Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   633 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   389 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   804 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.165 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   436 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   417 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   482 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.221 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   666 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.849 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   362 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.217 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   860 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   566 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   438 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   294 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   655 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.195 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.600 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.392 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   591 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.591 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.117 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   580 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   703 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Restaurantele libaneze din Bucuresti



George Butunoiu  (May 2011)
35.359 Vizualizarivizualizari
11 Comentariicomentarii
4 placut 
0 displacut 

 

Multi dintre cei cu care stau de vorba despre mancare sunt de acord ca cel mai bun raport calitate/ pret (sau, mai exact spus, gust/ pret) la restaurantele din Bucuresti poate fi gasit in cele cu bucatarie libaneza. Daca ar fi mai multe restaurante turcesti adevarate la noi, poate ca ar fi mai stransa competitia aceasta, insa deocamdata libanezii sunt cu cativa pasi in fata. Dintre bucatariile nord-africane si din Orientul Apropiat, cea turceasca si cea libaneza sunt cele mai apreciate de catre europeni si multi oameni din partea aceea de lume pot trai linistiti si chiar bine de pe urma unui mic restaurant in care, de regula, lucreaza cu toata familia.

Primele restaurante libaneze despre care eu imi aduc aminte in Bucuresti au fost Piccolo Mondo si Bradet (acum e o “taverna” acolo). Acum, dupa aproape 20 de ani, am numarat 17, dintre care 5 deschise numai in ultimele luni.

Cel mai cunoscut dintre toate e Piccolo Mondo, de pe Clucerului. Nu cred ca a schimbat vreodata meniul de cand e deschis, insa nici nu cred ca are de ce si nici cu ce, pentru ca gasesti cam tot ce se poate la ei. Altele, tot cunoscute si cu clientela fidela in Bucuresti, sunt Capitan, de pe Splaiul Unirii (departe, se ajunge numai cu masina mica la ei), Four Seasons, de la Piata Gemeni, Coin Vert, intr-o baraca pe langa Manastirea Casin si El Bacha, care acum e la Piata Alba Iulia, dupa ce s-a mutat de la Marriott. Au deschis de curand si un al doilea El Bacha, in Pipera, iar Coin Vert-ul e tot al lor, insa nu i-au schimbat numele, fiind deja un mic brand. Toate au mancare buna si doar niste cunoscatori sau niste libanezi de-ai lor ar putea sa vada niste diferente semnificative intre ele, acolo unde orice bucurestean ar putea baga mana in foc, probabil, ca mancarea e la fel. Tot un restaurant vechi e si Blida, in Grozavesti, insa despre acela se vorbeste putin si rar, cred ca mai mult din cauza atmosferei “romanizate” decat a mancarii, care e destul de buna si la ei, totusi.

Locul lui El Bacha la Marriott a fost luat de catre El Mir, insa obisnuitii locului spun ca nu mai e chiar la fel de buna mancarea la ei. Alte restaurante libaneze despre care se vorbeste ceva mai putin sunt Tulin, pe langa Stirbei Voda, Tripoli, pe Calea Calarasilor, si Beirut, un mic local aproape de Arcul de Triumf. Eu am mancat bine la ultimele doua si ceva mai putin bine la primul, insa asta s-ar putea sa nu insemne mare lucru, am auzit pe altii care au laudat Tulin-ul – e drept, nu cu atat entuziasm cu cat i-am vazut facand-o in alte cazuri.

