Brunch la Point cu preparate din bucataria asiatica
(Apr 2016)
   1.475 vizite  0 comentarii   

Un nou spatiu de evenimente din Bucuresti va face pofta de un brunch inspirat de preparatele bucatariei asiatice. Mai mult, Point, acest spatiu creativ dintr-o zona superba a Bucurestiului, are si un invitat special la butoanele acestui eveniment culinar. El este Vlad Tausance, om de comunicare si ...

............................................citeste tot

The Wine Book of Romania - despre excelenta vinurilor romanesti
(Apr 2016)
   495 vizite  1 comentarii   

Excelenta vinurilor romanesti si-a gasit ambasada intr-o carte care inglobeaza tot ce e mai important si mai frumos despre vinurile din Romania. "Cartea vinurilor romanesti / The Wine Book of Romania” ghid initiat si realizat de Marinela V. Ardelean si publicat de Editura RAO, in versiune ...

............................................citeste tot

Degustarea unui nou meniu de la Octopus - o provocare a gusturilor
(Apr 2016)
   1.154 vizite  1 comentarii   

Restaurantul Octopus cu bucatarie mediteraneana contemporana pregateste un nou meniu si, mai mult, pregateste si o degustare a produselor din noul meniu. In perioada 15-17 aprilie puteti avea o masa completa cu preparate noi gandite in bucataria Octopus. Detaliile despre degustare: MENÚ ...

............................................citeste tot

Ce trebuie sa stiti despre BurgerFest 2016, a doua editie a unui festival culinar YUMMY
(Apr 2016)
   1.161 vizite  0 comentarii   

Anul trecut, Bucurestiul a avut parte de primul festival dedicat burgerilor, un eveniment culinar la care s-au strans creatorii de burgeri din oras, pasionatii de gatit, dar si gurmanzii care au venit in cautarea celor mai buni burgeri. Restaurante care si-au prezentat cei mai buni burgeri, amatori ...

............................................citeste tot

Picnic RODnic la muzeul satului pentru o duminica gustoasa
(Apr 2016)
   1.647 vizite  0 comentarii   

Muzeul Satului este unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Bucuresti, un loc pe care ne bucuram sa-l vedem ca spatiu-gazda pentru evenimente gastronomice. Aici au avut loc diverse festivaluri culturale, dar urmatorul eveniment e fix ce ne imaginam si noi ca ar trebui sa se ...

............................................citeste tot

Scoici versus burgeri - cine va castiga acest meci gustos?
(Apr 2016)
   1.628 vizite  0 comentarii   

Burgerii, fara dubii, au castigat hectare de teren in materie de preferinte ale bucurestenilor atunci cand ies la masa. S-a creat un adevarat razboi de unde se gasesc cei mai buni burgeri in oras si din ce in ce mai multe restaurante au inceput sa introduca burgerul in meniu sau sa-l reinventeze in ...

............................................citeste tot

Primele restaurante anuntate la Gourmet Festival, evenimentul experientelor culinare
(Apr 2016)
   1.419 vizite  0 comentarii   

2016 e anul evenimentelor culinare, dar va vom povesti mai multe despre acestea intr-un articol separat. Acum venim cu vesti bune legate de un festival culinar care si-a propus sa aduca tot ce e mai bun intr-un singur loc: Bucharest Gourmet Festival. A venit vremea sa aflam si care vor fi primii...

............................................citeste tot

Bucataria moleculara: un spectacol al simturilor
(Mar 2016)
   1.130 vizite  0 comentarii   

Bucatarie moleculara - un adevarat spectacol in farfurie! Cand auzi prima data de bucatarie moleculara gandul te duce mai degraba la eprubete decat la polonic. Adevarul, insa, este undeva la mijloc... bucataria moleculara este o combinatie inedita intre arta culinara si stiinta. Desi la ...

