Duminica - zi de relaxare si rasfat la Sunday Scoici vs Burgers!
(Jan 2017)
   537 vizite  0 comentarii   

Duminica este o zi de relaxare, o zi pe care o petrecem alaturi de cei mai dragi noua: copii, parinti sau prieteni. Iar pentru asta, Chefs Experience revine cu o propunere greu de refuzat! In fiecare duminica, esti invitat la masa alaturi de familie sau prieteni pe Floreasca 55. Cei mari ...

............................................citeste tot

Pasta week-end cu PASTE fericit la Voila
(Jan 2017)
   618 vizite  0 comentarii   

Bistro-ul Voila revine in forta cu un nou eveniment culinar in stilul celor de pana acum: cu un meniu bine gandit si cu o prezentare cel putin interesanta. Un week-end cu paste gatite in diverse feluri, asta va propun cei de la Voila, iar invitatia lor suna cam asa: "PASTE-a nu le stiti, ...

............................................citeste tot

Brunch la inaltime la Upstairs Rooftop
(Jan 2017)
   624 vizite  0 comentarii   

Week-end-ul acesta, frumosul restaurant la inaltime Upstairs Rooftop pregateste primul brunch dintr-o serie de evenimente culinare pentru toti iubitorii de acea masa car enu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre brunch-ul de sambata si duminica (14-15 ianuarie), mai jos: Upstairs ...

............................................citeste tot

Cultura Bucovinei la Palatul Manasia - experienta gastronomica, muzica si dansuri traditionale
(Jan 2017)
   406 vizite  0 comentarii   

Domeniul Manasia, la o ora departare de Bucuresti, este unul dintre frumoasele conace din Romania, un loc cu o bucatarie de exceptie sub conducerea lui Chef Alexandru Iacob, dar si o destinatie pe care s-o vizitati pentru relaxarea de week-end. Pentru anul acesta, cei de la conac anunta ca s-au ...

............................................citeste tot

Detox time cu preparate light si delicioase 
(Jan 2017)
   278 vizite  0 comentarii   

Sarbatorile de iarna se sfarsesc si odata cu ele si excesele culinare, motiv pentru care, cei de la Chefs, de pe Floreasca 55, s-au gandit la o perioada de revenire in ceea ce priveste alimentatia. Acestia propun, incepand cu 9 ianuarie, experiente culinare bazate pe preparate light si detox, ideale...

............................................citeste tot

Meniu special de Sf. Ion la Pantagruel
(Jan 2017)
   357 vizite  0 comentarii   

Sambata e zi de sarbatoare si daca aveti un Ion sau o Ioana de celebrat, restaurantul Pantagruel (fostul Gargantua d'Oro) a pregatit un meniu special sub indrumarea noului Chef, Cesar Velasquez Baez. Detaliile le aflam de la organizatori: Adu-ti prietenii si hai sa petrecem de Sf. Ion la ...

............................................citeste tot

Placintarie in gradina la Manasia Hub
(Jan 2017)
   203 vizite  0 comentarii   

Daca nu v-a speriat zapada si vreti sa petreceti o sambata cu placinte calde savurate intr-o gradina inzapezita (sau in pub, la caldura), atunci evenimentul pregatit de Bucateria pe terasa de la Manasia Hub e fix ce va trebuie. Despre Plaintaria de la Manasia aflam mai multe chiar de la gazde...

............................................citeste tot

Deserturi noi, indraznete si sanatoase, in meniul de la Chefs
(Dec 2016)
   321 vizite  0 comentarii   

Iubitorii de dulciuri au un nou motiv pentru a vizita restaurantul Chefs Experience. De curand cei de la Chefs au introdus in meniu noi deserturi in combinatii savuroase, cu influente frantuzesti, italienesti si mexicane. Cei care sunt in cautare de experiente noi, dar si gurmanzii, pot ...

............................................citeste tot

Sarbatorile sunt pentru toti - gatit caritabil cu Chef Cezar Munteanu
(Dec 2016)
   82 vizite  0 comentarii   

Sarbatorile sunt pentru toti - acesta este un indemn pe care ar trebui sa-l urmam in numar cat mai mare. Exemplul in acest sens e dat chiar de un mare Chef din Romania, Cezar Munteanu. Initiativa lui de sarbatori nu e doar de aplaudat, ci de urmat si de alte restauranti si alti bucatari. Detaliile ...

