Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   644 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   393 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   808 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.170 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   439 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   420 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   484 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.225 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   668 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.856 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   364 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.237 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   863 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   568 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   438 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   297 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   656 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.197 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.606 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.404 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   597 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.591 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.138 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   584 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   705 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

S-a dus si atmosfera de la Chocolat…



George Butunoiu  (Sep 2011)
19.100 Vizualizarivizualizari
11 Comentariicomentarii
10 placut 
9 displacut 

 

Cei de la Chocolat au facut de curand o miscare-surpriza. Au inchis Chocolat-ul din Centrul Vechi pentru renovare, iar pe cel de pe Beller l-au daramat cu totul intr-o singura noapte, anuntand ca intr-o luna ceva cu totul nou si surprinzator va aparea in loc.

Intr-adevar, dupa nu mult timp Chocolat-ul din Centrul Istoric a fost redeschis deja, iar in octombrie va veni randul si celuilalt. Schimbarea e de concept, in primul rand: dintr-o cofetarie-patiserie care avea si cate ceva de mancare (mai mult sandviciuri si salate), acum a devenit un restaurant-bistrou in toata regula, si nu cu orice mancare, ci cu una cu multe pretentii. Pe site si peste tot pe unde au mai putut scrie gasesti “Boutique Restaurant – world unique concept – Chocolat, Createur de Gout”. Si cu sublinierea in romaneste: “concept unic in lume”, ca nu cumva sa nu inteleaga cineva.

Noi nu ne-am prins inca la ce se refera unicitatea aceea. Daca vom afla intr-o zi, vom scrie aici, pe Restograf, cu siguranta. Dar sa le luam pe rand. Mai intai au schimbat decorurile si mobilierul. Dintr-un local boem si vesel, cald si cu aer studentesc, cu mese din lemn si tacamuri de picnic, au facut ce se vede in poza, cu maroul inchis drept dominanta, cu niste scaune grosolan finisate, la care uratenia e raul cel mai mic, fata de chinul la care te supun cand stai pe ele. Farfuriile sunt negre si din material mat, chiar putin rugos, ceea ce iti lasa o senzatie foarte neplacuta atnci cand umbli cu tacamurile prin ele.

Meniul de la Chocolat e facut ca sa surprinda, dupa cum am spus. Sunt feluri cu denumiri sofisticate si cu prezentari pretentioase, ce ar putea sa-i faca pe unii care ajung mai rar in Bucuresti sa creada ca e vorba despre haute gastronomie/ grande cuisine/ fine dining. Noi am luat cate o Supa de vita, specialitatea bucatarului, Foie gras, Vita cu garnitura de legume si un desert. Supa a fost destul de buna, insa nimic deosebit. La fel si foie gras si vita. Legumele au fost foarte bine facute, fierte exact atat cat trebuie si cat sa ramana crocante; pacat, doar, ca nu erau cu gust; sparanghel batran, legume ieftine, de supermarket. Painea a fost uscata si fara gust – lucru surprinzator pentru cineva care face painea acolo, in cuptor, sub ochii tai. Insa dezamagirea de proportii a venit de la prajitura, checul din poza. Cred ca era de-a dreptul vechi, nuca era amara si ranceda. Noi nu am putut sa mancam nimic din el, si rar ni se intampla asa ceva cu desertul, oriunde am merge. La fal ca si cu painea, surpriza vine din faptul ca Chocolat-ul se vrea – inca – un rai al prajiturilor, al patiseriei si al deserturilor, in general.

Mai pe scurt spus, noi am mancat relativ bine la Chocolat – daca punem prajitura doar pe seama unei intamplari nefericite si nerepetabile – insa nimic nu a fost foarte bun. Serviciul a fost si el destins si placut, desi toate ajung cu viteza melcului la masa. Pranzul, de pilda, e numai pentru turisti sau pentru angajatii care au o pauza de masa de cel putin o ora si jumatate. Si salarii mari, pentru ca nu e ieftin deloc la Chocolat-ul Boutique Restaurant World unique Concept din Centrul Istoric.

