Toate articolele (747 articole)

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   96 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   198 vizite  0 comentarii   1 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   251 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   163 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   193 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.346 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   378 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.050 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   263 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.559 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   305 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   1.927 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.169 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

Restaurante din Bucuresti care organizeaza petreceri de Craciun
 (Dec 2016)
   537 vizite  0 comentarii   0 like

Mai multi cititori ne-au intrebat care sunt restaurantele din Bucuresti care organizeaza petreceri sau evenimente speciale de Craciun. Ne-am documentat un pic si am gasit ca aveti de ales intre mese traditionale si atmosfera de sarbatoare, concerte de colinde, evenimente caritabile sau fancy, ...

............................................citeste tot

Noua bancnota de 5 lire a infuriat restaurantele vegane
 (Dec 2016)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

In Marea Britanie s-a lansat o noua banconta de 5 lire sterline si milioane de englezi vegetarieni sau vegani sunt furiosi. De ce? Ce treaba are o bancnota cu o dieta din care este exclusa carnea sau alte tipuri de produse de origine animala? Ei bine, se pare ca aceasta noua bancnota face ca ...

............................................citeste tot

Cel mai mare parc gastronomic din lume se deschide in Bologna
 (Dec 2016)
   320 vizite  0 comentarii   0 like

Bologna este capitala culinara a Italiei. Daca vrei sa mananci cea mai buna mancare italieneasca, este clar ca trebuie sa vizitezi aceasta regiune. Un motiv in plus este si faptul ca, din septembrie 2017, in Bologna se va deschide cel mai mare parc gastronomic din lume. Multi s-au grabit deja sa-...

............................................citeste tot

Un roman a platit 100 de euro pentru a incerca burgerul cu Nutella
 (Nov 2016)
   532 vizite  0 comentarii   1 like

Gabriel Iosa este un blogger din Lugoj pasionat de calatorii si, se pare, si de preparate culinare mai putin obisnuite. Acesta a zburat din Timisoara pana in Milano pentru a incerca noul burger cu ciocolata Nutella, lansat de McDonald's doar in Italia, pe 14 noiembrie. E adevarat, etuziasmul a...

............................................citeste tot

9 locuri unde poti sa bei vin fiert in Bucuresti
Restograf (Nov 2016)
   3.220 vizite  0 comentarii   2 like

Iarna bate la usa, iar noua ni s-a facut deja pofta de un vin fiert care sa ne incalzeasca asa cum se cuvine. De asemenea, au inceput sa curga si intrebarile despre localurile unde poti savura o cana de vin fiert, pentru ca nu gasesti aceasta bautura chiar peste tot, asa cum ne-am dat si noi ...

............................................citeste tot

Leonardo DiCaprio a luat masa la un restaurant care ajuta persoanele fara adapost
 (Nov 2016)
   189 vizite  0 comentarii   1 like

Leonardo DiCaprio se afla intr-un turneu european de promovare a documentarului sau Before the Flood, ce abordeaza problema incalzirii globale. Acesta este disponibil gratuit online pe canalul de YouTube al National Geographic. De asemenea, celebrul actor a ajuns si in Scotia, pentru a tine un ...

............................................citeste tot

Un restaurant de lux se va deschide pe muntele Everest
 (Nov 2016)
   252 vizite  0 comentarii   0 like

James Sharman, fost chef la celebrul restaurant Noma, va deschide un restaurant pe muntele Everest. Isi propune sa faca acest lucru in plina iarna, in luna decembrie. Acest proiect face parte din misiunea sa de a lansa 20 de astfel de restaurante pop up, in 20 de tari, in 20 de luni. James ...

............................................citeste tot

Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti - care sunt specialitatile anumitor locuri din oras
Restograf (Nov 2016)
   2.602 vizite  0 comentarii   1 like

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un "ceva" pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce ...

