Toate articolele (769 articole)

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   81 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   413 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   535 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   242 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   242 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   362 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   897 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   515 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.208 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   268 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.479 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   646 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   423 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   336 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   210 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   558 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.092 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.278 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.930 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   396 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.335 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.867 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   430 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   546 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   888 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante



Restograf  (Jan 2017)
888 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
0 placut 
0 displacut 

 

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA.

De cativa ani incoace “food trends” e o treaba serioasa, estimari care au prevazut mania pentru burger, aparitia super foods si cvasi-obsesiile pentru kale, quinoa, street food si altele. Nu puteam sa pasim corespunzator in 2017 fara sa nu facem si noi o trecere in revista a tendintelor culinare ale acestui an. Asadar, ne-am inspirat de la specialistii in mancare si va lasam mai jos acele lucruri despre care se spune ca vor domina bucatariile, farfuriile si poftele lui 2017.

 

Mancare autentica

rsz_ra4mwm9_jka-matthew-hamilton

Strutocamilele de tipul “bucatarie americano-italiana” sau “romaneasca-internationala” nu sunt tocmai pe ordinea de zi a lui 2017. Daca si 2016 a fost anul cautarilor cat mai specificie, 2017 se anunta anul mancarurilor autentice. Specialistii spun ca vinovata e culturalizarea si interesul oamenilor pentru a incerca mancaruri locale, veritabile. Fenomenul “americanizarii” tuturor preparatelor nu mai e la moda, iar autenticitatea globala se va vedea si in ofertele restaurantelor.
* De urmarit: specialitatile japoneze.

 

Legume de mare (alge marine)

rsz_itxg2yay1ak-epicurrence

In urma cresterii interesului pentru o alimentatie vegetariana si vegana, legumele de mare s-au strecurat si ele pe lista tendintelor culinare din 2017. Alegele marine sunt recunoscute pentru proprietatile lor benefice organismului, dar pentru acest an se preconizeaza ca ele vor intra in meniul mai multor restaurante, bucatarii urmand sa gaseasca noi modalitati de a le prezenta si de a le introduce in retete. Pe langa algele din sushi si salata cu alge marine, se discuta despre revitalizarea acestor legume vindecatoare, cum mai sunt ele cunoscute in cultura japoneza.
* De urmarit: Nori (stiati ca o singura fasie de nori contine mai multi acizi grasi Omega 3 cu proprietati antiinflamatorii decat un avocado?).

 

Muraturi si bauturi fermentate

Kimchi salad of korean food

Asia ne mai da o tendinta culinara interesanta: cea a muraturilor sud-coreene, dar si a bauturilor fermentate. Acestea se incadreaza in zona mancarurilor benefice pentru un corp cat mai curat, pentru sanatatea stomacului si a colonului, dar si pentru imunitate si libido. In aceasta tendinta se incadreaza kimchi (un fel de varza murata cu sos iute care sta la murat 1-2 saptamani; in loc de varza se pot mura si alte legume cum ar fi ridichi, castraveti, ceapa verde sau un mix. Mai multe); kombucha, un ceai facut dintr-o ciuperca cu bacterii bune (bauturile probiotice fermentate ajuta la digestie si la absortia mineralelor; mai multe); Yucatan pickels – ceapa murata intr-o zeama speciala.

 

Preparate Instagramizabile

rsz_6shd7q-l1uq-annie-spratt_1

Moda de a poza mancarea, cafeaua, desertul si de a le posta pe Instagram a intrat deja in firescul multor oameni. Un studiu realizat de Good Food arata ca 40% dintre tinerii acestei generatii au postat poze pe Instragam cu mancarea lor si 30% au pozat si urcat imagini cu mancarea de la restaurantele si cafenele in care au mers in 2016. Mai mult, unul din 5 tineri a mers la un restaurant/ cafenea dupa ce a vazut o poza pe Instagram din locul respectiv. Astfel, o tendinta importanta a lui 2017 este efortul restaurantelor de a oferi clientilor preparare demne de Instagram: mancare curcubeu, chifle negre, cafea la cornet si alte nascociri creative.
* De urmarit: specialistii in food trends declara ca nuanta anului este mov. Asadar, fiti pe faza pentru multe mancaruri cu mov in componenta.

 

Insecte in farfurie

eating-insectssursa foto

O alta tendinta pentru 2017 este cea a insectelor pe care le vrei in farfurie, nu cele pentru care vrei sa vorbesti cu managerul restaurantului. La noi, insectele inca nu au ajuns in meniul restaurantelor, desi 2017 poate fi anul in care in loc de alunele de la bar sa primiti niste greieri pane. Lobby-ul pentru servirea insectelor a pornit deja de ceva vreme, existand chiar si un blog in care puteti gasi cele mai tari 100 de restaurante din lume care servesc insecte.
* De urmarit: pe langa preparatele cu insecte, exista si pudra de insecte care poate inlocui faina.

 

Macelarii veritabile

rsz_stocksnap_uozkdeurhu

Charcuterie, cum ar spune francezii, e procesul pregatirii unor produse din carne, in principal mezeluri si carnuri gata de luat si de mancat. La noi le-am spune magazine de mezeluri, doar ca tendinta culinara a lui 2017 se refera la macelarii veritabile, nu buticuri de cartier unde gasim parizer si bacon. Interesul pentru street food, care nu pierde teren nici in 2017, a crescut si cererea pentru carnuri care provin de la animale crescute in conditii decente, de la mici ferme, mezeluri facute cu pricepere si dedicare. Speram sa vedem si pe la noi cat mai multe bacanii cu mezeluri si carnuri sanatoase si gustoase.

 

Yolk porn

rsz_qagdmf5tmie-joseph-gonzalez

Din marea de food porn, care de cele mai multe ori poate fi savurata pe Instagram, s-a nascut si ideea de yolk porn ca trend pentru 2017. Mai exact, specialistii spun sa ne asteptam la cat mai multe preparate cu oul la vedere. Sandvisuri cu ou ochi integrat, un ou cu galbenusul perfect gatit aruncat peste paste, cartofi si alte preparate, aceasta e o alta tendinta prevazuta pentru 2017.

 

Din 2016 in 2017, si-au pastrat medaliile:

– street food-ul
– mancarea picanta si condimentata
– mancarea etnica
– stoparea risipei alimentare

sursa informatii: 1 si 2


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?









Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× eight = 8