Restaurant Alioli

Vizualizari 25.884 Vizualizari 
Comentarii 32 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Spaniola
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Feb-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 477 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Popa Tatu 4, BUCURESTI


021.311.80.27, 0721.384.983

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt40123

Restaurant traditional spaniol, mancare destul de buna, preturi mari

Am revenit la Alioli de pe Popa Tatu dupa ce am trecul la celalalt Alioli al lor, la La Finca by Alioli, de pe grigore Alexandrescu, cel cu livada de visini, unde mi-a placut. Vechiul Alioli e la fel, poate ca mobilierul si lucrurile de acolo putin degradate de trecerea timpului, fata de ce imi aduc eu aminte de acum cativa ani, insa in forma foarte buna si cu farmec de casa veche.

Si mancarea e la fel, bucatarie spaniola traditionala si urbana, nu sunt cine stie ce fineturi, insa nici nu isi propun asa ceva. Si e bine ca nu-si propun, nu le-ar fi deloc usor sa reuseasca altceva. Serviciul a fost bun, clienti destui, desi preturile sunt destul de mari.

Alioli e, deci, un restaurant spaniol constant, cu mancare destul de buna pentru bucurestenii care nu sunt in cautare de mari surprize gastronomice. Probabil il vom gasi in acelasi loc inca multi ani de acum inainte. (GB - aprilie 2015)

---------------------

Vizita la Alioli a fost o surpriza destul de placuta, din mai multe puncte de vedere. Am trecut de multe ori pe langa cladirea veche din ramasitele cu ceva farmec ale Bucurestiului, pe Popa Tatu, foarte aproape de intersectia cu Stirbei Voda, insa nu mi-a dat prin minte ca in spatele panoului aceluia ieftin cu numele restaurantului ar putea fi ceva bun de mancare.

Deschis in martie 2010, Alioli are o singura sala, la parter, nici mica, nici mare, luminoasa, amenajata cuminte, cu decoruri clasice, desptul de placute, in culori vesele, de vacanta. Meniul din bucataria spaniola e destul de bogat si de variat, cu de toate. Au un bucatar spaniol (cel din poza) foarte pasionat de bucataria lui, vorbaret nevoie-mare, care iti explica pe nerasuflate, pe jumatate in romaneste, pe jumatate in spaniola lui, tot ce-ti da de mancare, cum e facut si de unde e adus... Mie mi-a placut tare mult de el, mai ales cand imi explica gesticuland cat de mult sufera ca nu poate sa arate ce ar sti el cu adevarat sa gateasca, pentru ca nu are nici cu ce si ca, oricum, ar iesi prea scump si nu ar avea cui sa vanda asa ceva. Spera ca intr-o zi sa poata face cate ceva din bucataria lui moleculara (molecular gastronomy), de care pare sa fie foarte mandru. Si patronul era pe acolo, chiar ne-a servit ceva la masa, ceea ce ne-a dat si mai multa incredere ca lucrurile sunt luate foarte in serios la Alioli.

Mancarea a fost destul de buna, am incercat multe feluri, mai ales ca au fost de acord sa ne de cate putin din fiecare fara sa ne puna sa platin portiile intregi, asa cum patim adesea :(. Serviciul e rezonabil, doua fete se straduiau cu o oarecare stangacie sa faca ceva ce nu parea chiar in natura lor, insa a fost OK, mai ales ca cheful si cu patronul au fost tot timpul pe aproape. Preturile nu sunt mici la Alioli, o masa buna te duce peste 150 sau chiar peste 200 de lei de persoana, insa cred ca raman inca la limita de sus a rezonabilului. Alioli e un restaurant de pus pe lista, deci, atunci cand vreti sa mancati ceva din bucataria spaniola, mai ales ca nu am vazut multe restaurante de acest fel in Bucuresti. (GB - aprilie 2011)

Recenzii & Articole

Al doilea restaurant Alioli s-a deschis in Centrul Vechi   
(May 2011)

La un an de la deschiderea primului restaurant pe strada Popa Tatu, Alioli inaugureaza o a doua locatie, de data aceasta in Centrul Vechi al capitalei. Evenimentul a fost marcat prin organizarea unei degustari de preparate tipic spaniole, asociate cu vinuri din Peninsula Iberica, oferite de Cramele ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Alioli

Popa Tatu 4, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Am comandat paella valenciana si rabo de toro. Ambele foarte bune. Am primit din partea casei o sangria si paine prajita cu sos alioli. Faina ideea. Rar se intampla… Frumos ca au adoptat si acest obicei spaniol.

