Terasa Restaurant La Copac

Vizualizari 33.443 Vizualizari 
Comentarii 24 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Evaluarea Restograf
(May-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 42 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

La Copac nu are fita de carciuma moderna din centru de Capitala ci moftul boem-gastronomic al unor gazde care vor sa potoleasca foamea si setea trecatorului, bucurestean get-beget sau provenit, in aglomeratia celei mai mari urbe a natiei.

Odata intrat pe poarta, trecatorul devine Jupan si este tratat, mai intai de toate, cu zambet si asteptare putina, numai cat sa-si traga sufletul si sa inceapa calatoria gustului de La Copac.

Terasa si casa Copacului sunt prelungiri firesti, una dintr-alta, iar designul traditional are accente de umor pur romanesc: lumina din strecuratoare sau ceaun, borcane lipite de tavan, jumatati de butoaie calare pe perete.

Mancarurile sunt gustoase si pe alese. Feluri nu sunt multe, dar au amprenta distincta fiecare. Carnea de porc, vitel, berbec sau zburatoare e cautata la producatori buni si gatita asa cum trebuie. Garniturile sunt echilibrate si da, oricat de mare ar fi pofta frantuzeasca (sau belgiana, dupa cum spun gurile rele) din meniul de la Copac lipsesc cartofii prajiti. in schimb, cartoful auriu tavalit in unt sau tras in tigaie cu zvon de ceapa si ardei, pun pe cerul gurii amintiri din copilarie. Salatele, platourile, meniul zilelor lucratoare si meniul standard – sunt mai diverse decat media saraca, obisnuita, a locurilor de gen. Pana si denumirile sunt alese cu gust si minte. Romaneasca, desigur!

Sambetele si Duminicile sunt rezervate de ani de zile focului sub ceaune. Nimeni nu se plange de mirosul de fum si de fulgii de cenusa starniti de un vanticel de amiaza pentru ca nimic nu e mai bun decat amestecul la lingura de lemn si fiert domol. Ca pe vremuri. in plus, din cand in cand, sefi peste ceaune sunt artisti vestiti, care vin sa ne arate ca stiu sa fie creatori si in ale bucatariei.

Cat despre bauturi...apa vine la pahar sau la carafa si nu se plateste. Gazdele de La Copac nu cer bani pe sete. Ce urmeaza insa tine de masa oaspetelui si alegerile sale: vin din crame alese, bere mai puternica sau mai potolita, mied, cidru sau limonade si sucuri pregatite pe loc, in combinatii surprinzatoare.

Inchiderea portilor se face tarziu in noapte. Jupanul ramas pana tarziu va vedea pregatirile zilei ce urmeaza, discret, fara agitatie sau strigate, in armonia locului din toata vremea.

Apoi se va intoarce, precum se intoarce fiecare calator, sa-si mai incarce amintirile cu ceva bun de La Copac. Pretext de liniste si de moft, precum spuneam, boem-gastronomic.


Pe scurt43081

Restaurantul "La Copac - Carciuma de jupani", asa cum se autodefinesc, traieste mai mult prin terasa din jurul copacului, vara, pentru ca iarna intra intr-un fel de amortire, din cate am auzit eu de la cai care merg mai des pe acolo. Casa din Pitar Mos, vizavi de biserica, are foarte mult farmec, iar curtea neingrijita cu marele copac in mijloc o fac mai degraba boema, mai ales ca pare sa fie loc de intalnire pentru studentii de la Limbi Straine, cateva case mai incolo. La Copac e carciuma unor oameni care fie nu au bani, fie nu au vrut sa ii cheltuiasca pentru asa ceva. Cred ca au amenajat ei singur locul, cu cativa prieteni sau cu cativa studenti in schimbul catorva farfurii de mancare. A iesit un local original, in care studentii si firile mai sensibile se simt bine, la ei acasa. Probabil ca daca vreun interlop, vreo fufa sau un metrosexual intra acolo din greseala, iese urgent in secunda urmatoare... Din 2004 se intampla lucruri acolo, la inceput sub numele de Colony, iar din 2009 si-a schimbat numele in cel de acum, adica La Copac. Mancarea e facuta intr-o doara La Copac, doar ca sa fie ceva in farfurie, pentru ca studentilor si boemilor le e totuna ce mananca, doar ca sa nu bea berea sau cafeaua chiar pe stomacul gol. La Copac gasesti mai mult pizza si niste feluri cu carne, adica lucruri usor de facut. Preturile sunt destul de mici, asa ca terasa se umple repede. Am intalnit La Copa un chelner din alta lume. Vorbesc aici de lumea chelnerimii si a faunei din interiorul si din jurul restaurantelor, cu markerii ei sociali foarte bine conturati si usor recognoscibili. Mi-a facut mare placere sa il am prin preajma si sa ma uit la el cat de in serios isi lua rolul si cum facea lucrurile. Nota pe care am pus-o la servicii e legata eclusiv de chelnerul respectiv si de asemanarea lui cu locul, in general. Daca vreti sa folositi grilele de la Viilor sau de la THR, nu luati in seama ce am pus eu acolo. La Copac e un loc frumos, deci, pentru unii. Daca rezonati la descrierea facuta mai sus, puteti merge acolo cand ajungeti in centru. (GB)

