Toate articolele (754 articole)

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   166 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   915 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   1.320 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.325 vizite  0 comentarii   0 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   171 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   942 vizite  0 comentarii   1 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   975 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   239 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   329 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   506 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   228 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   242 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.700 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   557 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.149 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   325 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.826 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   604 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   2.123 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.292 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

Restaurante din Bucuresti care organizeaza petreceri de Craciun
 (Dec 2016)
   570 vizite  0 comentarii   0 like

Mai multi cititori ne-au intrebat care sunt restaurantele din Bucuresti care organizeaza petreceri sau evenimente speciale de Craciun. Ne-am documentat un pic si am gasit ca aveti de ales intre mese traditionale si atmosfera de sarbatoare, concerte de colinde, evenimente caritabile sau fancy, ...

............................................citeste tot

Noua bancnota de 5 lire a infuriat restaurantele vegane
 (Dec 2016)
   357 vizite  0 comentarii   0 like

In Marea Britanie s-a lansat o noua banconta de 5 lire sterline si milioane de englezi vegetarieni sau vegani sunt furiosi. De ce? Ce treaba are o bancnota cu o dieta din care este exclusa carnea sau alte tipuri de produse de origine animala? Ei bine, se pare ca aceasta noua bancnota face ca ...

............................................citeste tot

Cel mai mare parc gastronomic din lume se deschide in Bologna
 (Dec 2016)
   394 vizite  0 comentarii   0 like

Bologna este capitala culinara a Italiei. Daca vrei sa mananci cea mai buna mancare italieneasca, este clar ca trebuie sa vizitezi aceasta regiune. Un motiv in plus este si faptul ca, din septembrie 2017, in Bologna se va deschide cel mai mare parc gastronomic din lume. Multi s-au grabit deja sa-...

............................................citeste tot

Un roman a platit 100 de euro pentru a incerca burgerul cu Nutella
 (Nov 2016)
   590 vizite  0 comentarii   1 like

Gabriel Iosa este un blogger din Lugoj pasionat de calatorii si, se pare, si de preparate culinare mai putin obisnuite. Acesta a zburat din Timisoara pana in Milano pentru a incerca noul burger cu ciocolata Nutella, lansat de McDonald's doar in Italia, pe 14 noiembrie. E adevarat, etuziasmul a...

............................................citeste tot

9 locuri unde poti sa bei vin fiert in Bucuresti
Restograf (Nov 2016)
   3.440 vizite  0 comentarii   2 like

Iarna bate la usa, iar noua ni s-a facut deja pofta de un vin fiert care sa ne incalzeasca asa cum se cuvine. De asemenea, au inceput sa curga si intrebarile despre localurile unde poti savura o cana de vin fiert, pentru ca nu gasesti aceasta bautura chiar peste tot, asa cum ne-am dat si noi ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Restaurantele libaneze din Bucuresti



George Butunoiu  (May 2011)
33.553 Vizualizarivizualizari
10 Comentariicomentarii
4 placut 
0 displacut 

 

Multi dintre cei cu care stau de vorba despre mancare sunt de acord ca cel mai bun raport calitate/ pret (sau, mai exact spus, gust/ pret) la restaurantele din Bucuresti poate fi gasit in cele cu bucatarie libaneza. Daca ar fi mai multe restaurante turcesti adevarate la noi, poate ca ar fi mai stransa competitia aceasta, insa deocamdata libanezii sunt cu cativa pasi in fata. Dintre bucatariile nord-africane si din Orientul Apropiat, cea turceasca si cea libaneza sunt cele mai apreciate de catre europeni si multi oameni din partea aceea de lume pot trai linistiti si chiar bine de pe urma unui mic restaurant in care, de regula, lucreaza cu toata familia.

Primele restaurante libaneze despre care eu imi aduc aminte in Bucuresti au fost Piccolo Mondo si Bradet (acum e o “taverna” acolo). Acum, dupa aproape 20 de ani, am numarat 17, dintre care 5 deschise numai in ultimele luni.

Cel mai cunoscut dintre toate e Piccolo Mondo, de pe Clucerului. Nu cred ca a schimbat vreodata meniul de cand e deschis, insa nici nu cred ca are de ce si nici cu ce, pentru ca gasesti cam tot ce se poate la ei. Altele, tot cunoscute si cu clientela fidela in Bucuresti, sunt Capitan, de pe Splaiul Unirii (departe, se ajunge numai cu masina mica la ei), Four Seasons, de la Piata Gemeni, Coin Vert, intr-o baraca pe langa Manastirea Casin si El Bacha, care acum e la Piata Alba Iulia, dupa ce s-a mutat de la Marriott. Au deschis de curand si un al doilea El Bacha, in Pipera, iar Coin Vert-ul e tot al lor, insa nu i-au schimbat numele, fiind deja un mic brand. Toate au mancare buna si doar niste cunoscatori sau niste libanezi de-ai lor ar putea sa vada niste diferente semnificative intre ele, acolo unde orice bucurestean ar putea baga mana in foc, probabil, ca mancarea e la fel. Tot un restaurant vechi e si Blida, in Grozavesti, insa despre acela se vorbeste putin si rar, cred ca mai mult din cauza atmosferei “romanizate” decat a mancarii, care e destul de buna si la ei, totusi.