Serviciul bun. A avut grija de noi Luminita. Au si meniul zilei.

2 persoane = 165 lei

Reply

Un restaurant bun, unde de fiecare data am mancat nu bine – FOARTE BINE – si pe care il recomand tuturor iubitorilor de bucatarie spaniola, dar mai ales cunoscatorilor…in nici un caz celor care servesc carne de vita in sos de vin si spun apoi ca era alterata….rusinos…
Acest restaurant, dincolo de gusturile fiecaruia, chiar nu merita asa cuvinte huliganice…
Repet: e super ok si se mananca ca la mama acasa – in Spania!! De aceea poate unora li se par preturile piparate, dar nu e cantina, asta e sigur, si nici gustul nu este ca in bucataria romaneasca…
Parerea mea este ca ALIOLI este un restaurant BUN, la care revin de fiecare data cu mare placere, cu servire prieteneasca si placuta, si cu multa atentie din partea case!
N.B. Parere impartasita, de fiecare data si de persoanele care m-au insotit, 3-4 de fiecare data x 5 vizite minim…

Reply

Cea mai mare porcarie de restaurant pe la care am fost in ultima vreme. Mancare proasta, carne de vita expirata sigur de mult, pentru ca putzea, literalmente, servire execrabila, preturi inacceptabile pentru ce au de oferit. O sa fac chiar azi reclamatie la protectia consumatorului, pentru ca e inadmisibil sa servesti, la 39 lei suta de grame, carne de vita alterata. Nu mai pun piciorul acolo in veci.

Reply

    Buna ziua, ne pare rau ca experienta dvs. la noi nu a fost pe masura asteptarilor. Va asiguram ca nici unul dintre produsele pe care le-ati consumat ieri la noi nu a fost expirat sau alterat. Carnea de vita la plita pe care ati comandat-o si ati consumat-o la noi este de cea mai buna calitate, adusa direct din Spania si pastrata in cele mai bune conditii. Ne pare rau ca nu v-a placut, noi eram convinsi de contrariul vazand farfuriile goale la finalul mesei. Carnea de vita pe plita, Chuletón de buey gallego, este unul dintre felurile de mancare cele mai apreciate din meniul nostru, suntem extrem de atenti in alegerea carnii. In plus, nu am risca buna reputatie a restaurantului servind carne alterata.
    Inca o data ne cerem scuze ca nu v-ati simtit bine la noi si speram sa ne mai dati o sansa in viitorul apropiat.
    Cu stima,
    Echipa Alioli

    Reply

Buen restaurante, comida deliciosa y el personal amable,hay un tio ahi victor q hace unas ginabras que flipas . Recomando pa todos.

Reply

Cei mai buni creveti, ever! Nu sunt multe locuri unde poti manca asa ceva! Nu pot spune acelasi lucru pt toate preparatele insa crevetii sunt inegalabili! Totusi comentarile de mai jos sunt subiective. Mancarea este mai mult decat corecta iar pretul respecta principiul normal al inmultirii cu 3 (cel al supravietuirii nu a imbogatirii).
A, si inca o chestie : daca esti client de osho, vaca muu si the gang nu ai de unde stii gustul adevarat al crevetilor si te miri de ce nu au si ei gust de vita!

