O super locație pentru evenimentul tău - cu piscina și grădină!
(Jul 2017)
   447 vizite  0 comentarii   

Anul 2017 este anul în care cei de la Jubile The Ballroom vor inaugura 5 saloane de evenimente noi sub denumirea de Jubile Concept: Events - Art - Party. Jubile the Ballroom, cu o experiență de peste 10 în domeniul HORECA, are deja 5 saloane în zone cheie ale Bucureștiului, cu design ...

............................................citeste tot

BURGER SI SCOICI pentru cea mai cool petrecere...petrecerea ta!
(May 2017)
   934 vizite  1 comentarii   

  Vara este anotimpul petrecerilor in aer liber alaturi cei dragi, iar pentru cele mai reusite dintre ele, cei de la Burger si Scoici, care recent au deschis un restaurant in Centrul Vechi, s-au gandit sa ofere si servicii de catering cu unele dintre cele mai ravnite preparate ale ...

............................................citeste tot

Se deschide NOR, cel mai înalt restaurant din București!
(May 2017)
   9.588 vizite  0 comentarii   

Începând cu luna mai, orașul se vede cel mai frumos de la NOR, primul Sky Casual Restaurant din București. Odată cu NOR, capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri.   Pentru București, recordul pentru cel mai înalt restaurant...

............................................citeste tot

Cozonacul lui Scarlatescu - Dulce și ceva în plus, de Paște
(Apr 2017)
   521 vizite  0 comentarii   

Cozonacul lui Scarlatescu este ideal de pus pe masa de Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi! Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul ...

............................................citeste tot

Ground Zero Beer si aniversarea de 2 ani
(Mar 2017)
   751 vizite  0 comentarii   

Una dintre cele mai iubite si apreciate beri artizanale din Romania, Ground Zero, implineste 2 ani de cand umple paharele romanilor la festivaluri si in anumite baruri si restaurante. Si cu aceasta ocazie speciala isi face ziua cu bere si mancare pe alese. Detaliile, de la ei, mai jos:  ...

............................................citeste tot

Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
(Mar 2017)
   468 vizite  0 comentarii   

Vineri sunteti asteptati la o calatorie gastornomica in inima Moldovei. Restaurantul Interbelic din Bucuresti s-a pregatit cu toate cele necesare pentru o seara culinara 100% moldoveneasca. Astfel, incepand cu ora 19.30, sunteti asteptati sa petreceti impreuna o seara cu tematica culinara ...

............................................citeste tot

Burgeri si scoici livrate la usa ta sau la birou!
(Mar 2017)
   671 vizite  0 comentarii   

(P) Traim intr-o era a rapiditatii si a timpului din ce in ce mai comprimat. O era a virtualului, a serialelor vazute din canapeaua comoda de acasa sau a orelor peste program la birou. Pentru multi dintre noi, companiile care livreaza mancare sunt cele care ne salveaza timp si ne ofera ceea ce avem ...

............................................citeste tot

Ce putem manca de post la restaurant- despre paste veggie si alte bunatati
(Mar 2017)
   637 vizite  0 comentarii   

Este postul Pastelui si una dintre cele intrebarile care ne chinuie in perioada asta este “Ce sa mai mancam?” De obicei, acasa tinzi sa adopti o dieta mai bogata in produse de panificatie, cartofi si orez sau poate optezi pentru o salata. Dar ce te faci cand iesi in oras si optiunile sunt ...

............................................citeste tot

(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
(Mar 2017)
   389 vizite  0 comentarii   

Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...

............................................citeste tot

Honey Toast Brunch la Muse Bistro
(Mar 2017)
   561 vizite  0 comentarii   

Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:   Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...

............................................citeste tot

Seara argentiniana cu love, tango & more
(Mar 2017)
   492 vizite  0 comentarii   

Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii: Vino la Pool Club si ...

............................................citeste tot

Ramen Cup la J'ai Bistrot
(Mar 2017)
   900 vizite  0 comentarii   

Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot. Despre evenimentul ...

............................................citeste tot

Brunch duminical cu mancare din Italia + Romania
(Mar 2017)
   1.127 vizite  0 comentarii   

Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe: Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de primavara
(Mar 2017)
   2.021 vizite  0 comentarii   

Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori. Dupa ...

............................................citeste tot

Burger si scoici - un nou concept de restaurant
(Mar 2017)
   3.491 vizite  0 comentarii   

(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile. Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...

