Freestyle dinner la cafeneaua Lente - mananci cum vrei si ce vrei
(Oct 2015)
   883 vizite  0 comentarii   

O cafenea din Bucuresti s-a gandit sa dea mana libera clientilor sai si sa-i lase sa reinventeze meniul dupa bunul lor plac. Acest eveniment de freestyle culinar va avea loc la Lente si Cafea, un experiment la care, o data pe luna, clientii devin lideri neinfricati ai preparatelor pe care le vor in ...

............................................citeste tot

Crud - experiment veDJetal cu muzica, arta si live cooking
(Oct 2015)
   814 vizite  0 comentarii   

Bucurestiul devine gazda pentru evenimente culinare cat mai diverse. Un astfel de caz este si cazul evenimentului "Crud", un mix de 3 elemente delicioase: muzica, arta si live cooking. Si totul se intampla cu ocazia lansarii unui nou spatiu neconventional care poate deveni adresa perfecta pentru ...

............................................citeste tot

#IubimUleiuldeMasline - eveniment pentru iubitorii uleiului de masline
(Sep 2015)
   891 vizite  0 comentarii   

Sambata aceasta, pe 3 octombrie, portile Bacaniei Vechi se deschid pentru toti iubitorii uleiului de masline. Aici, bacanul priceput a pregatit un raft pentru mai multe sortimente de ulei de masline pe care curiosii le pot degusta. Mai multe detalii aflam chiar de pe pagina evenimentului: ...

............................................citeste tot

Hard Rock Cafe lanseaza meniul vegetarian
(Sep 2015)
   1.252 vizite  0 comentarii   

Hard Rock Cafe Bucuresti se aliniaza trend-ului culinar si introduce in meniul sau cateva produse perfecte pentru vegetarieni. De unde a aparut aceasta decizie si ce va contine mai exact meniul vegetarian Hard Rock Cafe aflam din comunicatul de mai jos: Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste ...

............................................citeste tot

DJ Brunch si homemade burgers la Acuarela
(Sep 2015)
   901 vizite  1 comentarii   

Week-end-ul acesta, gradina cafenelei Acuarela e deschisa pentru beat-uri electronice, dar si pentru un ospat cu burgeri facuti in casa. Duminica, intre 12:00 si 16:00, in gradina Acuarela se va incinge un brunch la care muzica e asigurata de 2 DJ-i, Rusu of Khadija si Dragos Rusu. Pe un sound ...

............................................citeste tot

Gastronomia franceza sarbatorita la a doua editie a Fête de la Gastronomie
(Sep 2015)
   1.546 vizite  0 comentarii   

Gastronomia franceza este una dintre cele mai complexe si cele mai surprinzatoare dintre toate ale lumii. O asemenea arta culinara e clar demna de un festival al ei, un eveniment la care gustul rafinat al bucatariei franceze sa fie sarbatorit asa cum merita. Fix acesta este si scopul celei de-a ...

............................................citeste tot

Ivan Patzaichin va asteapta la Tulcea, la RowmaniaFest!
(Aug 2015)
   2.197 vizite  0 comentarii   

  In Tulcea lucrurile se misca si creeaza cele mai interesante valuri pentru turistii de pretutindeni. De curand va povesteam de lansarea acestui restaurant cu specific pescaresc, un local creat sub indrumarea asociatiei Ivan Patzaichin si pornit din dragostea pentru peste si pentru mancare ...

............................................citeste tot

Un fost participant Masterchef este noul Head Chef de la Atra Doftana
(Aug 2015)
   4.185 vizite  1 comentarii   

Experientele gastronomice sunt clar pe lista cautarilor noastre. De aceea, ne bucuram cand aflam despre diverse restaurante si activitati in afara Bucurestiului unde putem merge sa experimentam noi aventuri culinare. Un astfel de loc este si Atra Doftana, un hotel cu un design special care a ajuns ...