Asadar, Chocolat e un loc inca placut in Centrul Vechi, nu au reusit sa-l faca nefrecventabil, desi s-au straduit. Acum toata lumea sta afara, pe terasa, dar sa vedem ce vor spune la iarna, cand vor fi obligati sa stea in atmosfera aceea de cavou din interior. Cat despre mancare, e mai buna decat la aproape toate celelalte restaurante din zona, insa si cu preturi pe masura. De ce o fi Chocolat-ul acesta mai bun decat cel de dinainte si de ce e “unic in lume”, eu nu stiu, dupa cum am spus…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Am facut doua comenzi cu ocazia Pastelui: una la Ana si una la Chocolat/ Dorobanti. La Ana, am fost asteptata cu pachetele deja pregatite si in 10 minute am terminat, inclusiv cu urarile specifice. La Chocolat, am intrat si am spus ca am o comanda de ridicat. Erau 3 baieti si 3 fete, care s-au uitat la mine ca la un extraterestru. Au inceput dupa vre-o 10 minute (timp in care ei se miscau de colo-colo) sa caute caietul cu comenzi. Intre timp, la coada erau citeva persoane, care incepusera sa isi piarda rabdarea si sa vocifereze. Dupa aproximativ 30 minute, au reusit sa imi gaseasca numele pe lista de comenzi. Nu era nimic impachetat, asa ca luau direct din vitrine produsele. In plus, cele 15 prajituri comandate de mine, au ramas in vitrine, deoarece deja totul devenise o comedie. Sotul meu era la masa si comandase un cappuccino pentru mine si un suc natural pentru el. Nu le-am primit decit dupa alte 15 minute. Si nu erau decit 3 mese ocupate. Angajatii sint complet neprofesionisti si ar trebui inlocuiti de urgenta, deoarece se va duce de ripa acest loc. Atitudinea lor reprezinta lipsa de respect fata de client (in Vinerea Mare, nimeni nu are timp de pierdut si de aceea am facut si comanda). Trebuie sa li se explice ce inseamna “comanda”.

Reply

Painea de la rue du pain nu e buna decat in aceeasi zi.se face tare a doua zi.iar la chocolat saleurile sunt pline de ulei.cele de 10 lei, nu luati.

Reply

chocolat sambata cu mic dejun ,,sarat” – place la mine

Reply

Dragilor, de ce nu reusim oare sa privim dincolo de stereotipia comerciala cu care ne-au obisnuit mitocanii cu pretentii de reprezentanti ai inaltei societati care primesc din plin ceea ce cer, doar pentru ca ei sunt grupul tinta?
Chocolat este un loc linistit, amenajat destul de elegant pentru un bistro, cu mult bun gust si in perfecta armonie cu ciocolata.
Eu personal cred ca este binevenit un suflu modern lipsit de agresivitatea furibunda a comercialului in peisajul multicolor si adesea kitch-os al centrului vechi.
D-le Butunoiu, departe de mine gandul de a va contesta justetea si profesionalismul recenziilor, dar suspectez totusi faptu ca cu aceasta locatie nu ati fost foarte obiectiv, altfel nu-mi explic cum ati putut ramane insensibil la rafinametul selectiei din meniu, la geniul punerii in valoare a produsului tocmai prin simplitatea aranjamentului si a arhitecturii interioare. Nu am fost de foarte multe ori la ei, dar sincer sa fiu, acolo mi-am incarcat bateriile.
personalul este prietenos, orice am comandat a fost intr-adevar preparat dupa toate reguluile gastronomiei Frantuzesti. In definitiv acesta este specificul bucatariei.
Eu sincer sa fiu va recomand sa mai mergeti odata, si sa luati mai bine aminte la detalii, de data aceasta cu obiectivism. Sunt convins ca il veti redescoperi.
Cu respect Cristi, un iubitor de frumos si bun gust.

Reply

    Draga Cristi, nu cred ca e nevoie sa subliniez de fiecare data ca parerile in materie de amenajari, decoruri si alte lucruri de acest fel sunt atat de subiective incat nu merita efortul unei dezbateri sau al unei argumentari luate prea mult in serios. Cred ca am si scris asta, sunt convins ca sunt mult mai multi cei carora le place ce vad la “noul Chocolat”, decat cei care au ramas cu nostalgia “vechiului”. De aceea si ponderea evaluarii ambiantei in nota finala e mult mai mica decat cea de la mancare.

