Trattoria Il Calcio (Amzei)

Vizualizari 5.114 Vizualizari 
Comentarii 4 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Italiana
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Oct-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 16 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt28295

Unul dintre multele restaurante "italienesti" si banale ale Bucurestiului

In urma cu multi ani, cand am fost eu ultima data le la Il Calcio din Piata Amzei, acest restaurant era o adevarata vedeta, mereu nu numai plin, ci cu multi oameni asteptand in picioare, la usa, ca sa prinda o masa imediat ce se ridica altii de la ea. Arata cam la fel cum era si inainte, doar ca ceva mai degradat, se vede trecerea anilor peste mobilier, decoruri si pozele de pe pereti. Si se vad mai bine acum detaliile, pentru ca e mult mai gol, abia daca mai vezi pe cate cineva la o masa din celalalt colt.

Si a scazut vizibil si calitatea mancarii la Il Calcio din Amzei. Meniul e imens, totul pare industrial, inclusiv serviciul, care a fost prompt si eficient, insa cu totul impersonal si apatic. Portiile sunt destul de mari, preturile asa si asa.

Il Calcio din Amzei e, deci, unul dintre foarte multele restaurante cu "specific italian" din Bucuresti, si la fel ca marea lor majoritate, adica banal. (GB - octombrie 2014)

---------------------

Il Calcio din Piata Amzei a fost primul din "serie", din cate stiu eu, deschis cu multi ani inainte. Atunci era, pe buna dreptate, unul dintre locurile in care se manca cel mai bine in Bucuresti, si nu era de mirare pentru nimeni ca adesea trebuia sa astepti chiar si in strada pana sa se elibereze o masa. Acum si-a pierdut mult din atractivitate, desi are inca destui clienti, probabil mai mult datorita locatiei. Mancarea nu mai pare atat de buna cum ni se parea in anii in care orice meniu italienesc era privit ca o adevarata culme a gastronomiei. Probabil ca nu s-a modificat cu mult de atunci, insa gusturile si pretentiile noastre da, ca sa nu mai vorbesc despre concurenta care a luat-o cu mult inainte si te obliga intotdeauna sa compari cu ce e mai bun pe o piata. Il Calcio-ul din Amzei (ca si celelalte, din cate stiu eu si din cate am mai auzit) a ramas un restaurant in care poti manca rezonabil, fara surprize (nici placute, nici neplacute), cu un buget rezonabil, si el. E de mers la Il calcio in Piata Amzei doar daca esti in zona si vrei sa mananci fara multe pretentii. (GB - oct. 2007)

Localizare Trattoria Il Calcio (Amzei)

Mendeleev 14, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?
Aveau probleme cu desinsectia, celebrul “Gandacul” (cine stie cunoaste) a facut o mica avere pe spatele acestui restaurant.

Reply

Revin cu detalii legate de gandacul de bucatarie din portia de paste…
Dupa marea surpriza si neplacere, am chemat chelnerul, i-am aratat farfuria si a zis un “A,da!”. Fara scuze sau surprindere…
Dupa vreo 10-15 minute am chemat si sefa de sala.Intre timp am primit o farfurie cu fructe, dar cine ar mai fi putut manca ceva in acel moment.
Sefa de sala, destul de intepatata avand in vedere postura in care se afla, si-a cerut intr-un final scuze.
Dincolo de faptul ca am gasit “altceva” in mancare decat ceea ce comandasem, ceea ce mi se pare inadmisibil e modul in care s-a comportat personalul de acolo; cu siguranta nu auzisera de “clientul nostru, stapanul nostru”.Ba dimpotriva…

Reply

Ba surprize puteti avea acolo Dle Butunoiu, cum ar fi un gandac de bucatarie in portia de paste pe care a consumat-o aseara o colega de servici…

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


eight × = 16Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,