Restograf – Monografia Restaurantelor Bucurestene

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Restaurant Lacrimi si Sfinti

Vizualizari40.128 Vizualizari 
Comentarii76 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Chef:  
Proprietar: Claudiu Leonte, Mircea Dinescu
Evaluarea Restograf
(Dec-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor 
(186 voturi)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Sepcari 16, BUCURESTI

Parcare: Dificila

037.277.39.99, 0735.300.102

www.lacrimisisfinti.com

Galerie Foto

Facilitati

Pe scurt

Restaurant turistic, de trafic mare, cu mancare romaneasca buna, totusi

Am revenit la Lacrimi si Sfinti dupa o buna bucata de vreme. L-am gasit mai uzat, ceva mai degradat, semn al trecerii multor mii si zeci de mii de clienti pe acolo. I-ar prinde bine o pauza de cateva saptamani si un var nou, o revopsire, poate si niste decoruri noi.

Mancarea e cam la fel cum o stiam. Un meniu destul de lung, care acopera si bucataria traditionala romaneasca, si pe cea boiereasca, mai multe feluri de mancare pe care nu le-am vazut in alta parte, cateva retete originale, combinatii interesante de produse si ingrediente. Stau bine la creativitate la Lacrimi si Sfinti, bucatarul sef e bun, mancarea a fost mai buna decat la cele mai multe restaurante cu specific romanesc din Bucuresti, traditional, dar nu numai. Paine a fost tare si fara gust, si asta chiar la inceputul pranzului, cand te-ai fi asteptat sa ajunga painea proaspata din ziua respectiva.

Preturile sunt marisoare la Lacrimi si Sfinti, insa era de asteptat sa fie asa. Serviciul destul de bun, cu niste chelnerite tinere dezinvolte, insa grabite si cam obosite, de la alergat intre atatia clienti. Fiindca sunt multi clienti la Lacrimi si Sfinti, si turisti, si corporatisti, cate doi, cate mai multi sau chiar in grupuri mari.

Lacrimi si Sfinti e un restaurant turistic, de trafic mare, ce reuseste sa mentina un standard destul de ridicat la mancare, totusi. Nu prea e de mers daca vrei un loc linistit, cu multa atentie din partea personalului. Dar daca vrei doar sa mananci o mancare romaneasca buna, fara surprize, e unul dintre cele nu foarte multe restaurante din Bucuresti de pus pe lista. (GB - decembrie 2014)

Pe larg

Am auzit pareri amestecate despre restaurantul lui Mircea Dinescu, Lacrimi si Sfinti, cum ca ar fi ba scump, ba decent; ca portiile sunt ba mici, ba suficiente, ca motivele populare facute din lego nu merg, ba ca sunt geniale etc, asa ca m-am dus la pranz acolo. Pe urma, intr-o seara si inca intr-o seara, ca sa fie tabloul cuprinzator. Parchezi masina pe unde poti (noi am lasat-o pe Edgar Quinet, desi cred ca parcarea subterana de la Inter poate fi o solutie buna, pana una-alta), dupa care mergi pe jos prin Centrul Vechi pana pe Sepcari, in fata Hanului lui Manuc. Acolo gasesti Lacrimi si Sfinti, langa un magazin de arta gen Consignatia si langa un magazin de vinuri deschis recent si care arata bine. Casa e veche, refacuta si transformata cu rafinament. Barne de lemn recuperat din gospodarii vechi (si scarile, si dusumeaua), dulapuri refacute, ferestre aduse din case vechi – toate astea tratate cu toata atentia si puse impreuna intr-o combinatie reusita. Capacele rosii de oale de pe un perete se... citeste tot
Recenzii & Articole

Restaurantele castigatoare la HT&L Investment Conference   
(May 2013)

La Hotel Tourism & Leisure – Investment Conference au  fost premiate cele mai eficiente si inovative proiecte care au marcat evolutia industriei ospitalitatii si turismului din Romania. Castigatori editiei 2013: Restaurantul anului (restaurante selecte, de lux) / The restaurant of the year...
........................................................................................................ citeste tot


Topul restaurantelor din Bucuresti 2012 (comentat)   
Restograf (Jan 2013)

Ca in fiecare an, in decembrie Restograf nominalizeaza si premiaza cele mai bune restaurante din Bucuresti. De fapt, am premiat cea mai buna mancare din Bucuresti, pentru ca acesta a fost criteriul exclusiv in alcatuirea topului, si niciun alt criteriu, cum ar fi ambianta, serviciile, preturile etc...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant Lacrimi si Sfinti

Sepcari 16, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise


Eu am luat Curcan de platon – carne fada,uscata, reincalzita, garnitura plina de ulei, si arsa, unele boabe de mazare erau complet negre;Pe scurt: Nasol!

Reply
Adrian Vasilica April 4, 2015 at 4:09 am

Am fost intr-o luni seara tarziu; prima mea vizita. Am comandat icre de stiuca, sarmale, pastrama de oaie si un pahar de vin rosu de-al maestrului.

