Toate articolele (747 articole)

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   96 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   198 vizite  0 comentarii   1 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   251 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   163 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   193 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.346 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   378 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.050 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   263 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.559 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   305 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   1.927 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.169 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

Restaurante din Bucuresti care organizeaza petreceri de Craciun
 (Dec 2016)
   537 vizite  0 comentarii   0 like

Mai multi cititori ne-au intrebat care sunt restaurantele din Bucuresti care organizeaza petreceri sau evenimente speciale de Craciun. Ne-am documentat un pic si am gasit ca aveti de ales intre mese traditionale si atmosfera de sarbatoare, concerte de colinde, evenimente caritabile sau fancy, ...

............................................citeste tot

Noua bancnota de 5 lire a infuriat restaurantele vegane
 (Dec 2016)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

In Marea Britanie s-a lansat o noua banconta de 5 lire sterline si milioane de englezi vegetarieni sau vegani sunt furiosi. De ce? Ce treaba are o bancnota cu o dieta din care este exclusa carnea sau alte tipuri de produse de origine animala? Ei bine, se pare ca aceasta noua bancnota face ca ...

............................................citeste tot

Cel mai mare parc gastronomic din lume se deschide in Bologna
 (Dec 2016)
   320 vizite  0 comentarii   0 like

Bologna este capitala culinara a Italiei. Daca vrei sa mananci cea mai buna mancare italieneasca, este clar ca trebuie sa vizitezi aceasta regiune. Un motiv in plus este si faptul ca, din septembrie 2017, in Bologna se va deschide cel mai mare parc gastronomic din lume. Multi s-au grabit deja sa-...

............................................citeste tot

Un roman a platit 100 de euro pentru a incerca burgerul cu Nutella
 (Nov 2016)
   532 vizite  0 comentarii   1 like

Gabriel Iosa este un blogger din Lugoj pasionat de calatorii si, se pare, si de preparate culinare mai putin obisnuite. Acesta a zburat din Timisoara pana in Milano pentru a incerca noul burger cu ciocolata Nutella, lansat de McDonald's doar in Italia, pe 14 noiembrie. E adevarat, etuziasmul a...

............................................citeste tot

9 locuri unde poti sa bei vin fiert in Bucuresti
Restograf (Nov 2016)
   3.220 vizite  0 comentarii   2 like

Iarna bate la usa, iar noua ni s-a facut deja pofta de un vin fiert care sa ne incalzeasca asa cum se cuvine. De asemenea, au inceput sa curga si intrebarile despre localurile unde poti savura o cana de vin fiert, pentru ca nu gasesti aceasta bautura chiar peste tot, asa cum ne-am dat si noi ...

............................................citeste tot

Leonardo DiCaprio a luat masa la un restaurant care ajuta persoanele fara adapost
 (Nov 2016)
   189 vizite  0 comentarii   1 like

Leonardo DiCaprio se afla intr-un turneu european de promovare a documentarului sau Before the Flood, ce abordeaza problema incalzirii globale. Acesta este disponibil gratuit online pe canalul de YouTube al National Geographic. De asemenea, celebrul actor a ajuns si in Scotia, pentru a tine un ...

............................................citeste tot

Un restaurant de lux se va deschide pe muntele Everest
 (Nov 2016)
   252 vizite  0 comentarii   0 like

James Sharman, fost chef la celebrul restaurant Noma, va deschide un restaurant pe muntele Everest. Isi propune sa faca acest lucru in plina iarna, in luna decembrie. Acest proiect face parte din misiunea sa de a lansa 20 de astfel de restaurante pop up, in 20 de tari, in 20 de luni. James ...

............................................citeste tot

Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti - care sunt specialitatile anumitor locuri din oras
Restograf (Nov 2016)
   2.602 vizite  0 comentarii   1 like

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un "ceva" pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce ...

............................................citeste tot

Cel mai bun serial documentar despre cei mai interesanti bucatari din lume
 (Nov 2016)
   827 vizite  0 comentarii   1 like

Pentru toti cei pasionati de arta culinara sau care vor sa descopere care sunt cei mai interesanti bucatari din lume, exista un serial Netflix perfect: Chef's Table. Nu este vorba despre o fictiune, ci despre un serial documentar. Se afla deja la cel de-al 3 sezon, iar fiecare episod din acest ...

