Toate articolele (759 articole)

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   2.435 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   112 vizite  0 comentarii   1 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   175 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   149 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   116 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   407 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   988 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   1.730 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.467 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   232 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.041 vizite  0 comentarii   1 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.163 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   280 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   379 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   606 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   263 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   280 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.832 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   684 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.209 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   356 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.976 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   766 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   2.210 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.394 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Restaurantele ne dezvaluie: portretul clientului ideal



Restograf  (Oct 2015)
1.528 Vizualizarivizualizari
1 Comentariucomentarii
0 placut 
0 displacut 

 

Restaurantele ascund multe povesti sincere, hazlii, emotionante. In restaurante si baruri se leaga prietenii, se strica prietenii, se stabilesc directii de afaceri sau se pun bazele unei noi familii. De aceea ne-am propus sa revenim cu un nou set de intrebari catre cateva restaurante din Bucuresti si sa aflam ce povesti ascund, dar si parerea lor legata de profilul clientului ideal.

Pornim o noua serie din “Restaurantele ne dezvaluie” cu marturisirile unor restaurante cu privire la portretul clientului ideal. Cum arata acesta pentru cateva restaurante bucurestene aflati mai jos.

*Daca reprezentati un restaurant din Bucuresti si vreti sa impartasiti parerea voastra despre acest subiect, va asteptam povestea la redactia@restograf.ro. 

Cum arata clientul ideal?

 

Sarpele Roz

Spre surprinderea unora, nu ne dorim ”clientul cu bani ”. Apreciem clientul care stie sa comande si cunoaste regulile de baza vizavi de servicii si meniu.

Beraria H 

Nu avem un client ideal, deoarece buna dispozitie, distactia si veselia merg mereu mana in mana in locatia noastra. Asadar, nu conteaza daca ai o zi mai proasta sau esti stresat la munca pentru ca in momentul in care pasesti in Beraria H, te transformi intr-o alta persoana, intr-una vesela si vioaie, emanand astfel energia de care avem nevoie pentru a contura orasul cu chef de viata!

Peter’s Kitchen

Ne dorim ca Peter’s Kitchen Bistro sa trezeasca in clientii nostrii un sentiment de respect pentru munca noastra. Nu exista un prototip anume al clientului ideal, toti oamenii care sunt deschisi la nou sunt clientii nostrii, care stiu sa ne respecte chiar daca purtam uniforme de chelneri – ospatari sau de bucatari. Clientii, de multe ori, atunci cand doresc sa cunoasca “sefii” sau un manager ceva… sunt pur si simplu dezamagiti atunci cand le spunem ca deja stau de vorba cu conducerea… privirea se schimba.. apoi subit suntem tratati altfel. Ne referim aici doar la clientii romani care ne calca pragul, strainii sunt plini de recunostinta si admiratie cand ne aud povestea. De ce munca nu este apreciata?? De ce sefii nu au voie sa munceasca in conceptia romanilor, iar imaginea managerului sau a sefului este cea ca seful trebuie sa fie imbracat la 4 ace, sa stea la un birou si sa dea ordine. Munca noastra trebuie apreciata iar aceia sunt clientii nostri ideali :-)

Tapo 

Clientul ideal, atat in viziunea TAPO, cat si in viziunea oricarui restaurant, este acel client ce ne paseste pragul hotarat a se simti confortabil, orientat spre a maximiza experienta TAPO, fara a pune accent pe micile probleme ce ar putea aparea, existente in orice local cu trafic, si pe care staff-ul nostru se straduieste a le evita sau a le gestiona cu prudenta.

Four Seasons 

Clientul ideal este in primul rand gurmand. De preferat suna inainte pentru rezervare si cand intra, asteapta sa fie condus la masa. Asculta ospatarul, il trateaza cald si cu respect si ii accepta sugestiile. Stie sa manance, ii place sa bea si vin alaturi de mancare. Se respecta pe sine, alege cele mai bune preparate si transmite cat mai clar ce isi doreste si nu se grabeste. Intelege ca mancarea libaneza se imparte cu comesenii iar preparatele calde vin imediat dupa cele reci si se combina fericit. Sigur ca ne dorim sa comande cat mai mult, dar pentru noi e important sa comande atat cat il face sa se simta bine. Daca are o nemultumire, preferam sa o anunte in timp util, pentru a ne da posibilitatea sa remediem situatia, sa inteleaga ca de cateva ori in istoria unui restaurant pot exista greseli neintentionate.

Modelier 

Clientul ideal pentru noi isi lasa grijile in fata portii si uita sa si le mai ia cand pleaca de la noi. Vine cu mintea deschisa, gata sa se simta bina si lasa atmosfera sa il faca sa uite de job, rate la banca, amenzi la politie si alte probleme. Clientul ideal e gurmand si intelege ca burgerul nu e McDonald’s nasol, e un preparat bun, satios si, daca e pregatit ca la carte, departe de ideea nefasta de fast food. Clientul ideal are rabdare, vine sa se simta bine, nu se lasa incurcat de mici intarzieri, bea ceva cu prietenii si pleaca mai fericit si mai satisfacut culinar spre casa.

Kanpai

Dornic de experiente culinare noi, smart casual style din toate punctele de vedere, cu bun simt si mai ales cu rabdare uneori! Avem la intrare de altfel un perete pe care am scris: “We are cooking, we are not …quicking”.

J’ai Bistrot

 Ca precizare, clientii nostri ne plac si ii consideram aproape de ideal. :-)
Dar totusi:

Clientul ideeal asculta raspunsurile ospatarului sau a barmanului la intrebarile adresate, cel mai des intalnit exemplu:

-Ce bere aveti?
– X,Y,Z.
– Prefect. Vreau berea Q.

Daca vede ca esti la masa de langa si discuti cu clientii, sa aiba rabdare sa termini cu ei ca dupa mergem si la el, nu sa intrerupa preluarea comenzii de la alta masa sau sa zica incontinuu “- nu va suparati; da’ nu va suparati!” in timp ce servesti la alta masa.

Are simtul umorului, e sociabil si amator de muzica buna, spontan si evident fidel localului.

Red Angus Steakhouse 

Clientul ideal pentru noi are gusturi rafinate si stie sa aprecieze un steak de calitate. Revine in restaurantul nostru cu drag, de fiecare data cand vrea sa se relaxeze intr-o ambianta placuta.

 

Descopera si alte dezvaluiri ale restaurantelor: 

Cea mai mare comanda primita/ cel mai mare bacsis primit

Cele mai ciudate obiecte uitate de clienti in restaurant


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Probabil eu sunt clientul cel mai departe de ideal pentru Four seasons si altele asemenea, pentru care ideal inseamna sa manance…romaneste, adica pana nu se mai poate ridica de pe scaun.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ 4 = six