............................................citeste tot

The Wine Book of Romania - cea mai ampla evaluare a vinurilor de top din Romania
(Aug 2015)
   1.484 vizite  1 comentarii   

Experti internationali realizeaza, in premiera, cea mai ampla evaluare a vinurilor de top din Romania Un juriu de 8 experti internationali va evalua, in premiera, vinurile romanesti pentru realizarea primei editii a Cartii Vinurilor din Romania si Republica Moldova (The Wine Book of Romania...

............................................citeste tot

Old City Club in casa noua, tot in Centrul Vechi
(Aug 2015)
   1.660 vizite  0 comentarii   

Old City se muta la o noua adresa, intr-un nou spatiu mult mai incapator si cu o bucatarie pusa la punct de un bucatar de la TopChef. Detaliile ni le povestesc chiar cei de la Old City: Old City Club se muta in casa noua pe 14 august. Dupa aproape 6 ani de super petreceri pe Lipscani 45 ...

............................................citeste tot

Waffle Day - make your own waffle
(Aug 2015)
   2.168 vizite  0 comentarii   

O ceainarie din Bucuresti pregateste un eveniment delicios vinerea aceasta. Mai exact, La Un Ceai, o ceainarie frumoasa dintr-o zona linistita a Bucurestiului, isi asteapta oaspetii cu waffles carora ei pot sa le adauge apoi ce topping-uri vor. Waffles, sau gofre cum sunt ele cunoscute in limba ...

............................................citeste tot

Duminica pescareasca la un restaurant din Bucuresti
(Jul 2015)
   1.765 vizite  0 comentarii   

Duminica aceasta, pe 12 iulie, un restaurant cu specific englezesc din Bucuresti va asteapta la o zi cu preparate din peste. Mai exact, la The George and Dragon Pub, bucataria Dragonului va pregati bunatati cu peste proaspat si gustos. Doar pe 12 iulie, intre orele 12-17 va puteti delecta cu...

............................................citeste tot

Bucataria libaneza in Gradina Floreasca
(Jul 2015)
   1.159 vizite  0 comentarii   

Seria de evenimente Culinar revine cu o noua editie a degustarilor dintr-o bucatarie cu un anumit specific. Pentru evenimentul cu numarul 6, in frumoasa Gradina Floreasca sunteti asteptati joi, pe 9 iulie, incepand cu ora 17:00, la bucate din bucataria libaneza. Culinar 06 / Gustari libaneze va ...

............................................citeste tot

Bloggerii culinari devin bucatari cu acte-n regula
(Jul 2015)
   1.145 vizite  0 comentarii   

Luna iulie a fost desemnata la nivel mondial drept “Luna Artei Culinare”. Pentru a marca acest lucru, Centrul de training romano-belgian Horeca School, in parteneriat cu proiectul Gourmet Connection si Desertonline.ro si-au propus sa provoace o serie de bloggeri culinari talentati din Bucuresti...

............................................citeste tot

Crama Basilescu a lansat cinci vinuri noi
(Jun 2015)
   1.555 vizite  0 comentarii   

Crama Basilescu a lansat cinci vinuri noi de productie 2014, din gamele "Ingeri din Micul Paris" si "Eclipse" Crama Basilescu a lansat saptamana aceasta cinci vinuri noi, de productie 2014, in cadrul unui eveniment privat. Vedetele serii au fost Feteasca Alba si Roze - Feteasca Neagra, doua ...

............................................citeste tot

Seara croata la un restaurant german
(Jun 2015)
   1.124 vizite  0 comentarii   

Unul din cele mai bune restaurante bucurestene cu bucatarie germana, daca nu chiar cel mai bun restaurant cu acest specific, gazduieste o seara tematica dedicata bucatariei croate. Astfel, la restaurantul Die Deusche Kneipe sunteti asteptati la o seara croata, un eveniment culinar unde puteti ...

............................................citeste tot

Saptamana "Pasta of Italy" - la degustari de paste
(Jun 2015)
   755 vizite  0 comentarii   

Pastele sunt, probabil, cele mai indragite feluri de mancare. Sunt usor de facut, greu sa dai in bara cu ele si poti sa adaugi multe topping-uri si arome pennelor, tagliatelelor, spaghetelor si celorlate forme de paste. Astfel, o saptamana dedicata acestui preparat e mai mult decat binevenita...