Locul lui El Bacha la Marriott a fost luat de catre El Mir, insa obisnuitii locului spun ca nu mai e chiar la fel de buna mancarea la ei. Alte restaurante libaneze despre care se vorbeste ceva mai putin sunt Tulin, pe langa Stirbei Voda, Tripoli, pe Calea Calarasilor, si Beirut, un mic local aproape de Arcul de Triumf. Eu am mancat bine la ultimele doua si ceva mai putin bine la primul, insa asta s-ar putea sa nu insemne mare lucru, am auzit pe altii care au laudat Tulin-ul – e drept, nu cu atat entuziasm cu cat i-am vazut facand-o in alte cazuri.

Dintre restaurantele noi, unele sunt doar mutate din alte locuri, cum e cazul lui Habibi, care e din toamna trecuta in Barbu Vacarescu, dupa ce mai multi ani inainte a fost in Vasile Lascar. Habibi e cel mai “spilcuit” dintre toate restaurantele libaneze, nu ai spune ca esti intr-un astfel de local pana nu deschizi meniul. Mancarea e buna, au cateva feluri cate mi s-au parut mai bune decat la celelalte restaurante, insa au si unele evident mai putin reusite. Un fost asociat al celor de la Habibi a deschis de mai putin de doua luni Palmyra, langa Piata Gemeni si langa Four Seasons, cu mancare buna, si el. Tot mai noi sunt Cafe Unique, in Centrul Vechi, despre care nu stiu nimic (e singurul dintre toate pe care le stiu la care nu am ajuns), si La Vieille Marmite, pe Marasesti, deschis de cateva luni, care mi-a placut foarte mult, si pentru mancare, insa, mai ales, pentru primirea pe care am avut-o din partea patronilor si a bucatarilor.

Doua restaurante facute cu grija pentru detalii, in care s-a investit destul de mult, care au tintit sus si care au si reusit sa se plaseze direct in top sunt Chez Toni, de pe malul lacului Tei (in locul lui La Provence) si Grenadine, in dreapta Evei, aproape de bulevardul Magheru. Acestea doua concureaza frontal cu Piccolo Mondo, cu El Bacha si cu Habibi pentru cea mai buna mancare libaneza din Bucuresti, insa niciunul nu cred ca va reusi vreodata sa-i “eclipseze” clar si definitiv pe ceilalti, fiecare are cate un fel sau doua despre care lumea spune ca sunt cele mai bune. Si sunt sigur ca si in aproape oricare dintre celelalte restaurante libaneze din Bucuresti poti gasi cel putin cate un astfel de fel de mancare despre care sa spui ca e cel mai bun dintre toate, numai ca nu am reusit eu sa mananc atata la fiecare…

In ceea ce priveste amenajarea, se stie ca orientalii (fie ei dintre cei “apropiati” sau cei mai “indepartati”) nu dau doi bani pe asa ceva si prefera sa puna tot ce au doar in farfuria clientului. Intr-adevar, cele mai multe sunt sumar amenajate, sau, cand se fac ceva investitii in aceasta directie, rezultatele par ciudate sau chiar puerile multora dintre noi. Dupa cum am scris mai sus, eforturi mai mari in aceasta privinta au facut cei de la Chez Toni, de la Habibi, de la Grenadine si de la El Bacha, cel mai reusit si mai placut fiind primul din aceasta enumerare, dupa parerea mea. Mai ales ca are si o terasa in fata, situata in mijlocul unui parc.