Dintre restaurantele noi, unele sunt doar mutate din alte locuri, cum e cazul lui Habibi, care e din toamna trecuta in Barbu Vacarescu, dupa ce mai multi ani inainte a fost in Vasile Lascar. Habibi e cel mai “spilcuit” dintre toate restaurantele libaneze, nu ai spune ca esti intr-un astfel de local pana nu deschizi meniul. Mancarea e buna, au cateva feluri cate mi s-au parut mai bune decat la celelalte restaurante, insa au si unele evident mai putin reusite. Un fost asociat al celor de la Habibi a deschis de mai putin de doua luni Palmyra, langa Piata Gemeni si langa Four Seasons, cu mancare buna, si el. Tot mai noi sunt Cafe Unique, in Centrul Vechi, despre care nu stiu nimic (e singurul dintre toate pe care le stiu la care nu am ajuns), si La Vieille Marmite, pe Marasesti, deschis de cateva luni, care mi-a placut foarte mult, si pentru mancare, insa, mai ales, pentru primirea pe care am avut-o din partea patronilor si a bucatarilor.

Doua restaurante facute cu grija pentru detalii, in care s-a investit destul de mult, care au tintit sus si care au si reusit sa se plaseze direct in top sunt Chez Toni, de pe malul lacului Tei (in locul lui La Provence) si Grenadine, in dreapta Evei, aproape de bulevardul Magheru. Acestea doua concureaza frontal cu Piccolo Mondo, cu El Bacha si cu Habibi pentru cea mai buna mancare libaneza din Bucuresti, insa niciunul nu cred ca va reusi vreodata sa-i “eclipseze” clar si definitiv pe ceilalti, fiecare are cate un fel sau doua despre care lumea spune ca sunt cele mai bune. Si sunt sigur ca si in aproape oricare dintre celelalte restaurante libaneze din Bucuresti poti gasi cel putin cate un astfel de fel de mancare despre care sa spui ca e cel mai bun dintre toate, numai ca nu am reusit eu sa mananc atata la fiecare…

In ceea ce priveste amenajarea, se stie ca orientalii (fie ei dintre cei “apropiati” sau cei mai “indepartati”) nu dau doi bani pe asa ceva si prefera sa puna tot ce au doar in farfuria clientului. Intr-adevar, cele mai multe sunt sumar amenajate, sau, cand se fac ceva investitii in aceasta directie, rezultatele par ciudate sau chiar puerile multora dintre noi. Dupa cum am scris mai sus, eforturi mai mari in aceasta privinta au facut cei de la Chez Toni, de la Habibi, de la Grenadine si de la El Bacha, cel mai reusit si mai placut fiind primul din aceasta enumerare, dupa parerea mea. Mai ales ca are si o terasa in fata, situata in mijlocul unui parc.

Insa partea cea mai interesanta la aceste restaurante orientale, cea care le individualizeaza, e relatia patron – client, adesea si cu aparitia bucatarului pe acolo. Multora tocmai de aceea le place sa mearga la aceste restaurante, ca sunt primiti cu bratele deschise si cu bucurie nedisimulata de catre patronii si bucatarii vorbaresti, incantati sa aiba oaspeti la orice ora din zi si din noapte, si care te fac mereu sa te simti “in vizita la ei acasa”. Si asta cu atat mai mult la noi, unde aceasta “experienta” e inca o mare noutate absoluta pentru multi bucuresteni, care nici nu prea stiu cum sa reactioneze si carora le vine chiar greu sa creada ca o asemenea primire poate fi din inima. Dinspre ospitalitate si caldura, cel mai bine m-am simtit la Chez Toni si la La Vieille Marmite, dar si la Tripoli. La cateva minute de la intrare, Toni ne-a declarat cei mai buni prieteni ai lui. La fel ca si pe toti ceilalti clienti, evident, care ii devenisera prieteni cu cateva minute inaintea noastra. Am aflat despre nevasta, despre copii, despre cati bani a bagat in restaurant, de unde cumpara pestele, de unde cumpara nautul, de unde cumpara piperul, de unde cumpara rosiile si de ce se duce el personal sa le aleaga, cum a inventat el narghileaua cu mar, cat de suparat a fost cand Michael Barclay a scris ceva neadevarat despre el, cum a venit el in Romania si cum s-a hotarat sa faca un astfel de restaurant, de ce e convins ca al lui e – de departe – cel mai bun din Bucuresti, cum mai fenteaza el Fiscul romanesc (doar putin, ca sa poata ramane competitiv…), cum trebuie sa se duca sa se opereze la ochi si la ce ora are programare… Si multe, multe altele, evident… Sigur, unii clienti ar prefera sa se uite la emisiunile din televizorul de pe perete in timp ce mananca, nu sa-l asculte pe el, insa sunt convins ca Toni ii “ghiceste” repede pe acestia si ii lasa in pace. Si vine la noi, astilalti, carora ne face mare placere sa-l avem alaturi. Si la La Vieille Marmite a fost la fel, acolo am ajuns imediat prietenul patronului, care l-a chemat imediat si pe bucatar, ca sa ne imprietenim cu totii, ceea ce am si facut, cu mare placere. Apoi cu al doilea bucatar, tot libanez (cel cu mustata), cu nevasta romanca a bucatarului si chiar si cu ala micu’…

