Restaurant Edessa

Vizualizari 38.501 Vizualizari 
Comentarii 27 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Turceasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Evaluarea Restograf
(Oct-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 183 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Sos. Colentina 281, BUCURESTI


021.655.41.87, 0723.656.325

Site detalii

Galerie Foto

Autoportret

Restaurantul Edessa a fost infiintat in anul 2007 de catre Maestrul bucatar Mahmut. Meseria de bucatar a fost mostenita de la parinti iar pentru a deveni un bun si renumit bucatar, Maestrul Mahmut a facut masterul in Istanbul, iar apoi a lucrat timp de zece ani in cele mai de top restaurante de acolo precum Haci Bozonos, Kebapci Sait, Nabi et Lokantasi, Tatlises Lahmacun si multe altele.

Acesta a pus bazele in Soseaua Colentina din Bucuresti unui restaurant turcesc de doar 60 mp2, dezvoltand de-a lungul timpului un concept unic in Romania care se caracterizeaza printr-o varietate de mancaruri turcesti si orientale, atent pregatite de bucatarii cu o vasta experienta in domeniu si prin servicii de calitate.

Astazi restaurantul Edessa gazduieste zilnic sute de clienti care fie doresc sa guste preparatele turcesti in locatia din Colentina 281, fie comanda mancare la birou sau la domiciliu prin serviciul de curierat Edessa.

Cu peste 40 de angajati, restaurantul ofera clientilor sai o mancare orientala proaspata, specific turceasca, cantitativa si la preturi corecte.

Meniul nostru ambitios pune la dispozitia clientului preparate de tot soiul, atat vegetariene cat si din pui, vita, oaie sau peste, oferind clientului o adevarata tratatie turceasca. Daca nu ati gustat niciodata din mancarurile turcesti, Edessa este locul unde puteti savura un ospat de dimineata pana seara. Maestrul bucatar Mahmut foloseste zilnic ingrediente proaspete pentru a crea farfurii gustoase si autentice turcesti si suntem mandri sa spunem ca am fost de multe ori catalogati ca unul dintre cele mai bune restaurante turcesti din Romania.

Popularitatea restaurantului Edessa este datorata calitatii mancarii, preturilor accesibile si de generozitatea persoanelor din conducere.

O poveste din si in EDESSA

Numele Edessa este inspirat din orasul natal al Maestrului bucatar Mahmut, initiatorul restaurantului Edessa, care s-a nascut in orasul Urfa din Turcia, denumit in antichitate de catre greci Edessa.

Pe scurt45911

O cantina turceasca in Colentina

Am revenit la Edessa dupa mai multi ani si nu prea mi-a placut ce am vazut, mai ales ca ramasesem cu a amintire putin romantata asupra lucului, caruia ii asociasem o anumita boema. Am vazut si ca au renuntat la 63-ul din Edessa 63, acum se cheama doar Edessa. Noul (noua?) Edessa pare sa fie, mai degraba, un fast-food de cartier, cu atmosfera de inghesuiala proletara fara nimic boem sau de alta natura decat simpla foame si astampararea ei cu mai putini bani decat in centru. Mancare in cantitati industriale, galagie, serviciul nu are cum sa mai faca fata, e ceva ca la cantina, si nici nu ar mai avea cum sa fie altfel, oricat de bine intentionati si de rezistenti la osteneala ar fi acei copii. Nu e de mers la Edessa decat daca esti in zona si iti este si foame, in acelasi timp - mai ales ca nu par sa fie optiuni cu mult mai bune pe o distanta mare de jur imprejur. (GB - octombrie 2014)

----------------

Edessa 63 e un mic restaurant de cartier - si nu orice cartier, ci Colentina, dincolo de Soseaua Fundeni! - un mic restaurant, deci, in care oamenii simandicosi nu se vor duce, fara indoiala, oricat de buna ar fi mancarea lui Mahmut Utsa. Edessa 63 ocupa o constructie usoara din metal si sticla chiar pe Soseaua Colentina, intre alte cateva restaurante cu bucatarie turceasca, adapoostite in baraci asemanatoare. Aproape jumatate din local e ocupat de catre o bucatarie deschisa, asa cum se obisnuieste la ei, la turci. Mobilierul e simplu, mesele sunt destul de inghesuite. Mancarea e buna, expusa in galantare si preparata la vedere, dupa cum se vede si in poze. Preturile sunt rezonabile iar clientii sunt multi si bine-dispusi, adesea in grupuri de toate felurile. Clientela e pestrita, cot la cot mananca oameni cu papuci de plastic si pantaloni rupti si purtatori de lanturi si bratari groase din aur, abia coborati din masini pe care le-ar invidia orice smecher din Beller. Asadar, turcului i-a iesit cel mai logic si mai bun lucru pe care il putea face: un restaurant cinstit, facut cu multa munca, la vedere, cu mancare buna, fara mofturi inutile. Patronul e si bucatar sef si e tot timpul acolo, de dimineata pana dupa miezul noptii. E cel din poza, cu gura pana la urechi. Are si de ce... Asadar, daca ajungeti in Colentina si vi se face foame, sau daca vi se face pofta de mancare turceasca, puteti pune Edessa 63 pe lista restaurantelor turcesti din Bucuresti la mergeti la sigur. (GB - iulie 2011)

