Restaurant Divan (Centrul Vechi)

Vizualizari37.952 Vizualizari 
Comentarii66 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Turceasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Sep-12)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor 
(101 voturi)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Meniul Divan (click pentru a deschide)

Pe scurt

Am revenit la Divan pentru un pranz la inceput de saptamana, pregatindu-ma sufleteste pentru o masa lunga si delicioasa, in rasfat oriental. Asteptarile referitoare la mancare aveau sa se implineasca cu totul, cu o mentiune aparte pentru desertul de exceptie pentru care sigur voi reveni (desert otoman cu lapte), ramanand sa mai astept pentru rasfatul serviciilor pentru alta data. Cred ca am nimerit o zi proasta, pentru ca chelnerii erau ocupati sa care niste saci spre bucatarie (cred ca erau cu carbuni) si sa vorbeasca lucruri personale cu voce tare, ca si cum n-as fi fost acolo. Barmanul nu s-a lasat mai prejos si se conversa tare si apasat cu un prieten care ii cerea cafea pe ton smecheresc, stricandu-mi placerea de a admira in liniste decoratiunile din interior si de a ma cufunda cu totul in placerile gastronomic e. Un alt aspect pe care nu l-am inteles este faptul ca exista doua mese la geam pregatite in permanenta, cu tacamuri si pahare, rezervate pentru cei care au un card misterios. Chelnerul pe care l-am intrebat de ce nu pot sa stau acolo mi-a spus ca trebuie sa fie in orice moment pregatite pentru cei cu card…

Am avut un aperitiv, un fel de zacusca de rosii foarte buna, o supa de linte buna la dieta, un kebab cu carne de vita frumos prezentat si gustos si excelentul desert otoman cu lapte si aroma de trandafir. La final, din partea casei, am primit bucuros un ceai digestiv care a incheiat placut intregul pranz, iar nota nu a trecut de 100 de lei.

Au aparut, fata de ultima evaluare, si doua chelnerite, dintre care una a venit si la mine la masa, cu un aer stangaci si fara zambet , cu toate incercarile mele de a conversa putin ca sa o destind. Am decis totusi sa trec peste servicii, ajutat de mancarurile foarte bune si frumos prezentate care mi-au salvat ziua. Intre timp au mai aparut clienti, care s-au asezat la mesele de la terasa si care erau oameni de afaceri si un grup de tineri americani. Stiu ca pe seara locul e plin, am vazut in special familii, cupluri si grupuri de prieteni care au in Divan un punct de reper in ceea ce priveste bucataria turceasca.

Mergeti cu incredere, deci, pentru mancare. Cat despre servicii, sper sa se imbunatateasca, mai ales ca la finalul mesei dau clientilor un chestionar de satisfactie de completat. (Cristian Gheorghe)

-----------

Divan e un lucru bine facut, un restaurant asa cum ar trebui sa fie multe. In rand cu alte restaurante in Centrul Vechi, intr-o cladire darapanata. E amenajat dupa standarde moderne turcesti de decoratiuni interioare, asupra carora nu e cazul sa insist deoarece atractia principala la (The) Divan e mancarea din bucataria turceasca. Nu e o mancare sofisticata, ca in bucatariile europene, insa e foarte buna, tot ce am mancat acolo ne-a placut. Multe gustari - vin cu ele la tine si iti alegi pe loc ce iti place, in mare parte dupa cum arata (si intotdeauna iei mai multe decat iti "programasesi" initial), tot felul de mancaruri de-ale lor, cele mai multe cu carne. Am vazut de fiecare data destui clienti la Divan, pe tot parcursul zilei. Preturile sunt normale pentru ceea ce primesti in farfurie. Doar chelnerii arata ca niste oameni pe care te straduiesti instinctiv sa nu-i spueri cu ceva, ca nu stii ce se poate intampla, insa reusesc sa se abtina si mimeaza neconvingator niste politeturi chelneresti care pe fata lor arata foarte nelalocul lor. Merita sa mergeti la Diva sa mancati mancare turceasca buna, chiar daca veniti din alt parte a Bucurestiului. (GB - August 2010)

Pe larg

Eu nu am inteles niciodata de ce Bucurestiul nu e plin de restaurante ca acesta. Bucataria turceasca e buna, e bogata, e bine definita si coerenta si e mult mai la indemana restaurantelor mici decat cea frantuzeasca sau cea asiatica, de pilda. Psihologia patronului roman de restaurant va ramane o necunoscuta pentru mine inca multa vreme, cu siguranta… Divan e deschis de mai putin de un an in centrul vechi al Bucurestiului, pe strada Franceza, in una dintre casele in care nu ati vrea sa fiti cand va veni cutremurul. S-au bagat ceva bani in amenajare si au reusit sa creeze o oarecare atmosfera orientala, chiar daca nu una din alta lume, despre care citesti doar in carti sau pe care o vezi in filme, ci o mica Turcie a zilelor noastre, in care mai inlocuiesti lemnul masiv cu cel stratificat si fierul cu plastic, pe ici, pe colo... citeste tot
Localizare Restaurant Divan (Centrul Vechi)

Strada Franceza 46, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?