............................................citeste tot

S-a deschis localul in care poti intra doar daca esti teribil de mahmur
 (Nov 2016)
   1.530 vizite  0 comentarii   0 like

S-a deschis un local care pare un adevarat paradis pentru petrecaretii care se lupta dimineata cu mahmurelile. S-a intamplat in Amsterdam, se numeste The Hangover Bar si promite sa vindece chiar si cele mai grave si dureroase mahmureli. Bineinteles, este obligatoriu sa fii mahmur pentru a putea ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti, editia toamna 2016
Restograf (Nov 2016)
   29.336 vizite  0 comentarii   2 like

In urma cu ceva vreme intocmeam o trilogie cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti [partea I, partea a II-a, partea a III-a]. Intre timp au mai aparut destul de multe restaurante frumoase in peisajul bucurestean, asa ca ne-am gandit ca n-ar strica sa reluam periodic acest tip de lista. ...

............................................citeste tot

Doua restaurante din Bucuresti nu respecta legea anti-fumat
Restograf (Nov 2016)
   4.424 vizite  1 comentarii   0 like

Exista in Bucuresti cel putin 2 restaurante in care legea anti-fumat nu este respectata. Este vorba despre La Tiganci si The Great Trafalgar pub & restaurant. In timp ce unul se lauda pe Facebook cu aceasta chestie, celalalt o face pe furis. Mai exact, La Tiganci scrie urmatoarele pe ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Terase din Bucuresti cu cea mai frumoasa vedere spre lac



Restograf  (Jun 2015)
31.000 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
3 placut 
0 displacut 

 

*Descopera si care sunt terasele la inaltime, cu privelisti spectaculoase deasupra Bucurestiului

Bucurestiul are destul de multe lacuri, nu foarte bine intretinute, din pacate. In orice caz, cand zilele caniculare se instaleaza in capitala, o terasa pe marginea lacului, de pe care sa poti admira luciul apei si zborul pescarusilor, este o adevarata binecuvantare. Daca se intampla sa mai adie si vantul, atunci aveti toate conditiile sa va simtiti un pic ca la mare.

Probabil va asteptati ca numarul teraselor din Bucuresti cu vedere spre lac sa fie destul de mic, nu-i chiar asa. Am gasit mai multe decat poti numara pe degetele de la ambele maini si sunt sigur ca mai stiti si voi cateva.

Biutiful by the Lake (Herastrau)

Biutiful By the Lake este cel mai frumos restaurant din Bucuresti care sa aiba o terasa pe marginea lacului. De asemenea, este singurul local din Bucuresti care a ajuns pe shortlist-ul competitiei internationale The Restaurant & Bar Design Awards.

Preturile sunt un pic mai piperate (nu extraordinar), dar se mananca foarte bine si locul este fabulos.

Funky Lounge (Herastrau)

Funky Lounge din Herastrau e o terasa frumoasa, pe lac, la care puteti sta linistit sa beti ceva bun, dar si sa mancati rezonabil.

Este o terasa destul de populara, pe care merita s-o incercati mai ales daca va plac locurile cu privelisti frumoase si lume buna.

funky lounge

sursa foto: Facebook // Funky Lounge

Taverna Racilor (Herastrau)

Taverna Racilor din Herastrau e o terasa (acoperita) de iesit vara pe malul lacului, in primul rand. Pentru cei carora nu le pasa prea mult de ce au in farfurie, poate sa fie o optiune cand vor sa mearga la un restaurant “pescaresc”. Daca incearca multe feluri, probabil ca vor gasi ceva bun acolo. Preturile sunt destul de mari pentru mancarea pe care o servesc.

Cherhanaua Ancora (Herastrau)

Cherhanaua Ancora este unul dintre restaurantele reprezentative ale Herastraului si ale Bucurestiului, in care gasiti multi pesti, de toate felurile, unii pe care rar ii vedeti in alta parte. Preturile sunt mari, insa in limite rezonabile.

Localul are si o terasa mare si frumoasa, nu chiar pe marginea lacului, ceva mai ferita, dar cu vedere spre lac.

ancora

sursa foto: Facebook // Ancora

Isoletta Lounge (Herastrau)

Isoletta este unul dintre cele mai scumpe restaurante din Bucuresti. Mancarea e buna, nimic de zis, tot ce am mancat aici a fost destul de bun, insa nu am nimerit ceva pentru care sa vrem sa venim din nou, neaparat pentru acel fel de mancare, adica.

Restaurantul e mare, e foarte frumos asezat, in mijlocul Parcului Herastrau, pe malul lacului. Terasa e acoperita iarna, asa ca vederea spre apa ramane tot timpul.