Reply

Am fost la Alioli la pranz duminica aceasta impreuna cu 10 prieteni. Desi atmosfera este placuta, servirea amabila, preturile sunt intr-adevar mari pentru mancare si nu toate felurile sunt asa gustoase. M-am grabit sa comand paella valenciana (cu pui) pentru ca stiam ca dureaza mult (25 de minute scriu ei in meniu) insa a venit ceva mai devreme. Nu a fost rea, dar nu am fost impresionata de aroma. Cred cu tarie, dupa ce am mancat paella in Spania de nenumarate ori ca cea mai buna este cea facuta acasa de un spaniol (testat). Paella a fost 39 ron, dar daca se serveste si un aperitiv, se mai poate imparti cu cineva o singura portie pentru ca este consistenta. Sotul meu a comandat coada de taur (49 ron parca) – delicioasa dupa spusele lui si ale mele, la care a primit si cartofi prajiti 50/50. Adica unii erau prajiti, altii nu si toti erau moi – cum e mai rau. Vinul casei, cel romanesc rosu a fost foarte bun, iar desertul “moarte prin ciocolata” deloc. S-au mai mancat la noi la masa midii marinera care au fost delicioase, cu un sos rosu in care am intins toti de la masa cu painea prajita foarte-foarte buna, crevetii prajiti, de asemenea gustosi si ceva salate bune, deloc silfide.
Daca sunt in zona, ma mai duc la Alioli, dar doar daca sunt in zona :)

Reply

Nu mergeti la acest restaurant! Mancarea gretoasa , extrem de grasa , retetele sau bucatarul sunt o mare problema! L-am ales din cauza specificului si al preturilor deoarece m-am gandit ca este un restaurant care se respecta platesti mai mult dar primesti ceva special! Concluzie 900 ron de ziua indragostitilor pe o prajeala gretoasa de creveti si o rulada dintr-un peste suspect iar a doua zi indigestie! Rusine si bravo restaurantelor gen osho, vaca muuu, the gang si altele!

Reply

    Sunt de acord.Nu este un restaurant de vizitat. Raportul calitate pret este absolut mizerabil.
    Nu mergeti sa mncati, caci va veti considera pacaliti.

    Reply

Am făcut rezervare telefonică iar când am ajuns, bineinteles însoțit m-a întâmpinat o fata mică de statura foarte gretoasa, parca Livia, foarte aroganta, tinand cont ca sunt un domn,am trecut peste comentarii,doar sa vad dacă ceeace posteaza uni despre servici si servire. In afara faptului ca am plătit o suma destul de consistenta si personalul dar si serviciile lăsa de dorit. Hostesa, chelneritei, cum ii spune, lăsa de gândit, faptul ca n-a adus un bon de casa, sa decontez pe firma, pt ca am avut invitați angajati,a trebuit sa plătesc din buzunar, modul ei de-a vorbi,servi,lua bani, este in dezacord total cu categoria restaurantului. Practic, restaurant de 5stele si angajati de o stea, care ar trebui pe dv ca firma care zic eu,tineti mai sus, spre UE, iar angajati ca ea (Livia) va trag in jos! Pot sa spun ca ciubucuri a fost si el consistent, dar asta pt a-mi atenua din durerea pricinuita de aceasta angajata. Sincer in Spania,Italia dacă era angajata, era trimisa la munca in Grecia, acolo doar la recesiunea care exista lucra la,poate,vre-o bodega, dar cred ca sunteți foarte mulțumiti de ea si nu pot decât sa spun ca așa va veți pierde si putini clienți pe care ii mai aveți. Însuși aceasta angajata prin modul de exprimare, la fiecare deschidere de gura, jignea, cu privirea, prin toaleta, mâini,prezentare, ne făcea sa ne para rău c-am intrat . Chiar nu aveți niște criteri de angajare a acestor chelneri, aceasta chiar lăsa de dorit! Păcat! Mult succes dar nu vad de unde cu așa specimene, sau poate sunteți pe mana cu ei!!!

Reply

Cine e dom’le chelneritei asta Livia, vre-o una de la sosea??? Pe ce criteri ați angajat-o?? N-are vocabular, n-are igiena si. Ne face de bani, oare pt dv sau pt ea??? Cu așa angajati, secund-hand, sau luați de la sosea, cred si eu sa mai deschideti alt restaurant!!! Am mai văzut-o pe la gara de unde am auzit ca a plecat cu vre-o 6000 lei in 2 luni!!! Cu așa angajati vreți sa tineti ridicat standardul restaurantului, firmei??? După cum arată n-arată ca are carte de munca, iar comportamentul ei e de centura, chiar n-aveți un standard de evaluare, la așa firma, restaurant? Păcat, incurajati incompetenta sau aveți nevoie de menajere si a tineti si pt dv domnul Sorin, in timpul ei liber, poate doarme la restaurant!?