Eu sunt vegetariană, așa că nu pot spune decât despre ce am mâncat eu aici, adică hummus, tabouleh, diverse salate de vinete. Am fost de vreo în diverse circumstanțe și nu mi-a plăcut niciodată ceva în mod special. Ultima oară mi-au adus un tabouleh porție foarte mică, cu pătrunjel vizibil oxidat și roșii acre. Am returnat după ce m-am asigurat că nu halucinez și am întrebat pe toți din jur; chelnerul s-a întors destul de nepoliticos, spunându-mi că așa e rețeta turcească. N-am mai fost și nu mă mai duc. Și e și scump.

Reply

Am fost aseara la acest restaurant Divan ca sa mancam relaxam si etc. Cand am ajuns la restaurantul respectiv a fost foarte dubios ca nu au fost prea multi oameni doar 4 mese erau ocupate. Am primit meniul am facut comanda de Acili Ezme, cartofii, adana kebap, urfa kebap. Peste 5 minute a venit o mica portie de Acili Ezme din partea casei care a fost oricum in comanda mea. (Chiar daca aducea iaurt din partea casei nu era o problema dar banuiesc ca asta era servis standart nimeni nu e flexibil acolo) Cand am primit comanda Bulgurul meu a fost congelat apropximativ iam spus chelnerul care sa ocupa cu noi a cerut mii de scuze si a adus un alt bulgur. Dupa ce am terminat mancarea parca eram la o masa speciala unde se mananca gratis nimeni nu a venit sa ia farfurie mea murdara am mai asteptat vreo o jumatatea de ora ca sa ia cineva. Apoi au luat pentru nota iar am asteptat 30 minute nimeni nu a fost atent ca sa iute o data si la masa mea. In sfarsit ceai din partea casei nu a venit niciodata (Asta oricum e o vrajeala, va recomanda sa mergeti la un restaurant Turcesc adevarat de exemplu la Edessa63 la Colentina si vedeti ce inseamna ospitalitatea Turceasca) In sfarsit am vrut sa scriu o reclamatie cica nu au un caiet am vorbit cu chelnerul 15 minute iam explicat si mia a oferit o prajitura din partea casei cu jumatatea gura oricum nu poate sa ma pacaleasca cu o prajitura :) Este cel mai groaznic restaurant stil Turcesc cred ca Divan si Pinar restaurant concureaza despre aceasta faza cine o sa fie mai groaznic. Mergeti la Edessa63. Mancati bine, sa fiti serviti perfecti, si pastarti si banii…

Reply

Un restaurant foarte frumos decorat, mincarea buna dar din pacate am ramas cu un gust amar deoarece ospatarii nu stiu sa zimbeasca si sa isi faca meseria cu drag. Ciudat este ca nu scriu comanda in carnetel ci o repeta in fata ta pana o invata sau ..nu? Am cerut sa ni se mai aduca paine dar ospatarita ne-a luat cosul cu restul painii pe care nu o terminasem Apoi au incept sa stringa farfuriile chiar daca inca multi dintre noi inca mai mincam. Am fost pedepsiti pentru ca me-au lasat cu farfuriile murdare mult timp. Nu ni s-a oferit ceaiul din partea casei decit cind am cerut. O prietena mai fusese o data si era la curent cu aceasta oferta frumoasa. Am fi dorit sa le dam mai mult bacsis dar nu au merit at din pacate.

Reply

aveti vrun sarbatorit din colectiv pe 22 febroarie la multii anii,

Reply

aveti vrun sarbatorit din colectiv pe 22 febroarie la multii anii,

Reply

am si ieu o rugaminte daca intra cineva la comentariu din personalu divan daca stie cinevasi are placerea sami spuna al ciui apartine numarul acesta dee telefon 0785200472 as fi recunasacator multe multumiri celui care are placerea sami spuna al cui ie mrs

Reply

Ieri am fost la acest restaurant pt prima oara unde ne-a intampinat un chelner obraznic si cu tupeu de maidan pus pe jecmaneala.Invatati cu ospatari profesionisti care stiu sa-si faca meseria in ideea ca omul sa revina cu placere,nu s-a intamplat.Picolii,saracii,parca erau traumatizati.Preturile foarte mari si nejustificate pt ceea ce ni s-a pus pe masa.Desi eram singurii clienti a durat o ora jumate comanda.Nota de plata,evident,umflata. Sunt restaurante turcesti in Bucuresti,renumite si carora nu ai ce sa le reprosezi dtpdv.

