Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   614 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   382 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   794 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.149 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   432 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   414 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   479 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.209 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   663 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.823 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   358 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.198 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   850 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   561 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   435 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   291 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   648 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.190 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.588 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.379 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   585 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.586 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.068 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   572 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   698 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Un incepator la Nan-Jing



Silvia Caragea  (May 2014)
2.991 Vizualizarivizualizari
3 Comentariicomentarii
12 placut 
1 displacut 

 

Bucatarie chinezeasca la restaurantul Nan Jing din Bucuresti Am primit invitatie de la Russenart Communications la o degustare de mancare chinezeasca insotita de ceremonia ceaiului la restaurantul Nan Jing, aflat la parterul hotelului Minerva inca din 1980. Cum sunt profana in domeniu, intrucat am intrat in contact cu aceasta bucatarie doar prin fast-food gen Wu Xing sau Chopsticks, mi s-a parut bine sa merg cu inima deschisa sa incerc orice.

Primul fel isi face aparitia intr-un bol alb. Ce era? Supa Wonton cu coltunasi proaspeti. Sa degustam, zic. Luam prima lingura, gustam, plimbam prin cavitatea bucala, ne dam ochii peste cap si dam verdict: foarte buna, are gust de peste sau fructe de mare. Din punctul meu de vedere era o banala supa de pui in care au aruncat niste franjuri negri sub numele de iarba de mare, iar coltunasii erau niste perisoare in foietaj. In rest, excelenta! Poate daca se s-ar fi servit fierbinte era mai buna.

Urmatorul moment: Ceremonia Ceaiului. Imi imaginam ca va fi momentul diafan al serii. Si asa a fost! Patru tinere ca de portelan ne asteptau sa ne spuna povestea. Au fost prezentate sapte tipuri de ceai: neagru, verde, alb, oolang si alte culori in functie de gradul procesare al frunzelor. Cele patru doamne, de la Institutul Confucius de pa langa Universitatea Bucuresti, asteptau cuminti sa ne gasim locul pentru a incepe povestea: fiecare tip provenea din alta zona si se prepara altfel. Preparea licorii se face urmind un ritual extrem de précis: miscari exacte, fine si delicate, cu indemanare si grija – “gongfu”.

Primul ceai-ceaiul verde se prepara in pahar tip sonda in care s-au pus cu un instrument special (la noi numit “spor”) cateva frunze peste care s-a turnat apa fierbinte iar aroma degajata era foarte puternica. Ceaiul verde a avut si el acelasi ritual. Ceaiul oolang a avut parte de acelasi tratament delicat, insa de aceasta data, inainte de servire cescutele au fost preincalzite cu apa fierbinte. Abia apoi s-a turnat licoarea magica intr-o cescuta mica alba cu modele chinezesti de culoarea cerului de vara. Am amusinat, avea parfum de iasomie. Am gustat insa nu era nimic spectaculos. Am mai stat putin, dupa cateva minute am incercat din nou. Genial! Se mai racise si parca aroma si gustul s-au contopit intr-o singura entitate precum doi indragostiti. Caldura ceaiului m-a invaluit, iar simturile s-au topit, iar organismal a reactionat si el pozitiv. Ultimul tip de ceai avea aspect de decoct de plantute care mai de care mai parfumate, dar care, impreuna, miroseau a paie.

Tot ceremonialul s-a desfasurat cu gesture diafane, delicate precum un portelan tip “coaja de ou”, adica atat de fin si transparent incat ai senzatia ca la orice atingere se poate sparge, si totusi caldura, calmul si seninatatea emanate mi-au conferit o stare de relaxare. La final, timide, doamnele in mini-chimono de matase ne multumesc si ne ureaza o seara placuta.

Revenind pe teresa, de acum cam racoroasa, ni se servesc celelalte feluri de mancare.

Vacuta cu telina: un amestesc maroniu de paste cu carne care nu avea niciun gust, asa ca a ramas in farfurii.

