Taverna greceasca Ikaria

Vizualizari 8.066 Vizualizari 
Comentarii 13 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Greceasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Apr-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 28 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Pipera Tunari nr. 1 S,


021.269.14.14, 0727.733.187

Site detalii

Galerie Foto

Autoportret

Ikaria, spiritul unei insule ai carei locuitori "au uitat sa moara"

In insula Ikaria, oamenii traiesc sanatosi, fericiti si in tihna pana la aproape 100 de ani. Alimentatia se bazeaza pe produse naturale, iar servitul mesei reprezinta de secole un eveniment tratat cu cea mai mare atentie si cu respect. Aerul curat, o discutie relaxata la o cafea, un pahar de vin, un pui de somn dupa-amiaza, miscarea zilnica sunt printre cauzele acestei extraordinare longevitati. Însa, mai mai presus de toate, oamenii de stiinta au descoperit ca hrana sanatoasa si naturala este cea care le prelungeste viata localnicilor.

In taverna Ikaria aducem tocmai acest spirit al insulei grecesti. La taverna Ikaria va oferim o masa sanatosa si gustoasa, servita intr-o atmosfera relaxanta, departe de zarva orasului. Vom face din restaurantul Ikaria o insula in care sa gasiti mereu preparate savuroase, profesionisti care sa va trateze cu respect, o atmosfera si un optimism mediteranean.

La Ikaria, oamenii se bucura zilnic de viata.

Pe scurt72254

Restaurantul grecesc Ikaria a luat locul lui Asteria in Pipera la inceputul lui 2015. E un restaurant foarte mare, cladirea aceea pare sa fi fost construita special pentru asa ceva, cineva crezand ca oamenii se vor aduna cu sutele odata ca sa manance.

Au doua niveluri la Ikaria, cu terasa la etaj, pe acoperis, cum ar veni, pe jumatate acoperita. Mobilierul si tot ce mai e inauntru a fost preluat de la fostul restaurant, nu cred ca au schimbat ceva semnificativ, si pe alocuri se vede uzura.

Meniul e lung la Ikaria, pe langa mancarurile grecesti la care te astept deja, sunt si diverse feluri simple, de "umplutura", ca sa fie acolo, pentru orice eventualitate, in caz ca vreun client se trezeste sa ceara un piept la gratar. Un restaurant serios nu ar trebui sa cedeze unor astfel de cereri si sa-l trimita pe clientul care a nimerit unde nu trebuie la plimbare. Insa asta e o discutie separata... Mancarea a fost destul de buna, muncita, se vede ca s-au straduit sa faca lucrurile cum trebuie. Nota, poate mai mare decat ar fi fost cazul dupa observatiile cu pieptul la gratar, e mai mult pentru incurajare, fiindca sunt la inceput, totusi.

Serviciul a fost foarte bun la Ikaria, cu niste chelneri tineri si neobositi, siguri pe ei si dornici de munca. Pacat ca nu aveau destui clienti cat sa-i puna la treaba pe cat ar fi fost ei in stare sa faca. Preturile asa si asa, o masa cu de toate si cu un pahar de vin bun trece repede de suta.

Pentru cei care locuiesc in Pipera, mai ales spre intrarea dinspre platforma Pipera, Ikaria e un restaurant bun daca vor sa manance greceste. Speram sa le mearga bine... (GB - mai 2015)

Localizare Taverna greceasca Ikaria

Pipera Tunari nr. 1 S, ,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Mancare execrabila, servita de un chelner ageamiu.
Muscaua avea gust de ulei de masina (probabil de la uleiul ranced), fasolea bauta de la meze era acrita, fasolea boabe era din conserva, cartofii prajiti erau un apogeu al neputintei, nestiintei sau nesimtirii (negriciosi de la uleiul abuzat de sutele de cicluri de prajire, mai mult fierti decat prajiti, cruzi in mijloc, din cauza ca erau taiati prea mari).
Despre crevetii la gratar sa mai spun ca erau intariti si uscati ? La o masa de 6 persoane, chelnerul nu a catadicsit sa aduca solnite si oliviere pana la sfarsit. Altfel, nicio inclinatie catre aceasta meserie.
Pacat, data trecuta mi-a placut, acum sper sa nu ma pricopsec cu o toxinfectie alimentara.