Reply

vreau si ieu nr lui iulian

Reply

Am cerut un pahar de vinul casei. La nota de plata am constatat ca acel “vin al casei” a costat 150 de lei paharul!!!!!!!!!!!!!!!!! Este ceva incredibil acest restaurant. Te fura pe fata la nota de plata!!!!! Mancarea sub orice critica. Nici nu vezi ce mananci! Totul este inchis la culoare! Fura la nota de plata!!!!!!

Reply

Chelnerul a fost arogant. ”Cartofii turcesti”, au fost o porcărie totală – cartofi simpli prăjiți în ulei (la McDonalds sunt mult mai buni). Probleme tehnice cu Wi-Fi. Ciorba traditională a fost bunicica. Ceaiul de mere a fost foarte bun.
Un local mediocru.

Reply

Un loc unde daca vrei sa pleci cu salvarea, poti manca un Adana verde,daca vrei sa pleci cu Smurd-ul atunci serveste cu drag un Urfa bineinteles tot verde…si in ultimul rand daca vrei sa pleci pe picioarele tele suna la 112 !

Reply

Divan e un restaurant la care trebuie sa mananci numai antreuri, nu pentru ca felurile principale nu ar fi bune, insa, in mod cert, te saturi cu varf si indesat cu antreurile. Felurile principale mi se par, ca de altfel la mai toate restaurantele orientale, mult prea grele, mari, satioase.
Locul e amenajat ok, lipseste vitrina specifica multor restaurante din centrul vechi, care iti da senzatia ca mananci intr-o fosta alimentara, iar servirea e in general buna.

Reply

mergeti cu incredere…asta ca sa fiu ironic….deci cafea turceasca..pfff…e cafea facuta la un aparat special…gen espressor…deci numai cafea la nisip nu e aceea,bon fiscal?ce e ala…inca cv…sa nu va mire daca dati de un ospatar ciufut sau nervos…nu au masa inclusa,din tips trebuie sa dea o anumita suma pt bucatarie,nu au transport asigurat,patronul e tot timpul pe capul lor si vede orice miscare,daca nu el…atunci este mama dansului(even worst)..plus ca e posibil ca in ziua respectiva sa fi carat si ceva saci de carbuni sau mobila pe acolo inainte de a se schimba in ospatar…si daca dati si de un ospatar nou at e clar…cu siguranta a fost luat la mistho de catre cei mai vechii(lingaii de serviciu) de pe acolo ..in frunte cu sefu de sala…p.s:stiu ce vb..am lucrat acolo..nu am rezistat decat cateva zile…

Reply

ooo daaa…stimabili colegi de breasla,am avut ghinionul sa ma angajez si eu acolo,evitati pe cat posibil restaurantul Divan..nu o sa faceti decat bani de drum.doi sefi de sala incompetenti ce va trateaza de sus,dar sunt vai de ei din punct de vedere profesional,munca foarte multa ,batai de joc din partea colegilor mai vechi…si nici macar o masa calda nu iti poate oferi..ai camere de supraveghere peste tot…chiar si in vestiar(or avea fetisuri cu noi)…nu ai voie sa manci nici macar ce ramane de la mese..neatins.DIN CATEGORIA :RETINETI SI EVITATI

Reply

oare cati din ospatarii bucurestiului au trecut pe acolo???NO COMMENT!!

Reply

o problema de logica as avea pentru managerul firmei…daca salariile sunt platite la timp …patronul se poarta frumos….salariul este unul bun….DE CE PLEACA PERSONALUL NOU MEREU???DE CE SCHIMBATI OSPATARII PE BANDA RULANTA??TAKE A MINUTE TO THINK ABOUT!!!!

Reply

    Salariile sunt platite la timp dar sunt TZEPE. Una se spune, alta se ofera.Patronul Andrei (la fel ca si mama lui – ,,Doamna Carmen”) se poarta cu noii veniti de parca ar fi sclavi pe o plantatie…nu-i intreaba cine esti? de unde esti? ce vrei de la noi?….Prea multa incredere in vechii angajati strica. De ce pleaca personalul nou? Pentru ca mai exista oameni care au respect fata de propria persoana.Pentru ca sunt oameni care au o experienta mare in ceea ce priveste serviciul la masa dar aici ,,seful de sala” te ia la misto si se crede expert ,cand el nu stie sa faca un mise-en-place corect.Pentru ca ,,ospatarita” Flori nu stie decat sa se starmbe, sa injure ca la usa cortului si ,fara sa se uite, sa le tranteasca usile batante colegilor care au ,,in brate” tavi cu pahare sau farfurii.Pentru ca te tin de prost fara mancare ( o platesi jumate iar mai nou nu ai voie sa mananci ce ramane neatins de la clienti), platesti transportul,platesti 4% din vanzare ,,tips” / tura iar la salariu iti iei procent din vanzare.De ce pleaca oamenii?

