Taverna Marelui Paharnic

Vizualizari 6.636 Vizualizari 
Comentarii 12 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Greceasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Jan-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 39 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Taverna Marelui Paharnic este un restaurant cu specific grecesc, unde gasiti preparate cu fructe de mare, peste, carne la gratar, supe, salate, desert si vinuri atent alese. Pastrand traditia grecilor mancarea trebuie binecuvantata de fiecare data inainte de ritualul mesei, incepand cu urarea "Kali Orexi" si urmata de "Stin ighia Sas" (Pofta buna si In sanatatea ta) si nu poate fi masa greceasca daca nu va fi inchinat un pahar de vin sau ouzo acompaniat de muzica greceasca pe fundal.

Pe scurt70756

Un restaurant greco-italienesc de volum si de succes in Piata Domenii

Taverna Marelui Paharnic e un restaurant mai mult grecesc deschis la inceputul lui 2014 chiar in Piata Domenii, intr-un colt al ansamblului. Cladirea nu e mare, e un local mijlociu, fara mari pretentii legate de design. L-au amenajat sa semene cu restaurantele si cu tavernele grecesti, culori si decoratii mediteraneene. E destul de inghesuit la Taverna Marelui Paharnic, mesele mici si incomode. Nu stiu daca au si ventilatie la Taverna Marelui Paharnic, dar daca au, atunci fac economie la curent, pentru ca nu ii dau drumul, era un fum gros si scarbos inauntru.

Meniul e preponderent grecesc la Taverna Marelui Paharnic, cu mult gratar, si au si multe paste si diverse feluri cu nume italienesti, sa fie acolo. Meniul a iesit foarte lung, si nu doar din aceasta cauza. Si au si un meniu al zilei, la 20 de lei, aproape sigur nu cu mancare buna. Eu am luat creveti cu sos, destul de buni, un miel la cuptor cu cartofi destul de banal, fara niciun sos, doar carne fiarta si atat. Desertul a fost bun, painea foarte buna, mi-a ramas in minte. Nota de la mancare, probabil ceva mai mare decat ar fi trebuit, face referire doar la mancarea greceasca, nu stiu cum sunt celelalte feluri.

Serviciul a fost bun si surprinzator de rapid la Taverna Marelui Paharnic, cu o chelnerita infipta rau si cu un chelner efeminat, cu toate ca era multa lume, si veneau incontinuu cat am stat acolo. Erau si tineri, si cupluri mai in varsta, ba era chiar si o masa mare cu un popa in postura de personaj caruia i se acorda cea mai multa atentie, pentru niste chestiuni legate de cele de dincolo, fara indoiala, vazand fetele cernite si privirile spasite ale mesenilor. Preturile de la Taverna Marelui Paharnic nu sunt atat de mici pe cat imi inchipuiam cand am intrat intr-un astfel de loc in mijlocul lumii pestrite din Piata Domenii.

Taverna Marelui Paharnic e, asadar, un restaurant greco-italienesc de trafic, cu mancare suficient de buna incat sa-si faca un oarecare nume in zona in Pietei Domenii, cu atat mai mult cu cat locuitorii de acolo nu au prea mult de ales. (GB - ianuarie 2015)

Localizare Taverna Marelui Paharnic

Bv. Ion Mihalache, Piata Domenii, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Am mancat frigarui de pui (souvlaki) cu cartofi prajiti la acest restaurant ..si am ajuns sa chem de doua ori ambulanta in urmatoarele 3 zile pentru ca am facut enterocolita (toxiinfectie alimentara severa).Precizez ca este prima oara cand patesc acest lucru deci nici vorba de a fii o persoana sensibila si mai ales la carne de pui .Am vrut sa fac plangere la protectia consumatorului dar nu mai aveam bonul, retetele de la medicii care au venit cu ambulanta inca le mai am .Va rog nu mergeti la acest restaurant spre binele vostru !

