Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   723 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   437 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   851 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.257 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   462 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   443 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   505 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.254 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   690 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.946 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   379 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.335 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   907 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   616 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   457 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   309 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   674 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.208 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.695 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.504 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   630 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.632 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.367 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   605 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   728 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Restaurantul lui Florin Dumitrescu



George Butunoiu  (Jun 2014)
10.811 Vizualizarivizualizari
16 Comentariicomentarii
5 placut 
24 displacut 

 

Restaurantul lui Florin DumitrescuTapo e un restaurant nou deschis in Parcul Studentesc Tei, pe malul lacului, langa ceva care se numeste Barletto, si cu care pare sa imparta un oarecare spatiu comun – cel putin intrarea si niste alei, pentru ca nu e niciun semn care sa arate unde se termina una si incepe cealalta. E si o parcare mare in zona, asa ca nu par sa fie probleme din acest punct de vedere. Am vazut si alte lucruri in jur, cu terenuri de sport, ceva petice de pamant care par virane, oameni care se agita.

Zona pare destul de neingrijita, insa odata trecut de poarta pe care scrie Barletto si Tapo, lucrurile se schimba radical. Cred ca au facut investitii consistente acolo – si se fac si in continuare – pentru ca locul arata foarte bine, gazonul bine intretinut, verdeata, flori, plante decorative.

Deocamdata Tapo e doar o terasa acoperita, insa una foarte mare si foarte inalta, in care se pot intampla multe. E conceputa ca loc de petrecere, cu instalatii de lumini si de sunete, se poate transforma repede in ring de dans sau sala de spectacole. E frumos amenajat, atmosfera de vacanta, de neintoarcere la lucru, daca vii sa mananci de pranz, de pilda.

Intre aceasta terasa si lac mai e o zona betonata in curs de amenajare, destul de mare, unde mi s-a spus ca va fi o a doua terasa, descoperita, ce urmeaza a fi deschisa in curand. Fiind chiar pe malul lacului, presupun ca va fi mai cautata decat cea acoperita. Si se mai lucreaza la un sopron metalic, foarte mare si acesta, probabil un fost hangar pentru barci, in care va fi salonul pentru iarna, cand terasele se vor inchide de tot, inclusiv cea acoperita.

Conceptul culinar de la Tapo e definit si realizat de Florin Dumitrescu, cel care apare la emisiunile cu Master Chef de la ProTV. Si tot el e si chef acolo. Florin e un chef creativ, care s-a interesat mai mult de bucataria frantuzeasca la inceput, cand l-am cunoscut eu, la Market8, insa care acum e un fel de “generalist”. Bucataria de la Tapo e, asadar, ceea ce acum le place bucatarilor sa numeasca “bucatarie creativa”, adica internationala, fusion, nouvelle cuisine, chiar si bucatarie urbana. Bucatarie fina, oricum, desi mai are destule de facut pana sa isi poata spune “fine dining”, asa cum banuiesc eu ca incearca sa sugereze.

Ce am mancat noi la Tapo a fost, in general, bun. Nu am primit amuse bouche, ceea ce e surprinzator intr-un loc cu asemenea pretentii si cu preturi pe masura. Foie gras de rata a fost destul de banal, si ca gust, dar si ca aspect si textura, mai ales. Se vede si in poza. Feniculul caramelizat si rosiile uscate au mai salvat situatia. Supa de fructe de mare, bisque de homar si salata cu piept de rata au fost destul de bune, desi nimic deosebit. Rulourile de dovleac si castravete umplute cu branza au fost bune. Am mai luat fructe de mare (calamari si caracatita) cu legume, care au fost bune, insa prea sarate si inecate in ulei. Pastele cu somon au fost foarte bune, cel mai bun din tot ce am mancat noi la Tapo. Insa, din antricotul de vita Black Angus doar cartofii prajiti si ceapa caramelizata au fost bune, carnea a fost tare si necuratata, prost facuta, fara gust, a ramas in farfurie. I-am spus lui Florin ca pot baga mana in acvariul cu piranha ca aceea nu era carne Black Angus si ca sa se uite nu doar la eticheta cand ii ajunge carnea in magazie. Desertul si painea au fost bune. Le-am pus nota 9 la mancare pentru ca Florin a promis ca isi schimba furnizorul de carne si ca va fi mai atent la ce ii intra in magazie. Si pentru ca nu a gatit el ce a ajuns la noi in farfurie. A lipsit mai multe zile, pe motiv de insuratoare, am inteles. E exigent si stiutor de detaliu in ale gastronomiei, citeste mult, asa ca atunci cand se va intoarce in bucataria de la Tapo, carena si faoie gras-ul nu vor mai arata la fel, si multe se vor schimba, sunt convins.