    GB

    Reply

      Subscriu descrierii facute de Dvs. Chocolat este un nimic special imbracat intr-un aer fals pretios. Seamana cu un parfum tare de trandafiri folosit de o doamna grasa nespalata

      Reply

@Cristi: Eu nu cumpar niciodata baghete, tocmai ca nu apuc sa le mananc atunci cand sunt proaspete. A doua zi nu sunt bune, indiferent de unde le iei. Incearca paine neagra sau toast, cu mult miez, alea tin mai mult.
@Oarecare: PMB si primaria sect 1 asista nepasatoare cum se darama cladiri istorice sub nasul lor. despre ce disciplina in constructii vorbim?!?!

Reply

    Buna seara,

    Am fost la Chocolat cu vreo 2 ani in urma si preturile erau la fel de mari ca acum. Am revenit simbata trecuta.
    Intr/adevar culoarea dominanta e maro inchis, dar sa nu uitam ca e culoarea ciocolatei. Scaunele acelea (cu putina imaginatie) seamana cu niste evantaie crocante de ciocolata. Intr-adevar, ospatarul-melc se poarta in restaurante, dar “rest”-room, este o camera de relaxare, nu este fast-food sau impinge tava. Acolo te duci sa povestesti, sa bei un ceai/suc/cafea/ cioco calda, pe indelete. Am luat o ciocolata belgiana clasica care a fost DELICIOASAAAAA, asa cum am baut la Volendam (Olanda) in 1993, prietena mea a luat un alba cu menta. Iar ca mincare (tre sa fii timpit sa iei mincare efectiva intr-un restaurant dintr-ala, unde numa cind intri iti dai seana ca mincarurile tre sa treaca de 50 lei), revin, ca mincare am luat salate: prietena mea a luat salata cu hirtie comestibila si frunze de rucola. I-a adus-o intr-o farfurie adanca alba cu hirtia aia comestibila ridicata ca un coif. Iar io am luat o salata cu pui si mi-a adus-o tot intr-o farfurie adinca alba garnisita bine. Amandoua am baut 2 ape mici. Total 100 lei.

    Plin full, ora 17, deci nu va faceti
    probleme domnule Butunoiu, in Bucuresti nu va falimenta nimeni, indif ca are bani sau nu.

    Aaaaa, sa nu uit:))). Am avut parte de momentul adevarului, adica de dovada vie ca tineretul prosesist roman este mai mitocan si mai badaran decit parintii care l-au procreat. Ni s-au adus servetele. La masa de alaturi erau 2 baieti si o fata. Ca sa o impresioneze cu spontaneitatea sa, probabil, unul din masculi, s-a repezit la masa noastra, fara “pardon, scuzati, se poate?” si a luat cu tupeu badaranesc de VIP citeva servetele. M-am uitat la ei si i-am batut obrazul.

    Deci, domnule Butunoiu, vax faliment, vax educatie! Si mai comentau acum la antena 3 vreo 4 ca “opinia publica tre sa se trezeasca”:))). Care opinie?? Dobitocu cu servetelele???

    Dar, lasaind mitocaniile zilnice indif de orasul care le adaposteste, Chocolat ramine un loc unde-ti poti linge mustatile dupa o cioco belgiana si…o supa portocalie de dovleac

    Reply

aici se demoleaza si se construieste la negru FARA AUTORIZATII .scrieti dar mai si cercetati. aici se incalca legea la greu si nimeni nu observa.probabil asa se obisnueste in sectorul 1,in ZONA PROTEJATA,dar cine sa observe cind legea bunului plac si a banului cred eu domina societatea si invinge legea.atentie PMB si primaria sect.1,disciplina in constructii,daca legea ESTE UN ETALON.

Reply

Asta cu painea se intampla si in Floreasca, la Rue du Pain. Am luat de vreo trei ori baghete si a fost greu sa identific vreun gust; daca le-am tinut o zi, am vazut ca musafirii se chinuiau sa muste din ea…

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


8 + seven =