    Reply

Am fost client Divan cativa ani, pana ieri.

De fiecare data comandam un fel care ni s-a parut genial (Hunkar Begendi Sultan – Sultan’s Favourite). Costa 48 RON, pe meniu plus tip, platesti aproximativ 53 de RON pentru felul respectiv.

Problema e ca ieri in loc de preparatul genial cu care eram obisnuiti, am primit niste laturi – un fel de pastrama de oaie ametita printr-un sos rosu care avea un gust ingrozitor pe un pat de salata de vinete.

L-am intrebat pe ospatar (Victor) daca au schimbat reteta, fiind nou initial a ezitat , a zis ca nu , apoi s-a dus la bucatarie sa confirme.

S-a intors cu o explicatie senzationala: bucatarul turc ar fi vrut sa pastreze reteta consacrata dar Andrei (patronul) a decis sa o schimbe. Adica sa dea laturi clientilor pe care sa perceapa 53 de RON, eventual si fara bon fiscal, stim cu totii ca la restaurante iti aduc note proforme si mai uita sa tipareasca bonurile fiscale.

I-am cerut ospatarului sa debaraseze, i-am dat tip 1 RON si i-am cerut si bonul fiscal (014528/08.11.2013)

Domnule Andrei, daca cititi acest comentariu sa stiti ca v-am pastrat restul de laturi care ne-au fost servite ieri. Mi-ati facut un cadou de senzatie ieri de ziua mea.

Pofta buna!

Reply

Am fost duminica seara. Mancarea foarte buna. Servirea nu e nici deosebita nici rea.

Reply

Am primit mancarea dupa aproximativ 20 de minute. Bauturile nu sosisera inca. Kebabul de pui avea un pic de paine care avea intr-o gaura un soi de panza… Mucegai sau vreun paienjenel? I-am cerut parerea chelnerului caruia i s-a comunicat “din bucatarie” ca nu este ceea ce pare… Asa sa fie. A fost pentru ultima oara la Divan!

Reply

    e restaurant…nu fast food!!!e bine ca ti- a venit dupa 20 minute…asta inseamna ca preparatul ti-a fost preparat la comanda,deci proaspat.mancarea este chiar foarte buna…am lucrat acolo si bucatarul chiar stie ce face..sorin daca vrei sa mananci repede,,,e dristor kebab vis a vis

    Reply

iuliane lasa te de meserie !

Reply

    ma mir ca nu l-a batut nici un ospatar pana acum…iulian ala e un mare dobitoc

    Reply

      Laurențiu pentru a bate pe cineva trebuie sa potiiii

      Reply
        laurmihai3000@yahoo.com April 18, 2014 at 9:07 pm

        glumesti sau esti ironic??se pare ca nu ma cunosti..in fine…e prea prost sa ajung pana acolo…locul lui il gasesti in categoria “bucistergarilor”..am preferat sa plec decat sa ajung acolo…dar cu cea mai mare placere..pot dovedi ceea ce spun

        Reply

domn manager iulian,acum sper sa va capatuiti,si sa nu mai faceti datorii.sa i aprindeti o lumanare d-lui marius .datorita lui consumati cozonac si nu paine uscata.

Reply

dansatoarea este o mare c…va pleaca acasa cu diversi clienti majoritatea insurati si cu bani

Reply

Diana,dansatoarea este o mare c…va!umbla dupa barbati insurati si cu bani…aveti mare grija cu ea!

Reply

    Eu de fiecare data cand am fost la Divan, dansatoarea a fost superba, danseaza bine, face spectacol si nici macar nu se apropie de mese, nu am vazut nimic din ceea ce se spune pe aici. Eu cred ca esti umpic invidioasa si sa sti k nu e bn sa arunci cu vorbe urate la adresa unor persoane care nici macar nu te cunosc. Bravo ei ca e frumoasa si super talentata si mai ales ca stie sa se respecte, nu ca alte dansatoare de prin bucuresti!!!

    Reply

    frustarea e maxima cand vedeti o fata frumoasa…pentru cultura voastra generala…fata aceasta ar putea face mult mai multi bani lucrand in cluburi…insa modestia si bunul simt al fetei o face sa se rezume decat la acest job de la Divan…e o fata cuminte …e adevarat ca arata mai bine ca voi invidioaselor …pastrativa parerile nesimtite pentru voi!

