Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   614 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   382 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   794 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.149 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   432 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   414 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   479 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.209 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   663 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.823 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   358 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.198 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   850 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   561 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   435 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   291 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   648 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.190 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.588 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.379 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   585 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.586 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.068 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   572 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   698 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Ultimul intrat in cursa pentru titlul de cel mai bun restaurant din Bucuresti la sfarsitul anului



George Butunoiu  (May 2014)
5.593 Vizualizarivizualizari
8 Comentariicomentarii
14 placut 
10 displacut 

 

Restaurant italian fine dining Cucina Borghese in Bucuresti

Un chef despre care veti mai auzi

Restaurantul Cucina Borghese, de pe Calderon taiat cu Batistei, in spatele bisericii Sfantul Nicolae-Batiste, e ultimul intrat pe lista scurta a restaurantelor de lux ale Bucurestiului cu aspiratii indreptatite la eticheta de “fine dining”, de bucatarie fina. A fost deschis in martie 2014 in cladirea dintre Praporgescu si Calderon in care a fost inainte o institutie de stat legata de cinematografie, apoi Universitatea Media, cu scoala de cinematografie si televiziune. Cei de la Cucina Borghese au luat o bucata destul de consistenta de parter, cu intrarea pe laterala din Calderon, unde au si o mica si ingusta curte, in care amenajeaza o terasa. Nu cred ca va fi principala atractie a localului aceasta terasa, desi zona e una dintre cele mai frumoase ale Bucurestiului vechi, cu istorie si poezie, daca te gandesti numai ca in fata are o biserica a carei constructie a inceput in 1764.

Interiorul de la Cucina Borghese e somptuos, intrare cu scara monumentala si coloane de marmura, hol larg si patru camere mari, foarte inalte, marmura si in interior, coloane si arcade, tavan cu basorelief, atmosfera aristocratica in culori englezesti, diferite pentru fiecare camera. Salonul de nefumatori e pus intr-o fosta biblioteca din lemn masiv de nuc, lambrisata de jur imprejur, draperii grele. Nu stiu daca au alta ventilatie la Cucina Borghese, alta decat cea cu geamurile deschise, probabil ca nu, fiind greu de facut asa ceva intr-o cladire ca aceasta. De aceea fumul se simte peste tot, si acolo unde nu ar trebui sa fie, chiar si cand sunt foarte putini oameni in restaurant, cum s-a intamplat cand am fost noi. De aceea si fiindca e inca destul de gol (nu e de mirare pentru un abia-deschis), nu le-am pus nota maxima la ambianta.

Au un bucatar sef foarte bun la Cucina Borghese (cel din poza), talentat si pasionat, care are sanse sa ajunga printre cei mai cunoscuti si mai apreciati chefs din Bucuresti. E foarte posibil sa ajungem in curand sa le punem nota maxima la mancare la Cucina Borghese, cand va reusi sa gaseasca cele mai bune produse si pe cei mai seriosi furnizori si isi va definitiva fluxurile si procedurile in bucatarie. Meniul facut e in jurul bucatariei italiene fine la Cucina Borghese si e inca in tatonari, am inteles. Tot ce am primit a fost bun si foarte bun. Nu am primit amuse-bouche, ceea ce e surprinzatoe la un restaurant de lux cu pretentii de fine dining. Supa de sparanghel cu foie gras a fost buna, insa ar fi trebuit strecurata mai mult, era prea groasa, ca la restaurantele italienesti proaste. Foie gras era un ficat prajit pus pe marginea farfuriei. Foarte bun acela, nimic de zis. Mai avea alaturi si doua fasiute de sunca prajita, care erau doar pe jumatate crocante. Pastele umplute au fost foarte bune. Nu imi mai aduc aminte cu ce erau umplute, parca ciuperci, doar ca era ceva mai moale pasta decat cred eu ca ar fi trebuit. Erau trufe si acolo, trufe foarte bune, de calitate, se vede ca e un chef care stie despre ce e vorba si le foloseste din plin. Am mai luat somon salbatic, bun la gust dar ceva mai tare si mai aspru decat cel cu care suntem obisnuiti. Sparanghelul a fost bun, dar ar trebui sa caute tulpini ceva mai subtiri ca sa-l faca ceva mai crocant, sa trebuiasca sa-l fiarba mai putin. Vita a fost si ea buna, insa destul de obisnuita, nimic special. Tonul rosu a fost excelent, insa, si cu un produs de calitate, si bine gatit. Painea banala, aici ar putea sa afaca o schimbare cu putine eforturi. Deserturile excelente, cum era de asteptat.