............................................citeste tot

Cel mai bun serial documentar despre cei mai interesanti bucatari din lume
 (Nov 2016)
   827 vizite  0 comentarii   1 like

Pentru toti cei pasionati de arta culinara sau care vor sa descopere care sunt cei mai interesanti bucatari din lume, exista un serial Netflix perfect: Chef's Table. Nu este vorba despre o fictiune, ci despre un serial documentar. Se afla deja la cel de-al 3 sezon, iar fiecare episod din acest ...

............................................citeste tot

S-a deschis localul in care poti intra doar daca esti teribil de mahmur
 (Nov 2016)
   1.530 vizite  0 comentarii   0 like

S-a deschis un local care pare un adevarat paradis pentru petrecaretii care se lupta dimineata cu mahmurelile. S-a intamplat in Amsterdam, se numeste The Hangover Bar si promite sa vindece chiar si cele mai grave si dureroase mahmureli. Bineinteles, este obligatoriu sa fii mahmur pentru a putea ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti, editia toamna 2016
Restograf (Nov 2016)
   29.336 vizite  0 comentarii   2 like

In urma cu ceva vreme intocmeam o trilogie cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti [partea I, partea a II-a, partea a III-a]. Intre timp au mai aparut destul de multe restaurante frumoase in peisajul bucurestean, asa ca ne-am gandit ca n-ar strica sa reluam periodic acest tip de lista. ...

............................................citeste tot

Doua restaurante din Bucuresti nu respecta legea anti-fumat
Restograf (Nov 2016)
   4.424 vizite  1 comentarii   0 like

Exista in Bucuresti cel putin 2 restaurante in care legea anti-fumat nu este respectata. Este vorba despre La Tiganci si The Great Trafalgar pub & restaurant. In timp ce unul se lauda pe Facebook cu aceasta chestie, celalalt o face pe furis. Mai exact, La Tiganci scrie urmatoarele pe ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Restaurantele ne dezvaluie: cele mai amuzante cronici despre localul lor



Restograf  (Jul 2015)
799 Vizualizarivizualizari
6 Comentariicomentarii
1 placut 
11 displacut 

 

Materialele din seria “Restaurantele ne dezvaluie” au ajuns la episodul 3, cel in care am intrebat echipa restaurantelor care e cea mai amuzanta cronica pe care au citit-o pe Internet despre localul lor. Cronicile de restaurante, fie ca sunt facute de “critici” sau de clienti ai localului, ca se gasesc pe site-uri de specialitate sau pe pagina de Facebook a restaurantului, sunt foarte importante pentru evolutia si  imbunatatirea acestor asezari urbane.

Restaurantele pot invata cum sa devina mai bune cititind cronicile sincere, se pot enerva, dar pot sa profite de critica constructiva, pot afla ce fac bine si sa se aplaude singure sau se pot distra citind parerile oamenilor despre localul lor. Astfel, noi am vrut sa aflam care sunt cele mai distractive cronici pe care le-au primit cateva restaurante din Bucuresti.

Si, nu uitati, daca aveti un restaurant si aveti o poveste interesanta pe aceasta tema (cronici amuzante), va rugam sa ne scrieti pe adresa redactia@restograf.ro si vom adauga si povestea voastra in aceasta lista.

 

Peter’s Kitchen

Peters Kitchen Bistro - restaurant englezesc in Piata Rosetti Bucuresti

In primavara a venit un client cu recomandare de pe Restrograf, a comandat un fel principal si un desert. A mancat absolut tot din farfurie.

Apoi a lasat comentariu pe Facebook, spunand ca mancarea este de dorit, ca nu i-a placut deloc, ca ar fi trebuit sa fie nu stiu cum…iar el ne-a spus noua ca este delicios, ca nu a mai mancat demult o mancare atat de buna. Oare noi ce trebuia sa mai credem? Sa fie vorba de fatarnicie…sau doar rautate?

