Brunch de toamna in Transilvania
(Sep 2016)
   1.142 vizite  0 comentarii   

Valea Verde Retreat e unul dintre locurile frumoase din tara, genul de oaza in care te retragi pentru o scurta vacanta de relaxare. Aici, duminica aceasta, pe 18 septembrie, se organizeaza un brunch special cu cele mai bune produse locale, dar si o selectie de preparate la gratar. Incepand cu ora...

............................................citeste tot

Pelicula - brunch latino-american
(Sep 2016)
   440 vizite  0 comentarii   

Pelicula este un festival de film, dar si un eveniment cu alte experiente, care va aduce mai aproape de publicul bucurestean culorile si aromele Americii Latine. Pe langa proiectiile de filme speciale programate pe toata durata festivalului (14-18 septembrie), o parte dintre evenimente vor fi ...

............................................citeste tot

Tot ce trebuie sa stiti despre Bucharest Street Food Festival
(Sep 2016)
   4.763 vizite  0 comentarii   

Festivalurile culinare din Bucuresti, puse la dospit inca de anul trecut, au inceput sa fie servite oamenilor unul cate unul. Unul dintre cele mai asteptate astfel de evenimente este si Bucharest Street Food Festival, primul festival din Bucuresti dedicat mancarii stradale, locul unde veti gasi food...

............................................citeste tot

Zilele Usturoiului la Beraria H
(Sep 2016)
   591 vizite  0 comentarii   

Primul week-end de toamna e plin de festivaluri si evenimente culinare. Printre acestea, pe terasa Berariei H se pune la cale un nou festival "Zilele Usturoiului", mancare gatita in fata voastra si muzica live. Pentru ca, nu-i asa, spui romani, atunci adaugi inca un cat de usturoi la felia aia de ...

............................................citeste tot

Doi bucatari de origine hawaiana intr-un spectacol culinar in Romania
(Aug 2016)
   609 vizite  0 comentarii   

Unul dintre marile restaurante japoneze din Bucuresti devine gazda unui mare festival culinar. Astfel, in perioada 1-4 septembrie, pentru prima oara in Romania, doi dintre cei mai renumiti Chefi Benihana din intreaga lume, Chef Kevin si Chef Barry, de origine hawaiana, se vor afla la prima lor ...

............................................citeste tot

Craft Beer Festival: peste 50 de tipuri de bere, un gratar gigantic si alte detalii despre program
(Aug 2016)
   2.076 vizite  0 comentarii   

Anul acesta Bucurestiul gazduieste primul festival dedicat berii artizanale. Craft Beer Festival este numele evenimentului, detaliile le-am insirat deja aici. Acum revenim cu informatii concrete despre program, 3 zile in care va asteapta un gratar gigantic, pizza facuta intr-o camionata si alte ...

............................................citeste tot

Dinner in the sky cu fine dining si muzica interbelica la 50 de metri deasupra orasului
(Aug 2016)
   724 vizite  0 comentarii   

Dinner in the sky este acest concept care invita oamenii la cina la 50 de metri deasupra orasului, eveniment care revine in aceasta vara in Bucuresti. Mai mult, la aceasta editie sunt pregatite cateva momente speciale care sa faca experienta si mai interesanta. Detaliile le aflam de la organizatori...

............................................citeste tot

Un lant de restaurante din Romania se extinde in Algeria si SUA
(Aug 2016)
   827 vizite  0 comentarii   

In momentul de fata, SaladBox este unul dintre cele mai profitabile lanturi de restaurante din Romania. Acesta isi continua expansiunea nu doar pe plan local, dar si in afara tarii. De curand au anuntat deschiderea unor unitatii noi in tari precum Algeria si Sta­tele Unite, pe langa cele din ...