............................................citeste tot

Ciorbe din 3 Imperii by Vasile Ernu
(Mar 2016)
   905 vizite  1 comentarii   

Imperiul de-o zi al ciorbelor este un eveniment puse la cale de J'ai Bistrot, restaurat, bar si cafenea de pe Calea Grivitei. Cum e bine trasat inca din titlu, la eveniment se vor servi ciorbe, ba chiar unele sub semnatura scriitorului Vasile Ernu. Cum si de care aflam direct din pagina ...

............................................citeste tot

Primul festival dedicat street food-ului din Bucuresti
(Mar 2016)
   4.941 vizite  0 comentarii   

Street food-ul era una dintre tendintele mentionate pentru 2016, una previzionata de cei care detin globul de cristal al modei culinare la nivel global. Daca alte tari deja s-au aliniat la acest trend, Bucurestiul vine din urma mai timid. Dar prima editie a Bucharest Street Food Festival e fara ...

............................................citeste tot

Relansarea Muse Bistro: cand taverna greceasca si bistro-ul frantuzesc isi dau intalnire in Bucuresti
(Mar 2016)
   1.570 vizite  0 comentarii   

Un nou Muse Bistro&Wine Bar se contureaza pe Strada Paris, la numarul 17! Astfel, sambata, pe 2 aprilie, amatorii de gusturi fine, stari de bine&pahare pline sunt asteptati la relansarea oficiala a conceptului gastronomic impreuna cu prezentarea si degustarea noului meniu, intr-un decor ...

............................................citeste tot

Delta Dunarii in Centrul Vechi
(Mar 2016)
   799 vizite  0 comentarii   

Pofta de peste poate fi satisfacuta week-end-ul acesta in Bucuresti, in cadrul unui eveniment special in care Delta Dunarii vine mai aproape de bucuresteni. Despre acest eveniment avem mai multe detalii de la organizatori: Bodega “La Mahala” si Complexul Delta Paradis (Canalul Dunavat, ...

............................................citeste tot

Piano vibes - live music la cina
(Mar 2016)
   1.229 vizite  0 comentarii   

O cina este cu mult mai delicioasa daca este acompaniata de muzica buna. Iar Chefs Experience, restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55, a inteles acest lucru, asa ca si-a format un live band special pentru serile de weekend. A umblat in lung si-n lat si a gasit formula potrivita care sa faca ...

............................................citeste tot

Peste, paine si baclava ca-n Istanbul la un hub din Bucuresti
(Mar 2016)
   4.038 vizite  0 comentarii   

In Bucuresti e un hub inedit unde, de ceva vreme, a poposit un van unde puteti gasi streetfood turcesc. Rulota pe post de restaurant in aer liber se numeste Peste Paine si vinde, asa cum ii spune si numele, sandvisuri cu peste asa cum gasiti pe malul Bosforului, dar si chiftele, midii si alte ...

............................................citeste tot

Astrobar - consultatie astrologica la masa
(Mar 2016)
   902 vizite  0 comentarii   

Un bistro din Bucuresti se preocupa de ce e scris in stele pentru clientii sai. Mai exact, la Muse Bistro din Bucuresti, in fiecare joi, puteti sa obtineti o astrograma completa de la Astrobar, oameni specializati in discutiile cu planetele referitoare la ce te asteapta in viata, dar si ghicirea ...

............................................citeste tot

Explorati mesele de odinioara ale romanilor
(Mar 2016)
   635 vizite  0 comentarii   

Un eveniment culinar deosebit ne-a atras atentia in marea de evenimente de pe Facebook. E vorba de o incursiune in bucatariile din trecut, o lectie despre ce mancau romanii odinioara si care era ritualul la masa. Ocazia? Lansarea unui album in colectia "Istorie cu blazon". Dar mai multe aflam chiar ...

............................................citeste tot

Deserturi fine pentru gratii feminine - de 8 martie la Muse Bistro
(Mar 2016)
   755 vizite  0 comentarii   

Muse Bistro e un restaurant mic si intim de pe strada Paris, din zona aia cocheta a Bucurestiului. De curand, bistro-ul a fost renovat, avand acum un design modern, un decor ideal pentru a servi ce va place din meniul inspirat din bucataria mediteraneana cu influente frantuzesti. Aici se ...

