Toate articolele (759 articole)

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   3.245 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   130 vizite  0 comentarii   1 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   179 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   163 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   122 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   410 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   990 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   1.744 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.475 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   236 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.046 vizite  0 comentarii   1 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.169 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   280 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   380 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   611 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   265 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   282 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.839 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   687 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.211 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.987 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   777 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   2.213 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.395 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Topul restaurantelor din Bucuresti 2012 (comentat)



Restograf  (Jan 2013)
30.399 Vizualizarivizualizari
9 Comentariicomentarii
19 placut 
6 displacut 

 

Ca in fiecare an, in decembrie Restograf nominalizeaza si premiaza cele mai bune restaurante din Bucuresti. De fapt, am premiat cea mai buna mancare din Bucuresti, pentru ca acesta a fost criteriul exclusiv in alcatuirea topului, si niciun alt criteriu, cum ar fi ambianta, serviciile, preturile etc. Evident, clasificarea s-a facut pe tipul de bucatarie si, pe ansamblu, au fost mai putine categorii decat anul trecut, in buna masura si pentru ca multe restaurante au disparut si unde au ramas prea putine restaurante cu un anumit specific, sau chiar unul singur, nu le-am mai luat in calcul, ca sa nu fim in situatia de a numi « cel mai bun restaurant din categorie » pe singurul de pe piata din acea categorie. Asadar, bucatariile pe care le-am considerat mai reprezentative si mai consistent reprezentate pe piata gastronomica bucuresteana au fost: americana, arabeasca, balcanica, chinezeasca, frantuzeasca, germana, greceasca, italiana, japoneza, libaneza, turceasca si romaneasca. La cea romaneasca, data fiind importnta ei, am impartit-o in bucatarie traditionala romaneasca (taraneasca, adica ce mancam, inca, atunci cand mergem departe la neamurile sarace de la tara), si in bucataria urbana romaneasca, atat cea boiereasca, veche, cat si cea contemporana, adica de la razboi incoace – inclusiv « gastronomia fina » comunista. Si, date fiind vremurile (si bolile) in si cu care traim, am inclus si restaurantele vegetariene si raw vegan. Deci, repet, daca mai jos vom scrie « cel mai bun restaurant coreean din Bucuresti », asta trebuie citit « cea mai buna mancare/ bucatarie coreeana din Bucuresti ».

Ca si anul trecut, la categoria « cel mai bun restaurant din Bucuresti in 2012 » lucrurile au fost cele mai simple, pentru ca nu am avut niciun dubiu. Anul trecut a fost, de departe, restaurantul Heritage. Cred ca era mai bun decat orice restaurant din cel putin 10 capitale europene, cu Viena printre ele. De aceea o fi dat faliment… Anul acesta cel mai bun restaurant din Bucuresti a fost Collage, al lui Dan si Meda Samson, si sub mana de fier a Vioricai Dobritoiu (mama, respectiv soacra), cu Roberto dal Sena chef de mare clasa pe bucatarie moleculara si nouvelle cuisine, in general.

La categoria « cel mai bun restaurant american » (cea mai buna bucatarie americana, mai corect spus) am avut de ales intre JW Steakhouse de la Marriott, Red Angus Steakhouse, Prime, de la Radisson si Barbizon de la Pullman. Pe Barbizon l-am dat deoparte, totusi, pentru ca intra mai degraba in categoria « bucatarie internationala ». Celelalte trei folosesc cea mai buna carne de vita din lume: Black Angus din America cei de la JW Steakhouse si Red Angus, si Hereford din Irlanda cei de la Prime. Impreuna cu o vita din Argentina, acestea sunt socotite, in acest moment, cele mai bune carnuri din lume, daca nu punem la socoteala vitele speciale japoneze, care nu intra in categoria comerciala comuna, totusi. Red Angus are o vita la fel de buna (porcul mai putin), totusi celelalte doua au o mancare mai elaborata si mai sofisticata, la modul general, asa ca « finala » a fost intre Prime si JW Steakhouse, intre care e aproape imposibil sa faci o diferenta clara. Am dat premiul lui Prime mai mult pentru ca anul trecut l-am dat lui JW Steakhouse, trecand exact prin aceleasi dileme.