Recenzii & Articole

10 restaurante din Bucuresti unde poti sa bei must   
Restograf (Sep 2015)

Anul acesta, toamna ne-a cam luat pe nepregatite. Astfel ca nici n-am avut timp sa ne gandim la bunatatile care vin odata cu aceasta, pentru ca gandul ne-a ramas la zilele insorite de vara. Insa, ca sa nu lasam astenia si melancolia sa ne intre-n oase, ar fi cazul sa ne tratam cu un pahar bun de...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Terasa Restaurant La Copac

Str. Pitar Mos 23, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Un loc infect, mizerabil, unde colcaie de misogini , antisemiti, homofobi, nespalati, rasisti, nespalati si drogati. Locul de intalnire al neonazistilor romani care au stomacul dur la toxi-infectii alimentare. Ai mari sanse sa iesi batut de acolo. Nimeni intreg la cap nu ar intra acolo.

Reply

Ieri am facut greseala sa intru in acest loc.
Din pacate, cu toate ca spatiul ar avea potential, igiena inexistenta atrage niste personaje pe masura.
Pute, e mizerie, aspectul e jalnic, mi-a fost frica sa comand ceva. Am plecat la maximum 3 minute dupa ce m-am asezat pe scaun. Cand m-am ridicat, pantalonii se lipisera usor de jegul gros omniprezent.
Personajele dubioase care erau pe acolo, m-au studiat insistent in cele cateva minute petrecute in curtea cu pricina. Am gasit si explicatia: eu ma spal des. Deasemeni imi spal si hainele.
Daca igiena nu va este dusman, evitati locul. Eu voi sesiza institutiile abilitate sa verifice si sa inchida acest focar de infectie.

Reply

    Fiind leaganul noilor nazisti si legionari, nu stiu ce mai e de mirare. Acolo se intalnesc “romanii” autentici, misogini, homofobi, anti-evrei, anti-femei. Spalatul nu e una din preocuparile lor. O mizerie de local.

    Reply

Sa fim realisti draga mea Sorina din cîte îmi dau seama îti cam faci veacul pe-acolo si mànînci gratis orice îti pot da prietenele tale ospàtarite altfel nu iai peria atît sint de acord cu ceilalti nu e local de fite dar bomba sigur este

Reply

Ma simt obligata sa intervin cu acest comentariu caci sunt unele precizari de mentionat aici:
incepand din toamana anului 2014 s-au facut schimbari in aceasta “dugheana” cum zic unii; in primul rand bucatarul sef este altul decat cel mentionat mai sus iar mancarea, atuomat, nu mai este ce se tot spune in toate comentariile afisate.
De cate ori am fost, eu am vazut cum se ocupau ospatarii/chelnerii de meseni.
Parerea mea este sa mai actualizati datele si.. de ce nu cu o vizita la fata locului.
ps- la ora 11 intr-o zi din timpul saptamanii, deja erau rezervate toate mesele afara la terasa..despre ce vorbim?