............................................citeste tot

Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   485 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   1.144 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   529 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   948 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   438 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   969 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   506 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   300 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   361 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

Restaurantul bucurestean unde puteti admira o colectie de arta evaluata la peste 150.000 Euro
(Feb 2017)
   892 vizite  0 comentarii   

Daca arta culinara si-ar da intalnire cu arta clasica, probabil ca ar arata asa: o expozitie de tablouri remarcabile pe care o puteti admira in timp ce savurati preparate din bucataria haute cuisine. Fix asta isi propune sa faca si Le Bistrot Français, unde, incepand cu luna ianuarie, ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

S-a deschis unul dintre cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti



(Jul 2011)
37.996 Vizualizarivizualizari
14 Comentariicomentarii

 

Saptamana trecuta s-a deschis un nou restaurant cu bucatarie traditionala romaneasca in Bucuresti, Torna Fratre, pe strada Tunari 34, nu departe de stadionul Dinamo. Ei se prezinta ca:

Unicul restaurant autentic romanesc din Bucuresti. Mancaruri traditionale muntenesti, oltenesti, banatene, ardelenesti, bucovinene, moldovenesti si dobrogene. De asemenea, bucate traditionale de la fratii nostrii de dincolo de granite, basarabeni, timoceni, istroromani, meglenoromani si aromani. Simtiti-va bine intr-un decor unic, savurand preparate facute dupa retete taranesti autentice si ascultand muzica veche de pahar. Joi, Vineri si Sambata MUZICA LIVE.

Torna, torna, fratre! reprezinta un indemn rostit de catre un soldat roman „in limba parinteasca” in timpul unei campanii a armatei bizantine impotriva avarilor, in anul 587. Istoricii si lingvistii socotesc aceste cuvinte drept o prima mentiune a protoromanei (limba romana veche), aceste cuvinte fiind considerate de asemenea certificatul de nastere al limbii romane. Restaurantul Romanesc „Torna Fratre” reinvie bucataria traditionala a taranului roman din Bucovina, Moldova, Dobrogea, Oltenia, Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania dar si bucatele tradionale de la fratii nostri de peste granite, basarabeni, timoceni, istroromani, meglenoromani si aromani. Gatind bucate traditionale, aducem un elogiu taranului roman de pretutindeni si cinstim intreg romanismul balcanic prin numele de „Torna Fratre”.

Restaurantul ocupa o casa veche, fara etaj, cu o curte mare cu cativa pomi fructiferi si cu o parte acoperita cu gazon, fara mese. Meniul include cateva feluri de mancare mai rar intalnite in restaurantele din Bucuresti: Tarator, Coltunasi cu manatarci, Chiperci, Galina la tiganie, Cavarma de rata cu mujdei si mamaliga etc. Preturile sunt rezonabile.

Bucatar sef e Eugen Tocaci, iar patronul este Aurel Pascu, un nume vechi pe piata restaurantelor bucurestene. Aurel Pascu a fost mai intai chelner, apoi sef de sala si sef de restaurant la Intercontinental, Classa di T, Casa di David si altele, dupa care a devenit asociat in Trattoriile Roma. La Torna Fratre e asociat unic. Alte cateva amanunte si evaluarea pot fi gasite in fisa restaurantului.

Meniul Restaurantului Torna Fratre (click to download)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







am sarbatorit o onomastica acum cativa ani si din pacate la ei nu exista nici in meniu si nici in frigidere piept de pui….ca nu exista ptr al meu baiat.
escumare

Reply

ASIA PUTINI OSPATARI SUNT SA NE CERTE CE NU STIM SA MINCAM , ATUNCI CITI SU TETI SCRIETI

Reply

Super restaurant, super servicii, super mancare, super patroni, super muzica. Cu toate ca nu ma omor nici cu mancarea romaneasca si nici cu muzica lautareasca, locatia este per total de un pitoresc aparte, ceea ce cu siguranta nu veti intalni la tot pasul. Pentru cei ce nu-s obisnuiti, ca si mine cu aceasta atmosfera neaosa, cu siguranta toata atmosfera ii va surprinde, insa intr-un mod foarte placut. Eu zic ca merita sa faceti o incercare, n-o sa va para rau.

