O super locație pentru evenimentul tău - cu piscina și grădină!
(Jul 2017)
   447 vizite  0 comentarii   

Anul 2017 este anul în care cei de la Jubile The Ballroom vor inaugura 5 saloane de evenimente noi sub denumirea de Jubile Concept: Events - Art - Party. Jubile the Ballroom, cu o experiență de peste 10 în domeniul HORECA, are deja 5 saloane în zone cheie ale Bucureștiului, cu design ...

............................................citeste tot

BURGER SI SCOICI pentru cea mai cool petrecere...petrecerea ta!
(May 2017)
   934 vizite  1 comentarii   

  Vara este anotimpul petrecerilor in aer liber alaturi cei dragi, iar pentru cele mai reusite dintre ele, cei de la Burger si Scoici, care recent au deschis un restaurant in Centrul Vechi, s-au gandit sa ofere si servicii de catering cu unele dintre cele mai ravnite preparate ale ...

............................................citeste tot

Se deschide NOR, cel mai înalt restaurant din București!
(May 2017)
   9.588 vizite  0 comentarii   

Începând cu luna mai, orașul se vede cel mai frumos de la NOR, primul Sky Casual Restaurant din București. Odată cu NOR, capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri.   Pentru București, recordul pentru cel mai înalt restaurant...

............................................citeste tot

Cozonacul lui Scarlatescu - Dulce și ceva în plus, de Paște
(Apr 2017)
   521 vizite  0 comentarii   

Cozonacul lui Scarlatescu este ideal de pus pe masa de Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi! Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul ...

............................................citeste tot

Ground Zero Beer si aniversarea de 2 ani
(Mar 2017)
   751 vizite  0 comentarii   

Una dintre cele mai iubite si apreciate beri artizanale din Romania, Ground Zero, implineste 2 ani de cand umple paharele romanilor la festivaluri si in anumite baruri si restaurante. Si cu aceasta ocazie speciala isi face ziua cu bere si mancare pe alese. Detaliile, de la ei, mai jos:  ...

............................................citeste tot

Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
(Mar 2017)
   468 vizite  0 comentarii   

Vineri sunteti asteptati la o calatorie gastornomica in inima Moldovei. Restaurantul Interbelic din Bucuresti s-a pregatit cu toate cele necesare pentru o seara culinara 100% moldoveneasca. Astfel, incepand cu ora 19.30, sunteti asteptati sa petreceti impreuna o seara cu tematica culinara ...

............................................citeste tot

Burgeri si scoici livrate la usa ta sau la birou!
(Mar 2017)
   671 vizite  0 comentarii   

(P) Traim intr-o era a rapiditatii si a timpului din ce in ce mai comprimat. O era a virtualului, a serialelor vazute din canapeaua comoda de acasa sau a orelor peste program la birou. Pentru multi dintre noi, companiile care livreaza mancare sunt cele care ne salveaza timp si ne ofera ceea ce avem ...

............................................citeste tot

Ce putem manca de post la restaurant- despre paste veggie si alte bunatati
(Mar 2017)
   637 vizite  0 comentarii   

Este postul Pastelui si una dintre cele intrebarile care ne chinuie in perioada asta este “Ce sa mai mancam?” De obicei, acasa tinzi sa adopti o dieta mai bogata in produse de panificatie, cartofi si orez sau poate optezi pentru o salata. Dar ce te faci cand iesi in oras si optiunile sunt ...

............................................citeste tot

(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
(Mar 2017)
   389 vizite  0 comentarii   

Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...

............................................citeste tot

Honey Toast Brunch la Muse Bistro
(Mar 2017)
   561 vizite  0 comentarii   

Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:   Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...

............................................citeste tot

Seara argentiniana cu love, tango & more
(Mar 2017)
   492 vizite  0 comentarii   

Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii: Vino la Pool Club si ...

............................................citeste tot

Ramen Cup la J'ai Bistrot
(Mar 2017)
   900 vizite  0 comentarii   

Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot. Despre evenimentul ...

............................................citeste tot

Brunch duminical cu mancare din Italia + Romania
(Mar 2017)
   1.127 vizite  0 comentarii   

Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe: Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de primavara
(Mar 2017)
   2.021 vizite  0 comentarii   

Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori. Dupa ...

............................................citeste tot

Burger si scoici - un nou concept de restaurant
(Mar 2017)
   3.491 vizite  0 comentarii   

(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile. Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...

............................................citeste tot

Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   485 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   1.144 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   529 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   948 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   438 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   969 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   506 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   300 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   361 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

Restaurantul bucurestean unde puteti admira o colectie de arta evaluata la peste 150.000 Euro
(Feb 2017)
   892 vizite  0 comentarii   

Daca arta culinara si-ar da intalnire cu arta clasica, probabil ca ar arata asa: o expozitie de tablouri remarcabile pe care o puteti admira in timp ce savurati preparate din bucataria haute cuisine. Fix asta isi propune sa faca si Le Bistrot Français, unde, incepand cu luna ianuarie, ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

S-a deschis La Fondue – restaurant de branzeturi elvetiene



(Dec 2011)
29.861 Vizualizarivizualizari
12 Comentariicomentarii

 

La Fondue”,  restaurantul din Romania cu specific in totalitate traditional elvetian!