............................................citeste tot

Culinar la piscina Floreasca: sushi si gusturi umami
(Jun 2015)
   887 vizite  0 comentarii   

Vara aceasta, piscina Floreasca a inceput sa gazduiasca evenimente culinare in frumosul spatiu umbrit de parcul cu acelasi nume. Serile cu degustari pe un anumit specific se numesc chiar "Culinar" si, pana acum, au oferit oaspetilor burgeri, clatite, mancaruri grecesti si deserturi cu vin. La ...

............................................citeste tot

Meniu de vara la GRAM bistro
(Jun 2015)
   2.639 vizite  0 comentarii   

Gram Bistro e un local in buricul Pietei Victoriei, o alternativa interesanta pentru toti cei care lucreaza sau locuiesc in zona.  Echipa de la GRAM ne anunta ca week-end-ul acesta lanseaza meniul de vara cu mai bine de 20 de preparate noi, realizate 100% in bucataria proprie - de la salate cu ...

............................................citeste tot

Daniel Grosu e noul Executive Chef al The Beef Club
(May 2015)
   1.877 vizite  0 comentarii   

The Beef Club, restaurantul de fine dining din zona Charles de Gaulle a Bucureștiului anunță recrutarea lui Daniel Grosu, în funcția de Executive Chef. Daniel Grosu are peste 7 ani de experiență dobândită predominant în bucătăriile restaurantelor de lux, din Marea Britanie. Incepând ...

............................................citeste tot

O campanie inedita la Aubergine Healthy Food
(May 2015)
   1.141 vizite  0 comentarii   

Deschide o usa la Aubergine! Aubergine by Chef Ronen Meri lanseaza campania "Deschide o usa la Aubergine" prin care ii invita pe toti iubitorii de frumos sa intre intr-un joc al creativitatii si imaginatiei. Deschis de curand in Centrul Vechi din Bucuresti, Aubergine Healthy Food este un ...

............................................citeste tot

Festivalul Scoicilor cu Chef Catalin Scarlatescu
(May 2015)
   4.799 vizite  0 comentarii   

Festivalul Scoicilor a ajuns deja la a doua editie, ocazie de bucurie pentru initiatorul acestui eveniment culinar, Chef-ul Catalin Scarlatescu. Anul trecut, bucatarul a primit multe aprecieri din partea publicului, asa ca a hotarat sa revina cu o noua editie a Festivalului Scoicilor. Evenimentul va...

............................................citeste tot

Un nou concept in lumea restaurantelor: Victoriei 18, restaurant vitrina
(May 2015)
   5.398 vizite  0 comentarii   

Victoriei 18, un restaurant recent inaugurat pe Calea Victoriei, propune un nou concept pe piata HoReCa din Romania: restaurantul vitrina. Deschis intr-o locatie cu o lunga istorie strans legata de domeniul modei, acesta aduce in acelasi spatiu bun gust atat in preparate, cat si in amenajarea ...

............................................citeste tot

Un meniu pentru o cauza buna - Habitat for Humanity
(May 2015)
   859 vizite  0 comentarii   

Asociatia Habitat for Humanity Romania isi uneste fortele cu o cafenea din capitala si creeaza un meniu special la care 50% din vanzarile acestuia vor fi donate pentru sprijinirea locuirii decente. Meniul special al lantului de cafenele Brioche Doree sprijina viziunea asociatiei, o lume in care...

............................................citeste tot

Participanti si programul de la BurgerFest
(May 2015)
   2.012 vizite  1 comentarii   

BURGERFEST, primul festival din Romania dedicat burgerilor, isi deschide portile vineri, 22 mai, la Verde Stop din Bucuresti. Pe langa degustarile de burgeri de la restaurantele participante, la BurgerFest anunta si o serie de concerte. Dar sa vorbim despre fiecare lucru in parte. In primul rand...

