Toate articolele (759 articole)

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   4.649 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   196 vizite  0 comentarii   2 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   197 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   179 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   128 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   420 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   994 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   1.774 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.502 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   239 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.067 vizite  0 comentarii   1 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.203 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   386 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   625 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   271 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   286 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.865 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   714 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.216 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   363 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   2.013 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   810 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   2.233 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.411 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Restaurante deschise de curand in Bucuresti



Restograf  (May 2016)
3.459 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
1 placut 
0 displacut 

 

In Bucuresti, circuitul restaurantelor in natura este in continua miscare. Unele mai vechi se inchid, unele recente se inchid, dar un lucru e sigur: mereu apar restaurante noi in oras, localuri care-si fac loc in peisajul bucurestean si fix despre acestea vrem sa va povestim si noi mai jos. De la sfarsitul anului trecut si pana acum, orasul a primit un nou burger bar, un restaurant vegan, un restaurant cu mancare sanatoasa si fresh, un restaurant la inaltime, dar si alte cateva localuri care au calitatile lor.

Voi pe care le-ati incercat pana acum si ce ne spuneti despre ele?

 

Arome

Arome e un mic restaurant urban cu mancare fresh si sanatoasa. La Arome gasiti multe supe si sandvisuri sanatoase, dar si prajituri facute-n casa. Arome e ca o sufragerie a unui prieten unde veti gasi mancaruri simple si proaspete din ingrediente de sezon, urban food intr-un loc cu un design prietenos. Voi ati trecut pe aici?

arome 2 arome

 

Cezanne

Restaurantul Cezanne este creatia Chef-ului Cezar Munteanu, o personalitate foarte activa in viata culinara a Romaniei, care s-a decis ca e momentul sa nu mai predea atat de mult tainele bucatariei si chiar sa treaca la treaba in propriul restaurant. Astfel, Cezanne este intruparea perfecta a crezului culinar a Chef-ului Cezar Munteanu, un chic cuisine care se inspira din “bucataria franceza clasica, reinterpretata, imblanzita cu insertii din bucataria italiana. Este un stil care se bucura de succes in Occident, ca marturie a faptului ca oamenii nu mai cauta rigurozitate ci vor sa se bucure de ingrediente de cea mai buna calitate, gatite corect dar, creativ, intr-o atmosfera relaxata”. (info de aici)

cezanne 2 cezanne

 

Zvetto 

Zvetto Burger Bar a aparut la inceputul acestui an in contextul in care bucurestenii inca sunt in cautarea celor mai buni burgeri din oras, o cercetare fara sfarsit, daca putem sa-i spunem asa. Zvetto e in zona Unirii si promite burgeri de calitate, pregatiti cu toate ingredientele facute in house. Vita Black Angus, halloumi, sosuri homemade si cartofi proaspat prajiti, aceasta e promisiunea Zvetto. Cine ne spune daca se si tin de ea cei de la noul burger bar?

zvetto 2 zvetto

 

Little Tyke 

In hotelul Rin din Vitan a aparut acest mic restaurant cu mancare sanatoasa, cu produse vegane si raw vegane, dar si cu multe alegeri pentru vegetarieni. Din biografia restaurantului mentionam si noi: Little Tyke va ofera un meniu ce raspunde in egala masura cerintelor nutritionale, alimentatiei sanatoase si placerilor gustative. Toate preparatele se fac in laboratorul nostru, cu ingrediente proaspete, fara aditivi sau conservanti, combinatiile dintre ingrediente corespunzand celor mai noi studii legate de nutritie, compatibilitate si nutritie echilibrata. Micul local se mandreste cu produsele folosite, de la fructele proaspete pana la painea cu maia furnizata de o brutarie artizanala. Voi ati mancat pe aici?

little tyke 2 little tyke

 

Vu’s 

Vu’s e un nou restaurant la inaltime din Bucuresti. Cocotat la etajul 8 al unui bloc cu vedere la Dambovita, Vu’s ofera privelisti superbe pentru clienti: raul de pe Splai, Piata Unirii, franturi de Casa Poporului si alte obiective vazute de sus. Vu’s e un rooftop restaurant cu meniu international pe care il puteti savura in timp de va bucurati de o priveliste speciala. Voi ati urcat pana la Vu’s?

vu-3 vu-7

 

Excellence 

Excellence e un restaurant deschis de curand in zona Ghencea, un local sub influenta culinara a Chef Nicolae Vasile, fost participant la Top Chef. Ferit de agitatia centrului, Excellence nu e neaparat un restaurant de cartier, nu daca ne ghidam dupa preparatele prezentate in meniu si dupa design, dar pare genul de loc in care puteti sa mergeti si sa va bucurati de o masa in liniste. Despre acest restaurant ce stiti sa ne spuneti, ati fost, v-a placut?

excellence 2 excellence 2

 

Chalet 

Chalet e un restaurant cu specialitati din Muntii Alpi, in special branza Raclette cu mezeluri, cartofi si salata, dar si cu alte preparate specific frantuzesti, dar din zona montana. Restaurantul a fost creat la initiativa artistului Marcel Pavel, un local pe Calea Victoriei cu preparate care nu se gasesc la multe dintre restaurantele bucurestene. Voi ati fost la restaurantul alpin din Bucuresti?

chalet-2 chalet-3

 

Ai

Ai s-a instalat in zona Dorobanti si si-a tras numele de la cuvantul “dragoste”, asa cum e el rostit in japoneza. Acest sushi bar & breakfast&brunch place are un meniu inspirat din bucataria japoneza cu sushi, sashimi, nigiri si alte asemenea, dar si cu friganele, oua benedict pentru mic-dejun, sau mancaruri mai “serioase” cum ar fi teriyaki de somon, vita sau pui, noodles sau carnuri gatite in diverse feluri. La Ai ati ajuns, cum vi s-a parut?

ai ai-4

 

La Vitrine

La Vitrine e un restaurant nou, unul pozitionat intr-o curte mare si frumoasa de pe Barbu Vacarescu, pe domeniul Hotel Caro. La Vitrine va da impresia ca sunteti in mijlocul naturii, fie ca stati in curtea imensa sau in interiorul restaurantului de unde geamurile mari si inalte nu va blocheaza in niciun fel privelistea oferita de Lacul Tei si de imprejurimi. Cu un design primitor si vesel, La Vitrine are un meniu international de unde va puteti alege pranzul sau cina. Pe aici ati dat check-in?

la vitrine 2 vitrine

 

Voi ce alte restaurante noi ati mai gasit in Bucuresti, ce localuri v-au atras atentia de curand?


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


6 × = six