Reply
    Gramatika e cu noi June 16, 2014 at 9:55 pm

    Prietene, sper ca daneza sa o stii mai bine.
    vreo in romana se scrie legat. si in general pluralul are 2 de ii. stii tu, ca la iile romanesti.

    Reply

Nu e chiar așa cum va laudati, păcat, angajați lăsa de dorit,aveți una Livia, numai tupeu, harfe si interes pe ea, as vrea sa cred ca n-ați luat-o de la sosea, n-are o igiena, vocabular, se vede ca-i de la tara, chiar n-aveți o măsura la angajați!? In afara de faptul ca igiena ei lăsa de dorit, tupeul ei de-a impune mancarurile, băuturile, nici bon de casa n-adus, iar pt asta sunt hotărât, ca in cazul de-o mai găsesc p-acolo sa chem economicul sa-i facă o gestiune, sigur m-a făcut la nota de plata, pt ca a zis ca nu mai are boniera,iar casa de marcat nu mai are rola! Va rog si insist sa luați măsuri, deja an depus o plângere la OPC, aștept răspuns!

Reply

Am fost pana acum la Alioli de doua ori si cu siguranta voi mai merge. Totul a fost excelent: mancarea, servirea, atmosfera. Am incercat de fiecare data cate un vin care era la promotie si au fost ambele foarte bune. Ca starter primesti din partea casei alioli cu paine prajita care este excelent. Ne-am “batut” pe el. Supele sunt foarte mari (pot manca trei persoane lejer). Am incercat supa de usturoi si de fructe de mare. Paella este geniala, iar portiile sunt imense. Am mai incercat coada de taur (foarte buna) si cateva deserturi foarte bune. cel mai bun deserti mi s-a parut Muerte por chocolate.

Reply

Am facut o rezervare online la indrumarea siteului mai sus amintit. Dupa 3 ore tot nu primisem o confirmare. A trebuit sa sun eu la ei, acestia fiind luati prin surprindere. La telefon mi-a spus senin ca persoana insarcinata cu mailul nu l-a verificat si daca vreau ii pot spune lui despre ce este vorba. I-am spus politicos ca nu voi mai apela la serviciile lor. Aceasta lipsa de seriozitate imi da mult d egandit. Ce sa zic asta e tara si atitudinea

Reply

Cred ca de la prea mult vin roze….”totul a fost fOARTE…. bun”….de fapt ce a fost bun…??? noi am fost si am mancat calamari plini de minunatul ulei de floarea soarelui….ce ne recomandati dnule Butunoiu….sa mancam la minunatul Alioli….data viitoare ….am inteles bine???vin roze…????

Reply
big pie in the sky December 9, 2011 at 2:51 am

eu am comandat o supa de legume si am primit o supa la plic :((((((
au si recunoscut..
era vara! era plin de legume in piata :((((

Reply

Un restaurant de nota 10.pallela mai buna ca la mama ei “valencia”.atmosfera foarte placuta.muzica buna,serviciu excelent.in cateva cuvinte cel mai bun restaurant.merita

Reply

atentie mare, BUCATARIE INSALUBRA

Reply

Domnule nu stiu ce interes au cei care scriu aici, ori sunt chiar staful restaurante-ului, ori nu au vizitat Spania vreodata.

