Toate articolele (747 articole)

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   93 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   196 vizite  0 comentarii   1 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   249 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   162 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   191 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.344 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   377 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.050 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   261 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.557 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   302 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   1.925 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.169 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

Restaurante din Bucuresti care organizeaza petreceri de Craciun
 (Dec 2016)
   536 vizite  0 comentarii   0 like

Mai multi cititori ne-au intrebat care sunt restaurantele din Bucuresti care organizeaza petreceri sau evenimente speciale de Craciun. Ne-am documentat un pic si am gasit ca aveti de ales intre mese traditionale si atmosfera de sarbatoare, concerte de colinde, evenimente caritabile sau fancy, ...

............................................citeste tot

Noua bancnota de 5 lire a infuriat restaurantele vegane
 (Dec 2016)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

In Marea Britanie s-a lansat o noua banconta de 5 lire sterline si milioane de englezi vegetarieni sau vegani sunt furiosi. De ce? Ce treaba are o bancnota cu o dieta din care este exclusa carnea sau alte tipuri de produse de origine animala? Ei bine, se pare ca aceasta noua bancnota face ca ...

............................................citeste tot

Cel mai mare parc gastronomic din lume se deschide in Bologna
 (Dec 2016)
   320 vizite  0 comentarii   0 like

Bologna este capitala culinara a Italiei. Daca vrei sa mananci cea mai buna mancare italieneasca, este clar ca trebuie sa vizitezi aceasta regiune. Un motiv in plus este si faptul ca, din septembrie 2017, in Bologna se va deschide cel mai mare parc gastronomic din lume. Multi s-au grabit deja sa-...

............................................citeste tot

Un roman a platit 100 de euro pentru a incerca burgerul cu Nutella
 (Nov 2016)
   531 vizite  0 comentarii   1 like

Gabriel Iosa este un blogger din Lugoj pasionat de calatorii si, se pare, si de preparate culinare mai putin obisnuite. Acesta a zburat din Timisoara pana in Milano pentru a incerca noul burger cu ciocolata Nutella, lansat de McDonald's doar in Italia, pe 14 noiembrie. E adevarat, etuziasmul a...

............................................citeste tot

9 locuri unde poti sa bei vin fiert in Bucuresti
Restograf (Nov 2016)
   3.217 vizite  0 comentarii   2 like

Iarna bate la usa, iar noua ni s-a facut deja pofta de un vin fiert care sa ne incalzeasca asa cum se cuvine. De asemenea, au inceput sa curga si intrebarile despre localurile unde poti savura o cana de vin fiert, pentru ca nu gasesti aceasta bautura chiar peste tot, asa cum ne-am dat si noi ...

............................................citeste tot

Leonardo DiCaprio a luat masa la un restaurant care ajuta persoanele fara adapost
 (Nov 2016)
   188 vizite  0 comentarii   1 like

Leonardo DiCaprio se afla intr-un turneu european de promovare a documentarului sau Before the Flood, ce abordeaza problema incalzirii globale. Acesta este disponibil gratuit online pe canalul de YouTube al National Geographic. De asemenea, celebrul actor a ajuns si in Scotia, pentru a tine un ...

............................................citeste tot

Un restaurant de lux se va deschide pe muntele Everest
 (Nov 2016)
   252 vizite  0 comentarii   0 like

James Sharman, fost chef la celebrul restaurant Noma, va deschide un restaurant pe muntele Everest. Isi propune sa faca acest lucru in plina iarna, in luna decembrie. Acest proiect face parte din misiunea sa de a lansa 20 de astfel de restaurante pop up, in 20 de tari, in 20 de luni. James ...

............................................citeste tot

Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti - care sunt specialitatile anumitor locuri din oras
Restograf (Nov 2016)
   2.601 vizite  0 comentarii   1 like

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un "ceva" pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce ...

............................................citeste tot

Cel mai bun serial documentar despre cei mai interesanti bucatari din lume
 (Nov 2016)
   827 vizite  0 comentarii   1 like

Pentru toti cei pasionati de arta culinara sau care vor sa descopere care sunt cei mai interesanti bucatari din lume, exista un serial Netflix perfect: Chef's Table. Nu este vorba despre o fictiune, ci despre un serial documentar. Se afla deja la cel de-al 3 sezon, iar fiecare episod din acest ...

............................................citeste tot

S-a deschis localul in care poti intra doar daca esti teribil de mahmur
 (Nov 2016)
   1.529 vizite  0 comentarii   0 like

S-a deschis un local care pare un adevarat paradis pentru petrecaretii care se lupta dimineata cu mahmurelile. S-a intamplat in Amsterdam, se numeste The Hangover Bar si promite sa vindece chiar si cele mai grave si dureroase mahmureli. Bineinteles, este obligatoriu sa fii mahmur pentru a putea ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti, editia toamna 2016
Restograf (Nov 2016)
   29.323 vizite  0 comentarii   2 like

In urma cu ceva vreme intocmeam o trilogie cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti [partea I, partea a II-a, partea a III-a]. Intre timp au mai aparut destul de multe restaurante frumoase in peisajul bucurestean, asa ca ne-am gandit ca n-ar strica sa reluam periodic acest tip de lista. ...

