Restaurant Siam (inchis)

Vizualizari 11.129 Vizualizari 
Comentarii 30 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Thailandeza
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Mar-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 65 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt30265

Siam e un restaurant cuminte, intr-o casa mica si cu farmec intre bulevardele Lascar Catargiu si Calea Victoriei, aproape de Piata Romana. Decorurile sunt cam urate si violente (foarte mult rosu), destul de intunecos. Mese din sticla si fier, scaune tot din fier; Mancare surprinzator de buna, meniul in intregime thailandez. Preturile sunt rezonabile la Siam. Merita incercat, pentru cine nu a fost. (GB - nov 2010)

Pe larg

Cum sa recunosti bucataria Thai buna

Raspunzind cerintei papilelor gustative de ceva exotic si spicy, am vizitat Siam intr-o simbata la prinz. Am mincat thai in toata lumea si pentru o comparatie mai usoara, am dorit sa incercam preparate clasice cu ingrediente proaspete - supa tom kha, panang curry, phad thai. Nu aveau phad thai ceea ce este ca si cum nu ai avea mamaliga la un restaurant romanesc. Chelnerul ne-a oferit in schimb muschi de vaca cu sos de stridii. Am refuzat. Sosul de stridii din conserva nu e de recomandat. OK, exista si conserve bune unde aroma de stridii e mai de calitate dar acelea sunt mai scumpe si probabil nu prea des folosite la noi. Supa a fost fada, carnea de pui nu sufficient de frageda. Curry a fost mai bun, destul de iute dar nu suficient de aromat. Nu avea lemon grass sau kaffir lime proaspat. Galangal (care este o ruda a gingerului), era probabil congelat caci nu era suficient de aromat. Am fi preferat ginger proaspat. Pachetelele de primavara cu porc, cam lipsea porcul dar erau macar prajite in ulei proaspat. Orice bucatarie thai buna nu poate fi completa fara frunze de busuioc proaspete (lipseau!). Chili-ul trebuie sa fie o pasta de chili (numita generic “nam phrik”) mai de graba decit un praf gen paprika. In general, aromele atit de tipice bucatariei thai au lipsit. Serviciul a lasat mult de dorit. A durat cam 15 minute pina ni s-a adus meniul. Ritmul aceasta a continuat pina la aducerea facturii. In schimb fata care era ajutor de chelner era splendida, frumos inbracata in costum thai, discret machiata,  rapida si foarte politicoasa. Ca sa fim clari, bucataria thai se caracterizeaza prin arome puternice in care mincarurile iuti (spicy) trebuie sa balanseaze obligatoriu cele 5 simturi fundamentale in fiecare preparat: iute, acru, dulce, sarat, si (eventual) amarui. Daca nu se folosesc ingrediente si arome super proaspete, efectul nu este acelasi. Pretul a fost ok: 180 RON pentru 3 persoane.

Nancy Nemes, martie 2011
Localizare Restaurant Siam (inchis)

Amiral Vasile Urseanu 1, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Am fost acolo acum cativa ani si aveam de gand sa revin in perioada urmatoare, pentru ca atunci mi-a plact. M-am razgandit dupa ce am citit raspunsurile la comentariile de mai jos. Nu-mi dau seama daca e implicat personalul restaurantului, dar prea sunt aceleasi persoane care iau apararea si intr-un mod vehement. De obicei, parerile sunt impartite si e normal ca unii sa aiba si pareri contra; asta nu m-ar fi intors din drum (eu personal, pot trece peste faptul ca bucatarii nu sunt thailandezi, sau cei care au platit mai mult poate au comandat ceva mai scump, etc…trebuie sa fii capabil sa citesti printre randuri si sa iei propria decizie). Insa posibilitatea ca cei care au raspuns intr-un mod atat de vulgar la comentarii sa fie afiliati restaurantului (si daca e asa, nu sunt foarte inteligenti, pentru ca mai rau ii fac…probabil si alti potentiali clienti care vor citi aceste comentarii vor alege sa nu manance la acest restaurant) ma face sa zic pas.

Reply

    esti cam imbecil…restaurantul e inchis din august 2013 ! Zi pas si du te la mall sa mananci salata thai la chop stick, are varza si morcov cu otet, poate asta te va face muuult mai destept…

    Reply

Din pacate o buna parte a comentariilor pot sa o confirm.
De cite ori am fost asta vara pe terasa am vazut doar bucatari non-Thai. Poate am nimerit doar pe tura gresita.
Mincarea nu prea are aromele corecte. sau arome. Nu e rea dar nici Thai nu este. Pad Thai-ul a fost gatit perfect ca si consistenta, ceea ce e nu e simplu, dar tofu lipsea si, cel mai important, lipsea si orice aroma de tamarind. Poate problema e la aprovizionarea cu ingrediente. Recomand Dragonul Rosu – au aproape in fiecare zi tofu proaspat, pasta de tamarind si in general aproape orice ingrediente necesare bucatariei Thai.
Si da, pentru comentatorii nervosi si nepoliticosi care probabil lucreaza acolo, am dreptul sa vorbesc pentru ca cu asta ma ocup, am trait 2 ani in Thailanda si sotia mea e Thai.
Ne dorim sa avem un loc in care sa iesim si sa ne bucuram de o mincare Thai. Din pacate, Siam Thai, ca si Kunnai din alte motive, nu se potrivesc.
E o incercare buna si sper ca intr-o zi sa merg la acest restaurant si sa fiu placut impresionat. Deocamdata, acea zi e departe.

