O super locație pentru evenimentul tău - cu piscina și grădină!
(Jul 2017)
   573 vizite  0 comentarii   

Anul 2017 este anul în care cei de la Jubile The Ballroom vor inaugura 5 saloane de evenimente noi sub denumirea de Jubile Concept: Events - Art - Party. Jubile the Ballroom, cu o experiență de peste 10 în domeniul HORECA, are deja 5 saloane în zone cheie ale Bucureștiului, cu design ...

............................................citeste tot

BURGER SI SCOICI pentru cea mai cool petrecere...petrecerea ta!
(May 2017)
   1.074 vizite  1 comentarii   

  Vara este anotimpul petrecerilor in aer liber alaturi cei dragi, iar pentru cele mai reusite dintre ele, cei de la Burger si Scoici, care recent au deschis un restaurant in Centrul Vechi, s-au gandit sa ofere si servicii de catering cu unele dintre cele mai ravnite preparate ale ...

............................................citeste tot

Se deschide NOR, cel mai înalt restaurant din București!
(May 2017)
   10.153 vizite  0 comentarii   

Începând cu luna mai, orașul se vede cel mai frumos de la NOR, primul Sky Casual Restaurant din București. Odată cu NOR, capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri.   Pentru București, recordul pentru cel mai înalt restaurant...

............................................citeste tot

Cozonacul lui Scarlatescu - Dulce și ceva în plus, de Paște
(Apr 2017)
   603 vizite  0 comentarii   

Cozonacul lui Scarlatescu este ideal de pus pe masa de Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi! Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul ...

............................................citeste tot

Ground Zero Beer si aniversarea de 2 ani
(Mar 2017)
   826 vizite  0 comentarii   

Una dintre cele mai iubite si apreciate beri artizanale din Romania, Ground Zero, implineste 2 ani de cand umple paharele romanilor la festivaluri si in anumite baruri si restaurante. Si cu aceasta ocazie speciala isi face ziua cu bere si mancare pe alese. Detaliile, de la ei, mai jos:  ...

............................................citeste tot

Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
(Mar 2017)
   516 vizite  0 comentarii   

Vineri sunteti asteptati la o calatorie gastornomica in inima Moldovei. Restaurantul Interbelic din Bucuresti s-a pregatit cu toate cele necesare pentru o seara culinara 100% moldoveneasca. Astfel, incepand cu ora 19.30, sunteti asteptati sa petreceti impreuna o seara cu tematica culinara ...

............................................citeste tot

Burgeri si scoici livrate la usa ta sau la birou!
(Mar 2017)
   734 vizite  0 comentarii   

(P) Traim intr-o era a rapiditatii si a timpului din ce in ce mai comprimat. O era a virtualului, a serialelor vazute din canapeaua comoda de acasa sau a orelor peste program la birou. Pentru multi dintre noi, companiile care livreaza mancare sunt cele care ne salveaza timp si ne ofera ceea ce avem ...

............................................citeste tot

Ce putem manca de post la restaurant- despre paste veggie si alte bunatati
(Mar 2017)
   693 vizite  0 comentarii   

Este postul Pastelui si una dintre cele intrebarile care ne chinuie in perioada asta este “Ce sa mai mancam?” De obicei, acasa tinzi sa adopti o dieta mai bogata in produse de panificatie, cartofi si orez sau poate optezi pentru o salata. Dar ce te faci cand iesi in oras si optiunile sunt ...

............................................citeste tot

(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
(Mar 2017)
   432 vizite  0 comentarii   

Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...

............................................citeste tot

Honey Toast Brunch la Muse Bistro
(Mar 2017)
   597 vizite  0 comentarii   

Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:   Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...

............................................citeste tot

Seara argentiniana cu love, tango & more
(Mar 2017)
   524 vizite  0 comentarii   

Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii: Vino la Pool Club si ...

............................................citeste tot

Ramen Cup la J'ai Bistrot
(Mar 2017)
   955 vizite  0 comentarii   

Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot. Despre evenimentul ...

............................................citeste tot

Brunch duminical cu mancare din Italia + Romania
(Mar 2017)
   1.160 vizite  0 comentarii   

Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe: Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de primavara
(Mar 2017)
   2.061 vizite  0 comentarii   

Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori. Dupa ...

