Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   185 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   195 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   558 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   695 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   315 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   298 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   403 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   987 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   560 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.384 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.657 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   694 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   461 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   228 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   579 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.109 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.354 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.018 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   425 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.390 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.071 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   463 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   577 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Se poate manca boiereste daca vrea domnul Johnson



George Butunoiu  (May 2014)
4.356 Vizualizarivizualizari
4 Comentariicomentarii
11 placut 
0 displacut 

 

Drumul catre o masa boiereasca la Palatul StirbeyPalatul Stirbei din Buftea si Palatul Stirbei de pe Calea Victoriei au fost constuite de acelasi inginer, primul ridicandu-se cel din Bucuresti, in prima parte a secolului al XIX-lea, cel din Buftea incepand a fi cladit la mai putin de doi ani de la terminarea primului.  In Capitala trecem pe langa palate, mai mici sau mai mari, aproape fara sa le mai bagam in seama, in parte si pentru ca acestea nu mai au gradinile si parcurile care le inconjurau cand Bucurestiul era un oras frumos. Daca cineva te-ar lega la ochi cand ai ajunge in mijlocul oraselului Buftea, si apoi te-ar dezlega cand ai ajunge in fata Palatului Stirbei, reactia ar fi cam aceeasi. Insa daca mai intai vezi intrarea pe domeniu, apoi treci printr-o mica padure cu copaci batrani pana sa ajungi la palat si la anexe, incepi sa vezi totul cu alti ochi si lucrurile ti se par altfel.

Nu am stat sa caut explicatiile pentru care Palatul Stirbei se numeste acum Palatul Stirbey, nu stiu daca e bine sau rau, daca a fost vointa si decizia mostenitorilor sa fie asa, si daca da, de ce. Oricum, vad ca oficial domeniul si restaurantul se numesc Palatul Stirbey, asa ca ii voi spune si eu la fel de acum inainte, adica Palatul Stirbey. Am vazut ca pe site-ul lor i-au facut pe toti “Stirbey”, desi, cu siguranta, cei nascuti in secolul al XVIII-lea se numeau Stirbei, si doar la Printul Barbu Alexandru Stirbey s-a modificat ultima vocala. Ma rog, nu conteaza prea mult, bine macar ca se pronunta la fel…

Si fara parcul din jur Palatul Stirbey ar fi foarte frumos – ca mai toate palatele, de altfel – chiar daca nu impresioneaza prin marime. Restaurantul propriu-zis e la parter (si pe terasa, evident), la etaj, unde erau dormitoarele, sunt mai multe sali folosite doar pentru evenimente. Au si un al doilea nivel, o mansarda foarte mare, mi s-a spus, in care se ajunge pe o alta scara. Palatul e intr-o forma destul de buna, desi nu pare sa fi fost renovat si restaurat de curand. In interior arata mai bine, cred ca au fost acolo lucrari ceva mai recente, fara sa se fi ocupat si de exterior. Sigur, nu are rost sa descriu aici ce am vazut acolo, sunt destule poze pe site si, mai ales, pe site-ul lor. Pacat ca tin aproape toate luminile stinse, a economie, mare pacat. Treci prin holuri si prin camere in obscuritate si nu vezi multe lucruri si detalii pe care cine stie cand in viata le-ai mai putea vedea. Am stat mult pe ganduri daca sa le pun nota maxima la ambianta. Daca le-am pus-o, pana la urma, sa stie ca e data marii familii Stirbei, nu actualilor proprietari.

Meniul de la Palatul Stirbey e din bucataria romaneasca, slava Domnului! Si, mai mult inca, e cu bucatarie romaneasca boiereasca, lucru rar in Bucuresti, si chiar in tara. Au si ceva traditional romanesc, taranesc, si ceva bucatarie urbana, contemporana. Bucatarul lor sef, caruia ii spun “domnul Johnson”, stie bine cum e cu bucataria si cu mancarea, chiar daca face si el niste compromisuri cu ceva semipreparate de la supermarket, in special pe la aperitive si gustari. Insa, daca isi pune mintea la contributie si se pune si pe treaba, sunt convins ca poate sa faca mancaruri foarte bune, chiar alese, unele dintre ele. Clientilor care vin neanuntati la Palatul Stirbey – mai ales bufteni, locuitori ai zonei, si nu prea multi din cate am auzit, mai ales in timpul saptamanii – nu cred ca le da ce are si ce stie el a face cel mai bun. Pentru cei mai stransi la punga am vazut ca au si meniuri ieftine de pranz, la 20 de lei, doua feluri fara desert.