............................................citeste tot

(P) Cadouri dulci de Craciun…. si ceva in plus!
(Dec 2016)
   139 vizite  0 comentarii   

Un cadou aduce intotdeauna zambetul pe chipul celor dragi, iar ocaziile deosebite aduc cu ele intrebarile "Oare o sa ii placa" sau "Ai idee ce sa cumpar pentru el/ea?". Dulce si ceva in plus a fost conceput sa iti vina in ajutor in aceste momente de nesiguranta  si  sa devina lumea cadourilor ...

............................................citeste tot

(P) Masa de Craciun – la doar un click distanta!
(Dec 2016)
   263 vizite  0 comentarii   

Masa de Craciun este cu siguranta un moment special care se petrece in familie. Si ce ar fi Craciunul fara mireasma cozonacilor proaspeti, a delicioaselor sarmale sau fara traditionala salata Boeuf? Traim in secolul vitezei si al agitatiei si, din pacate, avem din ce in ce mai putin timp pentru noi ...

............................................citeste tot

Despre noua braserie CAJU by Joseph Hadad
(Dec 2016)
   4.241 vizite  1 comentarii   

Va povesteam de curand ca Chef Joseph Hadad planuieste sa deschida un nou restaurant, de data aceasta o braserie care sa fie mai accesibila oamenilor si un loc in care si-a propus sa adune retete de poveste si inspirate de copilaria lui. Saptamana aceasta a avut loc si inaugurarea CAJU, braserie ...

............................................citeste tot

Ciocolaterie de Craciun
(Dec 2016)
   207 vizite  0 comentarii   

Acuarela, cafeana colorata si barlog artistic din Bucuresti, a pregatit un eveniment special pentru sezonul rece. Mai exact, de azi, 9 decembrie, pana pe 23 decembrie aici veti putea deugsta mai multe tipuri de ciocolata calda. Invitatia lor suna cam asa: Cand eram mici, iarna insemna ...

............................................citeste tot

Freakshake Madness, combinatia scandalos de delicioasa dintre bautura si desert!
(Dec 2016)
   419 vizite  0 comentarii   

Restaurantul Chefs Experience iti ofera un motiv in plus pentru care trebuie neaparat sa ajungi pe Floreasca 55. Acesta a introdus in meniu noi preparate care incita printr-o nebunie de arome si combinatii decadente. Cunoscatorii de Milkshake-uri din intregul oras se pot bucura de Freakshake, un ...

............................................citeste tot

Restaurantul din Bucuresti cu patinoar in gradina
(Dec 2016)
   1.856 vizite  0 comentarii   

Sezonul rece are mai multi asi in maneca, iar un restaurant din Bucuresti stie si cum sa joace aceste carti. Mai exact, la jocul winter wonderland, Athénée Palace Hilton castiga detasat inaugurand un patinoar in curtea hotelului, acolo unde vara e terasa La Strada. Sa va spunem si ...

............................................citeste tot

Sushi live cooking alaturi de doi Chefi priceputi
(Dec 2016)
   451 vizite  0 comentarii   

Iubitorii de sushi pot sarbatori Craciunul mai devreme pentru ca un restaurant specializat in bucate japoneze a pregatit un eveniment deosebit. Mai exact, Zen Sushi Fusion va invita la o sesiune de live cooking cu Than Alon, Campionul Mondial la Sushi in 2015 si Chef Iulian Constantin. ...

............................................citeste tot

Un nou restaurant Stradale by Chef Foa
(Dec 2016)
   2.396 vizite  0 comentarii   

Chef Foa, unul dintre cei mai activi ambasadori ai conceptului de street food, imbogateste zona restaurantelor din Bucuresti cu o noua locatie Stradale. Aici, mancarea stradala va avea un nou altar, Stradale nou fiind situat tot intr-o zona de birouri astfel incat sa promoveze ideea sustinuta de ...

............................................citeste tot

Weekend prelungit cu SUSHI, STEAK SI SCOICI!
(Nov 2016)
   719 vizite  0 comentarii   

Save the date! Ne asteapta un weekend prelungit! In perioada 30 noiembrie - 4 decembrie, restaurantul Chefs Experience va asteapta sa sarbatoriti cu un trio culinar de exceptie, 3 preparate apetisante si super interesante: Sushi, Steak si Scoici! Chefs iti propune sa incerci delicioasele Sushi ...