Pui dulce-acrisor; un delicios amestesc de carne de pui cu legume si un sos dulce rosiatic din care primul impact era aroma puternica de otet care deschidea apetitul pentru inca o portie. Asa ca farfuriile s-au golit cat ai zice “Nan Jing”… Porc Sichuan era un fel de ghiveci cu toate resturile de legume din bucatarie, de la ardei gras la urechi de lemn plus o lingura de condiment picant. In amestec cu orezul cantonez cu ou si asezonat cu vinul tanar si sprintar de Negrini a iesit o combinatie reusita.

Vedeta serii a fost rata Peking. Toata lumea era impresionata de acest fel. Eu, picata de pe Venus, habar nu aveam despre ce e vorba. Dar ochii mari stanga-dreapta si vedem ce se intampla.

Apare un chef cu tichie rosie, care ne povesteste ca acest fel de mancare se prepara cu precomanda doar la Nan Jing. Astfel prinde rata, o usuca vreo doua zile, o mai tine si in bait si abia apoi o coace pe toate partile. Pe o masa mare monstrul zburator trona mandru, gata de a fi devorat de invitatii cu pupilele si papilele excitate maxim de ce urma sa se intample.

Yong, bucatar de sase ani pe la noi si la Nan Jing, ia un satar in mana dreapta si cu viteza, dar linistit, feliaza zburatoarea. Mazgaleste o foaie de orez cu un sos maroniu, pune cu precizie matematica trei fire de ceapa verde si patru de castravete, doua feliute microspice de carne si ruleaza foaia ca pe o clatita pe farfurie. Asistentul lui, Florin, rula clatita ca pe sarma, in mana. I s-a facut observatie si procesul de rulare a continuat pe farfurie. Uite asa s-a servit faimoasa rata: ca o shaorma!

Hai sa degust si eu. Iau prima inghititura – uscat, sec si aspru-fainos pe cerul gurii. E clar, habar n-am despre ce e vorba. Totusi imi mai dau o sansa, mai iau o bucatica, mestec mai atenta la arome si gusturi, carnea incepe sa se topeasca si sa isi lase seva, iar sosul hoisin combinat cu legumele da nota de varf a preparatului. Un deliciu! Asadar pofta vine mancind! Asa am infulecat vreo doua clatite.

Inca un pahar de vin sprintar si apar pe langa noi niste castronele cu cuburi de gheata. Asa confuza cum eram, imi sopteste picolita ca urmeaza desertul care trebuie racit, pentru ca vine foarte fierbinte. S-o vedem si pe asta!

Mai studiem meniul de la Nan Jing: preturi rezonabile, felurite feluri inclusiv pentru vegetarieni, dar si pentru diabetici, vinuri bunicele. Mai schimbam o vorba cu organizatorii despre urmatoarele evenimente, despre istoria locului. Domnul Cristi, seful de sala, ne vrajeste cu povesti si uite asa zboara timpul de n-ai treaba!

Inca o gura de vin si apare desertul! Trei gramajoare aurii pe o farfurie mare alba. Erau banana caramel! Acum m-am prins, erau fierbinti de nu te puteai atinge de ele. Am luat prima galusca si am scufundat-o in bolul cu gheata. Am lasat-o sa inoate printe cuburile de gheata si apoi am infulecat-o. Minunatie curata: un amestec de dulce-fresh, aroma de banana si zahar fierbinte! Grozav!

Inca putin small-talk, schimb de impresii, enjoy the moment, say goodbye si acasa bucuroasa de o cina aparte, speciala prin preparate si contactul cu o alta lume.

Deci, daca vreti ceva special, mergeti la Nan Jing!


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







mini-chimono de matase…poate in alta tara, poate Japonia

Reply

Buna drago,
Ti-am recitit articolul… aroma mancarurilor a ajuns pana la Praga.
Te astept si cu alte descrieri la fel de spectaculoase si colorate.
Te pup,
Daniela

Reply

OK! Vazut si placut dar pozele, pozele cine le-a facut??

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ 9 = seventeen