Toate articolele (759 articole)

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   4.764 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   200 vizite  0 comentarii   2 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   200 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   180 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   128 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   421 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   994 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   1.780 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.503 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   240 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.068 vizite  0 comentarii   1 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.204 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   387 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   627 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   271 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   287 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.868 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   715 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.216 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   364 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   2.021 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   816 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   2.239 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.416 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Restaurantele ne dezvaluie: cele mai amuzante cronici despre localul lor



Restograf  (Jul 2015)
851 Vizualizarivizualizari
6 Comentariicomentarii
1 placut 
11 displacut 

 

Materialele din seria “Restaurantele ne dezvaluie” au ajuns la episodul 3, cel in care am intrebat echipa restaurantelor care e cea mai amuzanta cronica pe care au citit-o pe Internet despre localul lor. Cronicile de restaurante, fie ca sunt facute de “critici” sau de clienti ai localului, ca se gasesc pe site-uri de specialitate sau pe pagina de Facebook a restaurantului, sunt foarte importante pentru evolutia si  imbunatatirea acestor asezari urbane.

Restaurantele pot invata cum sa devina mai bune cititind cronicile sincere, se pot enerva, dar pot sa profite de critica constructiva, pot afla ce fac bine si sa se aplaude singure sau se pot distra citind parerile oamenilor despre localul lor. Astfel, noi am vrut sa aflam care sunt cele mai distractive cronici pe care le-au primit cateva restaurante din Bucuresti.

Si, nu uitati, daca aveti un restaurant si aveti o poveste interesanta pe aceasta tema (cronici amuzante), va rugam sa ne scrieti pe adresa redactia@restograf.ro si vom adauga si povestea voastra in aceasta lista.

 

Peter’s Kitchen

Peters Kitchen Bistro - restaurant englezesc in Piata Rosetti Bucuresti

In primavara a venit un client cu recomandare de pe Restrograf, a comandat un fel principal si un desert. A mancat absolut tot din farfurie.

Apoi a lasat comentariu pe Facebook, spunand ca mancarea este de dorit, ca nu i-a placut deloc, ca ar fi trebuit sa fie nu stiu cum…iar el ne-a spus noua ca este delicios, ca nu a mai mancat demult o mancare atat de buna. Oare noi ce trebuia sa mai credem? Sa fie vorba de fatarnicie…sau doar rautate?

La Copac

la copac

La Copac vin cand mi se face dor de casa si copilarie”– intr-o forma sau alta, acesta este unul dintre cele mai frecvente mesaje pe care le primim. Gatitul la ceaune, cu foc de lemn, care se intampla sambata si duminica, ne intoarce in alte vremuri si redeseneaza universul celor care poposesc la noi. Centrul Bucurestilor isi inghite parca zgomotul si agitatia din momentul in care bucatarii ies in curte, isi sufleca manecile si incep a amesteca in ceaunele unde se gatesc mancarurile ale caror retete sunt si de prin 1900. Cele mai amuzante reactii le au in general copiii, care sunt fascinati de imaginea ceaunelor in care fierbe mancarea.
Pe Facebook unul dintre comentariile care ne-a amuzat a fost acesta: „eu auzisem de pui la ceaun, de ceaun la copac n-am auzit!”
Aflati ca a circulat chiar si un banc despre noi:
Se intalnesc doi melci:
– E departe La Copac?
– Nu, nu e departe. La Romana o iei la stanga, iar joi faci dreapta!

Beraria H

beraria h

“Fetele pe sistem domni la masă”

Sky Bar

sky bar

La un moment dat o clienta a scris ca suntem niste: fripturisti care mancam numai margarina cu paine ;))) I-am spus sa se hotarasca: ori fripturisti ori vegetarieni?

Alt Shift/ Shift

Alt Shift - restaurant urban in centrul istoric al Bucurestiului

Cea mai amuzanta situatie a fost cea in care, dupa ce am avut un review destul de critic de la restograf.ro, sa avem placuta surpriza de a ne fi acordat premiul pentru cea mai buna bucatarie urbana!
Multumim inca odata pe aceasta cale pentru premiu, restograf.ro.
P.S: Ca un alt exemplu amuzant, un client a fost foarte contrariat ca a primit prea repede mancarea….:)

Ludic

ludic

Nu avem un review amuzant, dar avem un client care timp de 3 saptamani, aproape zi de zi, ne-a cerut sa-i aducem o canapea si ne-a spus ca el este dispus sa nu mai plece niciodata de la noi daca Dana, bucatareasa noastra, ii face in fiecare zi cate o supa crema si daca Dragos, bucatarul nostru, ii prepara, tot in fiecare zi, cate o portie de pastrav in seminte.

Bocca Lupo

Mmm. Amuzant? Asa ca in filmul ”La vita e bella!” de Roberto Benigni? Nu prea se fac glume pe seama noastra. Sunt multe review-uri care ne merg la suflet si va dam share la cateva mai jos.

1 2 3

 

Tapo

tapo

Review-uri amuzante nu am primit, primim frecvent cuvinte de lauda la adresa locatiei, a meniului ce poarta semnatura Florin Dumitrescu, a staff-ului si a petrecerilor din weekend. In acelasi timp, am primit si review-uri ce ne aduc mai putina lauda, dar pe care le-am tratat drept critica constructiva si am invatat din ele.

Mai avem un singur episod din seria”Restaurantele ne dezvaluie”. Daca aveti si voi anumite curiozitati din lumea restaurantelor din Bucuresti, va rugam sa ne lasati in comentarii la acest articol ce anume v-ar placea sa aflati de la niste localuri bucurestene. 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Voi nu stiti sa raspundeti la o intrebare ?

Reply

La poza pusa pentru Peter’s Kitchen, clientul la care faceti referire este chiar cel din poza ?

Reply

    Buna, Doina,

    Noi am raspuns la intrebarea ta, nu intelegem de ce nu ti-a afisat comentariul. Nu, clienta din poza nu este cea la care se face referire in poveste. Cel putin, nu credem. E pur si simplu o imagine din restaurant.

    Reply

      Va intrebati de ce am pus aceasta intrebare, nu? Domnisoare din poza nu este o clienta oarecare, o cunosteti, este Vorba de Simona, actuala concubina a lui George Butunoiu ! Multa bafta la articole ( aveti nevoie ) !!

      Reply

        Buna ziua,

        Nu cunoastem acest aspect si nici nu este de interesul nostru acest subiect. E pus si simplu o imagine pe care o aveam noi in baza de date de poze de la restaurantul in cauza.

        Reply

          Sunt sigura ca nu cunoasteti, nu stiti etc. Nimeni nu stie nimic ! ” Doar cel cinstit si bun ajunge teafar la mal . ” 😉

          Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


two + = 4