............................................citeste tot

Fine dining romanesc de 1 decembrie
(Nov 2016)
   587 vizite  0 comentarii   

Un bistro mai vechi al Bucurestiului, Smart's, se prezinta publicului cu un nou suflu, mai proaspat si mai modern, dar si cu un meniu nou. Daca vreti sa-i treceti pragul si sa va bucurati de un bistro intim, cald, cu un meniu preponderent italian clasic, o puteti face oricand. Dar de 1 Decembrie, ...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de Craciun
(Nov 2016)
   1.455 vizite  0 comentarii   

Pregatirile de sarbatori au acaparat si zona de street food, concept care a prins curaj si pe piata din Romania incepand cu acest an. Astfel, un nou "festival" al restaurantelor mobile incepe de astazi pana pe 18 decembrie, loc la care se aduna unele dintre cele mai cunoscute si indragite food ...

............................................citeste tot

Mancati si beti romaneste la Clubul Taranului
(Nov 2016)
   200 vizite  0 comentarii   

Clubul Taranului se pregateste de sarbatoare, un nou 1 Decembrie celebrat prin mancaruri tradiitonale si muzica romaneasca. Mai exact, cei de la Clubul Taranului va asteapta la evenimentul "Mancam si bem romaneste" despre care ne spun urmatoarele.   De #ZiuaNationala, va asteptam ...

............................................citeste tot

Nou si vechi de 1 Decembrie la Form Fusion
(Nov 2016)
   274 vizite  0 comentarii   

De Ziua Nationala a Romaniei, restaurantul Form Fusion propune un eveniment la care felul principal e un mix intre vechi si nou, intre traditional si modern. Mancare, muzica, atmosfera, la Form de 1 Decembrie e loc de sarbatoare. Detaliile le aflam chiar de la organizatori. Atunci cand ...

............................................citeste tot

Hot Chocolate Party - petrecerea sezonului rece
(Nov 2016)
   954 vizite  0 comentarii   

Zexe Braserie, locul unde dulciurile si prajiturile vechi romanesti se prepara cu respect pentru traditie si cu grija pentru ce-i nou, devine gazda unui eveniment ideal pentru sezonul rece: Hot Chocolate Party, o saptamana la care puteti degusta ciocolata calda adevarata cu mai multe arome. Despre ...

............................................citeste tot

Sushilize - cea mai trendy petrecere la care poti sa participi
(Nov 2016)
   409 vizite  0 comentarii   

Sushilize = to socialize over sushi @ Chefs Vesti bune se anunta pe Floreasca 55! Restaurantul Chefs Experience propune o noua experienta culinara, de data aceasta cu delicatese japoneze - SUSHI. Cand iubitorii bucatariei japoneze se intalnesc la o vorba, cu delicatese in fata si muzica buna...

............................................citeste tot

Flambé - Preparate Flambate si un show culinar de exceptie
(Nov 2016)
   268 vizite  0 comentarii   

  The Old Sibiu, un restaurant romanesc de succes din Bucuresti, a pregatit pentru seara aceasta un eveniment culinar aparte. Mai exact, e pregatit sa flambeze si sa adauge arome deosebite anumitor preparate. Despre show si mancare ne povestesc ei mai jos: Flambat (din fr. flambé) ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Un fost participant Masterchef este noul Head Chef de la Atra Doftana



(Aug 2015)
2.646 Vizualizarivizualizari
1 Comentariucomentarii

 

Experientele gastronomice sunt clar pe lista cautarilor noastre. De aceea, ne bucuram cand aflam despre diverse restaurante si activitati in afara Bucurestiului unde putem merge sa experimentam noi aventuri culinare. Un astfel de loc este si Atra Doftana, un hotel cu un design special care a ajuns deja pe wishlist-ul multor persoane. Aici au adus vara aceasta si un bucatar cu o misiune clara: sa transforme Atra Doftana intr-un local gourmet in care sa vina cat mai multi curiosi. Despre aceasta colaborare ne povestesc chiar ei in randurile de mai jos:

atra 2

Incepand cu vara acestui an, Chef Alex Petricean (D’artagnan) conduce bucataria Design a Hotelului Atra Doftana, situat in satul Tesila, de pe Valea Doftanei. Colaborarea lui Alex Petricean cu Atra Doftana reprezinta o continuare in strategia management-ului hotelului de a se pozitiona pe harta localurilor gourmet din afara Bucurestiului.