    Reply

Salut,
Sunt un fan al bucatariei turcesti, am fost un fan al restaurantului Divan. Obisnuiam sa merg o data pe saptamana acolo, asta pana prin Noiembrie cand am intrat la dieta:))
Weekendul trecut insa am avut “dezlegare” si m-am gandit sa profit de ea, inaugurand sezonul 2013 la Divan. In realitte l-am si inchis, in aceeasi zi. Pomit s anu mai calc pe la Divan din proprie initiativa.
Sa justific: spre deosebire de alti comentatori, nu am avut probleme cu servitul, as spune chiar ca a fost cam singurul lucru in regula.
Am constatat insa cu surprindere ca portiile de mancare sunt mult schimbate fata de ceea ce serveau asta toamna. Portile sunt vizibil mai mici (nu minuscule, ce-i drept, dar cum am termen de comparatie, asta este rezultatul) si mai sarace. Iar preturile nu mai au nicio justificare. Nu ma supar sa dau 29 ron pe Adana kebab, dar 15 ron pentru 3 frunze de salata verde pe o farfurie mi se pare jaf la drumul mare.
portia de cartofi prajiti costa 15 Ron, cu greu gasesti unii mai scumpi in Bucuresti.
La ora pranzului nu aveau nicio supa de linte sau alta zeama, romaneasca sau turceasca, desi pe site se lauda ca au mama ciorbelor din turcia. Vrajeala!
Mielul de pe pidele lor este aproape invizibil-iar pentru exersarea acuitatii vizuale trebuie sa dai 28 ron. Mai bine iei un lahmacun cu 10 Ron.

Vinetele umplute au urmat aceeasi dieta ca mine, fiind din ce in ce mai slim, chiftelutele din pui/vita au scazut in diametru, garnitura de legume si bulgur este mai degraba decor.

Nu mori de foame la Divan si nici nu sunt gatite foarte prost, dar daca reduc cantitatile, de ce mai cresc preturile? sau daca au crescut preturile si au redus si cantitatile, ar trebui sa mananci ceva deosebit, ceea ce nu a fost cazul.
Cu alte cuvinte, de banii dati aici pentru a lua masa cu familia, puteti manca la fel de bine de 2 ori la un alt restaurant turcesc. Sau libanez.

Reply

am fost o singura data la divan dar mi-a placut mult mancarea si atmosfera iar restaurantul arata intr-un mare fel. Se mai poate lucra la servicii pt k ospatarul kre ne-a servit nu a fost prea amabil iar dansatoarea pe cat este de frumoasa pe atat de neplacuta se face ca se baga aiurea in seama si mi s-a parut k ii facea ochi dulci iubitului meu.

Reply

Imi placea Divan f mult. Mancare gustoasa, chiar daca preturile putintel mai mari, servire destul de ok. Insa ultima data cand am fost am ramas complet dezamagita.
Portiile au scazut intr-un mod nesimtit, iar preturile sunt sky rocket(sa dai 18 RON pt 2 chiftelute din dovlecel deja frizeaza bunul simt…). Ideea este ca am lasat o gramada de bani si am plecat cu gandul sa ne mai luam ceva de mancare pt ca inca ne era foame. Intelegm, criza criza, dar totusi…
Din pacate nici chelnerii nu erau in cele mai bune toane, probabil ca taierile din cantiatea de mancare se reflecta si in salarii, altfel nu se explica…
Pacat, chiar era un restaurant de recomandat inainte. Specific turcesc, obiceiuri balcanice…

Reply

Daca vreti sa dati 15 lei pe o cafea Jabobs 3 in 1 care trece drept cafea de specialitate a restaurantului adica cafea turceasca, daca vreti sa fiti total dezamagiti mergeti la divan

Eu am comandat o specialitate turceasca cu carnaciori de vita picanti ORIBIL am primit o lipie de shaorma clar cumparata din Kaufland si arsa un pic la ei in bucatarie iar carnaciorii nu erau altceva decat salam de vara picant in niciun caz nu erau de vita. Nu ma deranjaza nota de plata atat timp cat justifica mancarea si experienta. Un cacat ca cel servit acolo puteam sa imi fac acasa