Pallelia se sevreste la farfurie in portii foarte mici in comparatie cu tavile speciale uriasa servite in tara mama, orezul are culoarea maronie si nu galbenul specific condimentului sofran, tortillia doua feliute mai mici decat feliile de tort de la nunti bun la gust dar nicio legatura cu reteta originala. Bautura se toarne direxct in pahar fara a fi cantarita in prealabil, inedit singurul punct forte de altfel. Nu stiu de unde ceilalti consumatori si-au dat seama ca PATRONUL e tot timpul printre mese, nu am vazut nicio persoana cu pancarta scrisa “PATRON, ca sa poata fi identificat

Reply

Am fost ieri, am mancat in 3:
supa de fructe de mare (excelenta),
supa de usturoi (buna),
niste creveti prajiti in usturoi, adusi cat timp sfaraiau (foarte buni),
un aperitiv cu chorizo si cartofi si oua (cred ca pasiunea mea romaneasca pt prajeli grele e greu de invins – aici deja eram cam ametit de cata sangria bausem si nu sunt sigur daca mi-au placut prea tare) – cei de la el vino cred ca raman in capul listei
– calamari la gratar – ok, daca-s proaspeti sunt buni by default, dar astia erau al naibii de fragezi si gustosi
-niste somon pe care n-am indraznit sa-l gust – don’t ask – dar care a fost profund laudat

Reply

Experienta avuta la acest restaurant nu este tocmai placuta. In privinta felurilor de mancare – orezul era atat de “bine facut” incat aproape ca nu il deosebea decat gustul de o pasta de faina cu apa. Mancarea mi se pare cam scumpa pentru invizibila excitatie a papilelor gustative. Desertul in schimb a fost incununarea fireasca a serii destul de zgomotoase – au existat pa rand – un artist, apoi, un al doilea care mi-au abatut putin gandul de la foietaj – da – acesta este cuvantul – FOIETAJ – am transmit observatii tinerei care ne-a servit si scuza primita a fost ciocolata?! Curios – nu? – “pregatita aseara de alt bucatar”?! (am citat). Dar trebuie sa recunosc ca tanara a avut intentii onorabile si s-a oferit sa imi aduca alt desert in schimb, dar prea tarziu .
Si in final – probabil ca nu am nimerit momentul potrivit astfel incat nu am beneficiat, nici eu si nici prietenii mei, de prezenta patronului sau a bucatarului – chiar nu imi doream , dar te astepti cumva la o atmosfera mai calda cand ai 2 mese pline, atat.

Reply

da, e ok, dar mancarea nu e ca in barcelona sau madrid, mai trebuie inbunatatit meniul, pretul sincer cam piperat, ma refer ca e identic cu multe restaurante din barcelona, oricum merita cel putin o data sa intri

Reply

Alioli este un restaurant bun cu o relatie pret-calitate corecta! De cateva ori am comandat paellia pentru acasa care mi-a fost adusa la timp, calda, portiile fiind uriase. De fiecare data am primit o sticla de vin cadou si o paine taraneasca. Reataurantul merita toata aprecierea! AT

Reply

el restaurant es mui bueno el mancar es bueno mas no es qumo dizen el xefe bucatar no sabe azer paellas

Reply

la Alioli tot timpu am fost primit cu caldura si mereu tratat ca un prieten …servicile sunt foarte bune si mereu primitoare , nu se fac diferente intre clienti ….iar mancarea e foarte buna, chiar e un restaurant cu specific spaniol (cine a mancat in spania poate sa confirme faptu ca mancarea e ca la spanioli acasa ) eu ma numar printre bucurosii care au servit masa la alioli si niciodata nu am regretat …il recomand cu mare drag :)

Reply

Am fost de cateva ori la acest restaurant si pot spune ca mancarea a fost delicioasa. Am organizat chiar si petrecerea de Craciun a firmei la acest restaurant. Il recomand in primul rand pentru mancare si in al 2-lea rand pentru amabilitatea patronului este mai tot timpul prezent pentru a se asigura ca persoanele care calca pragul restaurantului sau beneficiaza de cele mai gustoase mancaruri cu specific spaniol.

Reply

Cu totul intamplator, coincidenta a facut sa ajung la Alioli dupa ce apucasem sa sugerez aici adaugarea sa pe lista: evident mancarea nu mai seamana cu ceea ce era la scurt timp dupa deschidere! (nu e prima oara cand constat asta la restaurante/baruri…) Deserturile sunt absolut sinistre. Mai ca-mi pare rau ca l-am propus, desi acum e o ocazie de a-l putea gratula cu niscaiva putine stelute in privinta mancarii; cu ambianta si serviciul parca ar mai rasari o speranta…

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− one = 1



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,