Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   171 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   183 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   548 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   673 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   309 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   294 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   399 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   978 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   556 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.365 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   286 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.635 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   686 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   458 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   356 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   226 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   578 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.109 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.348 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.009 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   422 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.386 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.037 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   459 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   574 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Topul restaurantelor din Bucuresti pe 2011



George Butunoiu  (Dec 2011)
57.035 Vizualizarivizualizari
32 Comentariicomentarii
137 placut 
17 displacut 

 

Saptamana trecuta au fost anuntate si inmanate Premiile Restograf pe 2011 restaurantelor din Bucuresti cu cea mai buna mancare. Spun “cea mai buna mancare” pentru ca acesta a fost singurul criteriu de evaluare si de departajare. Fara a tine seama, deci, de amenajare, decoruri, atmosfera, servicii, preturi etc. Au fost mai multe categorii: cel mai bun restaurant din Bucuresti (in sensul detaliat mai sus, de cea mai buna mancare “overall”), cele mai bune pe principalele tipuri de bucatarii (“specific”, cum vad ca se spune adesea) si au fost inmanate si cateva premii speciale. De asemenea, au fost nominalizati si premiati cativa chelneri, in categoria “Chelnerii buni ai Bucurestiului”, fara ca aceasta sa aiba pretentia unui clasament sau sa ii considere “cei mai buni” din oras.

La categoria “Cel mai bun restaurant din Bucuresti” lucrurile au fost clare si nu a fost nevoie de nicio deliberare din partea juriului. Heritage are cea mai buna mancare din Bucuresti si suntem convinsi ca sunt mai multe capitale in Europa sau chiar tari intregi care nu au nici macar un singur restaurant de acest nivel. Atata vreme cat un mare chef, de talia lui Juan Amador, isi pune semnatura pe meniul uni restaurant, oricine poate fi sigur ca mancarea are acelasi gust ca in oricare alt restaurant cu aceeasi semnatura. Chiar daca nu el e cel care gateste in bucataria respectiva zi de zi. Acestea sunt lucruri cu care oameni ca Amador nu se joaca.

Bucataria americana inseamna aproape exclusiv carne de vita. Aici am avut mai multi “finalisti”, cum ar fi Prime, de la Radisson, Red Angus Steakhouse, din Centrul Istoric, sau chiar Osho, din Primaverii. Pana la urma premiul a ajuns la JW Steakhouse de la Hotelul Marriott, si diferentierea am facut-o nu atat pe carnea de vita, ci pe restul mancarurilor, cu un usor avantaj pentru JW Steakhouse, am zis noi.

Dintre cele cu bucatarii din Orientul Mijlociu, am separat restaurantele turcesti si pe cele libaneze, destul de multe si cu mancare foarte buna incat sa poata face o categorie separata. Le-am grupat pe restul sub numele de “bucatarie arabeasca”, unde i-am pus si pe persani (iranieni), desi ei nu sunt arabi. A fost dificil de departajat. Si Ali Baba, de la Piata Muncii, are mancare foarte buna, si Naser, de la Domenii, la fel, si altii. Pana la urma am dat premiul restaurantului Sis Kebab de pe bulevardul Dacia, constienti fiind multi ar putea avea alte pareri.

Restaurantele cu bucatarie balcanica (fara greci si turci, reprezentati separat) sunt putine in Bucuresti. Si asta  spre mirarea multora, mai ales, a strainilor. Am luat in calcul si Taverna Sarbului, insa nu ni s-a parut foarte buna mancarea acolo; mai buna a fost la Balcic, restaurantul bulgaresc de pe Calea Dorobantilor, la Perla, insa pana la urma i-am premiat pe cei de la Balkan Bistro, de la Hotelul Continental, care fac mancarea la modul mai putin industrial, cu mai multa atentie, si, deci, cu mai mult gust.