Reply

Persoana total nepoliticoasă care se țipă la clienți și sparge farfurii în mod periculos lângă copii și bătrâni se numește… șef Mocanu Gilda

Reply

Stimați consumatori,
Aici trebuie să vină neapărat ANPC-ul!!! Fost OPC! Trebuie închis!!!
1. Toaleta e la doi metri de bucătărie! Când ieși de la pipi, spălat pe mâini, de mai scuturi de două ori mâinile, se duc pe fripturile altora… asta dacă tu ai mâncat deja…
2. Tot aproape, unde ieși de la toaletă, și bucătăria improvizată, este și chiuveta de spălat vase. Tot acolo îți poți arunca strănuturile, sau, din nou, arunca stropii de pe mâinile imperfect spălate.
3. Spațiul este foarte mic, mesele aglomerate, dar este o tavernă… am putea trece cu vederea, așa-i, dar când te deranjează în toiul cinei, să te dai mai la o parte, să mai pună o masă pt alți clienți… să te îngehui mai tare…
4. Scaunele incomode…
5. Scena de dans periculoasă: mică, deranjează vizibil apropiații acestei scene și se aruncă la final cu cioburi… în stil grecesc!!!
6. Patroana nepoliticoasă! Puțin spus: dacă ai întârziat, te întreabă „de ce”, dacă mai stai peste ora preferată de ea pt tine, la fel, că mai are și alte rezervări! Incredibil, citiți șirecenzia de mai sus.
7. Ghyrosul pe care l-am comandat de pui, a fost fript pe grătarul de porc (de fapt, același pt orice), deci ff grețos. A se reține că eu nu mâncam și cartifii prăjiți, țin regim…
8. Aceasta e o simplă bodegă, care nu ar trebui să aibă titlul de restaurant, cu atât mai puțin cel de „al marelui paharnic” (aici e o mare înșelătorie istorică, din nou), ar trebui să fie, la spațiul pe care îl deține, doar o simplă bodegă muncitorească!

Vă urez poftă bună, dacă mai puteți avea!

Reply

Va recomand sa evitati acest restaurant, daca nu vreti sa aveti cea mai neplacuta experienta din viata voastra. Dar ca sa intelegi, am sa va spun cum a decurs o masa la aceasta taverna. Am facut rezervare cu o sapatamana inainte . Am ajuns in jurul orei 2 (15 persoane), am comandat , iar dupa 3 ore ni s-a cerut/ordonat de catre patroana sa plecam pentru ca ei mai au o rezervare. Pentru ca am refuzat, pe motiv ca nu terminasem de mancat, patroana a venit si ne-a amenintat ca daca nu parasim restaurantul va chema politia, si chiar asa a si facut. A sunat la 112 si foarte repede au venit 2 echipaje de politie (6 politisti in total). Intre timp o parte din colegele mele deja plecasera si mai earam doar 7, deci un politist la un doamna (pentru ca eram numai doamne). Mentionez ca noi desi nu terminasam din farfurii/pahare ce comandasem, am achitat nota in total de 1800 lei (deci, nu se consumase doar un pahar de apa) si vroiam sa plecam. O asemenea umilinta nu mi s-a mai intamplat : sa vina politia sa te legitimeze si sa te scoata afara din restaurant pe motiv ca personalul nu si-a programat corect clientii. Stimata patroana, va fac o sugestie-schimbati numele restaurantului in: “fast food – consumati cat puteti de mult intr-un timp cat mai scurt, altfel s-ar putea sa ajungeti la sectia de politie”.

Reply

Ati scumpit cu peste 30% preturile la preparatele din meniu, asta cu toate ca tva-ul a scazut ! Calamarul umplut era 40 ron, acum e 55; caracatita era 45 acum este 60 ron ! Calitatea e ok, in special fructele de mare dar preturile sunt deja f. mari !

Reply

O bucatica de Grecia adusa de niste oamani deosebiti aici pentru noi. Am petrecut cateva ore intr-o atmosfera de vis cu muzica greceasca de mare calitate cu mancare foarte buna (TOTUL PROASPAT) cu servire ireprosabila. Tot ce a lipsit a fost marea la iesirea din taverna. Felicitari pentru tot si multumim pentru cele cateva ore de ‘vacanta’ oferite.

