Toate articolele (754 articole)

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   203 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   936 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   1.442 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.372 vizite  0 comentarii   0 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   182 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   960 vizite  0 comentarii   1 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.007 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   244 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   339 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   524 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   233 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   248 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.728 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   577 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.158 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   330 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.851 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   628 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   2.137 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.306 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

Restaurante din Bucuresti care organizeaza petreceri de Craciun
 (Dec 2016)
   573 vizite  0 comentarii   0 like

Mai multi cititori ne-au intrebat care sunt restaurantele din Bucuresti care organizeaza petreceri sau evenimente speciale de Craciun. Ne-am documentat un pic si am gasit ca aveti de ales intre mese traditionale si atmosfera de sarbatoare, concerte de colinde, evenimente caritabile sau fancy, ...

............................................citeste tot

Noua bancnota de 5 lire a infuriat restaurantele vegane
 (Dec 2016)
   365 vizite  0 comentarii   0 like

In Marea Britanie s-a lansat o noua banconta de 5 lire sterline si milioane de englezi vegetarieni sau vegani sunt furiosi. De ce? Ce treaba are o bancnota cu o dieta din care este exclusa carnea sau alte tipuri de produse de origine animala? Ei bine, se pare ca aceasta noua bancnota face ca ...

............................................citeste tot

Cel mai mare parc gastronomic din lume se deschide in Bologna
 (Dec 2016)
   399 vizite  0 comentarii   0 like

Bologna este capitala culinara a Italiei. Daca vrei sa mananci cea mai buna mancare italieneasca, este clar ca trebuie sa vizitezi aceasta regiune. Un motiv in plus este si faptul ca, din septembrie 2017, in Bologna se va deschide cel mai mare parc gastronomic din lume. Multi s-au grabit deja sa-...

............................................citeste tot

Un roman a platit 100 de euro pentru a incerca burgerul cu Nutella
 (Nov 2016)
   597 vizite  0 comentarii   1 like

Gabriel Iosa este un blogger din Lugoj pasionat de calatorii si, se pare, si de preparate culinare mai putin obisnuite. Acesta a zburat din Timisoara pana in Milano pentru a incerca noul burger cu ciocolata Nutella, lansat de McDonald's doar in Italia, pe 14 noiembrie. E adevarat, etuziasmul a...

............................................citeste tot

9 locuri unde poti sa bei vin fiert in Bucuresti
Restograf (Nov 2016)
   3.449 vizite  0 comentarii   2 like

Iarna bate la usa, iar noua ni s-a facut deja pofta de un vin fiert care sa ne incalzeasca asa cum se cuvine. De asemenea, au inceput sa curga si intrebarile despre localurile unde poti savura o cana de vin fiert, pentru ca nu gasesti aceasta bautura chiar peste tot, asa cum ne-am dat si noi ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Restaurantele ascunse ale Bucurestiului



George Butunoiu  (Apr 2011)
41.347 Vizualizarivizualizari
18 Comentariicomentarii
23 placut 
1 displacut 

 

De 20 de ani sunt obligat sa mananc la restaurant in fiecare zi, cel putin o data. Insa adesea de doua ori, de trei ori si chiar si mai mult de atat, uneori… Sunt multi ca mine, oameni care prefera sa faca afaceri sau pur si simplu sa vorbeasca despre viata cu o mancare buna si cu un pahar cu vin in fata. Si ne-am dat seama ca mergem tot timpul la aceleasi restaurante, de ani si ani de zile. Putine la numar, acele restaurante, si toate cam in aceeasi bucata ingusta de Bucuresti, adica centru si putin spre nord.

M-am apucat de site-ul acesta despre restaurantele bucurestene ca sa-mi fac un serviciu, deci, si sa fac unul si prietenilor mei, pentru care mancatul in oras e o treaba serioasa. Si inevitabila, din pacate. Mi-am propus atunci sa merg de fiecare data la alt restaurant, desi costurile sunt foarte mari: in timp pierdut (fiindca ma indepartez din ce in ce mai mult de centru, pe masura ce le “epuizez” pe cele din apropierea mea) si, mai ales, in mancat prost, deoarece sansele de a gasi mancare buna scad proportional cu distanta fata de locurile cu concentratii mai mari de oameni cu bani multi, evident.

Insa incapatanarea cu care m-am pus pe descoperit putina mancare buna din Bucuresti – putina fata de imensitatea orasului, vreau sa spun – m-a rasplatit cu cateva mese nesperat de gustoase. Si mai ales cu satisfactia pe care mi-o da mirarea de pe fetele prietenilor mei care afla ca “exista mancare” si in afara celor 20 de restaurante inevitabile de pe lista oricarui Bucurestean care se respecta.