............................................citeste tot

Burger si scoici - un nou concept de restaurant
(Mar 2017)
   3.746 vizite  0 comentarii   

(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile. Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...

............................................citeste tot

Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   530 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   1.218 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   556 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   985 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   458 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   1.018 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   539 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   322 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   391 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

Restaurantul bucurestean unde puteti admira o colectie de arta evaluata la peste 150.000 Euro
(Feb 2017)
   936 vizite  0 comentarii   

Daca arta culinara si-ar da intalnire cu arta clasica, probabil ca ar arata asa: o expozitie de tablouri remarcabile pe care o puteti admira in timp ce savurati preparate din bucataria haute cuisine. Fix asta isi propune sa faca si Le Bistrot Français, unde, incepand cu luna ianuarie, ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

S-a inchis cel mai bun restaurant din Bucuresti si din Romania…



(May 2012)
22.947 Vizualizarivizualizari
15 Comentariicomentarii

 

Aretia si Sanda TatarescuSaptamana aceasta (sfarsitul lui mai 2012) s-a inchis Heritage, probabil ca definitiv. Heritage a fost cel mai bun restaurant din Bucuresti si din Romania, fara nicio indoiala, in perioada dintre 2006, de cand a fost deschis si pana a plecat David Contant din pozitia de chef, apoi a fost si mai bun in ultima perioada, cand Juan Amador a preluat conceptul gastronomic si si-a pus semnatura pe meniul Heritage-ului. De fapt, mancarea de la Heritage-ul din destul de scurta durata sub semnatura lui Juan Amador a fost mai buna decat cea de la oricare restaurant din mari capitale ale Europei, cum ar fi Viena, Helsinki sau Atena. Probabil sunt destul de multe tari intregi in Europa care nu au un restaurant de asemenea nivel. Heritage a fost mai tot timpul gol, inca de la deschidere si e putin probabil ca cineva sa poata da o explicatie clara si convingatoare a acestei stari de fapt.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Am fost de 2x acolo: deschidere + o cina. Am fost impresionat prima data (Patriciu nu a venit :) si indiferent a 2-a oara. Seful de sala, chelnerii… se straduiau sa arate pretiosi si lingusitori in acelasi timp. Mancarea a fost buna. Atmosfera a fost stiff. Nu m-am gandit sa merg a 3-a oara sau sa recomand locul.

Reply

s-ar parea ca e destinul afaceriilor lui Patriciu, o alta piesa din domino rapusa de competenta polivalenta a marelui Mogul . La baza profesionala arhitect,ulterior spion petrolist,si peste noapte “cel mai bogat roman” in urma tzepei data atat Petromidiei (ex Petrom) cit si uzbecilor, iar in continuare din nou arhitect al tepelor pe care le da furnizorilor din reteaua magazinelor patronate de marele Patriciu. Toate acesea se razbuna inca o data prin falimentul Restaurantului Heritage.Pacat …
Da nu-i bai poate investeste intr-un lant de saormerii si poate se scoate ):::

Reply

scuze pentru greselile facute de redactarea rapida

Reply

N-am ajuns la Heritage insa din opiniile divergente citite aici (si ma refer la contrastul dintre opinia Alexandra si altii) gasesc o singura explicatie care le poate reunii pe cele doua. Am observat de multe ori ca in restaorante sau in fashion oameni pasionati investesc bani in amenajare sau in bucatari sau in proiecte interesante si lasa pe planul doi exact pe cei cu care intra in contact clientul. Gasim haute cuisine sau haute couture explicate si vandute de angajati inculti, nestiutori, plictisiti, obositi si uneori cu o personalitate de frustrati vindicativi. Este oare de mirare ca astfel de afaceri mor? Vad ca se cauta explicatii. Unele dau vina pe reclama insuficienta. Altele dau vina pe pret. In Romania sunt destule preturi care ma socheaza insa pretul este o falsa problema. Un restaorant gen Heritage trebuia sa aiba un marketing orientat, sa-si cultive clienti. Cred insa ca de fapt defectul lui major este ca a fost conceput de oameni cu bani si nu de oameni pasionati. Un om pasionat nu este manager de birou. Din ce stiu la Heritage Patriciu a pus banii si a fost administrat de fata lui. Poate cineva din clienti care i-a avut sa-mi spuna ca a fost vizitat la masa de fata lui Patriciu , ca o fost intrebat daca ii place ce vede si altele asemenea. Bucatarii vestiti sunt parte din rezolvarea ecuatiei unui local reusit nu sunt indeajuns. Am facut analogia cu fashion deoarece similar nu ajunge sa importi un brand celebru ca sa vonzi. Trebuie sa-l faci sa traiasca.