Premiul pentru « Cel mai bun restaurant arabesc » din Bucuresti (bucataria libaneza a fost pusa separat, datorita importantei ei) a mers tot la Sis Kebab, ca si anul trecut, un restaurant cu patroni si bucatari sirieni. Nu am inclus aici bucatariile persane, desi diferenta e mica intre ele, insa nici nu le-am facut o categorie separata, fiind prea putine in Bucuresti. Au mai fost sugestii cu Ali Baba si cu Naser pentru locul I, insa a ramas Sis Kebab pana la urma.

Nici la « cea mai buna bucatarie balcanica » nu a fost prea clara alegerea. Am mai luat in calcul si Balcicul din blocul Perla, cu specific bulgaresc, si Torna Fratre. Pana la urma premiul a ajuns la Balkan Bistro, de la subsolul hotelului Continental, desi putea la fel de bine sa ajunga si la Torna Frarte sau la Balcic.

La « cel mai bun restaurant chinezesc » din Bucuresti a fost si mai dificil, pentru ca noi nu am auzit vreodata despre niste criterii clare dupa care se apreciaza mancarea chinezeasca, asa ca am mers mai mult « pe ghicite ». Unii spun ca mancarea chinezeasca « europenizata » e mai buna – cel putin pentru limbile nechinezesti – , altii ca, dimpotriva, mancarea chinezeasca facuta ca la ea acasa e mai gustoasa… Asa ca noi, europeni get-beget, am trimis placuta celor de la 5 Elemente, desi, la fel, ar fi putut merge si in diferite alte colturi ale Bucurestiului.

Pentru « cel mai bun restaurant frantuzesc » din Bucuresti am ales pana la urma intre Bistro Epoque, de la Hotel Epoque, si La Cantine de Nicolai, cele din Centrul Vechi care mai erau « in carti », Negresco si La Bonne Bouche fiind, totusi, prea « turistice » pentru a reusi sa tina in permanenta nivelul constant si foarte ridicat. Premiul a ajuns la Bistro Epoque.

Cu bucataria germana a fost mai simplu, si pentru ca sunt inca putine astfel de restaurante in Bucuresti, lucru destul de surprinzator, totusi, pentru ca romanilor le plac cam aceleasi mancaruri grase si grele ca si nemtilor, si relativ ieftine, in general. Ca si anul trecut, « cel mai bun restaurant german » din Bucuresti a fost tot Die Deutsche Kneipe, din zona Dorobantilor.

Cu « cel mai bun restaurant grecesc » am avut o oarecare dilema, deoarece unii greci considera ca Mesogios nu e un « adevarat restaurant grecesc », in mare parte pentru ca e numai de peste si ca ii lipsesc multe dintre felurile lor traditionale. Totusi, noi i-am dat premiul pentru cea mai buna bucatarie greceasca si anul acesta, mai les ca sunt putine alte restaurante cu adevarat grecesti in Bucuresti care sa ne fi lasat o impresie cat de cat memorabila.