............................................citeste tot

Chelneri topless de 8 martie? Da, va rog!
(Mar 2016)
   1.093 vizite  0 comentarii   

8 martie e ziua aceea in care doamnele si domnisoarele lasa reprezentantii masculini din viata lor acasa si se strang in gasti ca sa se sarbatoreasca asa cum trebuie: cat mai vesel, cat mai distractiv si cat mai interesant. Orasul s-a prins ca trebuie sa se gateasca adecvat pentru ziua de 8 ...

............................................citeste tot

Ce cred romanii despre legea interzicerii fumatului in spatiile publice
(Mar 2016)
   561 vizite  2 comentarii   

De la data de 17 martie, fumatul va fi interzis in spatiile publice. Asta inseamna ca toate scrumierele din baruri, restaurante si cafenele vor avea rol decorativ. Asta pana se deschid terasele. Legea a tot fost amanata pana cand si-a gasit o decizie finala, hotarare care a impartit publicul ...

............................................citeste tot

The Beef Club are un nou executive chef
(Mar 2016)
   1.296 vizite  0 comentarii   

Restaurantul The Beef Club a invitat un mare Chef sa se ocupe de mancarea servita in localul din zona Dorobanti. Michele Mingozzi este noul Executive Chef de la The Beef Club, omul care vrea sa revolutioneze bucataria de la The Beef Club. Cine e si ce isi propune sa faca la restaurantul din ...

............................................citeste tot

Aniversarile sunt mai frumoase cu un cadou de la Chefs Experience
(Feb 2016)
   1.814 vizite  0 comentarii   

Iti aniversezi ziua de nastere sau vrei sa sarbatoriti aniversarea casatoriei voastre intr-un loc special? Cu totii ne dorim sa avem parte de o experienta aparte atunci cand vine vorba de astfel de evenimente importante din viata noastra. Pornind de la restaurantul pe care il alegem cu acesta ...

............................................citeste tot

Cum arata Gallo Nero Dorobanti dupa renovare
(Feb 2016)
   1.473 vizite  2 comentarii   

Gallo Nero, restaurantul din Dorobanti, a trecut printr-un proces de make-over, o renovare in valoare de 100.000 de euro, localul schimbandu-si infatisarea, dar si meniul. Acum, aici veti gasi mancare dintr-un meniu autentic italienesc, totul intr-un decor contemporan, un design potrivit zonei si ...

............................................citeste tot

La Lavanda - o noua destinatie de vizitat pe Valea Prahovei
(Feb 2016)
   5.489 vizite  5 comentarii   

Pentru amatorii calatoriilor scurte prin tara si pentru toti cei care sunt in cautarea unor noi destinatii culinare aproape de Bucuresti, venim cu o veste buna. In comuna Cornu, cam la 30 de minute de Ploiesti, a aparut acest restaurant cu un design savuros: La Lavanda. Asa cum ii spune numele, ...

............................................citeste tot

Gastronomie fina pentru toti - delicii din fructe de mare la Octopus
(Jan 2016)
   2.149 vizite  3 comentarii   

Un restaurant specializat in prepararea fructelor de mare s-a gandit sa dea startul unor zile de festin. Astfel, la Octopus (Contemporany Mediteranean Restaurant) puteti degusta preparate din gastronomia fina, fructe de mare si preparate din peste. Sunteti asteptati intre 28 si 30 Ianuarie la ...

............................................citeste tot

O poveste frumoasa cu un bistro si produsele de la micii furnizori locali
(Jan 2016)
   1.247 vizite  0 comentarii   

Bistro de l'Arte din Brasov ajunge sa fie personaj in diverse povesti frumoase. Acest mic bistro a fost printre primele locuri participante la o initiativa generoasa cu denumirea de "cafea in suspendare": clientii puteau sa cumpere o extra cafea, un extra preparat, pe care cei de la bistro il puneau...