Cu echipamente si materie prima adusa tocmai din Elvetia, La Fondue a creat un colt elvetian in Centrul Istoric, unde decorul si ambientul creaza atmosfera unui han din inima Alpilor. Pentru cei care nu cunosc acest concept, La Fonduepropune o altfel de bucatarie, in care clientul isi pregateste singur felul de mancare dorit.

La Fondue” este reprezentat prin motto-ul “Fii propriul tau bucatar in restaurantul nostru!”, iar experienta de Fondue si Raclette este una in general de grup, o joaca a mesenilor, unde atractia principala este branza.

Deschiderea oficiala a restaurantului a avut loc pe 25 Noiembrie, eveniment la care au participat: presedintele Federatiei Romane de Tenis Ruxandra Dragomir, Deea si Dinu Maxer, Marian Vasilescu, reprezentanti din televiziune si presa, astfel incat acest concept de restaurant a deschis interesul multor persoane publice din diferite domenii de activitate.

Meniul este unul aparte. Deoarece este o bucatarie noua pe piata din Romania, meniul arata pas cu pas cititorului modul de folosire al echipamentelor, precum si metodele de servire corecta a preparatelor.

Proprietarii restaurantului “La Fondue” au initiat bucatarul in ale gastronomiei elvetiene, trimitandu-l pe acesta la un “chalet” chiar in zona originara a unuia dintre tipurile de branzeturi folosite in retete; Gruyere. Aici, bucatarul a inteles diferentele intre branzeturi si posibilitatea de a le amesteca pentru a da gustul unui Fondue original.

Originea acestui tip de mancare, “Fondue”, este una foarte simpla, ce se trage din stramosi. “Fondue” provine din limba franceza, de la verbul “fonder”, care tradus in romana inseamna “a topi”. Astfel, “Fondue” (unul dintre principalele feluri din meniu), reprezinta un amestec de branzeturi traditional elvetiene, topite intr-un bol de ceramica, de unde mesenii se servesc cu paine, ajutati de niste furculite gigant.

Un alt fel de mancare foarte atractiv de altfel este “Raclette”. Branza folosita poarta numele felului de mancare, iar modul de preparare este unul aparte. La o lampa incinsa clientul isi topeste singur branza pe care apoi o serveste cu muraturi si cartof copt.

La Fondue ofera celor ce le trec pragul, un concept cu siguranta unic si atractiv pe piata culinara din prezent. Un singur lucru este cert: acolo trebuie sa-ti placa branza, si sa fii gata pentru o altfel de experienta!

(comunicat La Fondue)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Hello, I have been again tonight to see if my affirmation was rights, in regards to few criticism to this restaurant, considering we measure the quality of a restaurant on several times, constant quality, food and service. Tonight the owner was not there, however the service was the same very good – friendly, always smiling and very professional. Incredible, this time in a good way. Food was appreciated by myself and my Romanian guests. The French Merlot for 55 RON was excellent for this price. My opinion was shared by the Romanian guests that is not used with this speciality – she was saying also that in this restaurant is a nice story telling atmosphere and warm, where friends can get together and enjoy. Really appreciate. For the classification of this restaurant and the balance price-quality I wish them success. Than I would only add still no snow…

Reply

Madames et Messieurs,
To add some history about fondue which I believe is interesting, and even funny. There has always been a fight between France and Switzerland regarding the origin of this apelation. Swiss call it “swiss fondue” and we call it “fondue savoyarde”. The funny part is that haute savoie is at the border with Swiss, than I do not know who is right. As French I have my opinion, but….
Living and working as a chef in Savoie, I also prepared this recepit, that is a speciality there. The magic is to mix three kind of cheese and to melt it in the wine (Emmental Beaufort et Conte)and at the end you add a drop of kirsh and serve it with dry croutons. The bread has to be dry to absorb the foundue. In my country when you finish it you ask for yokk eggs with the rest of the liquid. But you do not need to be French or Swiss to do this, you just need the ingredients and the spirit of Fondue.
I have been to this resto two days ago and my opinion was a very good one. I would suggest it gladly. Are we talking about the same?
Fortunatelly I did not read before these hard critisism comments, probably I would have not been. I appreciate freedom of speech, so for this reason I suggest to people to go and try and to decide for themselves.
Bon appetit…

Reply

aaaa…scz am uitat sa spun ce era mai important par a fi una sau aceeasi persoana cei ce scriu mai sus, ori de aceeasi parte.cate restaurante fondue mai exista de aveti asa mare concurenta?succes tuturor ..oamenii invata toata viata…

Reply

    Bai muiere, sa-ti fie rusine! Daca nu exista concurenta si oamenii isi bat joc de ceva, inseamna ca trebuie sa mai existe pe piata?
    Nu-ti doresc niciun succes, ci sa treci la munca si invatat ca degeaba stii sa folosesti tastatura. Insist sa nu-mi urezi nici tu nimic, ca habar n-ai sa folosesti termenii. Nu esti nici macar ironica. Esti de-un prost gust total.