............................................citeste tot

Transilvania Gastronomica - festival de cultura a mancarii bune
(Aug 2016)
   794 vizite  0 comentarii   

Transilvania Gastronomica - food culture festival revine cu a doua editie a unui eveniment care omagiaza mancarea buna, traditiile si gusturile care nu se vor demoda niciodata. Prima editie a fost anul trecut si v-am povestit pe larg despre aceasta aici. Acum, va invitam sa va faceti planurile ...

............................................citeste tot

Rooftop Wine Party - degustari la inaltime
(Aug 2016)
   1.017 vizite  0 comentarii   

Vinerea aceasta, degustarile de vin se fac la inaltime. Aceasta este invitatia ReVino la un Rooftop Wine Party, eveniment pe acoperisul unei cladiri din centrul Bucurestiului, (Sector 3, Strada Parfumului 25-27). Organizatorii primit urmatoarele: Va fi o seara relaxanta intretinuta de ...

............................................citeste tot

Meniu de vara la Gram Bistro
(Aug 2016)
   1.263 vizite  0 comentarii   

Meniul sezonier e o idee foarte buna pe care ar putea s-o aplice mai multe restaurante. Preparatele de sezon nu inseamna ca pun in umbra meniul fix, doar inmultesc numarul optiunilor pentru clienti si fac lucrurile mai interesante. Despre un meniu de vara de la un restaurant bucurestean ne-au venit ...

............................................citeste tot

Hard Rock Cafe si mirodeniile de pe glob - meniul “Smoke, Fire and Spice”
(Aug 2016)
   736 vizite  0 comentarii   

Hard Rock Cafe, periodic, mai coace un nou meniu in bucatarie. Fie ca vorbim de burgeri, mancare mexicana sau retete vegetariene, in meniul restaurantului apar diverse vedete, un fel de personaje periodice care sa se alature preparatelor clasice de la Hard Rock. Asadar, asa cum am fost obisnuiti...

............................................citeste tot

Seara greceasca cu live music si tzatziki bar
(Jul 2016)
   2.629 vizite  1 comentarii   

La Meet The Makers, cei de la Chefs Experience iti dau intalnire cu Grecia si farmecul sau! Marti, va invita sa patrundeti pe meleagurile grecesti, la Chefs, unde veti avea ocazia sa va bucurati de preparate traditionale, pregatite dupa retetele bucatarului grec Pavlos Delotis, dupa retete ...

............................................citeste tot

O noapte cu bucate ca-n Grecia si pahare pline de vin
(Jul 2016)
   934 vizite  0 comentarii   

La Meet The Makers aveti intalnire cu Grecia si farmecul sau. Marti, 12 iulie, va invitam sa patrundeti pe meleagurile grecesti, la seara greceasca by Chefs Experience, unde veti avea ocazia sa va bucurati de 5 preparate traditionale grecesti, pregatite de bucatarul grec Pavlos Delotis, dupa ...

............................................citeste tot

Scoici a la Chef Scarlatescu
(Jul 2016)
   5.248 vizite  0 comentarii   

Bucataria este locul unde se intampla lucrurile magice, unde mirosurile de legume incinse de uleiuri aromate danseaza printre bucati fragede de scoici si se transforma in mancaruri delicioase menite sa stinga pofta pasionatilor de gusturi rafinate. Asa descriu cei de la ChefsExperience aventura din ...

............................................citeste tot

Vara aceasta traieste experienta greceasca la Chefs
(Jul 2016)
   1.603 vizite  0 comentarii   

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Hai la inghetata facuta ca pe vremuri
(Jul 2016)
   865 vizite  0 comentarii   

Camera din Fata, cafeneaua mica si cocheta care aminteste de odaia de la bunici, a pregatit un eveniment special pentru seara de marti. Mai exact, aici se va pregati inghetata ca pe vremuri si va invita sa va bucurati de aceasta, degustari fara extra costuri. Voi doar sa veniti cu lingura si ...