Serviciul a fost rigid si ceremonios la Tapo, cu multi chelneri in jur si cu cativa care se ocupa de tine in acelasi timp. Atenti si saritori, insa foarte incordati. Nu ne-au intrebat de vin, au socotit ca e suficient sa ne lase pe masa meniul de bauturi. Or fi fost ei rapizi in miscari, insa o masa la Tapo iti ia mult, foarte mult timp. Ar trebui sa le explice cineva chelnerilor acelora ca nu toti cei care ajung la ei au vreme de taiat frunze la caini in timpul zilei si ca nu pot sa stea trei ceasuri la o masa de pranz, ca fotbalistii sau ca fufele care se grabesc doar pe teren sau noaptea. Desi stiam raspunsul, i-am intrebat daca au dat comanda la bucatarie pentru al doilea fel abia dupa ce au luat farfuriile goale cu primul fel de pe masa noastra. “Da, desigur!” – imi spune chelnerul, cu o inocenta dezarmanta. Faptul ca asta adauga cel putin o jumatate de ceas la statul nostru la Tapo i se parea cel mai natural lucru cu putinta. Si daca iei si mai multe feluri, si desert, asa cum am facut noi, jumatatea asta de ceas se inmulteste, evident. Sigur, daca vine fufa la masa si sta un ceas cu aperitivul si inca jumatate cu rujatul, al doilea fel se raceste daca e facut prea devreme. Insa un chelner bun trebuie sa stie pe cine are in fata si sa se asigure ce asteptari are.

Preturile sunt mari la Tapo, asa cum era si normal, nicio surpriza din acest punct de vedere. Cativa clienti, insa imi inchipui ca mai mult seara se duce lumea acolo.

Tapo este, asadar, una dintre terasele mari ale Bucurestiului, pe malul lacului, frumos amenajata si cu priveliste rara ochilor oraseanului. Mancare buna, atmosfera de vacanta. Nu stiu ce va fi la Tapo in iarna, sper sa gaseasca formula castigatoare si acolo.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Poate sunt eu rea, dar as vrea sa stiu ce ii face pe acesti bucatari ( Dumitrescu, Scarlatescu, Bontea, Tand) sa fie chefi?? Am dubii vis-a-vis de Tand si ca sa il numesc bucatar…Domnu’ Butunoiu, o mancare a avut mult ulei, carnea era de fapt altceva decat trebuia sa fie, personalul nu era instruit corect…dupa mine e un restaurant in categoria “nu recomand”. Poate are legatura cu cine e “chef”? Inteleg ca citeste, dar ce diplome are? E un fel de chef cum sunt aia prin Franta?

Reply

Never again!!!
Imi pare rau ca am ales Tapo pt ziua mea :(…noroc de invitati, care au fost prea draguti sa comenteze.

Reply

Feedback: mancarea pe ansamblu buna…dar serviciile proaste

– servetele categorie fast food
– fara servete de panza
– am cerut 4 antreuri pe mijlocul mesei si nu ni s-au adus farfurii individuale…a trebuit sa mancam din cele pt paine
– painea a fost adusa fara unt
– toaletele de aeroport …fara servetele de hartie
– serviciul de hosting absent welcome desk – nu exista nimeni
– miros de pub (tutun)

Reply

Absolut jenant, un restaurant kitchos, fad, gaunos si lipsit de orice. Inteleg ca poporul roman este un consumator needucat, care ia orice de-a gata, mai ales cand i se serveste intr-un ambalaj cu poleiala de fite, cancan si ciao, dar bataia de joc a fost suprema. Serviciu prost, timp de asteptare mare, mult prea mare daca ne gandim ce ne-a ajuns in farfurie. Feluri fade, reci, lipsite de orice inspiratie, lipsite de orice. Am returnat un bisque de creveti, prea conserva-style ca sa fie mancabil. Replica chelnerului? Nu are sare, daca ii mai puneati sigur era ok. Wtf?!!! In asta sta talentul unui masterchef, in sare?! In cotlete de berbec reci? In humus care nu se compara cu produsul similar de la cea mai ieftina shaormerie? Nota de plata pt aceasta distractie? 900 ron. Sa va fie rusine!!!!

