Duminica - zi de relaxare si rasfat la Sunday Scoici vs Burgers!
(Jan 2017)
   537 vizite  0 comentarii   

Duminica este o zi de relaxare, o zi pe care o petrecem alaturi de cei mai dragi noua: copii, parinti sau prieteni. Iar pentru asta, Chefs Experience revine cu o propunere greu de refuzat! In fiecare duminica, esti invitat la masa alaturi de familie sau prieteni pe Floreasca 55. Cei mari ...

............................................citeste tot

Pasta week-end cu PASTE fericit la Voila
(Jan 2017)
   618 vizite  0 comentarii   

Bistro-ul Voila revine in forta cu un nou eveniment culinar in stilul celor de pana acum: cu un meniu bine gandit si cu o prezentare cel putin interesanta. Un week-end cu paste gatite in diverse feluri, asta va propun cei de la Voila, iar invitatia lor suna cam asa: "PASTE-a nu le stiti, ...

............................................citeste tot

Brunch la inaltime la Upstairs Rooftop
(Jan 2017)
   624 vizite  0 comentarii   

Week-end-ul acesta, frumosul restaurant la inaltime Upstairs Rooftop pregateste primul brunch dintr-o serie de evenimente culinare pentru toti iubitorii de acea masa car enu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre brunch-ul de sambata si duminica (14-15 ianuarie), mai jos: Upstairs ...

............................................citeste tot

Cultura Bucovinei la Palatul Manasia - experienta gastronomica, muzica si dansuri traditionale
(Jan 2017)
   406 vizite  0 comentarii   

Domeniul Manasia, la o ora departare de Bucuresti, este unul dintre frumoasele conace din Romania, un loc cu o bucatarie de exceptie sub conducerea lui Chef Alexandru Iacob, dar si o destinatie pe care s-o vizitati pentru relaxarea de week-end. Pentru anul acesta, cei de la conac anunta ca s-au ...

............................................citeste tot

Detox time cu preparate light si delicioase 
(Jan 2017)
   278 vizite  0 comentarii   

Sarbatorile de iarna se sfarsesc si odata cu ele si excesele culinare, motiv pentru care, cei de la Chefs, de pe Floreasca 55, s-au gandit la o perioada de revenire in ceea ce priveste alimentatia. Acestia propun, incepand cu 9 ianuarie, experiente culinare bazate pe preparate light si detox, ideale...

............................................citeste tot

Meniu special de Sf. Ion la Pantagruel
(Jan 2017)
   357 vizite  0 comentarii   

Sambata e zi de sarbatoare si daca aveti un Ion sau o Ioana de celebrat, restaurantul Pantagruel (fostul Gargantua d'Oro) a pregatit un meniu special sub indrumarea noului Chef, Cesar Velasquez Baez. Detaliile le aflam de la organizatori: Adu-ti prietenii si hai sa petrecem de Sf. Ion la ...

............................................citeste tot

Placintarie in gradina la Manasia Hub
(Jan 2017)
   203 vizite  0 comentarii   

Daca nu v-a speriat zapada si vreti sa petreceti o sambata cu placinte calde savurate intr-o gradina inzapezita (sau in pub, la caldura), atunci evenimentul pregatit de Bucateria pe terasa de la Manasia Hub e fix ce va trebuie. Despre Plaintaria de la Manasia aflam mai multe chiar de la gazde...

............................................citeste tot

Deserturi noi, indraznete si sanatoase, in meniul de la Chefs
(Dec 2016)
   321 vizite  0 comentarii   

Iubitorii de dulciuri au un nou motiv pentru a vizita restaurantul Chefs Experience. De curand cei de la Chefs au introdus in meniu noi deserturi in combinatii savuroase, cu influente frantuzesti, italienesti si mexicane. Cei care sunt in cautare de experiente noi, dar si gurmanzii, pot ...

............................................citeste tot

Sarbatorile sunt pentru toti - gatit caritabil cu Chef Cezar Munteanu
(Dec 2016)
   82 vizite  0 comentarii   

Sarbatorile sunt pentru toti - acesta este un indemn pe care ar trebui sa-l urmam in numar cat mai mare. Exemplul in acest sens e dat chiar de un mare Chef din Romania, Cezar Munteanu. Initiativa lui de sarbatori nu e doar de aplaudat, ci de urmat si de alte restauranti si alti bucatari. Detaliile ...