NU RECOMAND

Reply

Divan este unul dintre cele mai bune restaurante din bucuresti dupa parerea mea si a mai multor prieteni cu care merg destul de des la Divan.Mancarea este excelenta iar serviciile sunt acceptabile,o singura data m-a deranjat un ospatar dar in rest este destul de ok servirea.Ultima oara am fost aseara la Divan si ca de obicei mi-a placut mult dar singura problema a fost dansatoarea bruneta si slabuta care se baga prea mult in seama cu clientii din cate am observat si asta a facut si cu un prieten de la masa noastra din cauza careia am plecat mai devreme pt ca sotia lui l-a surprins knd facea schimb de nr d tel cu dansatoarea bruneta. intr-adevar e draguta si danseaza dragut dar poate ii spuneti sa nu se mai bage in familiile oamenilor si sa isi vada de dansurile ei.Apropo tot resectul pt dansatoarea mai plinuta!danseaza frumos rau si e draguta si fara sa se dea la barbati insurati

Reply

am mancat de 4 sau 5 ori acolo. este ok. am primit o data o chestie de rosii, ca o zacusca sau asa ceva, care era acrita. chelnerul a fost de acord, a dus-o inapo si a revenit dupa 2 minute, spunand ca a aflat ca asa e reteta.am mai avut niste incidente, dar nu le mai tin minte. e un loc ok.

Reply

Nu recomand nimanui restaurantul Divan…mancare nu justifica preturile exagerate…nimic special si nu are legatura cu mancarea si servirea din Turcia…comand carne de vita si miroase a oaie..intreb ospatarul de ce miroase a oaie si imi spune ca nu se poate face mancare de vita fara oaie ca nu are grasime si iese seaca…pai daca eu am comandat carne de vita,tu imi aduci oaie? Nu suport nici mirosul dar sa mananc..nu inteleg ce politica au..bauturile super naspa ..nu mergeti acolo…daca mancati covrigi sunteti mai castigati..

Reply

Eu am fost la Divan de mai multe ori in ultimele 8 luni. Cred ca ultima data in mai. Pot spune ca eu n-am avut probleme cu chelnerii deloc, dimpotriva, mancarea venea in ritm usor prea ametitor, adica fara pauza prea mare intre feluri. Daca intre timp s-a schimbat ceva, nu stiu, dar ceea ce stiu sigur e ca, pana la proba contrarie, voi recomanda oricand Divan ca si restaurant turcesc.

Reply

Sunt total indignata de ceea ce se poate intampla in materie de servicii si in special in ceea ce priveste calitatea si relatia prestator- client!Am asteptat aproape 2 ore sa vina mancarea, lucru total inadmisibil si nici nu a fost ceva senzational. Serios, mai exista cateva restaurante in Bucuresti de profil, dar serviciul si mancarea sunt IREPROSABILE! Sincer, DIVAN = atitudine balcanica si bani aruncati! Nu mai calc pe acolo!!!!

Reply

Am fost la Divan cu copiii, care si-au luat inghetata la cornet de pe strada (in timp ce noi, parintii eram la masa la divan) – MARE PROBLEMA!! A venit ospatarul sa ne spuna ca, copii nu au au voie sa manance inghetata la cornet in timp ce se afla la terasa lor !!!!
Va dati seama, situatia a fost jenanta. Nu voi mai merge acolo niciodata.

Reply

Nu ma consider un om ghinionist (bine, nici din cale-afara de norocos) dar la Divan am reusit performanta sa descopar cei mai prosti… cartofi din istoria mea de gurmand, client de restaurante sau pur si simplu – om care mananca.
Platourile cu mezze au fost bunicele, desi fara nimic spectaculos iar platoul cald a fost chiar bun.
Ciudat cum iti ramane in creier exact lucrul cel mai prost posibil. O fi gandire romaneasca, cu buturuga mica sau o fi doar atitudine prea critica dar pentru mine Divan inseamna cartofi odiosi, parere impartita intre cei 6 comeseni. Mi-e greu sa va explic ce a mers prost, unde au gresit, daca era vina naturii sau a bucatarului dar in momentul in care au aparut spre degustare (pe post de garnitura la unul din platouri) toata lumea de la masa numai despre asta vorbea – “gusta ca asa ceva n-ai vazut niciodata!”. Haz de necaz pana la urma si daca stam sa judecam americaneste – “there is no bad publicity”. Macar au ramas cu ceva in amintirea noastra.

Voi reveni acolo cat de curand si sunt tare curios care va fi situatia. In cel mai rau caz ne mai alegem cu o povestioara si cu o portie de ras.

Cu stima,
Stefan

Reply
maniac_the_evil@yahoo.com April 22, 2012 at 10:28 pm

Am fost la DIVAN EXPRESS si am solicitat un Lahmacun. Domnisoara de la casa mi-a spus ca nu fac ca nu au timp. Mi-s spus ca ofera doar shawarma, ori pe meniu nu exista asa ceva. Mai mult impertinenta acesteia a fost extrem de nepotrivita. Va recomand sa evitati acest loc deoarece personalul nu stie sa se poarte si atitudinea la adresa clientului este mizerabila! P.S. Mi-a spus ca daca nu-mi convine pot sa ma duc vis-a-vis la “Dristor Kebap”.

