(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
(Mar 2017)
   161 vizite  0 comentarii   

Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...

............................................citeste tot

Honey Toast Brunch la Muse Bistro
(Mar 2017)
   309 vizite  0 comentarii   

Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:   Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...

............................................citeste tot

Seara argentiniana cu love, tango & more
(Mar 2017)
   287 vizite  0 comentarii   

Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii: Vino la Pool Club si ...

............................................citeste tot

Ramen Cup la J'ai Bistrot
(Mar 2017)
   582 vizite  0 comentarii   

Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot. Despre evenimentul ...

............................................citeste tot

Brunch duminical cu mancare din Italia + Romania
(Mar 2017)
   768 vizite  0 comentarii   

Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe: Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de primavara
(Mar 2017)
   1.405 vizite  0 comentarii   

Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori. Dupa ...

............................................citeste tot

Burger si scoici - un nou concept de restaurant
(Mar 2017)
   1.965 vizite  0 comentarii   

(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile. Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...

............................................citeste tot

Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   338 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   806 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   353 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   767 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   302 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   700 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   275 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   179 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   213 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

Restaurantul bucurestean unde puteti admira o colectie de arta evaluata la peste 150.000 Euro
(Feb 2017)
   665 vizite  0 comentarii   

Daca arta culinara si-ar da intalnire cu arta clasica, probabil ca ar arata asa: o expozitie de tablouri remarcabile pe care o puteti admira in timp ce savurati preparate din bucataria haute cuisine. Fix asta isi propune sa faca si Le Bistrot Français, unde, incepand cu luna ianuarie, ...

............................................citeste tot

Noutati in meniul de pranz de la Hard Rock Cafe
(Feb 2017)
   476 vizite  0 comentarii   

Pranzul e subiect care trebuie tratat cu mare atentie. De aceea, cand aflam noutati in acest domeniu, incercam sa le dam mai departe cat mai repede ca sa fim siguri ca veti avea parte de un pranz bun in Bucuresti. In acest context, ii lasam pe cei de la Hard Rock Cafe sa va prezinte ce e nou in ...

............................................citeste tot

Fish & Wine - preparate pe baza de fructe de mare si peste si degustare de vinuri
(Jan 2017)
   412 vizite  0 comentarii   

Veste buna pentru iubitorii de vinuri! De curand cei de la Chefs Experience si-au modificat intreg meniul de bauturi cu ajutorul unui somelier, la sfatul caruia au introdus o multime de vinuri interesante. Acum fiind nerabdatori sa vi le prezinte, cei de la Chefs au reluat deja bine cunoscutul ...

............................................citeste tot

Wine Tasting la Porto Te Amo
(Jan 2017)
   114 vizite  0 comentarii   

Un wine bar e firesc sa faca sesiuni de wine tasting, ceea ce se intampla si la Porto Te Amo, local din incinta mall-ului Park Lake. Wine bar-ul Porto Te Amo aduce un pic din spiritul Portugaliei in Bucuresti, dar pentru evenimentul de joi, accentul cade pe o crama romaneasca. Mai multe despre ...

............................................citeste tot

Duminica - zi de relaxare si rasfat la Sunday Scoici vs Burgers!
(Jan 2017)
   967 vizite  0 comentarii   

Duminica este o zi de relaxare, o zi pe care o petrecem alaturi de cei mai dragi noua: copii, parinti sau prieteni. Iar pentru asta, Chefs Experience revine cu o propunere greu de refuzat! In fiecare duminica, esti invitat la masa alaturi de familie sau prieteni pe Floreasca 55. Cei mari ...

............................................citeste tot

Pasta week-end cu PASTE fericit la Voila
(Jan 2017)
   783 vizite  0 comentarii   

Bistro-ul Voila revine in forta cu un nou eveniment culinar in stilul celor de pana acum: cu un meniu bine gandit si cu o prezentare cel putin interesanta. Un week-end cu paste gatite in diverse feluri, asta va propun cei de la Voila, iar invitatia lor suna cam asa: "PASTE-a nu le stiti, ...

............................................citeste tot

Brunch la inaltime la Upstairs Rooftop
(Jan 2017)
   895 vizite  0 comentarii   

Week-end-ul acesta, frumosul restaurant la inaltime Upstairs Rooftop pregateste primul brunch dintr-o serie de evenimente culinare pentru toti iubitorii de acea masa car enu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre brunch-ul de sambata si duminica (14-15 ianuarie), mai jos: Upstairs ...

............................................citeste tot

Cultura Bucovinei la Palatul Manasia - experienta gastronomica, muzica si dansuri traditionale
(Jan 2017)
   510 vizite  0 comentarii   

Domeniul Manasia, la o ora departare de Bucuresti, este unul dintre frumoasele conace din Romania, un loc cu o bucatarie de exceptie sub conducerea lui Chef Alexandru Iacob, dar si o destinatie pe care s-o vizitati pentru relaxarea de week-end. Pentru anul acesta, cei de la conac anunta ca s-au ...