Serviciul a fost bun la Cucina Borghese, cu mai multi chelneri care s-au ocupat de noi, rapizi si siguri pe ei, nu a trebuit sa asteptam prea mult mancarea, asa cum am crezut cand ne-am uitat prima data in meniu. Preturile sunt mari, cu mai multe feluri cu preturi care trec de suta, insa sunt la fel cu cele de la alte restaurante cu pretentii similare, poate chiar mai mici decat la unele din Herastrau cu mancare mai proasta. Clienti putini, dupa cum am spus, dar de nemirare, fiindca nu stie nimeni de el, inca.

Cucina Borghese s-a pozitionat direct, deci, in partea de sus a listei cu restaurante bune ale Bucurestiului si pe lista scurta cu restaurante cu mancare fina. Cu efort, cu atentie la detalii si, mai ales, la produse si la furnizori, pot ajunge sa fie pomeniti des atunci cand cineva intreaba pe altcineva care e cel mai bun restaurant din Bucuresti.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







un restaurant unde un patron cu alura de manelist nu platesc furnizorii,nu platesc angajatii si viseaza la ” STELE MICHELIN ” poate stele de cauciucuri .

Reply

nu platesc furnizorii nu platesc angajatii se schimba ospatarii in fiecare luna

Reply

mancarea foarte buna, subscriu la comentariile de mai jos referitoare la tonul cu susan. delicios.

serviciile si ambianta pe masura.

fine dining intr-un cadru prietenos si relaxat.

Reply

In primul rand vreau sa felicit proprietarii acestui local pentru modul in care au reusit sa restaureze aceasta splendida locatie. Este primul impact si cel care conteaza cel mai mult atunci cand alegi sa servesti masa intr-un loc unic in Bucuresti. As vrea sa apreciez pastele facute exact dupa retele originale dar transpuse in farfurie intr-o maniera “de stele michelin”. As remarca acei fagottini cu trufe care nu fac altceva decat sa te faca sa intelegi ca nu numai in Italia se pot manca. M-as mai opri si asupra fois-gras- ului sa file-ului de ton pregatite impecabil sau a deserturilor rafinate pe care doar in Sicilia sau la Napoli le-am mai mancat. Sunt sigur ca acest nou restaurant isi va pune amprenta cu succes asupra celor care cu adevarat apreciaza bucataria italiana moderna si nu numai. Sper sa continue pe acest drum greu de altfel, dar promitator. Complimente !!!

Reply

Am mancat la acest restaurant , mi sa parut foarte bun , un ton cu susan extraordinar de bun foarte bine facut mai bun ca la restaurantele de pe soseaua nordului cu un asparugs curatat ca la carte . Pastele sunt cele mai bune din romania iar acele fagotini cu carne si trufe sunt o opera de arta . Ar trebui sa ii da-ti nota 10 daca il comparati cu restul restaurantelor de lux din bucuresti

Reply

    Sa-ti fie de bine. Dar am o mica intrebare – curiozitate:ce meserie ai, de unde ai tu bani sa mananci acolo, cand nu esti in stare sa te descurci cu cratimele? Exercitiu pentru acasa: unde trebuia puse si unde nu?
    P.S. Mai este un ametit mai sus, care “serveste masa intr-un loc” si mananca “fois-gras” (wtf!). Nu mai zic de ala cu “nissa”, de mai jos. Numai cocalari, nu stiu cum de inteleg ce scrie in menu. Cine sunt analfabetii astia (e valabil across the site)si de unde au ei bani?

    Reply

Ce vb mai…am mancat la saint tropez, la nissa in rest f cunoscute akolo si ce credeti..??? la acest rest, “cucina borghese”, mancarea e fost de viis, peste impresiile de pe coasta de azur. Asa ca 7 stele nu doar 5. 😉

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


four + 7 =