Taverna Meze

Vizualizari 16.287 Vizualizari 
Comentarii 16 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Greceasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Nov-12)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 23 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Bucataria greceasca este o experienta culinara recunoscuta in intreaga lume. Noi, la MEZE Taverna, folosim doar cele mai bune ingrediente: feta de la o mica ferma de familie deschisa din 1949 in Elasonas, iaurt grecesc taranesc, carne de vita din regiunea de munte Holomandas, carne de miel din Sikia, peste proaspat pescuit traditional in marea Egee, oregano salbatic cules doar in septembrie din padurile nepoluate ale regiunii Halkidiki, masline din productia proprie a bucatarului, miere naturala de pin.

Preparatele pe care le veti savura sunt creatia lui Georgios Kritos, unul dintre cei mai apreciati bucatari ai Greciei. Pasiunea si cunostintele sale in bucataria traditionala va vor servi astazi ca inspiratie si ghid in minunata lume Meze.

La Meze, folosim retete vechi din Macedonia, Creta si Insulele Ionice. Unele preparate pe care le oferim pot fi reperate tocmai in Grecia antica: Retsina (vinul aromat cu rasina de pin), unele provin din perioadele Elenistica si Romana: Loukaniko (carnatul uscat de porc), altele din perioada Bizantina: branza Feta. Multe au radacini arabe, persane sau turcesti, de exemplu: moussaka, tzatziki.
Pe larg

Grecia isi echilibreaza bugetul cu banii din Centrul Vechi al Bucurestiului Am plecat cam indispus de la Meze, cu sentimentul ca am platit cu mult mai mult decat facea mancarea lor. Meze e un restaurant care se lauda ca a adus doi bucatari din Grecia, formati la scoala unuia despre care vorbeau cu respect, probabil un mare chef din tara lor. Insa, ori nu au fost acestia cei mai buni ucenici, ori s-or fi gandit ca la Bucuresti merge si altfel, ca nu pleci deloc de la Meze cu aceeasi satisfactie pe care o ai cand iesi dintr-un restaurant simplu si cinstit de la ei. Meze e in Centrul Istoric al Bucurestiului, in coltul dinspe fosta Opereta, unde se termina Calea Victoriei in Dambovita, vizavi de doua restaurante destul de cunoscute de acum ale zonei, Ceaikovski (scris la ei Tchaikovsky) si The Artist. Meze e destul de mic, are cateva mese cam ingesuite. Amenajarea si decorurile sunt grecesti, evident, cu alb si albastru, insa nu mi s-au parut prea inspirate, sunt cam reci si impersonale. In meniu au de toate la Meze – nu foarte multe, insa destul de diversificat. Luandu-te dupa numele locului te-ai astepta ca la o gustare asortata (pe care mai dai si 50 de lei, pe deasupra) sa primesti tot felul de bunatati. Insa nu au socotit ca merita sa... citeste tot
Recenzii & Articole

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti - partea a II-a   
Restograf (Sep 2015)

Va spuneam ca Bucurestiul nu duce lipsa de restaurante frumoase, iar saptamana trecuta v-am prezentat 10 dintre cele mai frumoase localuri din capitala. Astazi continuam acea lista cu inca 10 dintre cele mai frumoase restaurante pe care le puteti gasi in Bucuresti si pe care merita sa le vizitati...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Taverna Meze

Tonitza 6, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Ospatari foarte aroganti. Mancarea a fost buna, mi a placut.

Reply

Un ”restaurant” foarte slab, o atmosfera de bodega din anii 90. miroase neplacut, a vechi si a mizerie. mancare mult sub asteptari. cei care nu au fost niciodata in Grecia sa nu creada ca asa este mancarea greceasca. Mnacarea greceasca este foarte buna doar ca aici este o bataie de joc. foarte foarte slab. nu mai merg niciodata.

Reply

Mancare si servire de nivel sub-mediocru, preturile exorbitante pt ce se ofera. Preparatele nicio legatura cu cele din Grecia, nici macar tzatziki nu are consistenta celui real. Nu recomand nimanui, va umpleti de nervi…..si cu banii luati, incercati in alta parte!

Reply

Vroiam de mult sa mananc la ei, un pic nostalgic dupa ultima calatorie in Grecia.
Am fost total dezamagit, calamari ce pareau vechi cu un sos din usturoi foarte gretos (as fi preferat mujdei romanesc fara cracnire) iar souvlaki extrem de fad, practic frigarui de pui fara mirodenii si nimic special. Limonada la 12 lei facuta cu zgarcenie… singurul lucru care nu m-a dezamagit a fost sticla de Pepsi :)
Pe scurt …. nu recomand, nu stiu ce au mancat cei de la Restograf dar inca sper ca au confundat localul :)))

Reply

In primul rand e cam scump, foarte scump chiar….
Nici mancarea nu e cine stie ce, cea mai prosta haloumi ever, maslinele deloc gustoase, cotletele de miel(aduse din Grecia sustin ei)aproape fara pic de carne.
Servirea e destul de inceata,per total un restaurant la care sa mergi doar daca nu gasesti loc in alta parte.
Nu mai spun ca am vrut sa merg si acum cateva luni, cand terasa era inchisa si inauntru, pe o suprafata de cativa metri patrati, se fuma la greu…

Reply

Preturi foarte mari pentru mancare prajita! Eu nu o sa mai merg acolo niciodata, nu recomand…