„Colaborarea cu Atra Doftana a venit ca un pas firesc in dezvoltarea mea profesionala. Urmaresc de mult evolutia locatiei si mereu am simtit ca pot aduce un plus restaurantului. Alaturi de management-ul hotelului, dorim sa includem restaurantul Atra in topul localurilor gourmet din afara Bucurestiului. Din fericire, avem toate ingredientele pentru a face asta: produse traditionale, locale, de o calitate incontestabila, o locatie senzationala si desigur, reputatia hotelului asemenea unui loc care ofera servicii de top.”, declara Alex Petricean.

Noul meniu al restaurantului este compus si din preparate traditionale, reinterpretate cu eleganta de catre Chef Alex Petricean: „Mereu am crezut ca mancarea trebuie sa fie personalizata pentru fiecare gust. De aceea, preparatele noastre nu au nume, ci sunt prezentate asemenea unei insiruiri de ingrediente, provocand fiecare oaspete in parte sa isi foloseasca imaginatia. Ne dorim o experienta completa in restaurantul de la Atra Doftana, iar primul pas in atingerea acestui lucru este stimularea imaginatiei gastronomice”, completeaza Alex Petricean.
Cooptarea lui Chef Alex Petricean este un pas firesc in pozitionarea Atra Doftana in topul restaurantelor gourmet din afara Bucurestiului.

Alex Petricean@Atra Doftana

In luna septembrie, management-ul Atra va relansa sesiunile de Live Cooking si Workshop on Fine Dining: „Unicitatea locatiei Atra Doftana impune excelenta in servicii, personal si bucatarie. Credem ca reinventarea este buna, de aceea am ales sa lucram cu Alex, un Chef tanar, mereu in cautare de noi provocari si cu o viziune asemanatoare cu a noastra. Ne dorim sa pozitionam Atra Doftana asemenea unei alternative solide la restaurantele de pe Valea Prahovei.”, declara Catalina Cioroba, Manager Atra Doftana.

atra
Preparatul etalon al noului meniu Atra Doftana este pastravul, pregatit de catre Chef Alex Petricean intr-o alaturare de ingrediente ce reinterpreteaza clasicul peste meuniere: „Am ales sa gatesc produsul traditional al zonei, pastravul, intr-o simfonie de gusturi, reinterpretand binecunoscutul peste meuniere. I-am adaugat acestuia onctuozitatea unei paste de foie gras cu masline, alaturi de telina, broccoli, capere, lamaie si ceapa rosie.” , spune Chef Alex Petricean.

Noul meniu Atra este disponibil online pe www.atradoftana.ro. Mai multe informatii sunt disponibile pe website-ul Atra Doftana si pe pagina de Facebook ATRA.

***
Despre Atra Doftana

Atra Doftana a fost deschis in anul 2011, iar in acelasi an, proiectul a castigat premiul intai la sectiunea Arhitectura social-culturala, din cadrul Anualei de Arhitectura Bucuresti 2011.  Atra Doftana are la baza conceptul avangardist recunoscut sub denumirea de “Design Hotel”, care reuneste serviciile premium cu design-ul inovator si grija pentru mediul inconjurator.

Resortul este amenajat astfel incat sa permita organizarea de vacante active, de sejururi wellness ori a unor intalniri de afaceri mai putin obisnuite.
Hotelul are opt camere cu o capacitate totala de circa 20 de persoane. Totodata, facilitatile includ o zona de wellness cu sauna si fitness, un restaurant-gourmet cu menu à la carte axat pe produse organice, terasa exterioara acoperita, zona pentru barbecue, zona de recreere pe marginea lacului Paltinu, un spatiu de joaca pentru copii si un teren de peste 3.500 metri patrati, pentru activitati in aer liber.

Atra Doftana_1

Despre Chef Alex Petricean

Alex Petricean ( D’artagnan) a ocupat locul trei in primul sezon al celui mai cunoscut concurs culinar, Masterchef Romania. De asemenea, a fost ales drept Sous Chef in cadrul show-ului Hell’s Kitchen. In tot acest timp, Alex Petricean si-a dedicat timpul si pasiunea in cariera de Chef, avand colaborari cu diferite restaurante de top din Bucuresti si din tara. In anul 2014, a urmat un stadiu de specializare in restaurantul La Trota din Italia, clasificat la doua stele Michelin.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







S-a schimbat bucatarul din Iunie 2016. Mancarea este prfa si atitudinea pe masura:)

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


two × = 14