Reply

Incercati cotletele de miel cu vinete, pastrama de oaie, rata de la Cavarma, muschiul de vita cu manatarci sau coastele haiducesti. Sigur n-o sa le gasiti banale. Serviciul nu se ridica la nivelul mancarii. Se poate mai bine.

Reply

Nu inteleg de ce nu mai lucruri banale ar trebuii sa vedeti toate preparatele si nu numai dar sa le si incercati iar ca preturi sunt ok din punct de vedre al calitatii

Reply

Nu m-a dat mai nimic “pe spate” la acest Torna Fratre. Am remarcat doar un excelent raport pret-calitate, in rest doar lucruri banale, saramuri, cotlete si rate pe varza.

Reply

Am fost cu niste prieteni francezi pe care imi propusesem sa-i impresionez. Am reusit partial pentru ca in seara respectiva nu a fost muzica live. Formatia vine doar J, V si S. Asa ca ne-am multumit cu Romica Puceanu pe CD.
Mancarea a fost extraordinara, serviciul atent dar cam lent iar decorul cu sutele de poze de tarani este fabulos. Felicitari celor care au avut respectiva idee. Am ramas placut surprinsa. Multumim Restograf pentru recomandare.

Reply

    Si noua ne-au placut foarte mult pozele vechi cu tarani si uriasul tablou cu Tatal Nostru in cele 4 dialecte.Noi am mancat pe terasa, o terasa cu gradina mare dar nu foarte spectaculoasa.Muzica live este extraordinara. In ceea ce priveste mancarea, nu este nici prea, prea nici foarte, foarte. La masa noastra parerile au fost impartite, am remarcat in mod deosebit, cavarmaua de rata, saramura de crap si coltunasii basarabeni. Ar mai fi de remarcat preturile foarte mici si serviciul bun, pe noi cred ca ne-a servit chiar seful de sala (era singurul fara uniforma). In orice caz, pentru muzica buna si mancarea, sigur ne vom intoarce la restaurantul Torna Fratre.

    Reply

Well, am fost astă seară la Torna Fratre. Bună alegere! Meniul, deși „tradițional românesc”, este, de fapt, destul de variat: cu feluri meglenoromane, armânești, basarabene, oltenești etc. Atmosfera este plăcută, am stat în grădina mare și plăcut aranjată, dar și interiorul e amenajat cu gust. Am luat la aperitiv colțunași cu mânătărci, iar la felul principal saramură de crap oltenească. O minune aceasta din urmă! Este primul restaurant din București unde găsesc o saramură ca la… bunica mea acasă. Usturoiată, ardeiată, zemoasă, saramura a fost un deliciu. Mânătărcile au fost interesante, nu un evantai de arome, că n-ai de unde, dar un fel deosebit. Companionul meu a luat cavarma de rață și s-a declarat încântat. La aperitiv, a avut chiperchi (un fel armânesc)- i-a plăcut.
Acum, despre muzică. Muzica e tradițională, populară românească sau muzică de petrecere. Muzicanții nu sunt nicai Pavarotti, dar nu falsează și fac atmosfera plăcută. Nu-s agasanți, știu când să se tireze. Dacă tot am văzut că nu stau pe sufletul clienților, când au întrebat dacă avem preferințe, am cerut ”Mână, birjar” și s-au achitat onorabil de sarcină. E prima oară când nu mă simt aiurea că mi se cântă la masă, dar era așa o seară frumoasă într-o grădină frumoasă, iar melodia asta îmi amintește de finalul povestirii „La Țigănci” a lui Eliade… „Mână, birjar/ Și du-mă-n noapte/ Tot mai departe/ Oriunde-ai ști…”
Pe scurt, e un loc unde mi-ar plăcea să mă întorc și unde cu încredere aș duce un invitat din țară sau din străinătate la o masă cu specific românesc.
Pe final, să nu uit: un chelner drăguț, care știa să facă o conversație isteață, dar și să se retragă discret. Destul de rar…

Reply

Vesnica ploaie de patrunjel pe farfurii. Personal gasesc ca produce efectul invers: taie apetitul si nu il deschide.

Reply

Interesanta treaba cu mancaruri romanesti sud-dunarene. Trebuie vizitat.
Pt orpheus: Unui restaurant traditional romanesc i-ar fi stat mai bine cu muzica rock. Isn’t it??

Reply

Bine ar fi fara muzica de pahar…

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


8 − two =