Reply

Locul pe care vreau sa vi-l recomand, in primul rand pentru cei care se afla in Bucuresti, si pentru cei carora li se face pofta de preparate mediteraneene (grecesti) bune (foarte bune ca sa fiu exacta) servite intr-un loc fara fite si pretentii, privind tinuta.
“Taverna Marelui Paharnic” este o taverna in stil pur grecesc, daca nu ar fi situata pe una dintre strazile din capitala – B-dul Ion Mihalache – ai putea sa inchizi ochii si sa iti imaginezi briza si aroma marii si nisipurilor elene.
Meniul este cuprinzator, preparatele sunt gustoase, aduse din Thessaloniki, atmosfera cu muzica live, bouzouki, este cu acel dram de autenticitate pe care il caut in orice restaurant grecesc.
Ambianta este perfecta pentru o seara din timpul saptamanii sau sfarsitul ei, cand iti doresti doar sa te destinzi, iar personalul atat de amabil si prietenos ca te astepti in fiecare moment sa iti vorbeasca greceste (eu chiar ii consider, prin prisma experientei personale evident, unii dintre cei mai ospitalieri si prietenosi oameni).
Preturile, zic eu, sunt acceptabile, este totusi vorba de un restaurant cu specific grecesc, cu mancare buna si serviciu prompt.
Felicitari CHEF GILDA si personalului “Taverna Marelui Paharnic”!

Reply

Am venit o data la cateva zile timp de 1 an la Taverna Marelui Paharnic ca sa servesc pranzul si de mai multe ori am luat meniul zilei si la pachet pentru colegi.
Meniul zilei este cred la 20 de lei cea mai buna alegere din zona: supa, felul 2 si desert. Mi s-a parut bine gatit, mai bine decat meniurile obisnuite comandate prin firme de catering. Trebuie mentionata si painea de casa – turta calda, inclusa in meniu. Desertul de asemenea a fost bun, mie cel mai mult mi-a placut tiramisu :) Ciorba a la grec – foarte buna ! Ne-au placut si ciorba de cocos sau cea de fasole cu afumatura.

Servirea meniului zilei s-a facut aproape intotdeauna in scurt timp – chelnerii sunt atenti la mese ca sa aduca felul urmator. Iar pe dna chef Gilda Mocanu am vazut-o de multe ori prin restaurant, iar asta cred ca face ca lucrurile sa mearga bine.

In restaurant exista si zona de nefumatori, eu sunt nefumator si in acea zona nu am simtit niciodata fum de tigara.

Reply

servicii ireprosabile!imi pare tare rau ca nu pot servii masa cat mai des in acest restaurant…Ambientul este minunat,muzica buna,iar de mancare nu pot spune decat IREPROSABILA, atat ca si calitate cat si ca pret!Bravo,Chef Gilda,bravo intregii echipe!Ma voi intoarce negresit in acest minunat restaurant unde m am simtit minunat!

Reply

Un restaurant foarte bun cu mancare buna si atmosfera placuta.Pestele si fructele de mare aduse din grecia sunt un plus pentru restaurant.bravo!

Reply

Am fost acolo, toate serviciile ireprosabile.Merita sa mergeti.O sa petreceti alaturi de niste oameni extraordinari.Totul la superlativ.Multumim CHEF GILDA.

Reply

In sfarsit vad si acest restaurant inclus in evaluarile dvs. Am mers ocazional la acest restaurant. Mancarea (cea greceasca ma refer) e buna, gatita corect, preturi medii (ex. calamar umplut cu feta 40 ron). Fructele de mare sunt proaspete, noua ne-a placut calamarul, caracatita la tigaie si creveti cu sos de rosii si branza feta. Un minus ar fi la deserturi, ok este doar o prajitura cu portocala, in rest nu au si alte deserturi grecesti, doar o baclava cel mult banala. Si un mare minus este fumul de tigara! Atmosfera ok, in unele seri au o mica formatie care canta, servirea rapida.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


4 − = three