Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   27 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   90 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   420 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   549 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   245 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   245 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   367 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   902 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   517 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.216 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   269 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.490 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   652 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   425 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   339 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   211 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   560 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.092 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.286 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.932 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   397 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.345 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.874 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   432 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   548 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Restaurantele ne dezvaluie: cele mai amuzante cronici despre localul lor



Restograf  (Jul 2015)
934 Vizualizarivizualizari
6 Comentariicomentarii
1 placut 
11 displacut 

 

Materialele din seria “Restaurantele ne dezvaluie” au ajuns la episodul 3, cel in care am intrebat echipa restaurantelor care e cea mai amuzanta cronica pe care au citit-o pe Internet despre localul lor. Cronicile de restaurante, fie ca sunt facute de “critici” sau de clienti ai localului, ca se gasesc pe site-uri de specialitate sau pe pagina de Facebook a restaurantului, sunt foarte importante pentru evolutia si  imbunatatirea acestor asezari urbane.

Restaurantele pot invata cum sa devina mai bune cititind cronicile sincere, se pot enerva, dar pot sa profite de critica constructiva, pot afla ce fac bine si sa se aplaude singure sau se pot distra citind parerile oamenilor despre localul lor. Astfel, noi am vrut sa aflam care sunt cele mai distractive cronici pe care le-au primit cateva restaurante din Bucuresti.

Si, nu uitati, daca aveti un restaurant si aveti o poveste interesanta pe aceasta tema (cronici amuzante), va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] si vom adauga si povestea voastra in aceasta lista.

 

Peter’s Kitchen

Peters Kitchen Bistro - restaurant englezesc in Piata Rosetti Bucuresti

In primavara a venit un client cu recomandare de pe Restrograf, a comandat un fel principal si un desert. A mancat absolut tot din farfurie.

Apoi a lasat comentariu pe Facebook, spunand ca mancarea este de dorit, ca nu i-a placut deloc, ca ar fi trebuit sa fie nu stiu cum…iar el ne-a spus noua ca este delicios, ca nu a mai mancat demult o mancare atat de buna. Oare noi ce trebuia sa mai credem? Sa fie vorba de fatarnicie…sau doar rautate?

La Copac

la copac

La Copac vin cand mi se face dor de casa si copilarie”– intr-o forma sau alta, acesta este unul dintre cele mai frecvente mesaje pe care le primim. Gatitul la ceaune, cu foc de lemn, care se intampla sambata si duminica, ne intoarce in alte vremuri si redeseneaza universul celor care poposesc la noi. Centrul Bucurestilor isi inghite parca zgomotul si agitatia din momentul in care bucatarii ies in curte, isi sufleca manecile si incep a amesteca in ceaunele unde se gatesc mancarurile ale caror retete sunt si de prin 1900. Cele mai amuzante reactii le au in general copiii, care sunt fascinati de imaginea ceaunelor in care fierbe mancarea.
Pe Facebook unul dintre comentariile care ne-a amuzat a fost acesta: „eu auzisem de pui la ceaun, de ceaun la copac n-am auzit!”
Aflati ca a circulat chiar si un banc despre noi:
Se intalnesc doi melci:
– E departe La Copac?
– Nu, nu e departe. La Romana o iei la stanga, iar joi faci dreapta!

Beraria H

beraria h

“Fetele pe sistem domni la masă”

Sky Bar

sky bar

La un moment dat o clienta a scris ca suntem niste: fripturisti care mancam numai margarina cu paine ;))) I-am spus sa se hotarasca: ori fripturisti ori vegetarieni?

Alt Shift/ Shift

Alt Shift - restaurant urban in centrul istoric al Bucurestiului

Cea mai amuzanta situatie a fost cea in care, dupa ce am avut un review destul de critic de la restograf.ro, sa avem placuta surpriza de a ne fi acordat premiul pentru cea mai buna bucatarie urbana!
Multumim inca odata pe aceasta cale pentru premiu, restograf.ro.
P.S: Ca un alt exemplu amuzant, un client a fost foarte contrariat ca a primit prea repede mancarea….:)

Ludic

ludic

Nu avem un review amuzant, dar avem un client care timp de 3 saptamani, aproape zi de zi, ne-a cerut sa-i aducem o canapea si ne-a spus ca el este dispus sa nu mai plece niciodata de la noi daca Dana, bucatareasa noastra, ii face in fiecare zi cate o supa crema si daca Dragos, bucatarul nostru, ii prepara, tot in fiecare zi, cate o portie de pastrav in seminte.

Bocca Lupo

Mmm. Amuzant? Asa ca in filmul ”La vita e bella!” de Roberto Benigni? Nu prea se fac glume pe seama noastra. Sunt multe review-uri care ne merg la suflet si va dam share la cateva mai jos.

1 2 3

 

Tapo

tapo

Review-uri amuzante nu am primit, primim frecvent cuvinte de lauda la adresa locatiei, a meniului ce poarta semnatura Florin Dumitrescu, a staff-ului si a petrecerilor din weekend. In acelasi timp, am primit si review-uri ce ne aduc mai putina lauda, dar pe care le-am tratat drept critica constructiva si am invatat din ele.

Mai avem un singur episod din seria”Restaurantele ne dezvaluie”. Daca aveti si voi anumite curiozitati din lumea restaurantelor din Bucuresti, va rugam sa ne lasati in comentarii la acest articol ce anume v-ar placea sa aflati de la niste localuri bucurestene. 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Voi nu stiti sa raspundeti la o intrebare ?

Reply

La poza pusa pentru Peter’s Kitchen, clientul la care faceti referire este chiar cel din poza ?

Reply

    Buna, Doina,

    Noi am raspuns la intrebarea ta, nu intelegem de ce nu ti-a afisat comentariul. Nu, clienta din poza nu este cea la care se face referire in poveste. Cel putin, nu credem. E pur si simplu o imagine din restaurant.

    Reply

      Va intrebati de ce am pus aceasta intrebare, nu? Domnisoare din poza nu este o clienta oarecare, o cunosteti, este Vorba de Simona, actuala concubina a lui George Butunoiu ! Multa bafta la articole ( aveti nevoie ) !!

      Reply

        Buna ziua,

        Nu cunoastem acest aspect si nici nu este de interesul nostru acest subiect. E pus si simplu o imagine pe care o aveam noi in baza de date de poze de la restaurantul in cauza.

        Reply

          Sunt sigura ca nu cunoasteti, nu stiti etc. Nimeni nu stie nimic ! ” Doar cel cinstit si bun ajunge teafar la mal . ” 😉

          Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


3 + five =