Cu chinezii si cu mancarea lor a fost greu pentru niste nechinezi ca noi. Se stie bine ca peste tot in Europa multe restaurante chinezesti au mancare “chinezeasca pentru europeni” si mancare chinezeasca chinezeasca, asa cum o mananca ei in tara lor. De obicei te intreaba de care alegi, daca se intampla sa aiba ambele feluri. Gusturile acestor mancaruri sunt foarte diferite, in majoritatea cazurilor, si dezbaterea pe dilema daca o mancare chinezeasca nechinezeasca (adica cea pentru europeni) poate fi inclusa intr-o astfel de evaluare si daca se poate imagina ca ar putea fi mai buna la gust e fara solutie si fara sfarsit (de dilema vorbesc). Foarte cunoscutul (si premiatul) Orasul Interzis de pe Silvestru ni s-a parut prea comercial, inclusiv la mancare, asa ca ne-am indreptat atentia si catre restaurantele mai mici. Si Harbin, din Zona Decebal, si Hong Kong, de pe Calea Grivitei, au mancare buna, insa am zis noi ca restaurantul de pe Viitorului, China Town, merita premiul. A fost si o intamplare amuzanta legata de acest China Town si de premiile noastre. Cand am sunat sa-i anuntam ca ii premiem pentru cea mai buna mancare chinezeasca din Bucuresti au intrat in panica! Nu am vorbit cu patronii, chinezi toti, inclusiv bucatarii, evident, pentru ca nimeni de la China Town nu vorbeste romaneste, englezeste sau orice altceva decat chinezeste. Au foar foarte alarmati de stire si ne-au rugat sa nu le dam premiul, pentru ca ei nu vor sa apara in public, in presa sau in orice alt loc s-ar putea vorbi despre ei. Le-am dat premiul, totusi. Un “dat” virtual, pentru ca nu a venit nimeni la festivitate sa-l ridice, evident, si nici dupa aceea…

Si la categoria bucatarie frantuzeasca lucrurile au fost destul de clare. Avem doua restaurante frantuzesti cu nota maxima pe Restograf: mai vechiul La Cantine de Nicolai si Bistrot Epoque, de la Hotelul Epoque. Cata vreme Heritage-ul a fost inchis si cand Collage nu exista, multi considerau – si pe buna dreptate – ca la La Cantine de Nicolai se mananca cel mai bine in Bucuresti. Apoi s-a deschis Bistrot Epoque, cu o “grande cuisine” clasica, curata, fara dubii. Asa ca premiul a ajuns la ei, considerandu-l cel mai indreptatit reprezentant al gastronomiei frantuzesti fine (clasice), un(e) “haute cuisine” (sau “fine dining”, cum vreti sa-i spuneti) clar, de manual.

Si la bucataria germana a fost simplu. Noi stim un singur restaurant in Bucuresti care are o astfel de mancare pe care sa o recunosti din vizitele in marea tara, asa ca premiul a ajuns la Die Deutsche Kneipe. Am auzit ca ar mai fi cateva astfel de restaurante cu bucatarie germana in Bucuresti. Insa nu am auzit pe nimeni pana acum sa vorbeasca despre ele, asa ca pare putin probabil sa fie vreunul mai bun decat cel din zona Dorobantilor.

La greci am avut o dilema, si anume daca sa comparam cunoscutul Mesogios, de pe Jean Louis Calderon, care are doar peste si fructe de mare, cu celelalte restaurante grecesti, mai generaliste. Pana la urma am ramas la acesta, la Mesogios, adica. Macar aici lucrurile sunt clare, fiindca au mancare foarte buna, celelalte fiind departe de a aduna doar aprecieri pozitive, asa cum se intampla cu Mesogios.