Reply

    Nu esti sanatoasa fatucooo

    Reply

    Chestia cu “toate mesele rezervate” e teapa veche. Asa pun si pictorii pe multe din tablourile expuse eticheta “Vandut” desi nu au vandut niciunul. Daca insisti o sa vezi ca ti se va gasi masa,mai ales daca pari ca ai venit sa consumi serios evenulal insotit de cateva persoane si cu aerul ca ti s-a facut o favoare.De numirea localului vine probabil de la posibilitatea de a te usura pe pom ,asa ,mai pe seara!

    Reply

Hm da cam urit ce pot sa spun este ca am fost acolo si am cerut o ghimbirata la recomandarea unei doamne care a lucrat acolo si am primit o apa chioara de la o tipa care face limonadele cu tigarea in gura parca ar fi pe vapor undeva in lumea.a treia si ce este mai tragic am vazut cum catelul restaurantului linge ceauanele cu spor inainta de a fi puse la foc heeloooo suntem in anul 20014 totusi sa nu mai spun de ospataritele care injurau de mama focului pe o anume Raluka .si un tip Andrei care chipurile le cer bani ptr o actiune caritabila si ei sus numiti isi fac de cap cu baniii lor ,,,e uimtor cîte poti auzii in timp ce bei o apa chioara numita”ghimbirata,, si gîndaci am vazut si eu sa va fie rusine

Reply

Nu prea inteleg ce sens are sa faci o rezervare daca oricum nu se tine cont de ea… ajungi acolo si ti se raspunde ca nu au nici o rezervare pe numele tau si oricum nu mai au mese…deci adio si n-am cuvinte…si cand sa pleci (injurand putin in gand) vezi ca pe usa care dadea inspre salonul unde ti se confirmase masa pe care o doreai scria mare REZERVAT….in mod evident primind o solicitare pentru un eveniment mai mare, nu mai tin cont de o amarata de masa de 4 persoane….dar daca tot iti cer un numar de telefon, ar fi putut din bun simt sa anunte ca nu mai are rost sa bati drumul degeaba, nu-i asa?

Reply

Multi betivi mai sunt si in Bucurestiul asta!!! Cel mai rau e ca, desi bodega asta botezata La copac se zice ca e frecventata de tineri cu fumuri de intelectuali , aproape ca niciunul dintre ei nu stie ca la etajul 1 al casei a locuit unul dintre cei mai verticali scriitori romani contemporani, Radu Petrescu. Rau am ajuns, sa mergi sa bei si sa maninci in curtea casei unui scriitor, sa pasesti pe aceleasi trepte ale casei pe care a psit si scriitorul si habar sa nu ai! Vai de capul nostru de hipsteri si hipsterite moftangii si moftangioaice.

Reply

Mincare proastã servire de cacat miros de hoit pe terasa

Reply

Restaurant La Copaci: am ales acest restaurant datorită fratilor Stanciu care cânta acolo dar teapa ….. Cand am fost noi ei nu erau! Ne-am pricopsit cu niște așa zisi “lăutari” care in afara de “Adita Adita Adita” nu au mai zis nimic, cu unul care se chinuia sa cânte dar nu putea deoarece era un anagramat si cate si mai cate! Mâncare bunicica deși a venit dupa mult timp nu am înțeles de ce dar hai treacă de la noi. Deservirea a fost super interesantă: in primul rand am primit un latte care era acru pe care l- am dat înapoi, mi s-a adus altul din partea casei :)))) nu cu scuze ci doar cu o
replica: ” foloseam un lapte nașpa ” !!!!!!!!!! As mai avea multe de spus dar sper final închei cu ” o bodega maxima unde primează “bago , pe sistem si solo”! Deci seara a fost ratata din plin si le multumesc acelor cantaciosi care au reușit sa o strice intr-un mare hal fără armonie fără linie melodica doar anagramati!!!!!!!