De aceea nu as da un restaurant libanez dintr-o casa darapanata, cu fete de masa gaurite si schimbate doar o data pe saptamana, pe unul dintre acelea… stiti despre care vorbesc…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Cel mai tare e restauantul coin vert si este pt cine stie sa aprecieze mancarea libaneza,fara nici un comentariu.

Reply

Mancarea este precum localul. 😉 teapa adica.
Pretul total este peste ce ofera. Puiul Coin Vert e aproape oribil.
Totul in jur pare de acum zeci de ani si cam neingrijit, in afara de scaune, care sunt noi.

Reply

Mancand o data pe zi la restaurant , si terminand lista de restaurante libaneze de pe Restograf, am incercat un restaurant libanez care nu are recenzie pe site. Se numeste Karamna ( apreciez ca este deschis de aproximativ 2 ani ) si este chiar langa restaurantul Da Giulio pe Calea Dudesti.
Localul arata rezonabil,pe jumatate plin sambata la ora 16 , mancarea tipic libaneza fara suprize neplacute , nu am inteles rostul cartofilor prajiti langa kafta cu orez
Servirea a fost in limite normale.
Poate ca ar trebui vizitat de echipa Restograf, parerea mea este ca acest restaurant s-ar incadra in top 200.

Reply

Eu am mancat la restaurantul La Vieille Marmite! Super mancare! Mi-a placut la nebunie!

Reply

am mancat la four seasons, piccolo mondo, el bacha (cand era in herastrau) si coin vert, si as vota four seasons nr. 1 raport pret/ calitate / servicii

Reply

cel mai jegos e four season

Reply

Nota 10+ pentru La Vieille Marmite. Trece direct pe primul loc in top, depasindu-le pe toate. Multumim, Restograf!

Reply

Am avut prilejul sa testez si eu destul de multe dintre restaurantele libaneze din Bucuresti ( Piccolo Mondo,Beirut,Coinvert,Tulin,Sheherezade,Sindbad,Chez Toni,Levantin,Unique…). Acord totusi cea mai buna nota celor de la Piccolo si am luat in calcul foarte multi factori (mancare , ambianta, serviciu ,zona ,parking,clientela,grad de ocupare a restaurantului).

Reply

Am mancat pana acum la Coltul Verde, Beirut, El Bacha, Tulin si Piccolo Mondo. Cel mai bun mi se pare Tulin, servirea e ireprosabila, nu sunt multe restaurante in care chelnerii sa fie atat de respectuosi, mancarea e ffff buna, fac lipie chiar ei si e grozava iar preturile sunt fff decente tinand cont cat de bine arata restaurantul. Il recomand clar!!

Reply

    Eu la Tulin am mancat cel mai prost din cele enumerate mai sus. Daca la un restaurant sunt fluctuatii semnificative in privinta mancarii, a serviciilor sa prin alte parti, tot au o problema – daca e sa iei numai riscul ca sa vina cineva sa le puna o nota chiar cand nu au ei chef de lucru sau de clienti…

    GB

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


seven − = 1