............................................citeste tot

Meet the makers - o cina "spumoasa"
(Jul 2016)
   409 vizite  0 comentarii   

Vinurile spumante sunt ca o potiune magica pe timpul verii, le torni in pahar si te racoresc pe loc. Iar daca alaturi ai preparatul potrivit, poti spune ca ai avut parte de cina perfecta. Marti, 5 iulie, de la ora 19:30, restaurantul Chefs Experience organizeaza evenimentul "Meet the Makers" unde ...

............................................citeste tot

Relaxarea are chipul unei terase
(Jul 2016)
   1.238 vizite  0 comentarii   

Ce poate fi mai relaxant in plina vara, dupa ore de stat in birou sau in aglomeratia bucuresteana, decat o masa pe terasa? In aceasta vara, terasa de la Chefs Experience, restaurantul de pe Calea Floreasca 55, te asteapta cu o infatisare noua si cu un meniu modern, special creat pentru vremea ...

............................................citeste tot

Waffles Madness La Un Ceai
(Jun 2016)
   1.226 vizite  0 comentarii   

Ceainaria La Un Ceai e ascunsa de haos. Ba mai mult, are o curte pitita si de putinele momente agitate din frumoasa zona Luigi Cazzavillan. Iar aici, sambata si duminica, vi se pregateste un nou dezmat cu waffles, vafe pufoase si cu diverse topping-uri variate. Despre Waffles Madness aflam mai ...

............................................citeste tot

Farmers Market de week-end
(Jun 2016)
   1.665 vizite  0 comentarii   

Intr-o vreme, week-end-ul era momentul in care oamenii faceau piata si apoi mergeau acasa si pregateau mancare cat sa ajunga aproape toata saptamana. O traditie buna si care merita continuata, am zice noi, si asa pare sa gandeasca si echipa de la Spatiul M60, unul dintre locurile noi si hip ale ...

............................................citeste tot

Chef on Stilettos - gatitul chic la bistro Therapy
(Jun 2016)
   474 vizite  0 comentarii   

La un bistro frumos din Bucuresti, Therapy, se pregateste un eveniment cochet. "Chef on Stilettos" este invitatia unei echipe de PR si organizari evenimente catre doamne si domnisoare de a veni sa gateasca imbracate si aranjate ca de revista. Detaliile le aflam chiar de la ei: Chef-ul pe ...

............................................citeste tot

Cea mai buna companie la cina de vara: vinul spumant
(Jun 2016)
   771 vizite  0 comentarii   

Vinurile spumante sunt ca o potiune magica pe timpul verii. Le pui in pahar si te racoresc pe loc. Iar daca alaturi ai un preparat potrivit, poti spune ca cina e completa si sa mergi apoi fericit spre casa ta. De aceea, martea aceasta va puteti bucura de aceste 2 personaje principale in al treilea ...

............................................citeste tot

Athénée Palace Hilton Bucuresti are un nou bucatar sef
(Jun 2016)
   410 vizite  0 comentarii   

Athénée Palace Hilton Bucuresti are un nou bucatar sef si e mandru sa-l prezinte lumii pe Franz Conde, Executive Chef pentru restaurantele si serviciile de catering ale hotelului. Franz Conde are o poveste frumoasa, s-a plimbat prin marile bucatarii ale unor restaurante prestigioase, iar tot ...

............................................citeste tot

Peste Paine si ritmuri de acordeon in gradina Voila
(Jun 2016)
   1.291 vizite  0 comentarii   

In frumoasa gradina a restaurantului Voila, joia aceasta se pune la cale un eveniment culinar care are toate sansele sa va faca super pofta. "Van, Vintage, Voila" implica mult unt, food truck-ul Peste Paine, ritmuri de acordeon si alte delicii. Detaliile le gasiti mai jos: Am mai zis si o ...