............................................citeste tot

(P) Cadouri dulci de Craciun…. si ceva in plus!
(Dec 2016)
   139 vizite  0 comentarii   

Un cadou aduce intotdeauna zambetul pe chipul celor dragi, iar ocaziile deosebite aduc cu ele intrebarile "Oare o sa ii placa" sau "Ai idee ce sa cumpar pentru el/ea?". Dulce si ceva in plus a fost conceput sa iti vina in ajutor in aceste momente de nesiguranta  si  sa devina lumea cadourilor ...

............................................citeste tot

(P) Masa de Craciun – la doar un click distanta!
(Dec 2016)
   263 vizite  0 comentarii   

Masa de Craciun este cu siguranta un moment special care se petrece in familie. Si ce ar fi Craciunul fara mireasma cozonacilor proaspeti, a delicioaselor sarmale sau fara traditionala salata Boeuf? Traim in secolul vitezei si al agitatiei si, din pacate, avem din ce in ce mai putin timp pentru noi ...

............................................citeste tot

Despre noua braserie CAJU by Joseph Hadad
(Dec 2016)
   4.241 vizite  1 comentarii   

Va povesteam de curand ca Chef Joseph Hadad planuieste sa deschida un nou restaurant, de data aceasta o braserie care sa fie mai accesibila oamenilor si un loc in care si-a propus sa adune retete de poveste si inspirate de copilaria lui. Saptamana aceasta a avut loc si inaugurarea CAJU, braserie ...

............................................citeste tot

Ciocolaterie de Craciun
(Dec 2016)
   207 vizite  0 comentarii   

Acuarela, cafeana colorata si barlog artistic din Bucuresti, a pregatit un eveniment special pentru sezonul rece. Mai exact, de azi, 9 decembrie, pana pe 23 decembrie aici veti putea deugsta mai multe tipuri de ciocolata calda. Invitatia lor suna cam asa: Cand eram mici, iarna insemna ...

............................................citeste tot

Freakshake Madness, combinatia scandalos de delicioasa dintre bautura si desert!
(Dec 2016)
   419 vizite  0 comentarii   

Restaurantul Chefs Experience iti ofera un motiv in plus pentru care trebuie neaparat sa ajungi pe Floreasca 55. Acesta a introdus in meniu noi preparate care incita printr-o nebunie de arome si combinatii decadente. Cunoscatorii de Milkshake-uri din intregul oras se pot bucura de Freakshake, un ...

............................................citeste tot

Restaurantul din Bucuresti cu patinoar in gradina
(Dec 2016)
   1.856 vizite  0 comentarii   

Sezonul rece are mai multi asi in maneca, iar un restaurant din Bucuresti stie si cum sa joace aceste carti. Mai exact, la jocul winter wonderland, Athénée Palace Hilton castiga detasat inaugurand un patinoar in curtea hotelului, acolo unde vara e terasa La Strada. Sa va spunem si ...

............................................citeste tot

Sushi live cooking alaturi de doi Chefi priceputi
(Dec 2016)
   451 vizite  0 comentarii   

Iubitorii de sushi pot sarbatori Craciunul mai devreme pentru ca un restaurant specializat in bucate japoneze a pregatit un eveniment deosebit. Mai exact, Zen Sushi Fusion va invita la o sesiune de live cooking cu Than Alon, Campionul Mondial la Sushi in 2015 si Chef Iulian Constantin. ...

............................................citeste tot

Un nou restaurant Stradale by Chef Foa
(Dec 2016)
   2.396 vizite  0 comentarii   

Chef Foa, unul dintre cei mai activi ambasadori ai conceptului de street food, imbogateste zona restaurantelor din Bucuresti cu o noua locatie Stradale. Aici, mancarea stradala va avea un nou altar, Stradale nou fiind situat tot intr-o zona de birouri astfel incat sa promoveze ideea sustinuta de ...

............................................citeste tot

Weekend prelungit cu SUSHI, STEAK SI SCOICI!
(Nov 2016)
   719 vizite  0 comentarii   

Save the date! Ne asteapta un weekend prelungit! In perioada 30 noiembrie - 4 decembrie, restaurantul Chefs Experience va asteapta sa sarbatoriti cu un trio culinar de exceptie, 3 preparate apetisante si super interesante: Sushi, Steak si Scoici! Chefs iti propune sa incerci delicioasele Sushi ...