Reply

Am comandat de la birou 3 persoane. Calamar umplut, calamar la gratar, tzatziki, kefalotiri saganaki, souvlaki, placinta de portocale.La calamar mi-a spus ca pestii si fructele de mare le au proaspete si nu congelate. Mancarea a fost f buna dar au uitat sa ne aduca pita si au venit cu jumatate de ora intarziere. Suntem multumiti pe ansamblu.

Reply

Sambata seara pe 17 oct,la insistentele unor prieteni,am acceptat sa facem o iesire la un rest grecesc cu muzica live…destul de lunga,avand in vedere ca stam mult mai departe de Pipera….cu toate ca mai fusesem acolo si nu ma impresionase absolut nimic…locatia in sine e frumoasa dar serviciile si mancarea lasa de dorit….in fine,asta este o alta discutie…ajungand acolo,am avut o surpriza de proportii pt ca la ora 22.20 restaurantul era inchis in masura in care programul era pe usa pana la ora 24.00 si nu mai era nici afisul cu muzica live,deci,am batut drumul degeaba!

Reply

Brusc Grecia e foarte aproape.E de ajuns o vizitã la Ikaria si voia buna din arhipelag e la un pas de Bucuresti.
Farã cuvinte.Mergeti si convingeti-va
😉

Reply

Am stat la terasa superba, plina de flori, am savurat o mancare gustoasa, proaspata, excelent pregatita.
Bauturile, delicioase limonade cu fructe, cu capsuni, menta, servite imediat, perfecte pt o zi calduroasa.
Calamarii la gratar asortati cu dovlelei si vinete pane, tzatziki racoritor.
Un loc unde voi merge si cu familia si copii in week-end!!

Reply

Catre domnul Butunoiu (sau noii proprietari ai site-ului, ca am citit in presa ca site-ul a fost vandut):
Ar cam fi timpul unui sistem de filtrare a comentariilor. Am vazut la mai multe review-uri de restaurante, la sectiunea comentarii, ca apar, in aceeasi zi, un numar semnificativ de comentarii pozitive. Toate pe acelasi tipic: scurt, cu cateva cuvinte de lauda, eventual si ceva gen “Recomand” (cam ca review-urile pe site-uri de comert electronic). Nu par serioase aceste comentarii, cine urmareste Restograf stie ca, in mare parte, comentariile pro sau contra adevarate sunt mai detaliate, omul chiar spune ce i-a placut sau nu acolo, ca sa poata fi folosit si de altii. Pe comentariile astea scurte nici nu ne putem baza.
Va multumesc

Reply

    Buna, Catalin,

    Multumim pentru comentariul lasat. Cand observam comentarii de genul lasate la intervale scurte si de pe acelasi IP, intervenim. Acestea intr-adevar se incadreaza in genul de comentarii de care vorbesti tu, dar nu le putem sterge. Ce putem face e sa speram ca altii, ca si tine, isi vor da seama de coemntariile valoroase si cele non-valoare. Dar da, lucram la un modul de comentarii prin care sa evitam astfel de situatii.

    Inca o data multumim pentru observatie.

    Reply

Locul unde te simti ca in Grecia,peste proaspat tot timpul, preparate grecesti autentice, 3 zile de live music bouzoukia pe saptamana.

Reply
Georgiana Pascu May 5, 2015 at 9:37 am

Super restaurant, super mancare, gazde minunate! Duceti-va, nu veti regreta!

Reply

Mancare delicioasa intr-o atmosfera prietenoasa. Imi aduce aminte de frumoasele taverne grecesti.

Reply
Silviu Manastire May 3, 2015 at 4:05 pm

Nota 10! Cel mai proaspăt peste si cele mai adevărate Rețete grecești, ca la mama lor acasă ….

Reply

Mancare buna, staff prietenos, peste proaspăt. Mi a plăcut seara de bouzouki,sper sa o repet cat mai repede

Reply

Ambianta excelenta , preparate delicioase care te duc cu gandul la frumoasele si insoritele insule grecesti si o servire ireprosabila ! Toate la niste preturi decente ! Revenim cu mare placere de fiecare data !

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


8 − three =



Taguri: , , , , , ,