Despre putine dintre restaurantele pe care le voi pomeni acum auzisem cu cateva zile inainte de a ajunge la ele. Cred ca cea mai mare surpriza din ultimele luni am avut-o la Casa Bana. Pe o straduta pe care nici taximetristii nu o gasesc fara GPS, printre blocuri comuniste hidoase (in fata) si case din alte vremuri (in spate), dau de o poarta in jurul careia ma invartisem deja vreun sfert de ceas, fara sa-mi dea prin minte ca in spatele ei ar putea fi un restaurant. Dupa aceea am inteles ca asta parea sa faca parte dintr-o tehnica de disuasiune fata de cei de la Fisc si de la Sanepid, in cazul (extrem de improbabil) in care si-ar fi inchipuit ca acolo s-ar putea afla un eventual platitor de taxe. Inauntru, insa, printre decoruri si muzica de birt de gara de Baragan uitata de lume, cu foi de placaj pe pereti si cu muscate de plastic in tavan, am gasit unele dintre cele mai bune mancaruri din bucataria romaneasca, atat cea traditionala, taraneasca, cat si din cea urbana, mai dinspre zilele noastre. Dl George Bana spune ca fac totul acolo, chiar si salamurile, pe care ti le aduc in farfurie direct de la afumatoarea din curte. Din ce ne-a dat noua, nu am niciun motiv sa nu-l cred. Nu-i de mirare, deci, ca multi oameni subtiri fac un drum lung pana la el pentru cateva ore de nostalgie.

Mancare asemanatoare, facuta cu multa truda, si nu adusa direct de la supermarket si trecuta putin prin cuptorul cu microunde inainte de a ajunge in farfuria clientului, asa cum fac cei mai multi, am mai gasit la doua restaurante din zona Eminescu – Piata Gemeni. Restaurante mai putin “discrete” decat Casa Bana: e vorba de Zexe si de Garlic Pub. Si unul si celalalt sunt tinute de oameni grasi, cu burti mari, pe care ii vezi pe acolo mai tot timpul si despre care cu greu ti-ai putea imagina ca ar suporta mancarea proasta prin preajma, chiar si atunci cand nu e in farfuriile lor, ci ale celorlalti.

Tot un grasan, din Galati, de data aceasta, a venit in Bucuresti ca sa deschida Lotca, un restaurant cu mult peste, pe la intersectia Caii Mosilor cu Eminescu. Fara multe framantari estetice, omu’ se concentreaza pe ce-ti pune in farfurie. Si ii iese bine. Clientii se concentreaza si ei pe ce vad acolo si nu se uita inutil pe pereti. Si revin, iar si iar… La fel ca si (la) La Zavat, pe Popa Nan, unde meniul e cu ceva mai multe pretentii, din bucataria greceasca. Tot cu mult peste si cu fructe de mare, evident, insa facute in asa fel incat pleci multumit de la ei si cu gandul de a reveni si a spune si altora. Alt restaurant la care am mancat bine, cu meniu asemanator, insa dinspre bucatariile turceasca si lipoveneasca, e Ibrail, pe Mantuleasa, la intersectia cu Carol I. Omul e din Braila, unde inca se mai mananca asa ca pe vremuri, in cateva locuri. Si a vrut sa arate si Bucurestenilor despre ce e vorba.

In mai putin de o luna am descoperit si cateva restaurante cu bucatarii orientale in care am mancat neasteptat de bine. Si sunt restaurante despre care nici eu si aproape niciunul dintre cei cu care tot vorbesc despre mancare nu auziseram. Dupa cum e si de asteptat, multe sunt locuri in care oamenii “delicati” si cu frica de bacterii, de stafilococi si de alte ganganii de felul acesta nu intra. Sau, daca intra, ies in clipa urmatoare cu batista la gura. La Teheran, de pilda, prin Tei, dl Reza schimba fetele de masa o singura data pe an. Insa daca esti atent si tii tot timpul furculita si painea in aer sau pe marginea farfuriei, treci si peste asta. Cand iti ajunge in fata mancarea din bucataria persana a dlui Reza, uiti de restul.

Nici dl Naser, sirianul de la Piata Domenii, nu da doi bani pe “forma”. Dl Naser se concentreaza doar pe “fond”, asa cum fac toti cei din partea aceea de lume cand vine vorba de mancare. Si asta ii iese bine! Nu-i de mirare ca la Naser vin de departe bucuresteni care vor sa manance o mancare arabeasca gustoasa. La fel ca la Ali Baba, restaurantul de la Piata Muncii, care da mancare arabeasca si turceasca buna, pe banda rulanta, la tot cartierul…

Ceva bani in decoruri (insa fara a exagera, sa ne-ntelegem!) a pus dl Ali, irakianul care a deschis restaurantul Bagdad pe Calea Grivitei, chiar langa cimitir. Si acolo “focusul” e pe mancare, destul de buna, merita un mic ocol, mai ales daca sunteti in zona. Beirut, aproape de Arcul de Triumf, si Tripoli, pe Calea Calarsilor, sunt alte doua restaurante destul de mici, fara mari pretentii, insa cu mancare libaneza buna si foarte buna.