............................................citeste tot

Detox time cu preparate light si delicioase 
(Jan 2017)
   375 vizite  0 comentarii   

Sarbatorile de iarna se sfarsesc si odata cu ele si excesele culinare, motiv pentru care, cei de la Chefs, de pe Floreasca 55, s-au gandit la o perioada de revenire in ceea ce priveste alimentatia. Acestia propun, incepand cu 9 ianuarie, experiente culinare bazate pe preparate light si detox, ideale...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

The Wine Book of Romania – cea mai ampla evaluare a vinurilor de top din Romania



(Aug 2015)
1.118 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

Experti internationali realizeaza, in premiera, cea mai ampla evaluare a vinurilor de top din Romania

Un juriu de 8 experti internationali va evalua, in premiera, vinurile romanesti pentru realizarea primei editii a Cartii Vinurilor din Romania si Republica Moldova (The Wine Book of Romania).

wine book of romania

Pe 26 si 27 august 2015, un juriu international se va reuni la Valea Verde, in satul Cund din judetul Mures pentru a degusta si a evalua aproximativ 250 de vinuri de top din Romania si Republica Moldova. Rezultatele evaluarii vor fi incluse in ghidul „The Wine Book of Romania”, primul proiect care reuneste vinurile din zonele vini-viticole ale celor doua tari, un produs editorial ce urmeaza sa fie lansat in martie 2016.

Se spune ca exista mai multi oameni care sa fi calatorit in spatiu decat cei care detin in lume titulatura de Master of Wine. Cu toate acestea, juriul „The Wine Book of Romania” include trei astfel de specialisti: Caroline Gilby (Master of Wine – Marea Britanie), Rod Smith (Master of Wine – Franta), Luiz Alberto (Master of Wine – Brazilia). Alaturi de cei trei se afla importanti experti din domeniu precum Paul Robert Blom (degustator international de vinuri – Olanda), Helmuth Koecher (Presedintele Merano Wine Festival – Italia), Zoltan Szoverdfi-Szep (Presedinte al ROvinHUd – Romania), Cosmin Grozea (degustator international de vinuri – Romania), Mi Yeun Hong (jurnalist si degustator international de vinuri – Coreea).

Presedintele juriului este Marinela Vasilica Ardelean, expert international in vinuri si initiatoarea acestui proiect.“In perioada aprilie – august am vizitat personal in jur de o suta de crame din Romania si Republica Moldova si am degustat aproape trei mii de vinuri. De la fiecare producator am ales intre zero si cinci etichete pentru vinurile tinere si maxim patru etichete ale celor de peste zece ani. Avem in Romania vinuri exceptionale si tocmai de aceea este important sa le cunoastem si sa le promovam, ceea ce va putea aduce beneficii imense industriei vinurilor din Romania. Ca romanca, sunt fericita ca specialisti de cel mai inalt nivel vor putea intalni pentru prima oara soiuri autohtone precum: Cramposie, Sarba, Busuioaca, Rara Neagra, Tamaioasa Romaneasca si multe altele”, a declarat Marinela Vasilica Ardelean.

11887962_1647998392079628_3285297417169950022_n

Juriul va fi impartit in patru echipe ce vor degusta toate vinurile selectionate si vor nota fiecare vin cu puncte de la 3 la 5 (3 = bun, 4 = foarte bun, 5 = excelent). Specialistii vor avea posibilitatea sa descalifice un vin daca acesta nu se ridica la nivelul de 3 puncte. Membrii juriului vor discuta fiecare vin in parte, astfel incat nota finala sa reprezinte acordul lor unanim.

Prima editie „The Wine Book of Romania” se va lansa in martie 2016 in versiune bilingva (romano-engleza) si va reprezenta un instrument complex de cunoastere si clasificare a vinurilor de top din Romania si Moldova, atat pentru publicul larg, cat si pentru specialisti si importatori. Acest volum va ajunge catre institutele culturale, ambasadele Romaniei, precum si la cele mai importante targuri si festivaluri internationale.

594_0_1Initiatoarea acestui proiect, Marinela Vasilica Ardelean, este unul dintre cei mai cunoscuti si premiati specialisti in domeniul vinurilor si un veritabil ambasador al vinurilor romanesti peste hotare. Anul trecut, ea a lansat cartea bilingva “50 de vinuri romanesti intalnesc 50 de preparate culinare italiene”, volum care a primit, in 2015, locul al doilea la competitia mondiala Gourmand Drinks Awards si mentiune speciala din partea Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV). Marinela Ardelean este profesor la Italian Chef Academy si a participat, in calitate de jurat si de presedinte de juriu, la mai multe concursuri nationale si internationale de vinuri.

Care e vinul romanesc care va place cel mai mult, pe care l-ati vrea inclus in aceasta carte? 

Descoperiti si cramele si podgoriile frumoase din Romania pe care sa le vizitati


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× five = 40