Indienii au vreo cinci restaurante in Bucuresti, cu Taj cel mai cunoscut si mai mediatizat (fiind si cel mai vechi, se pare), apoi cu Karishma si cu Haveli. Mai e si Barka Saffron cu o bucatarie mai ciudata, ceva ce i-ar face pe niste indieni din India sa ridice din sprancene, probabil, insa pe aceia nu i-am incadrat cu totul in aceasta categorie. Premiul a mers spre Haveli, considerandu-l un pic mai autentic decat pe foarte comercialul Taj. I-am sunat de cateva ori pe cei de la Haveli sa le spun ca au primit un premiu pentru cea mai buna mancare indiana din Bucuresti, insa nu parea sa inteleaga nimeni despre ce vorbesc, asa ca am abandonat. Nu a venit nimeni sa-si ia premiul, a ramas Mircea Dinescu cu el. Cred ca nici acum cei de la Haveli nu au aflat.

La bucatarie internationala am nominalizat si premiat pe Collage, fara nicio ezitare. Aici trebuie facuta o paranteza, totusi, fiindca in aceasta categorie, “bucatarie internationala”, adica, am inclus prin excluziune. I-am pus pe cei care nu se incadrau prea bine in celelalte categorii, bine si clar definite, acelea. Si pe cei cu fusion i-am pus tot aici si pe cei cu “nouvelle cuisine”, la modul general. Collage se (auto)definesc drept “creative cuisine”, sau “cuisine collage”, care e ceva cu bucatarie moleculara, fusion, internationala si de orice alt fel la un loc. Cum pe Restograf nu avem categorii separate pentru orice-i trece cate unui chef dimineata prin cap, a ramas ca cea mai buna bucatarie “internationala” din Bucuresti e la Collage, si gata!

Pentru italieni ne gandiseram sa separam bucataria fina de cea traditionala si sa dam doua premii, asa cum am facut cu cea romaneasca. Daca am fi facut asa, si Cucina de la Marriott ar fi castigat un premiu. Dar nu a castigat, pentru ca am lasat o singura categorie, unde a trebuit sa alegem intre Roberto’s de la Hilton, Osteria Gioia si Patrizia Ristorante. I-am premiat pe cei de la Roberto’s, fiind pozitionati aproape exclusiv pe bucatarie fina, ceilalti avand ceva mai multe “traditionale” – excelente si acestea, fara indoiala, insa din alta categorie.

La japonezi doar Benihana si Maiko fac bucatarie japoneza de top – bazata pe produse foarte scumpe, adica. Sunt si altii care fac mancare buna, in special Zen Sushi, insa aceea e obisnuita, comerciala, in alta categorie. I-am premiat pe Benihana, desi si ceilalti, Maiko, fac niste lucruri care i-au surprins pana si pe strainii cei mai umblati prin lume.

Cu restaurantele libaneze a fost cel mai greu. Sunt multe restaurante libaneze foarte bune in Bucuresti. Cu mancare atat de buna incat multi francezi sau nemti sau straini de aiurea au spus in cor ca nu au mancat niciodata in tarile lor ceva libanez atat de bun. Chez Toni, Grenadine, Piccolo Mondo, Saidoun, 1001 (de) Nopti, El Bacha, Capitan, La Vieille Marmite si inca vreo cateva ar fi putut primi premiul pentru cea mai buna bucatarie libaneza din Bucuresti la fel de bine. L-am trimis la Levantin, din Hanul lui Manuc, cu mesajul ca sunt norocosi si ca ar fi putut la fel de bine sa ajunga si in alta parte. Oricum, ii felicitam aici pe toti cei care ne dau o astfel de mancare libaneaza buna in Bucuresti.

Un sondaj publicat si comentat la festivitatea de premiere arata ca bucurestenii pun pe primul loc in lista preferintelor, la distanta mare fata de celelalte, mancarea romaneasca. Asadar, data fiind importanta acestei bucatarii (abuz in termeni, dupa parerea unora care considera ca nu exista asa ceva), am separat bucataria traditionala (cea taraneasca) de bucataria urbana, cea care o include si pe cea “boiereasca”, daca facem si o segmentare temporala. La “urbani” i-am premiat pe cei de la Zexe, oameni pasionati de gastronomie, care stiu foarte bine ce si cum se face, si care le mai si fac atunci cand au produse foarte bune la indemana. Multe restaurante bune le au pe amandoua, adica si pe cea urbana, si pe cea taraneasca: Sarpele Roz, Casa Doina, Casa Bana, Caru cu Bere, Casa Iancului si inca vreo cateva, insa nu i-am considera mai buni decat cei de la Zexe.