............................................citeste tot

  4   5  6  7  8  9  10
Afiseaza

Restaurante si alte localuri amendate de ANPC – care sunt acestea si de ce au fost sanctionate



(May 2016)
1.236 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

Saptamana trecuta va povesteam despre cele 4 restaurante asiatice care au primit o vizita de la ANPC si care au fost sanctionate, ba chiar inchise temporar desi ele in continuare functionau; dilema persista. Acum, tot de pe site-ul ANPC am aflat ca in urma unei actiuni de verificare, mai multe restaurante din Bucuresti au fost amendate din cauza neregulilor gasite la fata locului. Mai exact, urmatoarele restaurante au fost cu probleme:

bucatarie restaurant– Cofetaria Frantuzeasca
– Restaurant Beirut
– Restaurant Zaitoone
– Restaurant Divan
– Restaurant Picolo Mondo
– Restaurant VacaMUUU
– Restaurant Yoshi
– Restaurant Arabesc Sis Kebab
– Four Seasons
– La Oriental
– Tarbush restaurant
– Sultan
– Restaurant Marele Zid
– Restaurant Templul Soarelui
– Memos
– Karamna
– El Bacha
– L’Incontro
– Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc
– Tripoli- restaurant cu specific libanez
– Restaurant No Name
– Restaurant Coin Vert
– Zen Sushi
– Restaurant CHONG Quing
– Bozan Usta – Fast Food cu specific turcesc
– Dristor Doner Fast Food
– Restaurant Chinese Garden

Poza sugestiva pentru o bucatarie de restaurant curata si organizata.

Principalele abateri constatate:

– utilizarea de materiii prime si semipreparate cu data limita depasita;
– aprovizionarea de materii prime fara documente de provenienta;
– utilizarea de semipreparate supuse operatiunii de congelare, fara a avea autorizatie in acest sens si fara a avea posibilitatea de a stabili data durabilitatii minimale;
– spatii frigorifice care aveau un grad avansat de uzura, neigienizate, cu lipsa termometrelor si fara a fi completate graficele de temperatura;
– semipreparate si semifabricate in unitatea proprie, portionate, congelate in unitate fara a avea autorizatie si care prezentau evidente modificari organoleptice (arsuri de congelare) si care nu aveau elementele de identificare sau documentele de provenienta;
– lipsa unui grafic pentru uleiul folosit, colectarea reziduurilor solide se facea in recipient neacoperiti;
– lipsa informarii cu privire la ingredientele alergene si lipsa indicarii gramajului la unele produse;
– depozitarea in aceeasi camera frigorifica de produse diverse, preambalate sau in caserole cu capac (preparate din carne, branzeturi );
– materii prime aprovizionate in stare refrigerate si semipreparate congelate in cadrul unitatii, fara ca unitatea sa fie autorizata in acest sens;
– nerespectarea vecinatatii in camera frigorifica;
– depozitarea oualor la temperatura mediului ambiant;
– graficul de temeperatura nu era completatat la zi;
– lipsa traducerilor in limba romana a meniului si a afisului privind meniul zilnic.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 28 sanctiuni contraventionale in valoare de 147.000 lei si 2 avertismente. Au fost dispuse masuri de oprirea temporara a prestarii serviciilor pentru 3 dintre operatorii economici controlati, pana la remedierea deficientelor.

Au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul consumului uman 185,5 kg de carne si produse din carne in valoare de 8.306 lei si 63 bucati de lipii in valoare de 122 lei. Au fost oprite temporar de la comercializare 38 kg de carne si produse din carne in valoare de 1.145 lei si a prestarilor de servicii.

Deficientele mentionate si care au fost consemnate in procesele verbale de constatare a contraventiei intocmite au fost transmise si catre DSVSA Bucuresti.

* restaurantele in cauza sunt rugate sa ne contacteze si sa ne spuna si versiunea lor in urma acestor controale. Le asteptam parerile si povestile pe [email protected]

Voi ati sunat vreodata la ANPC, ati semnalat nereguli gasite la vreun restaurant? 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


six × 6 =