Insa pe restaurantul libanez cu cea mai mare grija pentru aparente (comparat cu celelalte de acest fel, sa nu va inchipuiti cine stie ce…) l-am gasit in Parcul Studentesc Tei, in locul fostului La Provence. Aici, patronul libanez si-a pus numele direct pe restaurant – Chez Toni – ca sa fie lucrurile clare. Si nu are de ce sa-i fie rusine, noi am mancat acolo unele dintre cele mai bune mancaruri din bucataria lor libaneza pe care cineva le poate gasi in Bucuresti.

In extrema cealalta, la “big stuff”, la lucruri facute pe picior mare si cu mana sparta, am gasit Vatra Neamului, imensul restaurant de la Balotesti, in care pot intra vreo doua mii de oameni daca au ce face acolo… E al dlui Avram, un moldovean din Chisinau, care a a adus de la el din Moldova cateva bucatarese si cativa bucatari si i-a pus sa faca “lucrurile acelea” despre care multi dintre noi nu-si mai aduc aminte decat din copilarie… La Vatra Neamului am mancat cea mai buna mancare traditionala romaneasca din Bucuresti (moldoveneasca, mai bine spus, pentru ca sunt si unele feluri cu influente rusesti, care nu se gasesc decat de la un anumit fir de apa incolo). Pacat doar ca dl Avram crede ca bucurestenii ar merge pana la Balotesti ca sa manance si ceva mancare “moderna”, mai ales niste feluri italienesti pe care le-a introdus in meniu ca nuca-n perete.

Pana acum am scris pe Restograf despre 250 din cele vreo 2,500 de restaurante despre care mi s-a spus ca ar fi in Bucuresti. Deci material pentru urmatoarele articole pare sa mai fie din belsug…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Ce placere poate sa fie sa mananci…sa descoperi mancaruri, gusturi…Nascuta fiind intr-o familie de mancaciosi ( din fericire slabi..)mancarea ne-a adunat, ne-a unit, ne-a bucurat…fie ca a fost la un restaurant elegant, fie ca a fost la cazan.. Multumesc pentru noile sugestii.

Reply

Poate ca de aaaaia nu mi-ati dat nici macar un raspuns la mailul care vi l-am trimis cu cv-ul meu.Sunteti ocupat cu restaurantele…am inteleees.Si un simplu..esti varza nu am ce face cu tine, era de bun simt…dar in fine, probabil ca deh fiind om de afaceri, timpul pentru oameni ca mine, nu merita pierdut..

Reply

    Uita-te din nou la e-mailul pe care mi l-ai trimis si vezi daca incepea cu “domnule Butunoiu”, “draga GB” sau orice alta adresare nominala (personala). Daca nu, atunci sa stii ca nu e nepoliticos sa nu raspunzi unui astfel de mesaj. Regulile de politete sociala, in epoca Internetului, spun ca ar fi frumos sa raspunzi celor care ti se adreseaza personal, in primul rand. Eu ma straduiesc sa fac asta, si am reusit pana acum, insa nu raspund e-mailurilor care incep cu “stimate domnule”, “draga recruiter” sau alte asemenea. Astept, deci, sa-mi spui cum era formulat mesajul tau. Daca nu imi era adresat personal (sau nominal, altcuiva din firma), considera ca ti-am facut un mic training pe gratis… GB

    Reply

felicitari pentru articole le citesc cu zambetul pe buze.as dori sa stiu parerea ta despre bucataria orientala si cea greceasca in comparatie pentru ca eu le gasesc pe alocuri extrem de asemanatoare.merci

Reply

    Zici de bucatariile din Orientul Apropiat, fara indoiala… Da, intr-adevar, sunt foarte apropiate, si nici nu prea ar avea cum sa fie altfel de vreme ce folosesc aceleasi produse si ingrediente. Din cate stiu eu, in niciuna dintre aceste tari nu exista doua bucatarii, una fina (grande cuisine) si una traditionala, asa cum exista in Franta, Italia si in alte cateva tari, insa dintre bucatariile traditionale e printre cele mai bune, mai buna decat majoritatea celor din Europa, din care am mai gustat eu. GB