La mancare taraneasca cu gust i-am pus pe cei de la Torna Fratre si pe inca vreo cativa, dar premiul s-a dus la Balotesti, la Vatra Neamului a domnului Avram de la Chisinau, desi acesta sustine sus si tare ca ei fac acolo bucatarie basarabeana, nu romaneasca. Totusi, diferentele fata de bucataria romaneasca romaneasca sunt mici, mai ales fata de cea moldoveneasca (a noastra), incat s-a multumit si cu premiul pentru cea mai buna bucatarie romaneasca, dupa ce le-am explicat ca nu avem categorie distincta pentru cea basarabeana.

Restaurante “traditionale romanesti” – fie ele taranesti sau orasenesti – sunt multe in Bucuresti. Chiar si asa, niciun restaurant cu bucatarie romaneasca nu are nota maxima la mancare pe Restograf, si e putin probabil sa o primeasca pana cand va muri si ultimul membru din juriu care a apucat sa manance o astfel de mancare adevarata la tara, facuta dintr-un porc real, dintr-o gaina gaina si din ouale acesteia sau dintr-o rosie mica si plina de pete, dar luata direct de pe vrej.

Si la turci am avut mai multe optiuni, cu Edessa 33, Turkuaz, Les Ottomans sau Golden Falcon competitori redutabili. Totusi, premiul a ajuns in Centrul Vechi, la Divan.

Tot in Centrul Istoric a ajuns si premiul pentru cea mai buna bucatarie ungureasca, la St. George, desi la fel de bine ar fi putut sa ajunga si la Papa La Soni. Insa acestuia din urma i-am dat alt premiu, la alta categorie, asa ca i-am ales pe primii. I-am sunat si pe ei de cateva ori ca sa le spun de premiu – vorbind romaneste, e drept – si mi-au transmis sec, de fiecare data, sa le las oferta prin fax sau prin email. Au aflat din ziare, a doua zi, ce voiam de la ei, si au venit sa-si ia premiul, de la biroul meu.

A fost putin dificil incadram pe cei cu mancarea vegetariana si dietetica, mai ales ca mai greu gasesti ceva foarte bun la gust prin farfuriile lor. Pana la urma am inventat urmatoarea formula, ca sa-i “impacam” pe toti: Mandala la bucatarie vegetariana, La Vie en Raw.z la vegani (extremistii vegetarienilor) si Bistro Montignac la categoria bucatarie dietetica.

Cea mai buna mancare din jurul Bucurestiului a fost considerata cea de la Diana, din Belciugatele. Bucatarie romaneasca, traditionala, bine facuta si prezentata. Patroana ne-a ocarat ca am scris ceva ce a stirbit imaginea stabilimentului (nu mai tinea minte ce) si a hotarat ca nu are nevoie de premiul nostru. I l-am trimis, totusi, printr-un curier…

Am mai dat cateva premii speciale: Papa la Soni pentru cel mai boem restaurant din Bucuresti, Casa di David pentru restaurantul cel mai apreciat de catre VIP-uri, conform nominalizarilor de pe Restograf, si Nicoresti ca restaurantul preferat de catre cititorii Restograf, adica restaurantul care a stat (si sta inca, la ora la care scriu) pe primul loc in Topul Cititorilor cea mai lunga perioada de timp.

Fiindca am tinut neaparat sa premiem cateva restaurante care noua, celor de la Restograf, ne-au placut foarte mult, am inventat un premiu special pe care l-am numit “Preferinta Restograf”, ca sa fie clar despre ce e vorba. A mers la Marshal, probabil restaurantul bucurestean cu cea mai fidela clientela si cel mai iubit de catre aceasta, la Red Angus Steakhouse si la La Bonne Bouche, amandoua din Centrul Istoric. Si fiindca am vrut sa le aratam increderea si aprecierea noastra celor de la Barca, restaurantul vegetarian (vegan) crestin, le-am facut un premiu special, “Cel mai bun restaurant neconventional din Bucuresti”. Nu conteaza ca nu va intelege nimeni despre ce e vorba. Important este ca Barca e un restaurant la care ar trebui sa mergeti macar o singura data, pentru ca doar din povestiri nu veti intelege.