Localizare Restaurant Edessa

Sos. Colentina 281, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Client fidel..pana azi July 26, 2016 at 3:44 pm

Am mancat de ani buni de zile la Edessa. I-am vazut toata evolutia ajungand acum probabil la a patra sau a cincea renovare. Ultima data am fost aici saptamana trecuta cu familia doritoare de turcesc, desi am zis de ultimele dati ca nu mai calc pe aici. In prezent se renoveaza din nou dar pe masura ce se renoveaza calitatea mancarii scade. Am mancat un ikender kebap cu 49 lei unde am gasit fara exagerare 4 bucatele de carne si rest numai paine sub un sos gros.. Apoi mix grilul 64 lei care era consistent si de doua persoane acum abia ajunge uneia, nici kebapul nu mai e ce a fost dar in schimb preturile au crescut in nesimtire. Au ajuns la preturi de Dorobanti nu de Colentina. S-au mai si imbunatatit trebuie sa recunosc, au pus POS iar chelnerii au casti ca sa comunice intre ei… Din pacate in prezent nu mai stiu nici un restaurant turces bun in Bucuresti si mancarea lor chiar imi place…

Reply

Din ciclul “tot ce e bun trebuie sa dispara”, acum e randul restaurantului Edessa. De cand l-au renovat s-au intamplat numai lucruri negative: portiile au scazut simtitor, serviciile de cele mai multe ori sunt proaste si f proaste (astepti si 10 min meniul), calitatea mancarii nu mai este aceeasi, patronul care era in permanenta in mijlocul restaurantului s-a reteras in biroul de unde vede numai baia, totul a devenit industrie. Pacat, mare pacat…

Reply
Emanuel Grigoras June 24, 2014 at 10:39 am

Am considerat Edessa pentru foarte mult timp cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti.
Am fost intr-o dimineata, chiar daca fac mai mult de o ora dus-intors pana acolo pentru o ciorba de linte. Buna ca intotdeauna.
Apoi am zis sa comanda si un Kunefe ca sa ma indulcesc. Mi l-au adus ars. Bucatarul era la masa alaturata vorbind cu un prieten. I-am aratat farfuria si a luat-o s-o schimbe. I-a spus ceva in turceste bucatarului si am avut senzatia aceea ca se va intampla ceva rau.

Mi-au adus ACELASI KUNEFE ARS CU MARGINEA DECUPATA!!! Avea inclusiv urma de furculita unde taiasem eu ca sa vad daca e ars doar pe dinafara!!!

M-am simtit umilit si mi-am jurat ca nu voi mai calca niciodata acolo. Am inceput sa ma gandesc la faptul ca in acelasi fel iti dau mancarea de pe o zi pe alta.
Tin minte ca la vechiul restaurant nu iti dadeau bon fiscal de nici un fel.

Nu spun sa nu te duci sa mananci acolo, insa m-as gandi la sanatatea mea de doua ori inainte.

Reply

Azi am fost la Edessa,am fost placut impresionata de schimbare si am avut o surpriza cand am vazut in vitrina ambalata carnea cruda pentru gratar pregatita pentru Picnic.Este gata condimentata,asezata frumos doar sa o pui pe gratar-mai ales ca vine caldura si putem iesi.