Reply

un meniu online gasim pe undeva?

Reply

Am vrut sa merg si eu la restaurantul acesta, dar dupa ce am citit raspunsurile gignitoare ale celor care muncesc acolo nu mai am chef….sa manance ei acolo

Reply

E din ce in ce mai slaba mincarea aici, departe de gustul care trebuie. Multa sare MSG, etc.

Supa tom yam e numai acra, nu are nimic din celelalte gusturi. Am comandat ceva cu ciuperci si sos oister, pui avea vreo 5,6 bucatele restul ciuperci en gros.

Grosiera mincarea, f slab, nu e de revenit.

Reply

    Te pricepi tare ! Zici ca esti thailandez, bovinasule! Supa e acra pt prostovani. Dak numeri bucatile de pui din preparatul cu vita…esti chiar vitzel! Scrisul cu i din a ti-e strain, gushtere ?

    Reply

am fost in week-end la restaurant.
am stat la terasa si se vedea ca nu sunt bucatari thailandezi.
preturile sunt destul de mari pt ce ofera.
ceva specific de baut nu aveau. 4 persoane 300 lei!am servit un aperitiv si cate un meniu.in concluzie nu va recomand!se poate ma bine!

Reply

    claudiu: un aperitiv (19 lei) + un meniu (29 lei) = 48 lei x 4 indivizi dubiosi = 192 lei !!!!…mergi la shaorma 4 x 14 lei = cat vrei tu, poponel mic si durduliu…recomanda cine se pricepe, nu toti lingaii faliti si cautatori de “muuult si eeeftin”

    Reply

Dupa parerea mea restaurantul nu e rau dar nici nu te da pe spate
sunt citeva feluri f bune , altele cam fade
(aromele probabil ar trebui inbunatatite)
Am fost de multe ori si in lipsa de altceva mai bun (si la preturi decente) ma voi mai duce

Reply

Am mers la acest restaurant prima oara cand era pe Str. Mihai Eminescu si am zis la vremea respectiva: asta este, atat se poate face cu mirodeniile in Romania… Intre timp s-a “bagat” coriandru verde la supermarket… Mi se pare rusinos pentru un bucatar (thailandez??) sa serveasca mancare “thailandeza” fara un minim de arome specifice in ziua de azi. Nu voi mai reveni.

Reply

Are 90%dreptate violeta,e o pseudo mincare thailandeza

Reply

Are 50%dreptate violeta

Reply

nu mai publicati comentariile tzoapelor gen violeta…mancarea e super, nu e sarata, nu e congelata ! Pacat ca prostia nu doare…

Reply
    Un client obișnuit April 8, 2012 at 10:18 am

    cred ca ati fost platiti sa faceti comentariile astea, ori nu ati iesit din Bucuresti niciodată in viața voastre fratilor pentru ca mâncarea este groaznica, dezamagitoare.. Lipsesc cu desavarsire aromele thai care o fac atat de renumita si de apreciata si din câte îmi aduc aminte bucatarul este roman.

    Reply

@ VIOLETA SI NEMES: tzoapele umplu Bucurestiul, dar voi saritzi calu’ … 3 feluri de mancare fac 90 lei plus un aperitiv 19 lei. La cantina cu voi sau la pascut

Reply

Este un restaurant pe care nu il recomand. Am mancat la Siam o singura data, impreuna cu doi prieteni. Am comandat trei feluri diferite, dar surpriza: aveau toate cam acelasi gust, mancarea era extrem de sarata, pareau a fi semi-preparate congelate si reincalzite.

Nu cred ca au bucatari thailandezi, asa cum scrie pe site-ul lor. Nicaieri in Thailanda n-am mancat asa de prost.

Preturile mi s-au parut mari. Am mancat trei feluri principale si o portie de aperitive pe care am impartit-o intre noi. A costat in jur de 300 de lei. N-ar fi fost o problema daca mancarea ar fi fost minunata. Asa bucate puteam sa gatim acasa, cu legume si fructe de mare congelate, de la supermarket (si cu multa sare), si ne costa 30 de lei.

Atmosfera in local este sumbra, din cauza decorurilor apasatoare, intunecoase, sinistre.

Nu cred ca restaurantul Siam va rezista pana la sfarsitul anului, daca nu schimba radical politica.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− 2 = six



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,