Reply

Pacat! Chiar daca nu am mai fost client al restaurantului recent, am avut cateva zile si seri foarte placute prin 2009-2010 la acest restaurant. M-a impresionat casa, care este foarte frumoasa, gradina incepea si ea in perioada aceea sa isi revina la viata iar un file de cod acompaniat de o vanata foarte gustos preparata mi-a ramas in memorie pana in ziua de azi! Nu stiu daca domnul Contant era inca chef pe vremea aceea, dar acel fel ales a fost cu totul deosebit.
Concluzia pare sa fie ca astfel de restaurante prind destul de greu la publicul romanesc, ceea ce este un mare pacat.

Reply

Acum vreo 2 ani am vrut sa merg la ei pentru o masa business. Eram doar 4 persoane, si mi-au spus ca nu fac rezervari pentru un grup atat de mic… Cred ca i-au ajuns urarile mele de bine de-atunci

Reply

Preturile erau exagerat de mari, comparativ chiar si cu restaurante similare din occident.

Reply

Marketing 0

Reply

Marketing absolut 0

Reply

am avut ocazia sa maninc de multe ori la heritage. Sa particip la cocktails, botezuri, nunti, cine oficiale sau informale. Niciodata nu am fost impresionata de mincare sau servire- chelneri old school recitind ingrediente despre care nu au habar, mincare pretioasa de bucuresti. Nu contest valoarea bucatarilor dar interpretarea gusturilor pentru protipendada orasului a dus la mincare pretioasa si degeaba. Asta cu cel mai bun restaurant din oras sau din europa o poate spune numai cineva care habar nu are dw mincare. Am mai auzit o prostie despre heritage -ca era pe cale sa ia o stea michelin. Propagatorii de asemenea prostii se vede ca habar nu am cum se acorda stelele. Bine ca se inchide o fita! Ps. Sunt globe trotter si ma pricep bine de tot la mincare.

Reply

Dincolo de preturile mari (de lipsa de publicitate nu cred ca poate fi vorba tinand cont de faptul ca Heritage avea promovare in intreg trustul Adevarul) cred ca tine si de lipsa de curiozitate gastronomica a concetatenilor. Majoritatea am fost crescuti cu cartofi si fasole, iar Heritage dadea deste cap ordinea lumii. Suntem dispusi sa dam mii de lei pe masini si haine, chiar si pe tablorui si carti, dar bucatariei ii sta mai bine “la mama acasa’. Comunismul a distrus valoarea culturala a actului gastronomic reducand mancatul la un act de supravietuire.
Spun taximetristii “ospataria nu mai e ce era odata… am lucrat acolo si acolo…acum e unu’ care-ti aduce mancarea sa nu ti-o iei singur de pe tejghea”.
Ne dorim mult de la restaurante, dar cand e vorba sa comandam, tot ceafa “pa” gratar cerem, cu cartofi “on the side”. Supa rece de lubenita parca e de negustat.
P.S. N-am prea auzit de turism gastronomic in Rumania, doar alcoolic

Reply

Cred ca motivele pentru care restaurantul nu avea clienți sunt simple: lipsa de publicitate, prețurile foarte mari pentru un restaurant neclasificat cu stele Michelin (deși aspira la acest statut) si probabil faptul ca ghidul Michelin nu mai este editat pentru țările din Estul Europei. Eu nu cred ca exista o lipsa de interes sau educație a clienților din România (printre care si foarte multi straini) pentru restaurante de foarte buna calitate sau de lux.

Reply

Asta dovedeste incaodata ca restaurantele bune nu au succes in Bucuresti!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× one = 6