In incheierea evenimentului am facut publica Lista 133 Restograf. Dar despre ea o sa scriu alta data.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







nu pot intelege preferinta oamenilor pentru Nicoresti. nu pot si pace!

Reply

Protestez! Am fost cu dl.G.Butunoiu la restaurant de 2 ori, la 2 restaurante diferite. :) In afara de faptul evident ca e un client … dificil prin atitudine (face poze de parca ar fura secrete de fabricatie) si prin intrebarile puse (pe un ton supicios si suspectator), va jur ca a platit de fiecare data si a lasat si un bacsis de cca 10%, indiferent de opinia sa si a mea asupra calitatii servirii si a mancarii ingerate.
Multumesc George! Data viitoare platesc eu! 😉

Reply

Premiaza si mananca moca ! Asta e marea afacere … toti isi dau cu parerea, toti sunt priceputi si obiectivi !!! Mi se face sila .,..

Reply

    Protestez! Am fost cu dl.G.Butunoiu la restaurant de 2 ori, la 2 restaurante diferite. :) In afara de faptul evident ca e un client … dificil prin atitudine (face poze de parca ar fura secrete de fabricatie) si prin intrebarile puse (pe un ton supicios si suspectator), va jur ca a platit de fiecare data si a lasat si un bacsis de cca 10%, indiferent de opinia sa si a mea asupra calitatii servirii si a mancarii ingerate.
    Multumesc George! Data viitoare promit sa platesc eu! 😉

    Reply

interesant, ca acum am toata lista de restaurante, cele mai bune din Bucuresti:)
insa am o mica corectura de facut, HAVELI nu are cea mai buna mancare indiana, Karishma este de departe cel mai bun restautant la care am mancat.am mancat la ambele si prefer Karishma.este delicioasa mancarea acolo.
mai e un restaurant indian pe la marginea bucurestiului, cu oferta de 50 ron si mananci cat vrei dar doar in week end…imi scapa numele.aici mancarea nu e neaparat rea, dar nu pot sa zic nici nimic bun..si m-a lasat masca, jegul de pe mocheta din prima sala de mese (ca promotia de week end se face intr-o sala mai curata, noua)..aveam carare de jeg de la usa pana la terasa, fix prim mijlocul incaperii..fara nici o scuza, pot sa le zic acestor oameni, ca noi venim la retsurant si pt impresii frumoase, nu doar pt mancare, iar daca la mine acasa e mai frumos..prefer sa raman la mine acasa.

Reply

    Cred ca vorbesti despre cel din Pipera, al lui Kumar. Noi am fost (mai multi) si la Karishma si la Haveli, si nu ni s-a parut mai bun la Karishma. E drept, am fost cate o singura data la fiecare, nu am incercat decat vreo cateva feluri, cine stie cum ar fi fost daca reveneam de mai multe ori…

    Reply
claudiu alexandrescu January 9, 2012 at 3:21 pm

Au mai pastrat pe la aperitive Carpacio de vita (banuiesc ca este vita moldoveneasca :)), mai au la desert un fel fantana de ciocolata (nu imi amintesc cum il numesc ei) pe care tot in restaurantele italiene il gasesti (bun, dealtfel) si alte cateva “deviatiuni”.
Una peste alta cred ca va trebui sa te declari invins si sa recunosti ca atata timp cat acest gen ge restaurante sunt cerute de clientul roman care merge la restaurant, va fi foarte greu sa vedem altceva (ca si dominanta pe piata culinara bucuresteana) in scurt timp :).