Reply
Dragos Gheorghiu May 24, 2014 at 10:01 pm

Neaplicand proverbul sa nu te duci cu sacul la pomul laudat si fiind prin zona mi-a fost pofta de geva Grecesc si fiind cam departe de Amvrosia din Pipera (restaurantul meu de suflet) am zis sa ma risca sa intru la Meze taverna . Mare prostie insa am facut. Chelneriii obositi si sictiriti nici nu m-au bagat in seama . intr-un tarziu s-a deranjat unul sa-mi ia comanda si sa puna ceva de hartie pe masa dar sa nu credeti ca la fel ca in Grecia sa acopere toata masa sau ca in pozele lor acele minunate fete de masa in carouri . OK am trecut peste acest amanunt si am facut comanda (NB Preturile sunt cam amenzi). Am comandat :SAGANAKI NAXIOTICO,HALOUMI,PATATES TIGANITES si PITA, am vrut eu si un vin grecesc dar nu aveau nimic absolut in meniu nici cunoscuta Retzina.si m-am apucat eu de fumat asa pret de vreo 6 tigari cand l-am intrebat pe chelner ce se petrece . Trecusera 25 de minute si comanda nu venise. Au mai trecut vreo 5 a aparut cu Saganaki Naxiotiko si cu Pita (care cred ca era de saptamana trecuta si doar o mai parlisera un pic). Eram doua persoane deci am intrebat al doilea produs comandat unde este.Am intrebat de ce Pita este rece ,tare si veche si sitirit a luat farfuria si a zis ca o schimba . Aoleu vin si cu el imediat. dupa alte 6 minute am renuntat sa mai astept si am plecat infometat si plin de sictir de acest asa zis restaurant Taverna cu mare publicitate dar de calitate ZERO BARAT. Nu recomand nimanui. daca vreti greceste mergeti in alte parti. Concluzia Ca la romani din pacate : Calitate ZERO,Servicii ZERO, Pretentii infinite.

Reply

Am fost aseara si am mancat cea mai buna mancare din oras! Pacat ca nu sunt mai multe restaurante ca acesta! Atmosfera superba, la fel si serviciul. Bravo Meze! Voi reveni curand!

Reply

cel mai prost restaurant posibil cu tigani la servire si in bucatarie cu negrii, oare unde sunt bucatarii grecigreci?

Reply

Nu vă duceţi! Are preţurile mai mari decît taverne tradiţionale din Atena ori din Thessaloniki iar calitatea este discutabilă! Cel mult, anumite mîncăruri au preţuri egale cu cele din Elada dar aici nu trebuie uitat că în Grecia sunt preţuri mai mari din cauza monedei EURO!
Să exemplific: o porţie de caracatiţă costă la Mezes 59 lei, aproximativ 13 EURO, în Grecia e undeva între 9 şi 11 EURO, mai este şi proaspătă pe deasupra…
O salată grecească este 29 lei, aproximativ 6,4 Euro, în Grecia doar în restaurantele de lux este 6 EURO.
Un Souvlaki de porc costă 39 lei, aproimativ 8,5 EURO, în Grecia e maxim 7 Euro, oricum Souvlaki este mîncarea săracului, nu e o mare specialitate culinară!
Cu băuturile, dai faliment, nu glumă, vinul casei e 50 de lei carafa (nu mai stiu daca 1 l sau jumatate), mai e un vin din Macedonia de 70 lei, restul peste milionul!
Atmosfera este etsi kia etsi (aşa şi aşa în greacă), în două persoane ajungi să dai lejer 300-400 lei pentru o cină şi pentru ce?
Păcat de Taverna Maria, era un local grecesc adevărat!

Reply

slab e putin spus… mancarea gretoasa si foarte scumpa… numai calc in viata mea pe acolo…

Reply

Ne era dor de o seara greceasca….. dar in afara de muzica, mancarea a fost oribila… Pe langa faptul ca meniul nu era variat, totul era PRAJIT… Calamarii”proaspeti” erau de fapt rondele congelate de la supermarket, pane, adica prajiti si imbibati de ulei, pestele la fel. Portiile sunt mici si totul foarte scump. Nu asa se mananca in Grecia, nici pe departe…!!!Exact… o jignire adusa bunului simt si bucatariei grecesti!!!!!!!

Reply

Mancare banala, fara legatura cu asteptarile create pentru un asemena loc. Preturile sunt exagerate atat la mancare cat si la vin. In conluzie de evitat cu incredere.

Reply

E un restaurant cu preturi exorbitante si mâncare mediocra.
De evitat cu desavârsire daca nu vreti sa va simtiti furati cu nerusinare.

Reply

O descriere cat se poate de corecta si obiectiva. Auzisem lucruri relativ OK, asta cel mai probabil ca efect al deschiderii oficiale pentru presa si a evenimentului organizat, insa s-a dovedit inca o data ca la pomul laudat…

Mi-a placut mult mai mult prima vizita la Negresco – desi inteleg ca si acolo lucrurile s-au mai schimbat, iar pentru genul acesta de experienta culinara, personal raman un fan “La Zavat”.

Pe lista mea Meze ramane doar cu imaginea si povestea, mancarea este corecta, insa preturile si portiile se duc in zona fusion – cartofi praziti la pret de fel principal, iar mix-ul aperitiv e o jignire adusa bunului simt. O vizita aici iti lasa parca un gust de teapa turistica in plin sezon la greci. In concluzie, daca esti in zona e de prefer Divan (acelasi patron) unde raportul calitate pret este mult mai echilibrat.

Reply

Mult prea scump pentru calitatea oferita! Si de departe aperitivul mixt cel mai slab calitativ.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


one × 2 =



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,