Reply
Tiberiu Cazacioc June 26, 2014 at 4:55 pm

Un comentariu in nota obisnuita, si cu bune si cu rele, si cu un pic de ingaduinta. Dar mi-au atras atentia problemele pe resursele umane. De ce este asa de greu sa ai chelneri cu bun simt? Nu avem scoli, nu sunt angajati tineri cu scoli de chelneri, pe bune? Sunt de partea lui GB in ce priveste critica chelnerilor, pentru ca este unul din cele mai delicate si pretentioase servicii pe lista restaurantelor, care adesea esueaza la acest capitol…

Reply
George Constantin June 26, 2014 at 9:37 am

Locul acestui “chef” este sus pe bar, dar nu o farfurie in mana ci in “tzutzul”gol ! Numele restaurantului ar trebuii sa fie “La mica marioneta”.

Reply
Grigore Madalin June 26, 2014 at 9:32 am

Cu cat mai dati recenzia domnule Butunoiu? E mai ieftina in sezon ?

Reply
Popescu Tandarica June 26, 2014 at 9:27 am

Serios?!?! Ne sfatuiti sa mai mergem aici in speranta ca va fi mai bine ?!?

Reply
Gigica Calamaru'' June 20, 2014 at 3:39 pm

……….”” care au fost bune, insa prea sarate si inecate in ulei”” , practic toata masa a fost un esec, dar e ok :)

Reply
Tot ala care are habar June 20, 2014 at 3:28 pm

Flori in supa?!?! ma crapa rasul. Stim cu totii ca nu au nici gust si nici miros si mai stim ca se gasesc la doamna de langa Bucuresti care vinde salate. 40 de floricele la caserola sunt 20 de lei.

Reply
Ala care are habar June 20, 2014 at 3:22 pm

Daca asa arata un “”quenelle” facaut in restaurantul unuia dintre “”cei mai mari si mai vestiti bucatari”” romanai, riscam sa rada si curcile de noi. Locul acestui “”chef”” este in asociatia bucatarilor burtosi din romania, cei care pierd la concursuri in fata pustilor de 20 de ani din alte parti. Rusine cui il promoveaza, rusine rusine rusine. Butunoiu chiar are habar de cateva lucruri, dar se pare ca le tine in frau can d e rost de o masa gratis. Rusine!!!! Deja am fluturasi in burta de nervi! V-as injura dar nu o fac, sunteti patetici!!

Reply

Ha ha, doamne doamne, daca asa trebuie sa arate o terina eu nu o sa mai pun mana pe ficat, in viata mea. O rusine si o mizerie de site. Restograful a devenit de multa vreme un site intretinut de slugarnici.

Reply

Serios? foie grasul ala arata banal?! arata mizerabil. mi se pare ca habar n-aveti cum trebuie sa fie o terina. revoltator, pe altii ii taxati pentru cele mai mici greseli, dar la vip-uri e “treaca mearga”? sparanghelul a fost bine gatit? plante tinere si vanjoase?

Reply
    Ala care are habar June 20, 2014 at 3:31 pm

    Cu siguranta toata experienta “”domnului butunoiu cu b mic”” a fost o reusita gratuita 😀 .

    Reply

urat,tat de urat ca cineva ca dvs(george butunoiu)pune nota 9 pe “scuze,am gresit…,voi fi mai atent…scuze va rog,am avut ceva treaba…,ma fac baiat bun sa stiti..”,adica ce naiba vb despre pustiul, imberb si nemaintalnit in aroganta lui,al bucatariei,nu??inchinaciuni d-nul butunoiu :)

Reply

“Le-am pus nota 9 la mancare pentru ca Florin a promis ca isi schimba furnizorul de carne si ca va fi mai atent la ce ii intra in magazie. Si pentru ca nu a gatit el ce a ajuns la noi in farfurie. A lipsit mai multe zile, pe motiv de insuratoare, am inteles”

nu merita un “afara, du-te dreq acasa si inchide si pravalia, pe asta ceri tu atatia bani.”

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ 8 = fifteen