Restaurant El Vino

Vizualizari 10.267 Vizualizari 
Comentarii 2 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Informal
Bucatarie: Spaniola
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Evaluarea Restograf
(Apr-08)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 30 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt36318

El Vino - Tapas & Wine Bar (asa se prezinta) e un mic restaurant cu personalitate, pus intr-o casa mica vizavi de biserica de pe Toamnei, la intersectia cu Mihai Eminescu, si vizavi de alte doua restaurante, chinezescul Templul Soarelui si italianul Il Saraceno. Sala "principala" e foarte mica, cam cat o bucatarie de bloc, unde abia intra 3 sau 4 mese. Insa aceasta atmosfera pitoreasca si informala place clientilor, ca mai toti vor sa stea acolo iar sala ceva mai mare de la subsol e tot timpul goala. Decorurile sunt si ele informale. Meniul e spaniol la El Vino si calitatea mancarii difera mult de la un fel la altul. Am avut si cateva lucruri bune, si unele pe care le-am lasat aproape neatinse in farfurie. Serviciul e si el destul de informal si personal si cand e mai multa lume la El Vino va trebui sa va inarmati cu rabdare cand sunt mai multi clienti acolo. Poate de curiozitate ati putea pune El Vino pe lista pentru o vizita, daca nu ati fost niciodata, insa e putin probabil sa vreti sa reveniti de multe ori, mai ales daca nu locuiti sau nu lucrati in zona. (GB)

Localizare Restaurant El Vino

Mihai Eminescu 206, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Am ajuns aseara la El Vino. Mai fusesem o data dar nu-mi aduceam aminte daca ne placuse sau nu, probabil nici una, nici alta. Am vazut ca in vara a fost inchis pentru renovare. In majoritatea cazurilor asta inseamna ca s-a inchis de-a binelea. El Vino a rezistat insa renovarii si intr-o seara am vazut ca aveau si lume.
Cand am intrat in restaurantul gol chelnerul statea de vorba cu o doamna care lucreaza in bucatarie.
S-au intrerupt putin, cat sa ne aseze la o masa si au reluat conversatia aprinsa. Vorbeau tare, chestiuni personale, asezonate cu dracuieli, mai ales “doamna”. Stiu sigur ca chelnerului i se stricase masina de spalat…
Amenajarea e destul de draguta, cum vezi pe la periferia oraselor, un loc in care te simti in largul tau. Detaliile cred ca fac parte din atmosfera. De exemplu firele boxelor care porneau de la combina asezata pe bar, puteau fi urmarite de-a lungul barnelor, pozate frumos cu pioneze de diverse forme si culori. Pe pereti sunt poze si tablouri cu imaginile la care te-ai astepta intr-un restaurant cu specific spaniol, iar pe bar, ce altceva, decat un bibelou reprezentand un taur. Cred ca un corn i s-a rupt la renovare ca atarna intr-o parte.
Dupa zece minute de consultat meniul si ascultat sporovaiala celor doi, chelnerul a venit la masa noastra. Cu o voce schimbata ca prin minune ne-a intrebat ce dorim. Daca-ti pasa de client cred ca ar trebui sa te gandesti sa fii amabil nu numai cand il intrebi ce doreste sa bea si sa manance ci atat timp cat e oaspetele tau.
Dupa ce am comandat s-a facut liniste. Chelnerul a disparut si in restaurant am ramas doar noi doi si o muzica foarte placuta.
Pentru inceput am luat scoici in vin alb, sepie la gratar si hamsii prajite.
Totul e preparat cu mult usturoi, ceea ce e bine pentru cine apreciaza genul asta de mancare.
La felul doi eu am luat somon cu spanac si sotia a vrut porc cu portocale impreuna cu legume la gratar.
Nu le tratez separat pentru ca mi s-au parut toate la fel. Gatite destul de bine, aspect rezonabil dar gust nu aveau decat condimentele (de supa???) presarate din belsug, usturoiul si spanacul. Probabil ca neavand multi clienti, produsele trebuiesc conservate prin congelare si de aici disparitia gustului.
Pe la zece fara un sfert, cand noi tocmai terminam au aparut si alti clienti, doua mese. Cei care au stat langa noi vroiau tapas numai ca nu stiau ce inseamna… Chelnerul a inceput sa le explice ca ei sunt specializati pe fructe de mare ( sic!!!) doar ca cei doi nu vroiau fructe de mare. In acest punct al discutiei am plecat.
Preturile cred ca sunt cele la care te-ai astepta adica medii spre mici. Tot ce am comandat plus o apa si niste beri au costat 135 Ron.
Am intrebat-o pe sotia mea daca crede ca vom reveni. “La ce variante avem in Bucuresti, probabil ca vom reveni…peste ceva timp”.
Draft-ul de bere nu functioneaza.

Reply

    Exista variante, data viitoare cand sunteti in zona incercati Escargots care e foarte aproape e de El Vino, dar e din alta liga; desi foarte placut si la El Vino dar nu constant.

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× one = 4



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,