Reply

Buna ziua,
Am fost prima oara in acest restaurant, invitat la o petrecere. Fiind muzicant, ma bucurat alegerea colegului, mai ales ca aflasem ca acolo sunt cativa lautari meseriasi. La intrare am vazut alti lautari care de fapt in cateva minute au strans instrumentele si au disparut. Ospatarii au promis ca in scurt timp vor veni Titularii.
1 Prima comanda a sosit dupa 1,45 de minute. De fapt este fff greu sa tai trei felii de branza, cascaval etc.
2. Ami incercat vinul la carafa; intreband ce soi de vin este mi s-a raspuns: alb demisec si daca doriti avem si rosu!?!? fara cuvinte.
3. La ora 22,10 min. au aparut un barbat, o femeie (aprox. 50 de ani) carand doua boxe si o orga. Barbatul si-a cerut scuze ptr intarziere si a incepul programul (muzica de petrecere si populara, Nu au lipsit vesnicele: ptr d.na Nuti, ptr. xxxxxx. Dupa 15-20 min. s-a oprit. Dar ce era sa fie rau abia incepea. A aparut un domn tuns ca luptatorii si acompaniat e un tinerel la orga cu volumul la FFF tare a inceput sa cante Manele cudecicatie ptr. Ioana, …ana, …ana, …ana….; Nu am inteles nici melodia nici textul.
Dupa o jumatate de ora apare altul cu aceiasi tunsoare care incepe un program asemanator la un volum MAXIM. In extaz cateva doamne de companie si cativa zapaciti au unceput sa se manifeste printre mese. Lumina era stansa, ca la o discoteca singura lumina fiind emanata de o instalatie de lumini de2 lei. Greseala maxima ptr mine: am comandat peste!!!!!!!!!!!!.Concluzie: servicii mizerabile realizate de cativa tineri care nu au nimic comun cu meseria de ospatar; vinuri scumpesi fff proaste. O seara pierduta si plina de nervi.

Reply

Ce comentarii minunate mi-a fost dat să citesc! Mă minunez și iar mă minunez.
Și îmi vine în primul rând să-i invit pe toți cei care nu au mai fost pe La Copac de multă vreme să ne treacă pragul să vadă ce “dugheană” frumoasă e Copacul. (http://adelaparvu.com/2014/02/03/talentat-mai-e-designerul-mihai-grama-sa-vezi-ce-fain-a-facut-amenajarea-la-copac/).

Apoi cred că premiul oferit de Costin Staicu (http://restauranteromania.blogspot.ro/2013/12/top-restaurante-2013-primul-premiu-intai.html), un fin cunoscător ale bucătăriei, nu poate fi pus sub semnul întrebării în primul rând fiindcă el nu a fost generat de regulile industriei culinare din București sau de alte angajamente financiare, ci de subiectivismul extrem de obiectiv al lui Costin Staicu.

În ceea ce-i privește pe salariați/angajați, nu pot spune decât că acest concept nu prea există La Copac. Oamenii de La Copac sunt membrii unei familii care și-a deschis uneori brațele și spre oameni care nu numai că nu s-au integrat, dar au și uitat să fie recunoscători. Din fericire, familia merge înainte făcând prin efortul, dăruirea și sufletul membrilor ei ca La Copac să fie de la zi la zi mai frumos, mai gustos, mai autentic.

În ceea ce privește gândacii, DA, La Copac există gândacul de BUCURIE. Este invizibil, de fapt nici nu este un gândac, ci o stare care te îmbrățișează imediat ce treci pragul.

Și aș mai spune că este destul de dificil să găsești în București un loc cu un meniu atât de ofertant și diversificat care să mulțumească carnivori, vegetarieni, vegani. Poți să bei și o băutură capitalistă pe numele ei Pepsi, dar poți să bei și un suc proaspăt de morcov sau un ceai de salvie ori busuioc. Poți mânca o oaie haiducească dar și o salată Floarea Vieții, poți să te delectezi cu ceva cârnați, dar poți să te bucuri și de ceva cartofi bisericești sau o salată cu hrișcă.

Acestea fiind spuse, mă plec în fața voastră cetitorilor și vă invit la câteva clipe de tihnă și bucurie. La Copac. Să vedeți pe pielea voastră cum e.

Petrea Ciortan, povestitor și artizan de evenimente.