Insa partea cea mai interesanta la aceste restaurante orientale, cea care le individualizeaza, e relatia patron – client, adesea si cu aparitia bucatarului pe acolo. Multora tocmai de aceea le place sa mearga la aceste restaurante, ca sunt primiti cu bratele deschise si cu bucurie nedisimulata de catre patronii si bucatarii vorbaresti, incantati sa aiba oaspeti la orice ora din zi si din noapte, si care te fac mereu sa te simti “in vizita la ei acasa”. Si asta cu atat mai mult la noi, unde aceasta “experienta” e inca o mare noutate absoluta pentru multi bucuresteni, care nici nu prea stiu cum sa reactioneze si carora le vine chiar greu sa creada ca o asemenea primire poate fi din inima. Dinspre ospitalitate si caldura, cel mai bine m-am simtit la Chez Toni si la La Vieille Marmite, dar si la Tripoli. La cateva minute de la intrare, Toni ne-a declarat cei mai buni prieteni ai lui. La fel ca si pe toti ceilalti clienti, evident, care ii devenisera prieteni cu cateva minute inaintea noastra. Am aflat despre nevasta, despre copii, despre cati bani a bagat in restaurant, de unde cumpara pestele, de unde cumpara nautul, de unde cumpara piperul, de unde cumpara rosiile si de ce se duce el personal sa le aleaga, cum a inventat el narghileaua cu mar, cat de suparat a fost cand Michael Barclay a scris ceva neadevarat despre el, cum a venit el in Romania si cum s-a hotarat sa faca un astfel de restaurant, de ce e convins ca al lui e – de departe – cel mai bun din Bucuresti, cum mai fenteaza el Fiscul romanesc (doar putin, ca sa poata ramane competitiv…), cum trebuie sa se duca sa se opereze la ochi si la ce ora are programare… Si multe, multe altele, evident… Sigur, unii clienti ar prefera sa se uite la emisiunile din televizorul de pe perete in timp ce mananca, nu sa-l asculte pe el, insa sunt convins ca Toni ii “ghiceste” repede pe acestia si ii lasa in pace. Si vine la noi, astilalti, carora ne face mare placere sa-l avem alaturi. Si la La Vieille Marmite a fost la fel, acolo am ajuns imediat prietenul patronului, care l-a chemat imediat si pe bucatar, ca sa ne imprietenim cu totii, ceea ce am si facut, cu mare placere. Apoi cu al doilea bucatar, tot libanez (cel cu mustata), cu nevasta romanca a bucatarului si chiar si cu ala micu’…

De aceea nu as da un restaurant libanez dintr-o casa darapanata, cu fete de masa gaurite si schimbate doar o data pe saptamana, pe unul dintre acelea… stiti despre care vorbesc…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Mancarea este precum localul. 😉 teapa adica.
Pretul total este peste ce ofera. Puiul Coin Vert e aproape oribil.
Totul in jur pare de acum zeci de ani si cam neingrijit, in afara de scaune, care sunt noi.

Reply

Mancand o data pe zi la restaurant , si terminand lista de restaurante libaneze de pe Restograf, am incercat un restaurant libanez care nu are recenzie pe site. Se numeste Karamna ( apreciez ca este deschis de aproximativ 2 ani ) si este chiar langa restaurantul Da Giulio pe Calea Dudesti.
Localul arata rezonabil,pe jumatate plin sambata la ora 16 , mancarea tipic libaneza fara suprize neplacute , nu am inteles rostul cartofilor prajiti langa kafta cu orez
Servirea a fost in limite normale.
Poate ca ar trebui vizitat de echipa Restograf, parerea mea este ca acest restaurant s-ar incadra in top 200.

Reply

Eu am mancat la restaurantul La Vieille Marmite! Super mancare! Mi-a placut la nebunie!

Reply

am mancat la four seasons, piccolo mondo, el bacha (cand era in herastrau) si coin vert, si as vota four seasons nr. 1 raport pret/ calitate / servicii

Reply

cel mai jegos e four season

Reply

Nota 10+ pentru La Vieille Marmite. Trece direct pe primul loc in top, depasindu-le pe toate. Multumim, Restograf!

Reply

Am avut prilejul sa testez si eu destul de multe dintre restaurantele libaneze din Bucuresti ( Piccolo Mondo,Beirut,Coinvert,Tulin,Sheherezade,Sindbad,Chez Toni,Levantin,Unique…). Acord totusi cea mai buna nota celor de la Piccolo si am luat in calcul foarte multi factori (mancare , ambianta, serviciu ,zona ,parking,clientela,grad de ocupare a restaurantului).

Reply

Am mancat pana acum la Coltul Verde, Beirut, El Bacha, Tulin si Piccolo Mondo. Cel mai bun mi se pare Tulin, servirea e ireprosabila, nu sunt multe restaurante in care chelnerii sa fie atat de respectuosi, mancarea e ffff buna, fac lipie chiar ei si e grozava iar preturile sunt fff decente tinand cont cat de bine arata restaurantul. Il recomand clar!!

Reply

    Eu la Tulin am mancat cel mai prost din cele enumerate mai sus. Daca la un restaurant sunt fluctuatii semnificative in privinta mancarii, a serviciilor sa prin alte parti, tot au o problema – daca e sa iei numai riscul ca sa vina cineva sa le puna o nota chiar cand nu au ei chef de lucru sau de clienti…

    GB

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


eight × = 48