............................................citeste tot

Doua restaurante din Bucuresti nu respecta legea anti-fumat
Restograf (Nov 2016)
   4.422 vizite  1 comentarii   0 like

Exista in Bucuresti cel putin 2 restaurante in care legea anti-fumat nu este respectata. Este vorba despre La Tiganci si The Great Trafalgar pub & restaurant. In timp ce unul se lauda pe Facebook cu aceasta chestie, celalalt o face pe furis. Mai exact, La Tiganci scrie urmatoarele pe ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Sevis – mancare cu emotie in mijlocul parcului



Restograf  (Aug 2015)
2.181 Vizualizarivizualizari
3 Comentariicomentarii
5 placut 
4 displacut 

 

In Parcul Tineretului, aproape de Oraselul Copiilor de unde poti sa admiri fortul indienilor, a aparut de 3 luni un restaurant care isi propune sa se diferentieze de toate restaurantele cu mici la carton si bere din acest cartier.

Sevis, pe numele lui e un restaurant cu o poveste emotionanta in certificatul de nastere. Managerul Sevis, Mariana Tudor, o doamna cu bratul de fier care organizeaza activitatea restaurantelor bucurestene de aproximativ 12 ani, ne-a plimbat un pic prin istoria acestui loc.

Sevis_s-55

 

 

(Se)vis cu incarcatura emotionala

Acum vreo 2 ani, Mariana si tatal ei s-au hotarat sa construiasca un steakhouse in parc. S-au apucat de treaba si au ridicat aceasta cladire in forma de ciuperca, o constructie circulara, cu geamuri peste tot si cu bucataria la vedere. Au desenat peretii in stilul unui steakhouse autentic, ele fiind si acum prezente pe peretii restaurantului cu tot cu legenda unei vite si partile animalului care sunt delicios de mancat.

Asa cum ne povesteste Mariana, cladirea e ridicata cu suflet, ea fiind cea care stresa muncitorii scotand placile de gresie si caramizile pana cand acestia le puneau drept. Visul nu a fost concretizat 100% pentru ca tatal Marianei nu a apucat sa vada steakhouse-ul functional, plecand dintre noi inainte de finalizarea acestuia. Circumstantele au facut ca acest loc sa ajunga pe mana altor oameni, timp de 2 ani operand sub alta conducere. La inceputul anului, fostii proprietari au chemat-o pe Mariana cerandu-i ajutorul sa puna lucrurile pe roate. A acceptat, dar i-a rugat politicos sa plece. Astfel, a preluat constructia in care investise multa emotie si a transformat-o in actualul Sevis. Si, desi restaurantul nu are specificul unui steakhouse, desenele facute atunci au ramas pe pereti in memoriam.

Sevis_s-16

 

(Se)vis cu kebab – unic in Bucuresti

Sevis, de la inaugurare pana acum, a avut o traiectorie foarte clara: “noi nu ne dorim sa fim un restaurant de parc. Iesi la plimbare, vezi locul si te opresti. Nu, noi vrem ca oamenii sa vina special pentru noi, pentru mancarea noastra”, adauga Mariana. Asa ca au luat personal specializat pe cele 3 zone culinare acoperite de restaurant: pentru deliciile turcesti il au pe Dursun, bucatar turc de la mama lui; pentru partea romaneasca si italieneasca il au pe bucatarul sef Laurentiu si la cuptorul de pizza au 2 pizzari tineri. Cuptorul de pizza e foarte important la Sevis pentru ca aici mai fac si specialitatea casei, Sevis Kebab, dar si puiul pizzarului sau ghiveciul. La Sevis au macelarie proprie, loc in care isi pregatesc carnea in functie de destinatia de gatire a acestuia. De exemplu, pentru mancarea turceasca tin vita in lapte ca sa-i extraga toxinele si s-o fragezeasca. Pentru preparatele romanesti conditiile de preparare si depozitare sunt altele.

 

Sevis_s-50

 

Cand am rugat-o pe managera Sevis sa ne spuna care sunt preparatele lor forte din meniu, Mariana ne-a enumerat pastrama de berbecut (aparent, au un client care vine zilnic pentru acest preparat), salata cu piept de rata, caracatita indiana, puiul pizzarului si multe altele. Dar, regele meniului e Sevis kebab, un testi kebab asa cum ii e denumirea originala. Acest preparat a aparut in frumosul Cappadocia, orasul baloanelor cu aer din Turcia. Din cate stiu cei de la Sevis, nu mai e alt restaurant in Bucuresti unde puteti degusta acest tip de kebab. Muschi de vita si de oaie alaturi de legume precum ardei, ceapa si rosii sunt adaugate intr-un vas de lut special, importat din Turcia. Deasupra vasului bucatarul face un capac din aluat si apoi se pune vasul intre carbuni incinsi, lasand totul o ora si jumatate ca sa fiarba ingredientele in suc propriu. Chelnerul aduce vasul la masa, il sparge si gata masa. Si raspunsul la o intrebare care si noua ne-a stat pe limba: nu, nu ajung cioburi in mancare pentru ca vasul e creat special astfel incat sa se sparga frumos. Noi am gustat Sevis kebab si carnea se topeste in gura, preparatul e plin de diverse arome iar imbinarea gustului de carne cu legume chiar e special. Desigur, mai exista un ingredient secret, dar normal ca nu l-am aflat.

