Ce faci de Revelion? Vrei la Mare? Vrei la Soare?
(Dec 2017)
   760 vizite  0 comentarii   

  Da, ai citit bine! Anul acesta, urmând tradiția petrecerilor de Revelion din anii trecuți, Stadio – Restaurant cu Atrium îți promite pentru 2018 și mai multă distracție! Au pregătit un Beach Party, în care au recreat atmosfera de la mare, pe care o iubești atât de mult...

............................................citeste tot

O super locație pentru evenimentul tău - cu piscina și grădină!
(Jul 2017)
   1.116 vizite  0 comentarii   

Anul 2017 este anul în care cei de la Jubile The Ballroom vor inaugura 5 saloane de evenimente noi sub denumirea de Jubile Concept: Events - Art - Party. Jubile the Ballroom, cu o experiență de peste 10 în domeniul HORECA, are deja 5 saloane în zone cheie ale Bucureștiului, cu design ...

............................................citeste tot

BURGER SI SCOICI pentru cea mai cool petrecere...petrecerea ta!
(May 2017)
   1.629 vizite  1 comentarii   

  Vara este anotimpul petrecerilor in aer liber alaturi cei dragi, iar pentru cele mai reusite dintre ele, cei de la Burger si Scoici, care recent au deschis un restaurant in Centrul Vechi, s-au gandit sa ofere si servicii de catering cu unele dintre cele mai ravnite preparate ale ...

............................................citeste tot

Se deschide NOR, cel mai înalt restaurant din București!
(May 2017)
   11.735 vizite  0 comentarii   

Începând cu luna mai, orașul se vede cel mai frumos de la NOR, primul Sky Casual Restaurant din București. Odată cu NOR, capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri.   Pentru București, recordul pentru cel mai înalt restaurant...

............................................citeste tot

Cozonacul lui Scarlatescu - Dulce și ceva în plus, de Paște
(Apr 2017)
   1.276 vizite  0 comentarii   

Cozonacul lui Scarlatescu este ideal de pus pe masa de Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi! Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul ...

............................................citeste tot

Ground Zero Beer si aniversarea de 2 ani
(Mar 2017)
   1.064 vizite  1 comentarii   

Una dintre cele mai iubite si apreciate beri artizanale din Romania, Ground Zero, implineste 2 ani de cand umple paharele romanilor la festivaluri si in anumite baruri si restaurante. Si cu aceasta ocazie speciala isi face ziua cu bere si mancare pe alese. Detaliile, de la ei, mai jos:  ...

............................................citeste tot

Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
(Mar 2017)
   747 vizite  0 comentarii   

Vineri sunteti asteptati la o calatorie gastornomica in inima Moldovei. Restaurantul Interbelic din Bucuresti s-a pregatit cu toate cele necesare pentru o seara culinara 100% moldoveneasca. Astfel, incepand cu ora 19.30, sunteti asteptati sa petreceti impreuna o seara cu tematica culinara ...

............................................citeste tot

Burgeri si scoici livrate la usa ta sau la birou!
(Mar 2017)
   1.128 vizite  0 comentarii   

(P) Traim intr-o era a rapiditatii si a timpului din ce in ce mai comprimat. O era a virtualului, a serialelor vazute din canapeaua comoda de acasa sau a orelor peste program la birou. Pentru multi dintre noi, companiile care livreaza mancare sunt cele care ne salveaza timp si ne ofera ceea ce avem ...

............................................citeste tot

Ce putem manca de post la restaurant- despre paste veggie si alte bunatati
(Mar 2017)
   1.203 vizite  0 comentarii   

Este postul Pastelui si una dintre cele intrebarile care ne chinuie in perioada asta este “Ce sa mai mancam?” De obicei, acasa tinzi sa adopti o dieta mai bogata in produse de panificatie, cartofi si orez sau poate optezi pentru o salata. Dar ce te faci cand iesi in oras si optiunile sunt ...

............................................citeste tot

(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
(Mar 2017)
   608 vizite  0 comentarii   

Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...

............................................citeste tot

Honey Toast Brunch la Muse Bistro
(Mar 2017)
   796 vizite  0 comentarii   

Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:   Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...

............................................citeste tot

Seara argentiniana cu love, tango & more
(Mar 2017)
   700 vizite  0 comentarii   

Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii: Vino la Pool Club si ...

............................................citeste tot

Ramen Cup la J'ai Bistrot
(Mar 2017)
   1.192 vizite  0 comentarii   

Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot. Despre evenimentul ...

............................................citeste tot

Brunch duminical cu mancare din Italia + Romania
(Mar 2017)
   1.412 vizite  0 comentarii   

Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe: Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de primavara
(Mar 2017)
   2.320 vizite  0 comentarii   

Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori. Dupa ...

............................................citeste tot

Burger si scoici - un nou concept de restaurant
(Mar 2017)
   5.055 vizite  1 comentarii   

(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile. Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...