Reply

    Oamenii sunt atat de obisnuiti cu mancarea mediocra sau proasta incat au ajuns sa internalizeze asta drept normalitate. O solutie ar fi sa apara mai multe restaurante care sa faca mancare buna si cinstita, sa aiba succes si sa ia din clientii celorlalte, incat sa le oblige pe acestea sa se adapteze. Acum, cele mai multe restaurante care au mancare buna si foarte buna sunt scumpe.

    GB

    Reply
claudiu alexandrescu January 9, 2012 at 12:26 pm

Draga George,
Pentru ca am fost in week-end la Vatra Neamului, mi-as permite o intrebare: oare poate sa fie cel mai bun restaurant romanesc unul cu un meniu care cuprinde 141 de preparate (fara topinguri)? Crezi ca sunt toate proaspete si gustoase, nu poti avea surprize? Eu ce am mancat a fost bun (cu o mica observatie la varza calita care e de fapt fiarta si mult mai putin gustoasa decat in alte parti).
Claudiu

Reply

    Nu, cu siguranta ca doar o mica parte din toate mancarurile acelea din meniu pot fi foarte bune. Cand am fost eu acolo nu aveau atatea feluri, insa aveau un meniu separat din bucataria italiana, pe care au spus ca l-au scos intre timp. Dar, se vede treaba ca au tinut cu tot dinadinsul ca numarul total de mancaruri sa ramana acelasi si au suplimentat pe cel romanesc… :( Pe de alta parte, nu am mancat in alta parte mancare traditionala romaneasca mai buna, asa ca nu am ce face… :( :( :(

    GB

    Reply

Expresia “marea tara” e de foarte mare angajament. Bunicile dvs este prusaci?

Reply

La categoria restaurante germane mai exista Louisenhoff. Nu este neaparat un restaurant de top INSA ar fi fost cazul sa fie cel putin TESTAT de dumneavoastra. Altminteri deja intervine aici un fel de monopol care din punctul meu de vedere nu-si are rostul.

Reply

    Am fost la Louisenhof din Barbu Vacarescu, am si scris un articol despre experienta de acolo, a fost lamentabil, din toate punctele de vedere. Poate celalalt Louisenhof sa fie mai bun, desi tare m-as mira… oricum, dupa prima experienta nu prea-mi vine sa ma duc si la al doilea.

    GB

    Reply

      Iar Die Deutsche Kneipe sunt convins ca a fost magnific de fiecare data. V-as mai invita sa intrebati si alti colegi, este foarte posibil sa aveti surprize referitoare la localului din Dorobanti. Sau cumva este cumva premiu acordat…la comanda?

      Reply

    am fost la toate restaurantele descrise aici iar premiele si descriere este foarte corecta bravo Restograf

    Reply

Erata: mai sunt multE bucatarii ce le utilizeaza cu predilectie pe ambele.

Reply

    Poate ca ai observat ca noi nu folosim aproape niciodata termenul “specific”, ci “bucatarie”, cand e vorba despre mancare (sau alti termeni pentru a evidentia alte criterii de posibile clasificari). Prin urmare, gruparea si premierea restaurantelor pe tipurile de bucatarii nu putea fi pusa in discutie. Cu atat mai mult cu cat mancarea a fost singurul criteriu luat in calcul, si nimic altceva (amenajare, decoruri, servicii, preturi etc.). Intr-adevar, in caul bucatariei grecesti ne-am pus si noi exact aceeasi problema, ca aceea ridicata de tine, , insa nu am gasit o solutie mai buna. Ne-am gandit sa nu includem bucataria greceasca in clasament, dat fiind ca sunt foarte putine astfel de restaurante in Bucuresti (incredibil, la cat de multi greci sunt pe aici!), insa pana la urma am ales aceasta solutie de compromis, mai ales ca Mesogios merita un premiu, oricare ar fi fost el. Daca nu i-am fi inclus in aceasta categorie, le-am fi dat un premiu special, oricum.

    GB

    Reply

      Tot nu m-ati lamurit insa DE CE NU ati facut si un top pentru BUCATARIA PESCAREASCA.