Sevis_s-97 Sevis_s-119 Sevis_s-123

 

Mariana ne mai spune cu mandrie ca cine mananca aici o data, sigur revine. Si asta isi si propun: sa dea sfoara-n tara si Sevis sa ajunga locul in care oamenii sa vina pentru mancarea buna. Momentan, cei mai multi clienti sunt oameni cu copii, de aceea au si amenajat un loc de joaca pentru cei mici. Mai mult, au o incapere speciala pentru nefumatori pe care o pun la dispozitie pentru petrecerile celor mici. Pentru evenimentele organizate la Sevis totul se face personalizat, neavand meniuri standard din care clientii sa aleaga. Se discuta cu fiecare in parte si in functie de preferinte, dorinte si buget se gaseste meniul ideal. Un alt motiv de mandrie a doamnei manager este ca ei folosesc doar ingrediente proaspete fara sa congeleze nimic. Isi fac stocurile de 3 ori pe saptamana, stocuri mici astfel incat sa aiba mereu ingrediente proaspete.

 

Sevis_s-164

 

In loc de incheiere la aceasta istorie cu emotie o sa va lasam si povestea numelui restaurantului. In timp ce renovau restaurantul, niste moldoveni s-au oprit si au zis: “uai, și dă vis e locul asta”. De aici si cu inspiratie de la numele fetitei proprietarului a aparut denumirea Sevis, urmand sa va convingeti voi daca e de vis sau nu.

 

Detalii restaurant.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Eu am fost aici ieri, 26 iunie 2016 si am ales locatia datorita parcului si faptului ca cele doua cupluri care ne-au insotit au copii mici, inclusiv un bebe de 1 luna. Am citit ceva recenzii si bloguri, am vazut ca are loc de joaca, asta ne-a determinat alegerea in final.

Dar, un mare DAR, lucrurile nu sunt chiar asa roz cum sunt descrise in recenzia de aici (sau cum am mai citit eu prin alte locuri). Poate asa o fi fost odata, noua ne-a lasat cu totul alta impresie. Comanda s-a facut prompt si mancarea s-a adus in timp util, iata un Plus. Insa ceea ce am comandat nu s-a ridicat DELOC la inaltimea asteptailor. Am primit 4 portii de kebab in care carnea era plina de zgarciuri tari, carnea parand destul de dubioasa, am mai primit o portie de “Penne quatro formaggi” care nu i-au cazut deloc bine prietenei care le-a mancat (am gustat si eu si intr-adevar erau extrem de fade iar branzeturile nu erau deloc de calitate) si am mai observat la un alt prieten care luase snitel cu cartofi prajiti (ca sa poata manca si fetita lui mai mare, ii era pofta), niste cartofi ce aveau culoarea aceea din care rezulta folosirea la prajire a unui ulei extrem de uzat si nesanatos in consecinta.

Pe langa toate astea, problema a fost cu achitarea notei de plata (eu achitam, era un eveniment personal). Desi mentioneaza ca accepta carduri, iata ca se practica inca in secolul 21 porcaria cu “nu ne merge POS-ul”. Dupa ce am facut cateva remarci mai acide chelnerului … ce sa vezi? A inviat POS-ul si am achitat cu cardul in final. Insa, in acelasi timp in care eu am putut achita si m-am intors la masa, altui client i se spunea acelasi lucru: nu se poate achita cu card-ul (omul parea resemnat, nu stiu ce a urmat, noi am plecat). Intrebare retorica: va place evaziunea fiscala??

In fine, nu mai mentionez calitatea mesenilor, a unora dintre ei. Aici poate nu e vina localului, desi ar putea refuza sau evacua clienti neciopliti, badarani, meseni care la un moment dat si-au facut in gura mare propriul copil “handicapat” ca nu stiu eu ce facea la locul de joaca si s-au luat in gura mare de alti clienti ca al lor copil il imbrancea pe al sau. Foarte bine ca le-a atras atentia, modul in care a facut-o insa … Fereasca Dumnezeu ce oameni au ramas in tara asta …

Seful de sala, sau patronul sau cine o fi fost el (un domn mai negricios asa, pe la 45-50 de ani) chiar l-a certat pe chelner ca mi-a acceptat plata cu cardul si am auzit si ceva de o retinere de bani… nici nu vreau sa stiu ce o fi acolo. ITM si ANAF, poftiti va rog!

Reply

Meniul il puteti gasi la ei pe site: http://www.sevisrestaurant.ro/meniu-sevis/

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


8 − = seven