............................................citeste tot

  6   7  8  9  10  11  12
Afiseaza

Restaurante si alte localuri amendate de ANPC – care sunt acestea si de ce au fost sanctionate



(May 2016)
1.236 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

Saptamana trecuta va povesteam despre cele 4 restaurante asiatice care au primit o vizita de la ANPC si care au fost sanctionate, ba chiar inchise temporar desi ele in continuare functionau; dilema persista. Acum, tot de pe site-ul ANPC am aflat ca in urma unei actiuni de verificare, mai multe restaurante din Bucuresti au fost amendate din cauza neregulilor gasite la fata locului. Mai exact, urmatoarele restaurante au fost cu probleme:

bucatarie restaurant– Cofetaria Frantuzeasca
– Restaurant Beirut
– Restaurant Zaitoone
– Restaurant Divan
– Restaurant Picolo Mondo
– Restaurant VacaMUUU
– Restaurant Yoshi
– Restaurant Arabesc Sis Kebab
– Four Seasons
– La Oriental
– Tarbush restaurant
– Sultan
– Restaurant Marele Zid
– Restaurant Templul Soarelui
– Memos
– Karamna
– El Bacha
– L’Incontro
– Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc
– Tripoli- restaurant cu specific libanez
– Restaurant No Name
– Restaurant Coin Vert
– Zen Sushi
– Restaurant CHONG Quing
– Bozan Usta – Fast Food cu specific turcesc
– Dristor Doner Fast Food
– Restaurant Chinese Garden

Poza sugestiva pentru o bucatarie de restaurant curata si organizata.

Principalele abateri constatate:

– utilizarea de materiii prime si semipreparate cu data limita depasita;
– aprovizionarea de materii prime fara documente de provenienta;
– utilizarea de semipreparate supuse operatiunii de congelare, fara a avea autorizatie in acest sens si fara a avea posibilitatea de a stabili data durabilitatii minimale;
– spatii frigorifice care aveau un grad avansat de uzura, neigienizate, cu lipsa termometrelor si fara a fi completate graficele de temperatura;
– semipreparate si semifabricate in unitatea proprie, portionate, congelate in unitate fara a avea autorizatie si care prezentau evidente modificari organoleptice (arsuri de congelare) si care nu aveau elementele de identificare sau documentele de provenienta;
– lipsa unui grafic pentru uleiul folosit, colectarea reziduurilor solide se facea in recipient neacoperiti;
– lipsa informarii cu privire la ingredientele alergene si lipsa indicarii gramajului la unele produse;
– depozitarea in aceeasi camera frigorifica de produse diverse, preambalate sau in caserole cu capac (preparate din carne, branzeturi );
– materii prime aprovizionate in stare refrigerate si semipreparate congelate in cadrul unitatii, fara ca unitatea sa fie autorizata in acest sens;
– nerespectarea vecinatatii in camera frigorifica;
– depozitarea oualor la temperatura mediului ambiant;
– graficul de temeperatura nu era completatat la zi;
– lipsa traducerilor in limba romana a meniului si a afisului privind meniul zilnic.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 28 sanctiuni contraventionale in valoare de 147.000 lei si 2 avertismente. Au fost dispuse masuri de oprirea temporara a prestarii serviciilor pentru 3 dintre operatorii economici controlati, pana la remedierea deficientelor.

Au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul consumului uman 185,5 kg de carne si produse din carne in valoare de 8.306 lei si 63 bucati de lipii in valoare de 122 lei. Au fost oprite temporar de la comercializare 38 kg de carne si produse din carne in valoare de 1.145 lei si a prestarilor de servicii.

Deficientele mentionate si care au fost consemnate in procesele verbale de constatare a contraventiei intocmite au fost transmise si catre DSVSA Bucuresti.

* restaurantele in cauza sunt rugate sa ne contacteze si sa ne spuna si versiunea lor in urma acestor controale. Le asteptam parerile si povestile pe [email protected]

Voi ati sunat vreodata la ANPC, ati semnalat nereguli gasite la vreun restaurant? 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


six × 1 =