............................................citeste tot

Fine dining romanesc de 1 decembrie
(Nov 2016)
   587 vizite  0 comentarii   

Un bistro mai vechi al Bucurestiului, Smart's, se prezinta publicului cu un nou suflu, mai proaspat si mai modern, dar si cu un meniu nou. Daca vreti sa-i treceti pragul si sa va bucurati de un bistro intim, cald, cu un meniu preponderent italian clasic, o puteti face oricand. Dar de 1 Decembrie, ...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de Craciun
(Nov 2016)
   1.455 vizite  0 comentarii   

Pregatirile de sarbatori au acaparat si zona de street food, concept care a prins curaj si pe piata din Romania incepand cu acest an. Astfel, un nou "festival" al restaurantelor mobile incepe de astazi pana pe 18 decembrie, loc la care se aduna unele dintre cele mai cunoscute si indragite food ...

............................................citeste tot

Mancati si beti romaneste la Clubul Taranului
(Nov 2016)
   200 vizite  0 comentarii   

Clubul Taranului se pregateste de sarbatoare, un nou 1 Decembrie celebrat prin mancaruri tradiitonale si muzica romaneasca. Mai exact, cei de la Clubul Taranului va asteapta la evenimentul "Mancam si bem romaneste" despre care ne spun urmatoarele.   De #ZiuaNationala, va asteptam ...

............................................citeste tot

Nou si vechi de 1 Decembrie la Form Fusion
(Nov 2016)
   274 vizite  0 comentarii   

De Ziua Nationala a Romaniei, restaurantul Form Fusion propune un eveniment la care felul principal e un mix intre vechi si nou, intre traditional si modern. Mancare, muzica, atmosfera, la Form de 1 Decembrie e loc de sarbatoare. Detaliile le aflam chiar de la organizatori. Atunci cand ...

............................................citeste tot

Hot Chocolate Party - petrecerea sezonului rece
(Nov 2016)
   954 vizite  0 comentarii   

Zexe Braserie, locul unde dulciurile si prajiturile vechi romanesti se prepara cu respect pentru traditie si cu grija pentru ce-i nou, devine gazda unui eveniment ideal pentru sezonul rece: Hot Chocolate Party, o saptamana la care puteti degusta ciocolata calda adevarata cu mai multe arome. Despre ...

............................................citeste tot

Sushilize - cea mai trendy petrecere la care poti sa participi
(Nov 2016)
   409 vizite  0 comentarii   

Sushilize = to socialize over sushi @ Chefs Vesti bune se anunta pe Floreasca 55! Restaurantul Chefs Experience propune o noua experienta culinara, de data aceasta cu delicatese japoneze - SUSHI. Cand iubitorii bucatariei japoneze se intalnesc la o vorba, cu delicatese in fata si muzica buna...

............................................citeste tot

Flambé - Preparate Flambate si un show culinar de exceptie
(Nov 2016)
   268 vizite  0 comentarii   

  The Old Sibiu, un restaurant romanesc de succes din Bucuresti, a pregatit pentru seara aceasta un eveniment culinar aparte. Mai exact, e pregatit sa flambeze si sa adauge arome deosebite anumitor preparate. Despre show si mancare ne povestesc ei mai jos: Flambat (din fr. flambé) ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Sibiul va fi Regiune Gastronomica Europeana in 2019 – accentul pe traditie si dezvoltare



(Sep 2016)
218 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

Sibiul primeste din nou coronita si 10 cu felicitari, de data aceasta pentru zona gastronomica. Dupa ce a fost capitala culturala europeana, Sibiu urmeaza sa fie in 2019 Regiunea Gastronomica Europeana, titulatura care vine nu doar cu onorurile aferente, dar si cu un buget de sustinere a initiativelor culinare din zona.

Vestea a fost anuntata astazi de oficialii Juriului Institutului International pentru gastronomie, cultura, arte si turism (IGCAT), care a desemnat judetul Sibiu drept Regiune Gastronomica Europeana in 2019. Titlul urmeaza sa impartit cu regiunea Egeea de Sud, din Grecia.

credite foto: Silvana Armat; sursa foto

credite foto: Silvana Armat; sursa foto

“Juriul a fost impresionat de munca depusa de ambii candidati in cadrul acestei candidaturi. Este recomandat ca Sibiul sa dea mai multa atentie inovarii si companiilor mari implicate in agricultura. Obiectivele trebuie sa fie mai clare. Juriul a decis ca Sibiul sa primeasca titlul de Regiune Gastronomica Europeana in 2019. Totodata, regiunea Egeea de Sud este recomandata pentru acest titlu in 2019, iar festivitatea de decernare a acestor titluri va avea loc in primavara anului 2017, in Grecia“, a fost anuntat joi in cadrul unui eveniment organizat in curtea interioara a Muzeului Brukenthal.