    Reply

mda observ oarece rautate in aceste comentarii.de obicei oamenii prin restaurante se plang dupa ce golesc farfuria si fac totul sa distruga concepte,aspiratii si incercari.nimeni nu este perfect.in alte tari oamenii civilizati refuza politicos si nu se mai duc in locurile in care nu le-a placut.pe piata e loc ptr toata lumea si nu inseamna ca ce stiu eu este cel mai bine…in elvetia traditia fondue a plecat de la cei ce nu aveau altceva decat niste branza si paine si au inventat fondue .sa ajungi sa crezi ca au topit ceva branza proaspata sau cumva au folosit paine calda ma cam indoiesc.fondue este ceva traditional iar asa cum stim traditiile la ora actuala se cam adapteaza.succes la impunsaturi si reprosuri.mai uitativa si in farfurie si apropo v-a facut pe plac bucatarul si a reincalzit fondue dar stiati ca nu se reincalzeste????e lumea plina de cunoscatori ….

Reply

    Tanti Ana n-ati inteles nimic!
    Ba daca eu stiu, adica omul este elvetian, in acest caz, chiar inseamna ca ce stiu este cel mai bine.
    A doua partea a comentariului m-a terminat. Adica oamenii astia s-au gandit sa le dea clientilor branza veche si de proasta calitate… pentru ca asa-i traditia. Bai tanti esti chiar ilogica!
    Si mai si minti. Oamenii de mai sus nu spun ca au fost incantati ca le-a reincalzit-o, ci ca au putut si ei manca ceva, dupa tot dezastrul ala.
    Si da unele concepte, aspiratii si incercari trebuie distruse, daca sunt niste prostii si niste pacaleli. Marfa de contrabanda si cea exprirata este distrusa. Exista legislatie. Mi-ar placea mult sa se aplice aceeasi legislatie si in domeniul restaurantelor. A, stai ca exista: Protectia Consumatorului. Face ceva? NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.

    Reply

Theo Dermon
I was with a good friend in this restaurant. As a Swiss, I must say it is a shame in this way of seeing how Swiss specialities are presented and prepared.
The raclette was served on a device that we use at home in the Switzerland, the waiter know not how it and to my question, why? he replied that he had never made this. The potatoes were warmed up, the cheese so old that its bark was 10 mm thick, imposible to eat .We give it back and ordered a fondue.
We got a cheese fondue that was cold and filled with a mass that was never cooked and it was also cold, I demanded for a finished fondue and is coming a Cook and told me he had made this for the first time, because he was responsible for the Steakhouse which was near to us. He took it and brought after 10 minutes it again, this time hot. The Rechaud was providing improper with an open fire, dangerous.
As my friend wanted to pay (course was also the raclette what we gave back to the invoice), he could it not with the card, because the device did not work, so we were forced to pay cash.
This restaurant is the worst presentation of Swiss cuisine I have experienced. It is a pity for the time and money

Reply

Cu una fiebinte .In concluzie a fost o experienta neplacuta iar prientenul meu care a platit nota , a fost la fel de neplacut surprins de faptul ca pe nota au trecut si Raclette ul returnat ,dar mai ales cand ospatarul l-a obligat sa plateasca cash pt ca nu mergea cardul?!. Pacat de banii investiti de patron ,dar aceasta incercare de a face un restaurant cu specific elvetian este tragica si complet distrusa de un personal total nepregatit si lipsit de interes.

Reply

ori pana sa ajunga la noi. Nu am putut manca acest dezastru culinar , ospatarul nu a stiut sa ne ajute asa ca l-am dat inapoi si am comandat fondue de branza.Din pacate un alt dezastru , branza era ca o crema groasa ,fara gust si servita intr-un castron rece.Bucatarul s-a scuzat ca nu stie exact cum sa faca pt ca e pt prima oara cand pregateste asa ceva ,el fiind de la Red Angus.A disparut cu branza noastra si s- a intors peste 10 minute

Reply

Am fost ieri la acest restaurant la invitatia unui prieten elvetian care traieste in Romania .am fost foarte impresionat de decor si de curatenia locului dar extrem de deceptionat de ceea ce se intampla acolo. Nu are nici o legatura cu ce se mananca in Elvetia.Am comandat raclette dar nu l-am putut manca asa de veche si uscata era branza iar cartofii erau de incalziti de cateva

Reply

Nimic nou sub soare, aia de la Mica Elvetie au fondue si raclette in meniu de vreo 15 ani si mai era un elvețian pe str.Paris care avea un restaurant numai cu fondue acum vreo 4-5 ani , nimic special .

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


nine + 4 =