.. asa, ca intre prieteni, nu ra nimic pregatit ci au improvizat si a iesit super. Nu stiu cum este de obicei dar am avut noroc cand am fost eu sa prind asa frumos.

    Reply

Mai copii, voi faceti concurenta neloiala din cate vad si asta nu e frumos… Nu stiu cine va pune sa comentati asa rautacios insa cine intra in acest restaurant o data isi va da seama de ce fel de loc este. Spun asta pentru ca eu mi-am sarbatorit ziua de nastere aici si a fost una dintre cele mai reusite din viata mea.

Nu pot sa cred ca v-ati legat tocmai de mancare, aceasta fiind chiar foarte buna, se vede ca nu ati incercat ci doar ati vorbit aiurea.

Iar in legatura cu chelneri au stat mereu pe langa noi in caz ca mai avea nevoie de ceva, nu a trebuit sa asteptam dupa nimic si nu ne-a lipsit absolut nimic iar eu chiar sunt o persoana extrem de pretentioasa.

Si lumanarile sunt chiar de efect, mie mi-au placut mult dar mna.. nu ma astept sa inteleaga toti dubiosii ce inseamna bun gust.

In concluzie, numai de bine despre Sarpele Roz cel putin din punctul meu de vedere care am fost, am vazut, am testat.

Sanatate!

Reply

Am fost cu prietenii in acest restaurant. Concluzia: restaurant condus de tigani cu atmosfera pentru tigani si cu atitudine la fel. Prezentare indoielnica, servire foarte proasta, lautari cu ochii pe portofel. S-au jucat alba-negra cu noi. Au intins cartonul (restaurantul) s-au asezat in jurul lui smecherii (ospatari, animatori, lautri) si paclesc pe cine le pica in plasa (clientii). In nici un caz nu voi mai calca pe acolo.

Reply

    de ce nu te duci la alte localuri de exceptie cum ar fi Milion , Hanul Drumetului, Ursitoarele si ne pov cum e pe acolo/???/

    Reply

Buna seara, am fost si eu la acest restaurant si pot sa va spun urmatoarele: de la intrare iti dai seama ca intri intr-un restaurant condus de tigani…dupa cum puteti sa vedeti in interior cu aceste carpete pe jos, acei stalpi tip grecesti care nu au ce cauta acolo….zeci de lumanari ( parca intri in cimitir) iar mancarea parca ar fi de la cantina, legume congelate….ciorba parca este facuta pentru porci…(laturi) intr-un cuvant un jeg plin de tigani

Reply

Tot respectul pentru marii artisti pe care ii aduc in fiecare seara.

Reply

Eu am fost weekendul trecut cu un grup de prieteni la acest restaurant. am auzit ca s-a facut destul de multa valva pe seama lui si am zis sa il incerc. Desi ma asteptam ca doar muzica sa fie de exceptie (avand in vedere cine canta aici), am fost surprins sa vad ca si mancarea a fost foarte buna. Este unul din putinele locuri din Bucuresti unde am mancat ceva traditional romanesc atat de gustos. Merita incercat!

Reply

Wow! Ce atmosfera!

Reply

mde…cred ca te doare rau prostia…conge-latura

Reply

legume congelate (asta le este si nivelu)asta spune tot despre locatie

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


seven − = 1



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,