Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   196 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   201 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   570 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   704 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   321 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   305 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   407 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   994 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   566 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.399 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   291 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.669 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   700 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   463 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   229 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   582 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.112 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.359 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.026 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   428 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.392 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.089 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   464 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   584 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Salau de Nil si bancuri cu moldoveni



Irina Vasilachi  (Nov 2012)
6.927 Vizualizarivizualizari
4 Comentariicomentarii
4 placut 
2 displacut 

 

Te cheama Mihaela, lucrezi intr-un call center si, ca cei mai multi dintre noi, iti permiti sa mergi la restaurant doar de ziua ta. De aceea astepti cu nerabdare data de 8 noiembrie, cand vei avea ocazia sa fii in centrul atentiei. Ai ales pentru aceasta zi restaurantul La Teral (restaurant e un fel de a spune, deoarece oficial se intituleaza ”café bar lounge”), pe care l-ai descoperit datorita unei prietene pasionate de stand-up comedy. Acolo vin in fiecare sambata Aristocratii si Academia Catavencu ca sa destinda atmosfera. Restaurantul ocupa etajul 8 al unui bloc de pe Splaiul Unirii nr 6, un loc foarte central cu care speri sa-ti impresionezi prietenii. Caci nu de oriunde poate admira centrul orasului de la inaltime, cu un pahar de Martini in mana. Dai telefon si faci rezervare pentru ora 6 seara, spectacolul de stand-up comedy incepe la 8 si vrei sa ai suficient timp sa stai de vorba cu prietenii. Persoana de la telefon noteaza totul, sigur, o masa de zece persoane pentru Mihaela.

Ai vazut deja lista de preturi pe internet – http://www.bucatarialateral.ro, altfel nu te-ai fi incumetat sa inviti atatea persoane intr-un loc necunoscut. Meniul pare promitator si capabil sa multumeasca poftele tuturor: antreuri, salate, paste, pizza, salate, feluri din carne, peste si fructe de mare. Te intriga combinatia intre conceptul de cantina (cu meniul zilei la 15 lei) si cea de ”café bar lounge” cu pretentii. Cochetezi cu ideea de a incerca, macar acum, ”vita glazurata in vin rosu si otet de Modena” sau ”salaul de Nil tras in unt cu sos de capere”. Interesanta e si combinaia intre bucataria romaneasca pura: bulz ardelenesc, pomana porcului, tochitura moldoveneasca, si influentele internationale, cu o puternica nota italieneasca: bruschete, mozzarella caprese, grisine cu prosciutto si dulceata de smochine.

La 6 fix te intalnesti cu prietenii in fata si urcati in cladire. Liftul urca doar pana la etajul 7, asa ca ai ocazia sa admiri la ultimul etaj minunatul covor rosu de pe scari si beculetele luminoase de pe margini care te duc cu gandul la Craciun. Intri in sala, sunt doar doua mese ocupate intr-un colt dar nu vezi nicaieri o masa pregatita pentru zece persoane. Prietenul tau, care a ajuns cu zece minute mai devreme, a vorbit deja cu cei de acolo si inca asteapta. Te incapatanezi sa te duci si tu, poate e o neintelegere, masa trebuia sa fie deja gata. Fata de la bar iti spune in mod obsesiv Gabriela, desi ai corectat-o o data. Dupa cinci minute mai vine o chelnerita si unesc cateva mese langa geam, asa cum ai cerut. Se aduc si meniurile, intre timp iti tragi si tu sufletul si admiri privelistea. Invitatii comanda paste carbonara, ficatei de pui cu ciuperci, pizza si salate. Totul vine cam in 25 de minute si din fericire nu sunt surprize neplacute. Chiar si cei mai mofturosi recunosc ca totul e bine gatit; mancare obisnuita, dar gustoasa si la portii decente. Singura ghinionista e Silvia, care isi mai asteapta inca 5 minute salata cu creveti dupa ce toti ceilalti au inceput deja sa manance. Salata ta greceasca e numai buna, legumele par sa aiba mai mult gust ca in alte parti iar cantitatea e rezonabila pentru cei 17 lei. Ai bea o bere, dar singura disponibila e la 330ml iar pretul porneste de la 8 lei. Prea scump, decizi, si iti iei un cocktail la pretul standard de 18 lei.

La 8 si jumatate se sting o parte din lumini si incepe spectacolul de stand-up comedy care tine o ora si jumatate. Dupa jumatate de ora ai mai vrea sa bei ceva dar chelnerita nu se mai vede nicaieri si nu vrei sa te ridici de la masa. Oftezi usurata cand se termina totul, speri ca nimeni sa nu fi fost deranjat de glumele cu tenta sexuala si ceri nota. Cand te uiti la suma totala observi ca e umflata cu doua milioane in plus. Cate 20 de lei de om, pentru spectacol, ti se explica, doar sambata e seara cu stand-up comedy. Oamenii iti spun in continuare Gabriela atunci cand le argumentezi ca nu au dreptul sa faca asta. Nu te-a informat nimeni de acest aspect nici cand ai facut rezervarea si nici la intrare. Prietenul tau intervine si el si reuseste sa ii convinga. Doar o data pe an e ziua ta, nu?

(pozele de pe www.deviantart.com)

E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Si la Cafe Godot este asa si este normal sa platesti atat spectacolul cat si consumatia.Te duci sa vezi o piesa de teatru si platesti actorii.Altfel,te duci maninci o salata care costa 17 Ron, vrei sa vezi Bucurestiul noaptea si un spectacol pe deasupra?La Cafe Godot nu intri pina nu platesti biletul pentru spectacol si dupa aceea te asezi la masa si platesti si consumatia.Actorii care vin la aceste spectacole au uneori in aceeasi seara inca un spectacol.Toata admiratia.

Reply

E o cronica scrisa intr-un alt stil, mie imi place si mi se pare util.

Reply

un articol ca un banc sec…si prost! care-i chichirez-ul?

Reply

    chichirezul??? de unde ai ma limbajul asta de la moldova??? chichirezul este ca acolo nu este decat un cuib de pitziponci de dorobantzi

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


five − = 4