............................................citeste tot

  8   9  10  11  12  13  14
Afiseaza

Restaurante si alte localuri amendate de ANPC – care sunt acestea si de ce au fost sanctionate



(May 2016)
1.531 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

Saptamana trecuta va povesteam despre cele 4 restaurante asiatice care au primit o vizita de la ANPC si care au fost sanctionate, ba chiar inchise temporar desi ele in continuare functionau; dilema persista. Acum, tot de pe site-ul ANPC am aflat ca in urma unei actiuni de verificare, mai multe restaurante din Bucuresti au fost amendate din cauza neregulilor gasite la fata locului. Mai exact, urmatoarele restaurante au fost cu probleme:

bucatarie restaurant– Cofetaria Frantuzeasca
– Restaurant Beirut
– Restaurant Zaitoone
– Restaurant Divan
– Restaurant Picolo Mondo
– Restaurant VacaMUUU
– Restaurant Yoshi
– Restaurant Arabesc Sis Kebab
– Four Seasons
– La Oriental
– Tarbush restaurant
– Sultan
– Restaurant Marele Zid
– Restaurant Templul Soarelui
– Memos
– Karamna
– El Bacha
– L’Incontro
– Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc
– Tripoli- restaurant cu specific libanez
– Restaurant No Name
– Restaurant Coin Vert
– Zen Sushi
– Restaurant CHONG Quing
– Bozan Usta – Fast Food cu specific turcesc
– Dristor Doner Fast Food
– Restaurant Chinese Garden

Poza sugestiva pentru o bucatarie de restaurant curata si organizata.

Principalele abateri constatate:

– utilizarea de materiii prime si semipreparate cu data limita depasita;
– aprovizionarea de materii prime fara documente de provenienta;
– utilizarea de semipreparate supuse operatiunii de congelare, fara a avea autorizatie in acest sens si fara a avea posibilitatea de a stabili data durabilitatii minimale;
– spatii frigorifice care aveau un grad avansat de uzura, neigienizate, cu lipsa termometrelor si fara a fi completate graficele de temperatura;
– semipreparate si semifabricate in unitatea proprie, portionate, congelate in unitate fara a avea autorizatie si care prezentau evidente modificari organoleptice (arsuri de congelare) si care nu aveau elementele de identificare sau documentele de provenienta;
– lipsa unui grafic pentru uleiul folosit, colectarea reziduurilor solide se facea in recipient neacoperiti;
– lipsa informarii cu privire la ingredientele alergene si lipsa indicarii gramajului la unele produse;
– depozitarea in aceeasi camera frigorifica de produse diverse, preambalate sau in caserole cu capac (preparate din carne, branzeturi );
– materii prime aprovizionate in stare refrigerate si semipreparate congelate in cadrul unitatii, fara ca unitatea sa fie autorizata in acest sens;
– nerespectarea vecinatatii in camera frigorifica;
– depozitarea oualor la temperatura mediului ambiant;
– graficul de temeperatura nu era completatat la zi;
– lipsa traducerilor in limba romana a meniului si a afisului privind meniul zilnic.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 28 sanctiuni contraventionale in valoare de 147.000 lei si 2 avertismente. Au fost dispuse masuri de oprirea temporara a prestarii serviciilor pentru 3 dintre operatorii economici controlati, pana la remedierea deficientelor.

Au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul consumului uman 185,5 kg de carne si produse din carne in valoare de 8.306 lei si 63 bucati de lipii in valoare de 122 lei. Au fost oprite temporar de la comercializare 38 kg de carne si produse din carne in valoare de 1.145 lei si a prestarilor de servicii.

Deficientele mentionate si care au fost consemnate in procesele verbale de constatare a contraventiei intocmite au fost transmise si catre DSVSA Bucuresti.

* restaurantele in cauza sunt rugate sa ne contacteze si sa ne spuna si versiunea lor in urma acestor controale. Le asteptam parerile si povestile pe [email protected]

Voi ati sunat vreodata la ANPC, ati semnalat nereguli gasite la vreun restaurant? 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


1 + five =