    Reply

Macar acum, chiar daca intre timp a ‘decedat’, o binemeritata mentiune despre “Terasa la Leonida” de latura din stanga a pietie Aviatiei, oarecum ‘in spate’ la Gil.
Unul din locurie=le unde puteai manca cel mai bine, cel mai savuros, la prinz. O terasa cu gratarul cu mititei, fripturi, etc., cu cateva mese, unele de lemn altele de plastic, un interior relativ curat, cu folii de plastic transparent pe mese, pereti galbeni, ‘mozaic venetian’ pe jos, cativa inevitabili bautori de bere, multi media executives (sanchi :) ) de pe la Intact, mecanici sau chiar piloti de pe Baneasa dde alaturi, Paula Iacob, tiganci inflorate cu rolexuri de vanzare, ceva cersetori in trecere, osteni, targoveti, popor…
Ce ne atragea pe toti era mancarea ca la mama acasa: ciorba de vacuta cu mult leustean luat de psete drum din piata, ciorba de perisoare, ciorba de fasole cu ciolan, ciorba de burta (pai, cum, fara ea? :) ), parjoale moldovenesti, sarmale, tocanita de pui,… Ce era si mai mishto, este ca tanti-le te lasau sa arunci un ichi in bucatarie, sa le vezi pe toate cum fumega la ora 12:00, si in functie de pofta de moment, sa alegi. Deci, totul facut on site & on the spot.
Un cuvant despre ciorbe. Bucataria ‘romaneasca’ de prin restaurantele noastre, prin ‘traditie’ zice: faci un lichid cu legume fierte, sa-i zicem ‘ciorba baza’ si separat fierbi bucatele de carne vita, porc, pui, perisooarte, you name it… Vine fraieru’ si zice ca ar vrea o ‘ciorbica de vacuta/porc/pui, np, avem, ii umpli castronul cu ciorba baza si adaugi cateva bucatele de vacuta/porc/pui/perisoare, cum vrea fraieru’, ca doar nu esti prost sa fierbi nu stiu cate oale, fiecare pentru alta ciorba. Vreti si ardei iute? Pai, cred ca ar fi bun… Atunci ii aduci fraierului si un ardeias din ala anemic, din borcan, cumparat de la Metro, ca doar n-oi fi prost sa ii aducui unu d-ala verde din piata: ala din borcan daca te costa 10 bani si tu il dai fraierului cu 2 lei, pe cand ala din te piata te costa pe tine 1 leu, cat mai poti sa ii ceri fraierului, ca devine comparabil ca pret cu ciorba… N-ar trebui ca ardeiul, smantana, painea sa fie ‘din partea casei’ adica sa fie incluse in pretul ciorbei? Ba, da ce essti prost? Totul se plateste, si ardeiu’, si smantana, si painea… Il intrebi de la inceput pe fraier: cate felii de paine doriti, ca d-aia e manager, sa stie sa faca o proiectie, o estimare cat mai corecta a bugetului de paine necesar, tinind cont de sezonalitate, de constrangerile financiare, de alternativele concurente…
Eei, nimci din toate astea la Leonida: ciorba era ciorba, parjoala parjoala. Urmarea: domnu’ Nicu, patronul, a vandut afacerea unora, mai curati, mai uscati, mai fara gust…

Reply

Imi amintesc cum acum cativa ani am fost pe o strada paralela cu Aviatorilor – Popa Savu. Cineva m-a bagat intr-o curte foarte frumoasa, cu niste banci+mese de lemn, de altfel foarte plina de oameni mancand. Acolo patroana era o doamna Hitler-style care gatea zilnic ce avea chef in cantitati mai mari si scria pe o tabla neagra pretul. Astfel oamenii mancau pana… nu mai era nimic. Cred ca programul era 12-16. Avea vreo 3-4 ajutoare, tin minte ca era foarte plin. Clientii erau cei din zona – Charles de Gaulle – nu va imaginati ca venea oricine. Dar mancarea era excelenta!
Nu stiu daca mai exista – trebuie sa stii ca acolo e restaurant, reclama nu avea pe vremea aia – dar, daca va sesizati, dati un buzz.

Reply

    Da, am auzit ca functioneaza in continuare. “La dna X” ii spune lumea, unde X = Geta (sau Silvia ?? – nu sunt sigur). Din acestea ar trebui sa fie cu sutele in Bucuresti…
    GB

    Reply

poate arunctai un ochi/recenzie si spre Edessa, in colentina

Reply

Misto ideea…si mai ales utila pentru noi ceilalti. Ne ducem la sigur, menajandu-ne si stomacul dar si portofelul! Bravo, merita sacrificiul:)

Reply

Felicitari pentru munca depusa si multumim pentru recomandari! Deja le-am trecut pe toate pe harta si urmeaza sa le si vizitez. :)

Reply

Mie mi-a placut poza! Woow!

Reply

misto…mi s-a facut foame… ce pacat ca toate sunt asa departe…

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


6 − = four