Cu italienii a fost cel mai greu. im primul rand pentru ca sunt foarte multe restaurante de acest fel in Bucuresti si pentru ca, fiind o bucatarie atat de mare, au si eu o « gastronomie fina », la fel ca « Grande Cuisine » in Franta, si bucataria traditionala italiana, adica acel « Cuisine du terroir » frantuzesc. La inceput am vrut sa facem doua premii, pentru fiecare dintre aceste categorii, insa am renuntat pana la urma, in primul rand pentru ca nu credem ca exista inca un restaurant de « fine dining » incontestabil, « curat », in Bucuresti, asa cum era Heritage sau cum e acum Collage, ci doar restaurante cu bucatarie italiana care se apropie mai mult sau mai putin de acest « statut ». Asadar, dinspre partea de bucatarie fina se apropie nou intratul Diplomat, de la Clubul Diplomatic, Roberto’s, de la Hilton, care a luat premiul anul trecut, Patrizia Ristorante, iar dinspre bucataria italiana populara Cucina, de la Marriott, Cantina Verde si Capricciosa, amandoua de departe de centru, si Osteria Gioia, a lui Vova Mihulescu, care e oarecum intre ele, cu bucatarie italiana clasica, traditionala, insa varianta elaborata si fina. Lor, lui Osteria Gioia, adica, le-am dat anul acesta premiul pentru cel mai bun restaurant italian din Bucuresti – a se citi cea mai buna mancare/ bucatarie italiana din Bucuresti.

Probabil ca nu ar fi trebuit sa introducem anul acesta in clasament si « cel mai bun restaurant japonez », pentru ca au ramas si mai putine in Bucuresti decat in anii trecuti, insa am facut-o pentru ca Benihana de la Howard Johnson a ramas acelasi restaurant bun.

Cu libanezii a fost iarasi greu de ales si de decis cu constiinta impacata. Parerile sunt impartite aici, si nu gasesti doi bucuresteni sau chiar doi libanezi care sa iti spuna acelasi lucru cand ii intrebi care e cel mai bun restaurant cu specific libanez din Bucuresti. Unii spun cu mana pe inima sau pe Coran ca El Bacha, altii ca Four Seasons, ba Coin Vert, ba Saidoun, de la hotelul Phoenicia, ba cum ca Levantin sau Grenadine ar fi cele mai bune, sau Chez Toni si 1001 Nopti, si cate si mai cate. Noi, mai conservatori, am zis Piccolo Mondo « cel mai bun restaurant libanez » din Bucuresti, in primul rand pentru ca e mai constant si mai previzibil.

A fost destul de frustrant cand am ajuns la restaurantele romanesti, din mai multe motive. In prmul rand, aceatsa e una dintre putinele categorii de restaurante (de bucatarii) de pe Restograf in care nu avem niciun restaurant cu nota maxima, pentru ca nu am gasit inca un astfel de restaurant in care sa retraiesc gusturile unor mancaruri simple pe care le regasesc (inca) atunci cand merg undeva departe, la tara, si mananc o smantana de vaca adevarata, cu o mamaliga cu malai aspru, o gaina care in urma cu cateva ore alerga pe picioarele si sau un porc care ajunsese la 100 de Kg in 9 luni, nu in 9 saptamani… Mircea Dinescu aduce bietele dobitoace de la mosia lui de la Dunare, la fel ca si multe legume, si nu le ia de la supermarket, ca toata lumea, asa ca ii iese buna mancarea si i-am dat lui Lacrimi si Sfinti premuiul pentru « cel mai bun restaurant romanesc »  din Bucuresti, pe bucataria traditionala, taraneasca, desi el merge mult mai mult spre bucataria boiereasca, de fapt. Si asta ca sa lasam locul pentru « cel mai bun restaurant romanesc – bucatarie urbana (boiereasca) » lui Zexe, care a luat si anul trecut acelasi premiu. Au fost « in carti » si alte restaurante cu bucatarie romaneasca, in primul rand Vatra Neamului, de la Balotesti, insa anul acesta am decis sa luam in calcul numai restaurantele din oras. Si Torna Fratre, Doi Cocosi si Sarpele Roz au fost pe « lista scurta ».