Reply

Am fost si eu pentru prima data, duminica, 16 martie 2014. Cu toate ca auzisem pareri pro si contra m-am dus cu mare placere si speranta ca voi gasi un colt din Istanbulul de unde ma intorsesem de 2 saptamani. Deziluzia a fost foarte mare. Chelnerul a venit imiediat sa ia comanda, mi-a adus ayranul, dar am stat 30 minute pana a venit Urfa kebab. Lipia era rece, salatele de inceput erau prospete dar atat…kebabul arata bine in farfurie dar era rece, carnea grasa si cu gust de chimicale. In plus a durat 40 minute pana cand ne-a adus nota, cu toate ca am cerut-o de 3 ori. Nu stiu daca asa este sau am nimerit eu o zi proasta, dar cu siguranta nu voi mai merge. Imi pare rau…

Reply

Cea mai buna mancare turceasca,am fost pe 14.02.2014 si desi au fost luati pe nepregatite de foarte multi clienti( se statea la usa 10- 15 persoane) sau descurcat destul de bine.mancare este exceptionla destul de ieftina, neaparat de incercat deserturile.Nu a fost fum de tigara.voi reveni cu siguranta. va sugerez sa faceti rezervare

Reply

Din pacate, noua amenajare se dovedeste a fi o palarie prea mare pe capul celor de la Edessa. Confirm comentariul de mai jos ce mentioneaza faptul ca se face o deosebire intre clientii noi si vechi. Personal, fiind un client vechi nu am avut probleme pana intr-o zi cand am intrat pe usa din spate si m-am asezat la o masa mai retasa aleasa de niste prieteni veniti pt prima oara. Fiind cu spatele, sefii de sala nu m-au vazut si am fost lasati la mila unui ospatar nou ce s-a dovedit a fi o catastrofa. Toate lipile au venit reci, mancarea idem, iar conationalii lor din jur veniti cu mult dupa noi, au fost serviti primii. Daca pot intelege ca au marit preturile si ca au micsorat portile, in urma unei investitii masive, nu pot intelege servirea descrisa mai sus. Si se pare ca nu sunt singurul…

Reply

Daca va place de mancare Turceasca nu trebuie sa va duceti pana in Turcia. Edessa63 face la fel de bun ca in Turcia :) Dupa parerea mea este cal mai bun restaurant din zona Balcanica.

Reply

Intr-adevar se vede….investitia este mare,arata bine.Dar mie imi convenea mai mult inainte.Preturile au ramas aceleasi in schimb s-au micsorat portiile,ceea ce nu-i prea ieftin.Oricum e ok.

Reply

Excelenta mancare, serviciu prompt, preturi bune. Recomand!

Reply

Cel din Constanța se numește Demir, corectez

Reply

Am fost de 4 ori in acest restaurant, si pot spune ca mi-am format o parere. Mâncarea e buna, bine facuta, carnea niciodată rece, in schimb orezul, bulgurul, cartofii sunt reci. Deserturile bune. De asemenea au atitudine preferentiala fata de clienții vechi( ex: cum s-a asezat la masa o familie de arabi le-a si pus lipia pe masa si aperitivul din partea casei, in schimb noi fie am solicitat , fie am așteptat sa fim serviti după , deși venisem mai devreme) Sper sa țină cont de aceste lucruri dacă își doresc intradevar un feedback din partea clienților.Sau poate clienții noi nu sunt importanți?!
Cât despre restaurantele din Constanța, Diner este cel din spatele autogarii, unde mâncarea este buna, iar servirea in regula. Cel de pe Tomis este mai mic, mai gol, am fost de 2 ori si ai senzatia când mănânci ca se uita ospatarii in gura ta. Cam atât.

Reply

Cea mai buna mancare turceasca din Bucuresti, preturi mici si o renovare recenta fac din Edessa un restaurant plin de clienti. Primesti ceva din partea casei: humus, lipie, ceai si mancarea vine la portii mari. Probabil ca se face si antireclama, dar veti vedea ca e mereu plin de clienti pentru ca e ieftin si delicioos. Recomand cu incredere!

Reply

Edessa s-a transformat din bine in si mai bine. Acum localul are o noua infatisare fara nici cea mai mica legatura cu ce era in trecut. Poate doar conceptul de bucatarie deschisa. La capitolul clienti situatia e schimbata radical : daca inainte veneau doar conationalii lor si cativa baieti mai tupeisti acum poti vedea inclusiv domnisoare singure. Parca preturile au urcat un pic, dar in limitele normalului la ce investitie s-a realizat acolo.
PS: @ doamna avocata din Constanta : sunt cel putin 2 restaurante turcesti foarte bune in Constanta – unul in spatele benzinariei de la autogara si al doilea vis a vis de Primarie. Amandoua suporta comparatie cu Edessa. Garantat.