Titlul vine si cu planuri mari pentru zona Sibiu: in cursul lui 2019, in municipiile Sibiu si Medias, dar si in celelalte regiuni ale judetului, urmeaza sa fie puse in aplicare mai multe proiecte al caror punct central este valorificarea gastronomiei locale, obiceiurile locului. Mai mult, pentru acestea exista si un buget, estimat la aproximativ 8.659.220 de euro. Programul presupune si infiintarea unei asociatii care sa coordoneze acest proiect, una in care sa se alature atat autoritati, cat si operatori economici privati.

credite foto: Silvana Armat; sursa foto

credite foto: Silvana Armat; sursa foto

Mai multe detalii despre buget si organizare, aici

Titlul vine ca o urmare a faptului ca Sibiu este deja o destinatie turistica si pentru ca a dovedit ca stie sa se descurce cu meritele primite, cum a fost cazul in 2007 cand a fost Capitala Culturala Europeana. In acest context, Diane Dodd, presedinta Institutului International de Gastronomie, Cultura, Arta si Turism, a declarat: “Calatoria Sibiului abia acum incepe. Acest titlu vine cu o responsabilitate foarte mare. Exista asteptari foarte ridicate din partea unui public numeros, iar aceasta asteptare va creste si mai mult in perioada urmatoare. Un adevarat privilegiu de care va bucurati la Sibiu este ca ati fost in 2007 CCE si pe exact acelasi principiu se bazeaza si crezul nostru, acela ca daca reuniti toate sectoarele puteti face lucruri impresionante”, a mai spus Diane Dodd.

sibiu

credite foto: Silvana Armat; sursa foto

Agenda pentru 2019: 

Anul 2019 suna foarte bine, tema propusa pentru titulatura de Regiune gastronomica europeana fiind “Origini“.

Acest program gastronomic e schitat cam asa: “patrimoniul culinar va fi in continuare cercetat pentru intelegerea specificitatii bucatariilor istorice, a conditiilor care le-au generat si a rolului pe care care il au in noua bucatarie transilvaneana. Ingrediente, tehnici de productie si de conservare, instrumentar, retete, amprente gastronomice, obiceiuri de consum, traditii, credinte, comunitati si povesti vor fi aduse in prim-plan” – pe scurt despre Origini.

Alte obiective si planuri:

– atentia catre o alimentatie sanatoasa in scoli si institutii, o regandire a meniurilor din spatiile colective

– sublinierea traditiei in bucatarie prin promovarea gospodariilor taranesti, organizare aunor circuite si ateliere gastornomice.

– dezvoltarea pietelor agro-alimentare, dar si influentarea meniurilor restaurantelor din zona sub egida marcii “Gust local“: “vom aborda un proces participativ de adaptare a meniurilor din structurile de alimentatie publica la specificul local. Marca va fi declinata pentru cele cinci teritorii istorice din regiune si vor fi dezvoltate marci dedicate copiilor si persoanelor cu restrictii alimentare”.

– dezvoltarea unui program de consiliere, certificare si promovare a unor mic-dejunuri cu produse locale si de sezon, dar si a unui program de ”reinterpretare a retetelor traditionale prin prisma noilor tendinte de consum”.

– program de cercetare, botezat ”Banca de soiuri si resurse locale”. Programul isi propune ”conservarea la ferma a resurselor pentru alimentatie si agricultura, digitalizarea informatiilor si conlucrarea cu ale Bancii de Gene din Suceava si institute nationale si internationale in domeniu”.

credite foto: Silvana Armat; sursa foto

credite foto: Silvana Armat; sursa foto

Zona Sibiului este recunoscuta pentru evenimentele gastronomice pe care le organizeaza, dar si pentru incurajarea agriculturii locale, a mancarurilor traditionale si a promovarii acestora in contextul unor evenimente culinare. Astfel de evenimente ar fi:

– Fuga Lolelor din Agnita (pentru gogosii care sunt oferiti pe strada),

– Bujorul de munte de la Gura Raului

– festivalul Sus pe muntele din Jina

– targurile de Craciun din Sibiu si Medias.

– Transilvania Gastornomica 2015 si 2016

– evenimente organizate de asociatia My Transylvania

credite foto: Silvana Armat; sursa foto

credite foto: Silvana Armat; sursa foto

In prezent, regiunea care detine “diploma” de Regiune Gastronomica este Catalonia, dar noi abia asteptam sa se strige Sibiul la catalog.

sursa informatii si poze


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


eight × 3 =