Roland Cafe 1811

Vizualizari 3.446 Vizualizari 
Comentarii 1 Comentariu 
Tip: Cafe/Pub/Club; Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Urbana
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Evaluarea Restograf
(Jun-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 3 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Doctor Lister 1, BUCURESTI


031.437.82.64, 0755.103.837

Site detalii

Galerie Foto

Autoportret

Cu ceva ani in urma, in timpul studentiei, am avut ocazia sa vizitez orasul luminilor, Parisul, Visul meu din copilarie. Atunci cand citeam cu rasuflarea taiata povestea lui Quasimodo cel indragostit de Esmeralda in Notre Dame de Paris. Cand ma amuzam la teatru urmarind comediile lui Moliere. Cand asteptam cu nesat finalul filmelor cu Jean Gabin, Yves Montand, Simonne Signoret sau al aventurilor celor trei muschetari Athos, Porthos si Aramis, sub comanda cavalerului D'artagnan. Cand ascultam sansonetele marilor interpreti ai vremii, Charles Aznavour, Edith Piaf, Georges Moustaki, Jaques Brel, Gilbert Becaud, Georges Brassens. De-atunci mi-a incoltit in suflet un dor inexplicabil pentru orasul de pe malurile Senei.

Fascinatia acelor locuri si misterul istoriei derulate intre zidurile si in gradinile Versailles-ului, pe baricadele Revolutiei Franceze, in spatele gratiilor de la Bastilia... Toate acestea si inca multe altele au reprezentat incontestabile argumente pentru marea mea iubire: viata, cultura si civilizatia Frantei.

Dupa acest succint ”motivatio in integrum” revin la povestea initiala. Cum va spuneam: am reusit sa ajung in orasul luminilor si voi trece peste reactiile sentimentale si subiective pe care le-am avut la marea intalnire cu tumultuoasa forfota a marii citadele fie zi, fie noapte; 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Am descoperit acolo si m-a uimit un aspect pe care nu-l puteam afla nici din romane si nici din filme, piese de teatru sau muzicale. Viata cotidiana, asa cum se desfasoara ea, zi de zi si ceas de ceas. Si ca sa ajungem la subiectul aceste scurte prezentari, ma refer la ceea ce francezii numesc loisire: arta de a-ti ocupa si a petrece timpul liber si gastronomie, ceea ce cred ca nu mai trebuie tradus.

Asa mi-a incoltit in minte ideea de a deschide in inima Bucurestiului (si nu a Parisului), pe malurile Dambovitei (si nu ale Senei), in Piata Operei (si nu pe Champes Elysees) o cafenea cum numai acolo am putut vedea si frecventa. Un colt de Paris in inima Bucurestiului; un loc unde sa te poti simti si visa “dincolo”, avand create toate conditiile pentru aceasta.

Visul s-a implinit cu dragoste si pasiune, a fost o nastere extrem de grea din care a reultat un copil minunat, frumos si sanatos, Roland Cafe 1811. Roland este fiul meu si 1811 data lui de nastere, adica 18 nov. Pentru mine a fost ca o a doua nastere ca si cum i-as fi daruit fiului meu un fratior. O locatie unde cei care ne trec pragul remarca in primul rand imaginea scenica de cadru de film sau de decor de teatru. Viziunea artistului arhitect mi-a fost pe plac din prima clipa, au urmat binecunoscutele cereri si aprobari, contracte si discutii; viata si moarte si am ales viata asa cum este ea. Aici oaspetele nostru ar trebui sa se simta ca in sanul familiei, ca un adevarat membru al ei.

Ce poti face aici? Depinde cat esti de flamand si de insetat. Cat esti dispus sa cedezi ispitei de a petrece cateva clipe minunate in intimitatea unui spatiu extrem de sociabil, care emana caldura si prietenie.

Asa ca, drag prieten fii binevenit!!! Noi te-asteptam de mult, pasii te-au adus la usa noastra acum, trece-ne pragul, pe cel virtual ca un argument decisiv pentru a-l face pe cel real. Noi suntem aici cu prietenii, intre prieteni, pentru prieteni! Locul tau te-asteapta!

Pe scurt67747

Atmosfera un pic boema, frumos in fata, cu biserica si parculet, mancare banala

Pe perete scrie "Roland 1811 Cafe", insa cei din cartier ii spun Cafeneaua Roland, Roland Cafe, sau, mai simplu, Roland. E o cafenea mica in Cotroceni, chiar in Piata Operei, unde incepe Dr. Lister. E la parterul unei cladiri vechi - cum sunt toate acolo, de altfel, cu Biserica Elefterie in fata si cu micul parculet de langa ea. Zona e foarte frumoasa, poate chiar cea mai frumoasa din Bucuresti, dupa parerea multora, cu copaci adevarati.

Roland e o cafenea destul de mica, au o camera cu cateva mese si fotolii joase, toate. Nu e nimic special de spus despre interior, e destul de comun, fara vreun concept anume. Culori cam inchise, fum. Au cateva mese mici puse direct pe trotuar. Nu poate fi numita terasa, insa e foarte placut, are putin aer de Paris acest stat in fata cafenelei.

Au un adevarat meniu de restaurant la Roland, desi e cafenea, cu atmosfera si mobilier de cafenea. Ceva nedefinit, cu ce se nimereste, de aceea i-am trecut la "bucatarie urbana". Mancare obisnuita, de casa, destul de banala, cu ce se cumpara de pe la supermarket si cu produse ieftine trimis de furnizori. Daca i-as fi incadrat la "bucatarie internationala" ar fi trebuit sa le dau o nota mai mica.

Preturile sunt rezonabile la Roland Cafe, desi nu se poate spune ca sunt mici cata vreme mancarea e banala. Serviciul impersonal. Clienti destui.

Roland 1811 Cafe e, asadar, ceva intre o cafenea si un bistrou, cu un usor aer boem, cu priveliste frumoasa in fata, daca stai pe trotuar vara. E bine sa mananci la Roland daca o mancare banala in farfurie ti se pare un lucru boem in sine... (GB - iunie 2014)

Localizare Roland Cafe 1811

Doctor Lister 1, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?
Locul este dragut dar mancarea se face lent si este “asa si asa” (uneori gustoasa, uneori nu). Nu mereu e servirea proasta, depinde de zi si de aglomeratie. Eu mai merg acolo pentru ca e aproape de serviciu si imi place aspectul si localizarea. Chiar este un loc boem si reusit decorat, iar preturile sunt foarte “ok”.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ 8 = nineTaguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,