La Copac

la copac

La Copac vin cand mi se face dor de casa si copilarie”– intr-o forma sau alta, acesta este unul dintre cele mai frecvente mesaje pe care le primim. Gatitul la ceaune, cu foc de lemn, care se intampla sambata si duminica, ne intoarce in alte vremuri si redeseneaza universul celor care poposesc la noi. Centrul Bucurestilor isi inghite parca zgomotul si agitatia din momentul in care bucatarii ies in curte, isi sufleca manecile si incep a amesteca in ceaunele unde se gatesc mancarurile ale caror retete sunt si de prin 1900. Cele mai amuzante reactii le au in general copiii, care sunt fascinati de imaginea ceaunelor in care fierbe mancarea.
Pe Facebook unul dintre comentariile care ne-a amuzat a fost acesta: „eu auzisem de pui la ceaun, de ceaun la copac n-am auzit!”
Aflati ca a circulat chiar si un banc despre noi:
Se intalnesc doi melci:
– E departe La Copac?
– Nu, nu e departe. La Romana o iei la stanga, iar joi faci dreapta!

Beraria H

beraria h

“Fetele pe sistem domni la masă”

Sky Bar

sky bar

La un moment dat o clienta a scris ca suntem niste: fripturisti care mancam numai margarina cu paine ;))) I-am spus sa se hotarasca: ori fripturisti ori vegetarieni?

Alt Shift/ Shift

Alt Shift - restaurant urban in centrul istoric al Bucurestiului

Cea mai amuzanta situatie a fost cea in care, dupa ce am avut un review destul de critic de la restograf.ro, sa avem placuta surpriza de a ne fi acordat premiul pentru cea mai buna bucatarie urbana!
Multumim inca odata pe aceasta cale pentru premiu, restograf.ro.
P.S: Ca un alt exemplu amuzant, un client a fost foarte contrariat ca a primit prea repede mancarea….:)

Ludic

ludic

Nu avem un review amuzant, dar avem un client care timp de 3 saptamani, aproape zi de zi, ne-a cerut sa-i aducem o canapea si ne-a spus ca el este dispus sa nu mai plece niciodata de la noi daca Dana, bucatareasa noastra, ii face in fiecare zi cate o supa crema si daca Dragos, bucatarul nostru, ii prepara, tot in fiecare zi, cate o portie de pastrav in seminte.

Bocca Lupo

Mmm. Amuzant? Asa ca in filmul ”La vita e bella!” de Roberto Benigni? Nu prea se fac glume pe seama noastra. Sunt multe review-uri care ne merg la suflet si va dam share la cateva mai jos.

1 2 3

 

Tapo

tapo

Review-uri amuzante nu am primit, primim frecvent cuvinte de lauda la adresa locatiei, a meniului ce poarta semnatura Florin Dumitrescu, a staff-ului si a petrecerilor din weekend. In acelasi timp, am primit si review-uri ce ne aduc mai putina lauda, dar pe care le-am tratat drept critica constructiva si am invatat din ele.

Mai avem un singur episod din seria”Restaurantele ne dezvaluie”. Daca aveti si voi anumite curiozitati din lumea restaurantelor din Bucuresti, va rugam sa ne lasati in comentarii la acest articol ce anume v-ar placea sa aflati de la niste localuri bucurestene. 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Voi nu stiti sa raspundeti la o intrebare ?

Reply

La poza pusa pentru Peter’s Kitchen, clientul la care faceti referire este chiar cel din poza ?

Reply

    Buna, Doina,

    Noi am raspuns la intrebarea ta, nu intelegem de ce nu ti-a afisat comentariul. Nu, clienta din poza nu este cea la care se face referire in poveste. Cel putin, nu credem. E pur si simplu o imagine din restaurant.

    Reply

      Va intrebati de ce am pus aceasta intrebare, nu? Domnisoare din poza nu este o clienta oarecare, o cunosteti, este Vorba de Simona, actuala concubina a lui George Butunoiu ! Multa bafta la articole ( aveti nevoie ) !!

      Reply

        Buna ziua,

        Nu cunoastem acest aspect si nici nu este de interesul nostru acest subiect. E pus si simplu o imagine pe care o aveam noi in baza de date de poze de la restaurantul in cauza.

        Reply

          Sunt sigura ca nu cunoasteti, nu stiti etc. Nimeni nu stie nimic ! ” Doar cel cinstit si bun ajunge teafar la mal . ” 😉

          Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


four − 2 =