Insa pentru grupuri mai mari si pentru fete mai subtiri (a se citi “fetze subtziri”) cred ca intra in priza si iese lucru bun. Asa ca nota de la mancare e mai degraba pentru oaspetii mai norocosi, nu pentru cei care mananca meniul de cantina. Noi am primit de la domnul Johnson o gustare calda, destul de banala, insa ceva mai buna decat in alte parti, cu ficateii bine facuti, moi si buni la gust, niste mici destul de buni si ei, cascaval si ciuperci fara gust si rosii proaste. Ciorbele au fost destul de bune, desi nici aici nimic deosebit. Painea proasta, de la magazinul orasenesc. Macar de era de la unul satesc… Am mai luat niste coltunasi cu smantana, buni si aceia. Deserturile au fost foarte bune: papanasi mari si pufosi, foarte buni la gust, si gogosi care imi aduceau aminte de copilaria mea, “cu carbonat”, cum explica bunica-mea reteta.

Serviciul a fost bun la Palatul Stirbey, desi la inceput ne-a cam prins pe picior gresit, pana sa ne obisnuim cu stangaciile si cu un lexic putin diferit de cel cu care eram obisnuiti in Bucuresti, insa pana la urma am vazut ca voiau sa ne fie bine, isi dadeau tot interesul si erau deschisi si sinceri. Preturile sunt marisoare, la limita de sus a rezonabilului, daca nu punem la socoteala si palatul, parcul si restul ambiantei, care trebuie platite si ele, fara indoiala.

Asadar, restaurantul Palatului Stirbey de la Buftea e unul dintre restaurantele cu specific romanesc bune ale Bucurestiului – daca putem spune asa – cumparat si amenajat pentru nunti si tot felul de evenimente mari, cu multi petrecareti. Imi inchipui ca traiesc tot restul anului mai mult din evenimentele din vara si toamna. De aceea cred ca e bine sa telefonati inainte de a bate drumul pana acolo, ca sa nu nimeriti neinvitat la vreo nunta si sa trebuiasca sa va multumiti doar cu micii de la tarabele din oras. Insa, oricum, domeniul merita un drum pana acolo chiar si daca mergeti cu sandviciul in pachetel. Nu stiu daca se mananca tot timpul bine la Palatul Stirbey, dar sunt convins ca daca domnul Johnson vrea si isi incordeaza muschii, atunci puteti primi un ospat boieresc de la dansul.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Cu interziere de un an va raspund: se vrea un fel de taverna sarbului mai rasarita.

Reply

Dl. Butunoiu daca veniti la Buftea poate “restografiati” si restaurantul Taverna Studioului.Stima.

Reply

O descriere frumoasa dar nu destul de ampla si profunda. Totul pare ok si este ceva frumos pentru acea zona si merita vizitat. Insa vorbind din postura de client la 3-4 evenimente cel de Craciun cel de Revelion si vre-o 2 nunti si tin sa precizez ca sunt TOTAL dezamagit nu pentru cum arata domeniul sau cum au fost aranjate evenimentele in sine , ci pentru faptul ca sa promis ceva si nu s-a respectat mai nimic din pacate. Sa incepem cu , Craciunul si Revelionul : pe meniul asezat pe masa aveam enumerate multe chesti: Un Dj care din pacate nu a mai aparut din motive necunoscute,seara de revelion un lucru foarte important pentru acea seara Artificiile care nu au fost deloc iar in lipsa lor invitatii au inceput sa sparga pahare banuiesc ca in semn de suparare fiind trecute pe meniu in oferta care si acum o mai au postata pe pagina lor de facebook. Am incercat sa intrebam ce sa intamplat cu artificiile dar nu am reusit sa aflam nimic probabil sau evaporat. De la personal care au fost foarte ok cu serviciile nu am putut afla prea multe, pana la urma ei erau acolo sa ne serveasca iar aceste detalii trebuiau date de altcineva nu de ei. Serviciul a fost ok din partea Ospatarilor desi ei incercau sa ofere servicii ok se putea vedea ca din pacate nu au cu ce si cand vb asta spun despre anumite lucruri pe care trebuie sa le ai pe masa si sa ti se aduca in ceea ce trebuie in comparatie cu ce am vazut la alte nunti , revelioane si alte evenimente. Lipsa Frapierelor pentru gheata ea fiind adusa in pahar de whisky, Sampania de Revelion servita in Pahare de vin ei neavand destule Flute pentru a servi pe toata lumea. si sunt multe altele care din pacate fac acest Restaurant ,Domeniu sa nu fie ceea ce este. Pacat pentru ca este un Domeniu frumos dar aceste minusuri si neinteres din partea conduceri te lasa cu un gust amar.Cand intri pe poarta si ajungi in palat si la eveniment in sine te astepti la un serviciu de 4-5* dar din pacate nu gasesti mai mult de 2-3*. Pacat de Locatie

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


8 × seven =