Icrele au fost foarte delicioase, desi eu as fi preferat vreo cateva picaturi de lamaie mai mult si ceva ceapa rosie tocata fin. Pe ansamblu a fost un aperitiv reusit avand in vedere si crocantele felii de paine de casa prajita.

Sarmalele la oala de lut cu smantana, ardei iute si mamaliga au fost foarte bune. Compozitia sarmalelor (dupa cum am inteles, tocatura de gasca, porc si vitel) a fost extraordinara. Si asta zic eu, care nu prea sunt sarmalagiu! Pentru gustul meu foile de varza in care erau invelite sarmalele au fost cam acrisoare. Mamaliga in caldarus de cupru (mi-a placut chestia!) era ca-n toate restaurantele, pripita. Ei, ce sa-i faci, e greu de oferit in gastronomia comerciala mamaliga coapta ca lumea.

Pastrama de oaie a fost pur si simplu divina! Mi-am dat seama ca uitasem gustul original si biologic a unui astfel de produs. S-a lipit de minune cu mamaliga su vinul rosu. Despre vin, ce sa spun? Nici bun, nici rau, a mers si n-a dat dureri de cap a doua zi. Sunt sigur ca taica Dinescu are soiuri mai nobile.

Atmosfera placuta, personal tanar, amabil si profesionist, parca ales cu grija din toate etniile si tipurile populatiei tarii noastre. Mi-a placut foarte mult crama. WC-ul este curat si are un design interesant – sofisticated minimalist décor. Chestiile pe pereti de la Lego n-au fost pe gustul meu, parca nu se-mbina bine. Tot asa si fondul muzical al localului in acea seara – muzica usoara a anilor ’70 ai secolului trecut; nostalgia patronului? ;-) Preturile ca-n orice restaurant bun vest-european. Pentru Bucale, cam scump, dar avand in vedere calitatea si sursa bucatelor, acceptabil. Voi reveni!

Reply

Am fost la Lacrimi si Sfinti… dezamagire totala.
Mincarea nu m-a dat pe spate ca gust. Un prieten cu care am fost a comandat mamaliga cu pastrama. A primit o gramajoara de pastrama, restul mamaliga. Cind am chemat chelnerul, ne-a spus greutatea se referea la total. Adica, mamaliga la discretie, si pastrama… mai putin. Nici macar nu au facut un efort sa mai adauge un pic, sau sa-si ceara scuze, nimic! Cartofii mei la cuptor erau evident facuti de citeva ore bune si reincalziti, nu erau proaspeti in nici un caz
Nu mai zic ca aperitivele nu au aparut, pentru ca… au uitat ca le-am comandat!
Toaletele sint murdare. La barbati becul era ars, pisuarul infundat, dar cum sa vezi, fara lumina? Cind le-am spus chelnerilor, ne-au luat la misto!!!
Ce nu inteleg, este… unde e vestita mincare boiereasca? Am gasit si o variatiune (cu alt nume, evident) a celebrei “ceafa cu cartofi” de pe vremea comunistilor.
Cu siguranta nu mai calc pe acolo. Sint alternative in zona mult mai bune din toate punctele de vedere.

Reply

Restaurantul asta e o enigma pentru mine!Zic asta pentru ca, inainte de a merge acolo, recomandarile si review-urile citite pe net erau de la bune spre foarte bune. Am fost acolo acum doua seri si pot sa spun ca mancarea nu mi-a placut. Dar deloc. Nici macar nu sunt un om foarte pretentios la capitolul asta insa ceea ce mi s-a adus mie sub numele de “vitel fraged”, cred ca era vreun bou batran, ca altfel nu inteleg cum se m-am chinuit atat sa-l tai si rumeg. Cei cativa cartofiori erau si ei banali si mai ca pluteau in grasime. Multa grasime! In meniu scria ceva de vin sec si portocala la preparatul asta, insa eu n-am simtit nici un gust de nimic, nici macar sare sau piper. Acestea fiind spuse… e o dilema daca ma voi mai intoarce acolo vreodata! Si e pacat, pentru ca e un local tare frumos si aranjat, aerisit, tot ce trebuie! Daca ar scapa si de nenii lautari extrem de insistenti si nesuferiti, de altfel, ar fi minunat! Si, cel mai important, sa faca ceva in privinta mancarii, neaparat! E penibil! Aia nu e bucatarie romaneasca reinventata, e o dezamagire, nimic mai mult!

Reply

Dom’ Dinescu ai o carciuma de kk. Cei mai i m b e c i l i ospatari din cati am vazut eu in cateva decenii de mers prin restaurante. Mancarea nu merita osteneala sa o incercati. Niste improvizatii fara succes olfactiv. Punct.

Reply

Am fost… am vazut… am gasit doar lacrimi…
Nici urma de vreun sfant!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


1 + = six



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


5.624.955 vizite
din 1 martie 2011