Si la restaurantele turcesti a fost dificil, ca si la cele arabesti si libaneze, pentru ca standardele sunt neclare pentru neturci, cel putin. Casa Mediterana, din Herastrau, ar fi putut sa primeasca premiul, insa e prea orientata pe peste si mi s-a parut ca neglijeaza putin celelalte feluri, si in special meze-urile, Golden Falcon si indepartatul Edessa 33 au fost luate in calcul, insa premiul pentru « cel mai bun restaurant turcesc » a ajuns tot la Divan din Centrul Vechi, ca si anul trecut. Restaurantul Sultan abia a aparut si noi am ajuns la el dupa ce facuseram deja clasamentul, pentru ca ar fi fost un concurent redutabil, fara indoiala. Sa vedem unde va ajunge anul viitor…

Daca ar fi fost mai multe restaurante vegetariene in Bucuresti as fi facut o categorie separata pentru vegetarieni si una pentru raw vegan, insa asa am lasat una singura si premiul « cel mai bun restaurant vegetarian si raw vegan » a ajuns la restaurantul crestin Barca, un raw vegan cu grija chiar mai mare pentru inimile decat pentru burtile noastre.

Am avut si patru premii speciale, « Preferinta Restograf », pentru restaurantele care ne-au placut noua, asa, in mod special, din ratiuni subiective, numai de noi stiute. Acestea au fost Cafe Luna, Red Angus, The Artist si Marshal-ul vechi, cel din Bacaloglu.

Se mananca bine in Bucuresti, totusi…

.

.

(poza de pe www.deviantart.com)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Inainte sa va dati cu parerea si sa aveti pretentii ca stiti despre ce vorbiti, in ceea ce priveste provenienta carnii, mai documentati-va, adica oricat de mult am vrea, este imposibil sa manancam o carne de gaina care alerga pe picioarele ei in urma cu cateva ore. Ar trebui sa ai cel putin un mini abator(imposibil de altfel, asocierea acestor doua cuvinte) autorizat, care sa iti ofere oratania proaspat taiata, ori sa sacrifice animalele in spatele restaurantului, dar asta este bineinteles ilegal…asa ca nu se poate, ce vreti dv…Iar porcul de 9 saptamani este inca un purcel, chiar si in fermele intensive…stati linistit ca si acestia traiesc mai mult pana sa ajunga in farfuria dv. nu ajung la 100 kg chiar in 9 luni, ci doar in vreo 6-7, dar daca dv nu cititi ceva informatii inainte de a scrie, nu aveti de unde sa stiti si va pierdeti credibilitatea…cel putin pentru cunoscatori.

Reply

Pingback: Restaurantul chinezesc 5elemente | user's Blog!

am doua probleme:

1. nici macar nu ati nominalizat grecescul Mezze din centru vechi. un restuarant scump dar foarte bun.

2. mie mi se pare ca la Lacrimi si Sfinti ti se da o palma peste ceafa si ti se zice “ia ma prostule, mancare romaneasca buna, care nu-i inecata in sosuri lungi si grele!”. plus ca se folosesc de o gramada de ierburi, care cresc ca buruienile si de care am auzit prea putini. deci merita mai multa antentie Lacrimi si Sfinti.

Reply

    Meze era deschis de prea putina vreme cand am facut eu topul; si nici nu am mancat atat de bine acolo incat sa vreau sa fac o exceptie de la regula si sa introduc in top un restaurant foarte nou. GB

    Reply

fiind oarecum pasionat de mancarea libaneza, pot sa confirm ca picolo mondo e printre cele mai bune, desi nu am fost in toate cele enumerate mai sus. poate un pic prea scump in ultima vreme…

Reply

Ma mir ca ati ales Benihana. Servicii proaste, mancare execrabila, bucatari neindemanatici…

Reply

    Cred ca nu ar fi trebuit sa includ aceasta categorie in Premiile Restograf de anul acesta (bucataria japoneza), pentru ca sunt prea putine restaurante de acest fel in Bucuresti – sau evaluate de catre noi, cel putin. GB

    Reply

As trece in revista in acest an 2012 si restaurante turcesti pentru lower middle class, precum “Klassis” din sos. Viilor. Eu am gasit acolo bucataria populara turceasca. Este drept ca am trecut doar de 2-3 ori pe an pe acolo si impresiile mele bune sunt de la inceputul anului trecut.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


nine + 1 =