Reply

    Mancarea e…ok, cu indulgenta. Servicii ok. Multa lumea care bea, si se bea MULT – lucru urat acolo unde se si mananca. Cat despre Costin Staicu, nu stiu cum poate fi obiectiv atat timp cat e plina pagina restaurantului cu poze in care apare si el. E de-al casei, deci parerea lui e nula.

    Eu zic sa mergeti si sa va convingeti pe propria piele, sper sa aveti norocul unor preparate mai gustoase decat cele pe care le-am consumat noi. Meniul e rpesentat spectaculos, dezamagirea insa vine in farfurie. A, si nu am fost o singura data, asa au fost circumstantele, nu eu am ales localul. Preturi rezonabile.

    ( NB: E un local frecventat de personaje de tip “noua dreapta”, din pacate. Constant. Daca nu esti “roman verde”, nu te vei simti prea bine acolo. Aviz amatorilor. )

    Nota 6,50 – 7.

    Reply

sa va spun o poveste care o sa va schimbe parerea despre LA COPAC aveti dreptate nu este local de fite si da este o dugheana asa cum spune si comentariul de mai sus aici vin multi oameni sa bea cei care mincati aici aveti grija la gindaci e plin peste tot, premiu ptr cel mai bun restaurant? sa fim seriosi sint restaurante mai bune, vine domnul acela se ghiftueste in fiecare zi si hop premiul, daca tineti la sanatatea voastra mincati in alta parte nu produse expirate, cu salariati se poarta oribil fara contracte de munca si fara sa fie platiti si deseori luati peste picior de manager infect…afara e vopsit gardu inauntru leopardul

Reply

OCOLITI CIT PUTETI DUGHENA ASTA SI SA VA ANGAJATI SI SA FITI CLIENTI AU CONDITII INUMANE DE MUNCA BANII VII DA LA 2 SAU 3 LUNI SI ATUNCI CU TIPETE SI URLETE CA NU AU BANI PLUS CA NU TE INTEGREZI IN DECOR DACA NU ESTI ALCOOLIC SAU NU TE DROGHEZI CU MARIJUANA ASA CA OCOLITI CIT PUTETI BUCATARIA LASA DE DORIT JEG SI MIZERIE ASA ERA CIND MAM ANGAJAT EU PLUS CA 3 ZILE TI SE SPUNE CA ESTI IN PROBA SI NU ESTI PLATIT NOI MAI AVEM SI ACUM SUME SUBSTANTIALE DE BANI DE LUAT SI DACA VREODATA AI CURIOZITATEA SA MERGI ACOLO FI ATAENT LA OSPATARI CA SINT TEPARI

Reply
Asaftei Irina Gabriela January 8, 2014 at 8:45 am

Buna dimineata!m-ar interesa sa stiu daca se pot face si nunti!c-am la 150-200 pers!astept raspunsul dvstr!va multumesc!

Reply

Mancare mediocra, fara gust, insa cu prezentare ok. Smantana de tip iaurt, meniu sarac, preturi decente, bine pozitionat, retras.
Vizitat de vreo 3 ori, recomand doar pt a-ti satisface curiozitatea, nu si unui om care apreciaza mancarea buna.

Reply

ce.l mai prost local

Reply

La pomul laudat sa nu mergi cu sacul … La copac nu uimeste nici prin mancare, nici prin amabilitatea chelnerilor. Este doar un loc cu o curte intunecata, o casa nerenovata, un meniu sarac. Meniul consta mai mult din descrieri decat din macaruri (da, descriu chiar si stella artois). Cand am mers noi, in curte era un miros ciudat (a hoit). Daca ceri bon fiscal inseamna sa astepti 15-20 minute nota si dupa ce ti-a adus nota iti aduce si bonul (deci astepti de doua ori).
Cu siguranta nu revin aici.

Reply

La copac e un loc misto.Nu e un loc de fite, nu e pt simandicosi.In perioada 2009-2011, am fost de nenumarate ori acolo, pt muzica buna,atmosfera, pt pizza quatro fromaggi sau la copac, pt salata delicioasa de pui, pt ciorbele cu zeama de varza care acolo sunt sublime, pt chelnerii amabili in mod natural – mai ales Dani…..

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


5 × = twenty five



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,