      Reply

        Pentru ca nu exista o astfel de bucatarie, din cate stim noi. Calificativul acesta tine mai degraba de dominanta, decat de bucatarie, si asa e pus si in sistemul de clasificare Restograf.

        GB

        Reply

          Afirmatia de mai sus este cel putin amuzanta. Va asigur ca locatiile Lotca si Mama Leone au strict mancaruri din aceasta categorie. Bine ca in schimb exista bucatarie vegetariana dar bucatarie pescareasca nu. Este clar o incapatanare referitoare la terminologie, de altfel oricum deja ati scapat porumbelul: Mesogios ar fi luat oricum un premiu special. La anul puteti sa-i puneti la categoria bucatarie chinezeasca pe acelasi motiv : N-ARE NICI O LEGATURA ACEST RESTAURANT CU BUCATARIA CHINEZEASCA DAR LA NAIBA TREBUIE SA LE DAM UN PREMIU

          Reply

            Domnule Butunoiu,Am 2.01m inaltime si 100kg. In mod clar sunt in afara medeii acest lucru reflectandu-se si in cantitatea de mancare consumata.Totodata sunt adeptul unui regim de viata sanatos, cu cat mai putini carbohidrati si cat mai multe proteine (asa zisul regim low-carb, poate intelegeti mai bine).Si dupa cum bine stim mancarurile pe baza de carne sunt mult mai scumpe fata de legume sau si mai rau fata de banalii cartofi sau orez.Asa ca va intreb: in cazul in care voi decide sa frecventez stabilimentul dvs exista riscul sa platesc mai mult fata de clientii obisnuiti (avand in vedere motivele enumerate mai sus)?Mentionez ca nu mai sunt student (astfel incat sa putem compensa cu incadrarea la o alta categorie culinara).

            Reply

              Am inchis restaurantul acum aproape un an, in primul rand… Insa ce scrii tu aici era – cata vreme a fost deschis – o situatie asumata, adica si cei despre care stiam dinainte ca ar manca mult mai mult decat media, tot atat plateau. Imi pare rau ca nu am apucat sa-ti aratam… GB

              Reply

Personal mi se pare absurd sa premiem un restaurant unde se serveste strict peste si fructe de mare drept cel mai bun restaurant GRECESC. Va asigur ca mai sunt mult bucatarii ce le utilizeaza cu predilectie pe ambele. Mancarea greceasca inseamna in primul rand souvlaki, musaca, tzatiki, kleftiko (+alte numeroase specialitati de mile). Este adevarat ca apoi apare in peisaj pestele + fructele de mare. Ati fi fost MULT mai inspirati daca ati fi acordat un premiu pentru restaurante cu specific PESCARESC, din care s-ar fi inscris in cursa Lotca, Mesogios si Mama Leone.

Reply

Pingback: Ce restaurante din Bucuresti va plac? - Page 140

Sunt o persoana care are contact cu comuna Belciugatele unde se afla restaurantele Elisa, Valea Iazurilor si Diana. Am citit foarte atent tot comentariu foarte stufos si cu cuvinte foarte pompoase dar la final am vazut ca restaurantul Elisa a castigat si el un premiu. Foarte frumos dar premiul nu trebuia sa il ridice patronul ci patroana pentru ca acest restaurant este in proprietatea unei doamne. Deci in spatele cuvintelor pompoase si expresilor elevate sta defapt o dezimformare totala. Autorul ar trebui prima data sa se imformeze si apoi sa faca evaluari si sa scrie astfel de comentarii. PENTRU MINE SUNTETI DEMNI DE “TOATA INCREDEREA”

Reply

    Nu am inteles ce ai vrut sa spui, desi am recitit de cateva ori. Si tu daca “ai citit foarte atent tot comentariu” si ai vazut ca Elisa a primit un premiu sau macar ca a fost nominalizat sau mentionat, inseamna ca e o problema pe undeva…

    GB

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


two × = 8