Restaurant Harem - Ottoman Cuisine

Vizualizari 22.779 Vizualizari 
Comentarii 3 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Turceasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Sep-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 36 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Sos. Pipera 55, BUCURESTI


021.232.87.27, 0756.990.999

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt63881

Preturi foarte mari, portii mici, mancare bunaRestaurantul si-a schimbat adresa, cea noua fiind cea mentionata in aceasta pagina. Articolul face referire la restaurantul de la adresa veche, din Soseaua Nordului.

Am revenit la Harem. Mancarea la fel de buna, foarte buna, chiar, desi inecata in ulei, insa asa merg lucrurile la ei, nu le-am scazut nota pentru asta. Nici lipia nu a fost prea buna, insa nici pentru asta nu le-am scazut nota. Serviciul a fost bun, un chelner dezinvolt si pus pe glume, ne-a placut de el. Ne-a luat o gramada de bani turcul, sunt foarte mari preturile, o masa completa in doi, cu o sticla de vin bun, trimite repede 4-500 de lei de la Bucuresti la Istambul (mai mult decat scrisesem data trecuta). E de mers acolo cand plateste firma, sau altcineva, mai degraba... (GB - septembrie 2015)

-------------------------

Probabil cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti

Am revenit la Harem, in Parcul Herastrau, si totul e foarte bun si foarte bine, asa cum a fost de fiecare data cand am trecut pe la ei. Mancarea e foarte buna, locul e frumos, luminos, impecabil de curat si apretat, serviciul bun. Preturile sunt mari, evident, o masa in doi iti scoate repede 3-400 de lei din portofel. (GB - februarie 2015)

-------------------------

Harem e, de fapt, fostul restaurant Casa Mediterana din Parcul Herastrau, care a fost renovat si rebranduit de catre fostul (care e si actualul) proprietar turc. Bucatarul sef a fost schimbat, totusi, mi s-a spus.

Harem e un restaurant de lux, asa cum era si Casa Mediterana, bine construit si amenajat, cu materiale si cu lucruri de calitate. E mare, luminos, fara excese. Nu are iesire directa spre lac, spre diferenta de vecinul sau, Isoletta. Cu tacamurile au exagerat, e absolut imposibil sa le tii in mana, te umpli de nervi cu ele.

Harem se declara un restaurant turcesc cu « bucatarie otomana ». Nu stiu prea bine ce inseamna asta, insa imi inchipui ca e vorba despre o bucatarie traditionala turceasca, adica mai veche. Oricum, tot ce am mancat la Harem a fost bun si foarte bun.

Preturile sunt mari la Harem, insa nu cred ca s-ar fi asteptat cineva ca sa fie altfel. Serviciul a fost bun, rapid si eficient, desi cam impersonal.

Asadar, Harem din Herastrau si Divan din Floreacsa sunt doua restaurante turcesti de lux din Bucuresti. Totusi, ele se pozitioneaza putin diferit, din punctul de vedere al mancarii: Divan incearca sa prezinte o bucatarie turceasca fina, un fel de fine dining turcesc, pe cand Harem se declara, inca de la intrare, reprezentantul bucatariei otomane. Oricum, amandoua sunt restaurante foarte bune, high-endul specificului turcesc in Bucuresti. Merita un drum pana acolo. (GB – decembrie 2013)

Recenzii & Articole

Topul Restograf al celor mai bune restaurante din Bucuresti in 2014   
Restograf (Jan 2015)

Astazi Restograf a premiat cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2014. Mai exact, a premiat cea mai buna mancare, fiindca ace(a)sta a fost singurul criteriu de selectie, nimic altceva (servicii, ambianta, preturi etc.) nefiind luat in calcul. De aceea pe plachete scrie "Cea mai buna bucatarie ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Harem - Ottoman Cuisine

Sos. Pipera 55, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?
“Mulți prosti in orașul asta”… Eu as spune minim 2, si aici fac referire la autorii celor doua comentarii,Xander si Pawn. Probabil ca ambii au fost dezamăgiți sa găsească in acea locație DOAR un restaurant cu un personal competent si dedicat DOAR si NUMAI gastronomiei. E lesne de înțeles aceasta dezamagire dacă ne imaginam ca acești 2 “gurmanzi” sunt si inculți. De asemenea, ambii au o problema cu prețurile, ei făcând confuzia des răspândită între o șaormerie din colțul unei străzi pustii si cenușii din Colentina si o Bucătărie situata in Parcul Herăstrău,care propune Rețete seculare si încărcate de istoria glorioasa a Imperiului Otoman. Probabil cei doi s-au pierdut coborând din autobuz sau au abuzat de prea mult salcâm… Cert este ca acel restaurant i-l cataloghez ca fiind unul dintre putinele restaurante din București care oferă o mâncare de-a dreptul delicioasa, savuroasa si câteva preparate de-a dreptul originale.

Reply

noi suntem si multi prosti in orasul asta, pe onoarea mea. la the artist e mai ieftin.
in poze se vad niste rosii de plastic din metro, taiate din topor si vandute – cu ajutorul celor care scriu articole pe net – drept “bucatarie turceasca fina, un fel de fine dining turcesc.” la preturile amintite mai sus ar fi mers cel putin niste rosii din piata, ca probabil notiunea de heirloom probabil inca nu a ajuns la turcii din herastrau.
aceeasi mancare, putin mai buna, se poate manca in colentina. cam de doushapte de ori mai eftin.
:)

Reply

numai cand auzi de “restaurant in parcul hereastrau” si ti se ridica parul in cap.
sa speram la cat mai multe “insuccesuri”, vorba odraslei, in zona aia, spre refacerea unui parc minunat.
preturile pentru mancare turceasca sunt de-a dreptul halucinante, reteta sigura de faliment.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


six − = 0Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,