............................................citeste tot

Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   783 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   1.769 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   745 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   1.299 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   605 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   1.362 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   750 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   501 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   681 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Studiul despre consumul de ceai verde in Romania



(Apr 2012)
7.116 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

In 3 aprilie 2012 au fost lansate rezultatele studiului privind consumul de ceai verde in Romania. Conform acestui studiu, cea mai consumata bautura la nivel mondial alaturi de apa, ceaiul veritabil, provenit din planta Camelia sinensis nu se bucura de aceeasi popularitate in randul romanilor. Cel mai recent studiu privind consumul de ceai verde in Romania, coordonat de Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, a aratat ca majoritatea romanilor nu cunosc beneficiile ceaiului verde si nici compozitia  acestuia, asociind in mod gresit ideea de ceai cu infuziile de plante medicinale sau aromatice si nu cu bautura provenita din frunzele arbustului de ceai. Studiul releva ca obiceiurile de consum ale romanilor in ceea ce priveste ceaiul sunt in favoarea infuziilor din plante, fapt ce denota o abordare de tip curativ, in timp ce cresterea consumului de ceai verde ar favoriza preventia. Ceaiul verde reprezinta o importanta sursa naturala de hidratare, fiind un aliat al sanatatii, cu rol in  prevenirea unor afectiuni cronice.

Infuziile de plante medicinale (50%) si infuziile aromatice (44%) sunt cele mai populare tipuri de ceai pe care le beau romanii, 19% dintre respondenti spunand ca au obiceiul de a bea ceai verde cald si doar 6% declarand ca beau ceai verde rece.

In mod traditional, romanii asociaza „ceaiul” cu infuziile de plante, incluzand aici si ceaiul verde si ceaiul negru. Majoritatea romanilor (83%) nu cunosc compozitia ceaiului verde sau a ceaiului negru.

Consumat in Asia de aproape 5.000 de ani, ceaiul verde are proprietati deosebite. Beneficiile acestei bauturi la nivel fizic, mental si spiritual au fost confirmate in timp de cercetari stiintifice. Ceaiul verde reprezinta o importanta sursa naturala de hidratare si este un aliat al sanatatii, sustinand apararea naturala a organismului. Teanina din ceaiul verde ajuta organismul sa se mentina relaxat si atent pe parcursul intregii zile. Cafeina din ceai actioneaza ca stimulent usor si, spre deosebire de cafeina din cafea, care isi face efectul imediat, se elibereaza mai incet in organism. Acest efect mai lent constituie un avantaj intrucat starea de bine, de revitalizare pe care o induce in organism, se va prelungi cu mult fata de cea data de cafea. In plus, ceaiul verde reuseste sa combine perfect beneficiile apei pure cu placerea gustului.

Studiul a relevat faptul ca 17% dintre romani considera ceaiul verde ca fiind o alternativa mai sanatoasa comparativ cu alte tipuri de bauturi.

Conform studiului, principalele motive pentru care romanii sunt dispusi sa consume mai mult ceai verde sunt problemele de sanatate (15%) si dieta (9%).

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi

”Recunoscut la nivel mondial pentru beneficiile sale, consumul de ceai verde nu este inca un obicei cotidian raspandit la scara larga in Romania, dupa cum releva studiul. Beneficiile ceaiului verde sunt cunoscute de mii de ani in Asia, acesta fiind asociat cu scaderea riscului de aparitie a bolilor cardio-vasculare sau  prevenirea unor afectiuni cronice precum obezitatea, diabetul si declinul functiei cognitive”, explica Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi.  „Este important ca si romanii sa includa cantitati mai mari de ceai verde in dieta zilnica, acesta fiind o alternativa mult mai sanatoasa la cafea si un sustinator al sanatatii datorita proprietatilor de preventie a anumitor afectiuni. Fie ca ne facem un ceai cald acasa sau la birou, fie ca optam pentru variante tip ice tea, ceaiul verde este o bautura la indemana in orice moment al zilei”, a adaugat dr. Mencinicopschi.

„Ne-am gandit sa sprijinim acest proiect deoarece eram interesati sa aflam ce-si doresc consumatorii romani si care este relatia lor cu ceaiul verde, o bautura savurata din cele mai vechi timpuri, dar, iata, mai putin consumata in Romania”, declara Dana Iordache, Regional Marketing Manager Lipton. „Speram ca, pe langa beneficiile incontestabile asupra sanatatii, romanii vor indragi din ce in ce mai mult gustul ceaiului verde, savurandu-l cu placere in orice anotimp, fie ca este vorba despre varianta infuzie calda pentru care un pliculet de ceai si o cana de apa fierbinte sunt suficiente, fie ca este vorba despre varianta ceai rece, caz in care o sticla de ice tea poate fi disponibila oricand si oriunde. Ştim ca de multe ori in alegerea unei bauturi conteaza foarte mult gustul, iar in ceea ce priveste ceaiul verde – cald sau ice tea – exista diferite variante de ceai verde cu fructe, de exemplu cu lamaie care transforma aceasta bautura intr-o reala savoare”, continua Dana Iordache.

Studiul arata faptul ca in topul bauturilor consumate zilnic de romani conduce apa imbuteliata (66,2%), secondata indeaproape de cafea (64%), pe locul trei clasandu-se laptele (53,4%), ceaiul fiind ultima optiune (44,5%).

In ceea ce priveste momentul zilei cand romanii prefera sa consume ceai, dimineata (46,6%) si seara (30,1%) sunt intervalele favorite. Laptele este, de asemenea, o bautura „de dimineata” (52%) sau „de seara” (21,1%) pentru romani. Liderul incontestabil al diminetilor romanesti ramane cafeaua, cu o rata de consum de 83,1% in randul respondentilor. Studiul a evidentiat faptul ca, pe parcursul intregii zile, romanii aleg sa bea apa imbuteliata sau bauturi racoritoare, in timp ce bauturile alcoolice sunt consumate preponderent seara (74,5%).

Studiul a fost realizat de Operations Research in perioada ianuarie – februarie 2012, pe un esantion de 1200 de persoane, din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


two + 5 =