Reply

desi nu sunt fan bucatarie turceasca mancarea e chiar buna si proaspata si mereu ceva din partea casei dar cred ca locul ala are o problema legata de siguranta,cred ca sunt ceva energii nefaste pe acolo:)sotul meu lua masa cand s-au luat unii la bataie abia a reusit sa iasa fara sa primeasca un scaun in cap ceva iar alta data eu m-am asezat la masa de langa usa cand o intrat unul cu masina direct in restaurant si a spart tot peretele din geam noroc ca nu a fost nimeni ranit,eu eram insarcinata si am tras o sperietura zdravana si am jurat ca nu mai stau acolo sa iau masa,iau doar la pachet si ies cat pot de repede:))patronul saracul avea o fata cred ca era deja exasperat,acum vad ca a refacut fatada si a facut pereti din piatra in partea de jos:))))

Reply

I like this restaurant…..have been there many times in the past 3 years. However, quality has deteriorated somewhat lately. Still, very good value-for-money

Reply

Un restaurant foarte bun,mâncare delicioasa si ieftină.Sunt client fidel de fiecare data primesc ceva din partea casei si am chiar cont deschis(se întâmpla sa nu am bani la mine nu e problema).Cheful MAhmut e prezent mereu si se asigura ca totul este ok.Îl recomand cu mare caldura

Reply
avocata din constanta April 21, 2013 at 4:45 pm

Excelenta mancare, foarte, foarte proaspata si apetisanta, condimentele bine combinate.
Singura critica este aceea ca spatiul este insuficient pentru clienti, mai ales la orele de pranz.
Felicitari si il rog pe domnul Mahmut sa deschida un restaurant si la Constanta (unde desi exista 2 restaurante si nu le numesc pentru ca nu-mi permit sa le jignesc conceptul de bucatarie turceasca), totusi nu indeplinesc minimele criterii de definire a unui restaurant turcesc.
Am fost de multe ori in Turcia, sunt o mare consumatoare de bucatarie turceasca si am speranta ca, macar in sezonul de vara, Edessa sa fie prezent pe litoral.

Reply
Arhitect BUCURESTI March 12, 2013 at 4:54 pm

Mancare buna si ieftina.
Dupa o zi de munca grea si ai chef sa mananci ceva bun si fara prea multe fite recomand Edessa.
Iti da de fiecare data ceva din partea casei si mancare e delicioasa.

Reply

Clientii sunt variati dar toti isi vad de masa lor; de 9/10 ori merg cu prietena, niciodata nu am avut motiv sa-mi fac vreo problema.
Preturile sunt foarte rezonabile, dai 80 ron pentru: hummus, salata ciobaneasca, zacusca, lipii, ciorba burta, 2xkebab, 3xceai, ayran)
Mancarea este variata si excelenta.
Mahmut (patronul) este intotdeauna prezent si intotdeauna atent la ce se intampla.
RECOMAND (merita drumul)

Reply

Frate da’ cum aratati de ati avut o nota de plata de 150 RON? :)))))))))))))Eu cu sotul am platit 88 Ron si-am luat si la pachet. In ceea ce priveste clientii….esti in Romania: se bat si la McDonalds si la restaurant de 5 stele si la covrigaria din colt. Ce vina are omul la faza asta? Recomand: gulac = desert pe baza de lapte. Asta e motivul pt care ma duc din Militari pana acolo :))))

Reply

kurban bairami mubarek olsun

Reply

decideti voi singuri! 2 persoane papa la prinz cu desert=150 ron!! la care mai puneti sansa de a fi luat la bataie asa cum s-a intimplat pe 28 oct. cind au ajuns la sectia 7 politie taiati de sabii si cu pistoale ca in westul salbatec…sa mai lase din preturi ca o sa ramina singur si sa faca o selectie a clientilor!! pacat de munca si efortul depus !! omul vrea si siguranta personala pt a se bucura de o masa buna si nu foarte scumpa !!

Reply

Articolul asta zici ca a fost scris cand stateai dimineata pe buda… permiteti-mi sa va dau eu niste detalii mai importante: 1 intotdeauna primesti ceva din partea casei: humus, lipie, ceai. 2 mancarea vine la portii mari. 3 nu se emite bon fiscal. concluziile le trageti voi.

Reply
Nicoleta Dascalu August 18, 2011 at 1:34 pm

Voi verifica in seara asta cum se prezinta Edessa :::)))

Reply

    DACA VREI SA MANACI CEVA DELICIOS ATUNCI,MERGI LA EDESSA. DACA VREI SA MANANCI FITZE ATUCI IN ALTA PARTE.DAR DE AICI IESI CU UN GUST PLACUT DE NU AMI VREI NICI SA TE SPELI PE DINTI SA NU PIERZI DIN AROME !!!!!!

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× 9 = eighty one



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,