Meniul e din bucataria italiana la Isoletta, are mult peste si fructe de mare in el. Si e imens, oricum, cred ca sunt acolo vreo 150 de feluri, in total. Si incepe cu « tips not included », pus frumos, pe prima pagina, sa nu existe vreo discutie dupa aceea…

Tapo (Tei)

Tapo e o terasa acoperita, insa una foarte mare si foarte inalta, in care se pot intampla multe. E conceputa ca loc de petrecere, cu instalatii de lumini si de sunete, se poate transforma repede in ring de dans sau sala de spectacole. E frumos amenajat, atmosfera de vacanta, de neintoarcere la lucru, daca vii sa mananci de pranz, de pilda.

Locul are o priveliste rara ochilor oraseanului, iar conceptul culinar e definit si realizat de Florin Dumitrescu. Cum era de asteptat, preturile sunt mari.

tapo

sursa foto: Facebook // Tapo

Monte Carlo (Cismigiu)

Localul ar avea un mare potential daca s-ar investi in el (renovare completa, schimbat meniu si adus un bucatar cu experienta si interes pentru sanatatea clientilor). In forma actuala, terasa Monte Carol dezamageste la toate capitolele: atmosfera, servicii, preturi, calitatea mancarii etc.

Insa, daca totusi vreti sa beti un pahar pe marginea lacului Cismigiu, intr-un loc cu istorie, puteti trece pe la Monte Carlo, dar limitati-va la bautura.

restaurant monte carlo cismigiu

Restaurant Monte carlo / Cismigiu

Terasa Cismigiu (Cismigiu)

Pe marginea lacului Cismigiu mai exista o terasa, unii ii spun La Debarcader, altii Mimoza sau, pur si simplu, Terasa Cismigiu. Nu este nimic deosebit la acest loc, in afara de vederea catre lac. In zilele insorite, va puteti bucura chiar si de un curcubeu, generat de fantana din mijlocul lacului.

In meniu nu veti gasi mancare, doar cateva deserturi. Preturile sunt medii spre mici.

Cafeneaua Actorilor (Tineretului)

Cafeneaua Actorilor din Parcul Tineretului este un alt loc cu potential, dar care prefera sa ignore calitatea in favoarea castigului imediat.

Locul este foarte aglomerat, serviciile proaste, mancarea indoielnica, iar preturile sunt mari pentru ceea ce ofera.  Singurul lucru pentru care merita sa veniti aici este privelistea frumoasa, dar nu deosebita, peste lacul Tineretului.

Riviera (Parcul National)

Restaurantul e chiar in parc (in Parcul National), pe malul lacului, cu intrarea principala pe bulevardul Basarabia. Locul e foarte frumos si relativ bine intretinut. Terasa de pe malul lacului, e foarte frumoasa, si toata lumea sta acolo cat tine vremea, evident.

Meniul e “international” si nu e lung, iar mancarea de la Riviera e rezonabila. Nimic deosebit, insa macar nu ai sentimentul ca e adusa direct de la supermarket ca semipreparate, asa cum e la majoritatea celorlalte restaurante din Bucuresti. Preturile sunt normale.

Despre restaurantul Riviera se spune ca a fost construit prin anii ’80, la cererea expresa a lui Ceausescu, dupa o vizita la “fratele Castro”. A fost facut exact dupa planurile unui restaurant care i-a placut lui in Cuba, caruia, se pare, i-ar fi luat chiar si numele.

 

Restaurant Diesel (Floreasca)

Privelistea spre lac e foarte frumoasa, mai ales vara, cand poti sta pe terasele deschise. Pe terasa inchisa amenajarea e simpla si placuta. In restaurant e mai bogata, intr-un stil ceva mai putin obisnuit la noi.

Meniul e basarabean, cu multa carne, o parte provenind de la dobitoacele crescute in spatele restaurantului (gainile din poze si am auzit si despre niste oi). Mancarea e buna la Diesel, desi cam inegala.

diesel

sursa foto: Facebook // Diesel

Restaurant Zaitoone

Marea atractie de la Zaitoone e terasa de pe malul lacului, insa, cu un stejar batran, maiestuos si nebucurestean, deasupra. Si cu alti copaci in jur, care feresc de un soare care nu are ce cauta in crestet, ci doar alaturi. Nu e mare de loc, nu se compara ca marime cu cea a vecinilor cu Gondola, insa e mai placuta avand mai multa vegetatie in jur.

Nu e acoperita, au doar niste umbrele, sper sa nu ramai adapostit doar de acelea in mijlocul arsitei, oricati stejari si alti copaci ai avea langa tine.

Zaitoone e un restaurant libanez, cu tot ce inseamna asta in farfurie, deja bine cunoscut bucurestenilor. Mancarea a fost foarte buna.

Zaitoone

Zaitoone

Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe sa ajunga si la altii. Poti sa folosesti toate informatiile din acest articol, dar nu uita sa folosesti si #restograf.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


1 + five =