Reply

Decorul foarte frumos, dar ca mancare praf. Totusi prefer restaurantul Golden Falcon, unde mancarea este inca la fel de buna, ca acum 10 ani. Mai ales ca servirea este impecabila. Adevarata maiestrie.

Reply

Mâncarea foarte buna insa servirea lăsa de dorit. Am așteptat cel puțin 45 minute între feluri.

Reply

Draga Vartej Elena, esti cumva chelner la acel restaurant din Herastrau? :) Si inca ceva, unde e acest “Istambul” pe harta, am incercat sa il reperez fara succes…. Lasa-ne, lasa-ne….

Reply

    Draga Doina in primul rand nu lucrez la acel restaurant.dar nu cred ca sunt singura persoana care a comentat in legatura cu restaurantul Divan.Dar avand in vedere ca tu te ai atacat pentru o chestie minora nu mai zic nimic este de inteles.Eu am comentat despre restaurant.

    Reply

    Draga Doina eu nu lucrez la acel retaurant pentru cultura ta generala.Nu cred ca am fost singura persoana care a comentat despre restaurant dar tu te ai atacat cel mai mult ca am zis despre acel restaurant si asta da de inteles pentru mine.Nu cred ca era cazul ca faci atata chestie pentru un lucru minor dar in fine.

    Reply

Am intrar si eu in restaurantul Divan sperand ca o sa gasesc gustul mancarurilor din Istambul dar m-am inselat amarnic.Iar servirea si ospitalitatea lasa de dorit.Singurul restaurant in care am intrat si am regasit ospitalitatea si gustul mancarurilor din Turcia este in restaurantul din parcul herastrau pe care il recomand.

Reply

E de departe cea mai buna si de calitate mancare turceasca din Bucuresti, ce sa mai zic de atmosfera si decorurile turcesti, noi ne ducem saptamanal in Turcia, si stiu despre ce vorbesc, de cate ori merg la Divan, este super plin, recomand cu toata inima kebaburile, mezele si deserturile, care sunt minunate!!

Reply

Fiţe. Mancarea e scumpa si nu respecta retetele turcesti, e cam romanizata. Dulciurile care ar trebui sa aiba kaymak nu au si tot asa. Chelnerii nu stiu nici sa pronunte numele produselor din meniu si engleza abia rup.
Ambianta e placuta – decor otoman dar un mare minus este ca fumatul e permis peste tot. Prima data m-a impresionat mult logistica si am trecut cu vederea ca in loc de güllaç am primit sütlaç dar mergand de mai multe ori totul a palit si mi se pare o bucatarie poleita, scumpa si din care doar cateva bucate iti pot satura si sufletul.

Reply

La Divan ospatarii sunt o problema. Am fost acolo cu prietenii mei si tot timpul am avut impresia ca suntem supravegheati, ospatarii sunt asemenea garzilor de corp. Nu stiu nici macar sa ascunda faptul ca zambesc fals, atat de falsi sunt si mult de tot pe langa meseria de ospatar…Pacat pentru ca localul este foarte frumusel…Nici raportul calitate pret nu este ok dar merge daca tii cont de faptul ca s-au investit ceva banisori…

Reply

in instambul cum spui tu nici un roman nu zice nimic veniti acasa si incepeti cu pretenti ca nu aveti scrumiere schimbate urat si nu prea umblati. eu nu am fost doar o data la divan era ,plin dar sau ocupat de masa noastra poate am stiut sa vorbim mai frumos si am lasat si un ciubuc pe masaura poate voi nu meritati sa fiti serviti bine e super la divan cand ajung in buc acolo ma opresc sa vad ce sa maqi schimbat mult succes in continuare

Reply

Am fost si eu la divan insa am fost dezamagit de servire, ospatarii nu prea sunt prezenti si nu prea sunt amabili . Dupa experientele traite in istanbul te astepti ca si aici sa ai parte de aceleasi senzatii insa , din pacate, nu e deloc asa .

Reply

La Divan, nu rataţi cafeaua turcească şi salep-ul: delicii pe care nu le găseşti la tot pasul.
Altminteri, am fost de numeroase ori la Divan şi n-am avut niciodată probleme cu servirea, mâncarea a fost invariabil foarte bună, muzica de obicei este turcească actuală (hm, no comment!), dar locul este unul dintre cele mai faine din Bucureşti, mai ales dacă faci raportul preţ/ calitate. Iar faptul că sâmbătă seara e cvasi-imposibil să găseşti un loc în restaurant arată că mulţi cred la fel ca mine.

Reply

    E plin ca tot Centrul Vechi, daca nu te superi! Suspectez o publicitate mascata aici! Din punctul meu de vedere restaurantul este EXECRABIL! Oameni buni, puneti pret pe banii vostri si alegeti calitatea serviciilor! Eu nu va recomand nimic, dar va recomand calduros sa evitati… comentariile negative sunt reale! Vb din experienta! O zi buna!

    Reply

Divan e unul dintre cele mai dezamagitoare locuri din Bucuresti in ce priveste personalul care serveste. Cu greu le-am atras atentia sa ne dea un meniu, si mai greu i-am prins sa ne ia comanda si pentru un platou cu gustare rece am asteptat peste 40 de minute. Si cu nota s-au lasat asteptati peste poate…ar trebui importati niste turci muncitori seriosi care sa serveasca…Divanul!

Reply

    am lucrat si eu la divan…acolo patronul este foarte ok….salariile la timp…vorbeste frumos…nu streseaza personalul…insa a FACUT GRESEALA MAXIMA…de a lasa ca sefi de sala cateva personaje ce nu lasa si pe altii sa munceasca…cele mai bune mese sunt luate de cei vechi…iar cei ce vor sa munceasca si sa faca un ban se aleg cu fff putini bani..sunt munciti si exploatati maxim de cei vechi …jigniti si tratati ca ultimii oameni chiar daca vin din restaurante cu renume…lipsa de respect colegiala si omenesca determina lipsa ospatarilor buni la Divan,rezultatul fiind lipsa calitatii serviciilor..

    Reply

      am lucrat si eu acolo….efectiv si au batut joc de mine ceilalti colegi mai vechi….si nu numai de mine cat si de cei ce erau veniti noi….cu siguranta isi doreau sa plec ca sa arate patronului …ca uite …”doar noi iti rezistam aici sefu”..o mizerie de colectiv…sa nu mai spun ca lipsa lor de profenionalism lasa de dorit…se spijineau de mese cand luau comanda,dar de…ei erau cei vechi,nu e normal sa pleci cu 10 15 lei tips,cand stii ca ai muncit mai mult decat cei vechi…ai indurat mizeriile lor si nu ti-ai permis macar odata sa stai jos timp de 15 16 ore…cred ca au schimbat jumatate din ospatarii bucurestiului .colegu,plecarea de acolo nu mi a adus decat bine,daca noi am plecat de acolo…consider ca ei au pierdut…am vazut comentariile clientilor referitoare la servicii.i m lovin it!!!!

      Reply

        pai patronul Andrei am impresia k nu stie ce se petrece pe acolo….cand apare el pe acolo nu ai loc de cei vechii la treaba..dupa ce pleaca el…pfff gata inapoi la taclale..lasa ca fac cei noi..cat despre ospatarii aia vechii se cred buni pt ca au avantajul de a cunoaste meniul turcesc…cat despre meseria pe care o stiu..sunt praf..in alte localuri bune nu ar fi buni nici de picoli

        Reply
          tot un fost angajat December 28, 2013 at 9:50 pm

          picoli???hahahha…le lipsesc la cativa si dictia …vocabularul si modul de expriamre la masa e putin spus rudimentar…se balbaie si aplica o vrajeala tipica “garii de nord” …imi era rusine sa stau langa ei cand luau comanda,mai mult decat penibili …patetici ..demni de mila…iar daca e vorba de meserie …ce sa mai vorbim …sefu ala de sala iulian a mai lucrat intr o cafenea…noroc cu Iulian ca altfel tot un maimutoi imfoiat ramanea..Mihai ala …se vede clar pe la o posta ca a sarit din lanul de porumb direct in centrul istoric,(se lauda ca are facultatea..PRIETENEE TU NU AI 8 CLASEE),se da mereu mare ca are bani si e amarat vai de el iar FLORI o alta progenitura de ii place sa frece picolii fara sa aiba habar de meserie…un loc mai potrivit ar fii la vase…ASTA E PERSONALUL HIGH CLASS DE LA DIVAN,,,Nu vreau sa vorbesc cu ei despre meserie..fac pariu ca multi dintre ei nu cunosc nici macar uniforma completa a ospatarilor…pana la a cunoaste dietele pe care tebuie sa le stie un ospatar in functie de sanatatea clientului .sau temperaturi,valori calorice in functie de modul de preparare,ehhh basme pentru ei.Sper sa i prind prind alte restaurante…nu o sa iasa la pensie de acolo..

          Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


three − = 2



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


6.958.091 vizite
din 1 martie 2011
x

ABONEAZA-TE

Fii la curent cu noutatile despre
cele mai tari restaurante din Bucuresti.
aboneaza-te