Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   196 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   201 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   570 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   704 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   321 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   305 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   407 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   994 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   566 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.399 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   291 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.669 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   700 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   463 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   229 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   582 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.112 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.359 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.026 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   428 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.392 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.089 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   464 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   584 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Un nou restaurant german in Bucuresti



George Butunoiu  (Jun 2013)
10.350 Vizualizarivizualizari
12 Comentariicomentarii
10 placut 
1 displacut 

 

Danke Bavaria e un nou restaurant german in Bucuresti, deschis in vara lui 2013 in locul lui Trattoria Baneasa – Atlantic Club, undeva pe drumul spre aeroport, inainte de podul de la intrarea in Otopeni si de cladirea Willbrook Platinum, si pe aceeasi parte cu aceasta. Au o cladire noua acolo, in forma de foisor circular, cu geamuri mari, pe aproape toate partile, care dau spre terasa din spate si spre niste terenuri de tenis. Terasa e foarte frumoasa, fiind facuta chiar printre copaci, destul de desi, ti-ar da senzatia unei mici paduri, daca nu ai sti ca la cativa metri e autostrada. Cred ca acea cladire a fost facuta in mod spacial pentru asa ceva, e bine amenajata unui astfel de scop, conceptul e destul de unitar, lucrurile de calitate.

Meniul e destul de bogat la Danke Bavaria, cu felurile cunoscute din bucataria germana. Supa de cartofi a fost destul de buna, taiteii lor cu ceapa calita – ceva de neocolit intr-un restaurant german – au fost buni si ei, insa ceva mai putin decat ne-am asteptat, avand prea mult ou si ceapa rumenita, crocanta, in loc de mai multa ceapa calita, moale. Coastele de porc au fost consistente, o portie foarte mare, insa fara sos si putin uscate; eu, personal, le prefer fara crusta, mai mult fierte si mai moi, si cu sos, neaparat. Varza calita acra a fost buna, tocanita de legume, ratatouillle asa si asa, la fel si o salata de nu mai tin minte ce fel. Desertul a fost excelent, clatite pufoase taiate marunt.

Preturile sunt normale la Danke Bavaria, mai ales ca portiile sunt consistente. Serviciul e destul de bun, cu personal amestecat, cu chelneri « de meserie » cu figuri preocupate, alaturi de chelnerite dezinvolte si placute. Clienti erau, mai multi pe terasa.

Asadar, Danke Bavaria e unul dintre putinele restaurante cu specific german din Bucuresti – daca apropierea de Otopeni poate justifica o asemenea afirmatie – un restaurant bun, care ia lucrurile in serios si in care gasesti ceea ce te astepti sa gasesti. Spre diferenta de alt restaurant german, Die Deutsche Kneipe, de pilda, care e foarte rustic si informal, mult mai apropiat de imaginea idilica a nemtilor care stau pe banci de lemn, beau bere si inghit carnati lipiti de vecinii de masa pe care i-au cunoscut cu trei minute in urma, insa cu care acum sunt cei mai buni prieteni, Danke Bavaria e imaginea citadina a restaurantului german, mai rece si impersonala, care nu se potriveste in totalitate cu ceea ce incearca sa sugereze posterul care iti face cu ochiul din strada.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Am o problema cu numele restaurantului: amesteca un cuvânt în germana cu unul în româna. Denota o lipsa de educatie (sau poate de insiratie), dupa parerea mea.

Reply

Am incercat si eu acest restaurant si am plecat multumita si chiar m-am simtit foarte bine . Zilele acestea am fost la o Trattoria nou deschisa langa biroul meu , Trattoria Toscana (Piata Alba Iulia). Terasa are un aer serios si in acelasi timp simplu-elegant . Interiorul este mai complex dar este un spatiu mic in jur de 7,8 mese . Initial cand am intrat aveam dubii in ceea ce priveste “performanta” , dar am plecat complet multumita. Atat eu cat si colegii mei am ramas cu un “gust bun” , in special , dupa ce , insusi patronul a venit la noi sa isi ceara scuze daca nu ne simtim intru totul bine , deoarece inca mai are de finisat inauntru cat si la partea culinara . Ii spuneam ca este pacat ca este spatiul mic ca probabil ar fi fost mult inainte in avantajul dlui, dar ne-a explicat ca intentioneaza sa prelungeasca spatiul in anul ce vine si din ce ne-a explicat , deja imi imaginam continuarea. Mi-am comandat spaghete mare e monti pe care le-am savurat din plin si i-am oferit toate stelele . Am observat ca patronul a stat acolo si supraveghea atat servirea cat si bucataria , cel putin cat timp am fost eu acolo. Chiar ma bucur ca mai exista si oameni care pun suflet in ceea ce fac si ca nu totul se limiteaza la bani. Sunt pe deplin incantata si m-am oferit sa le fac publicitate pentru ca merita nu pentru bani sau pentru alt interes. Pur si simplu m-am simtit ca si cum as fi luat masa la prieteni cu o servire aromonioasa si primitoare. Poate ca exagerez in detalii , dar asa sunt eu , ma entuziasmez de orice lucru care bun . Dar asta nu inseamna ca altii vor crede asta. Poate altii ma vor ridiculiza si vor avea asteptari mai mari de la aceasta Trattorie.
Daca veti incerca si dvs , sper sa faceti un review sa aflam si noi . Cred eu , merita sa fie inclusa , alaturi de celalalte , in acest site minunat pe care nu ma satur sa il citesc .Asteptam si cu alte review-uri si alte restaurante noi . Cu respect , Elena C.

Reply

Am vizitat si eu restaurantul, in speranta de a regasi mancarea autotentica bavareza. Am fost 5 insi, ne-am luat fiecare cate altceva pentru a gusta si acoperi cat mai mult din meniu. Unele sunt deosebite iar altele banale, portiile foarte generoase iar carnatii bavarezi sunt autentici, chiar am simtit ca halesc un bratwurst de la el de acasa. Insa nu am putut scapa de sentimentul de discrepanta dintre atmosfera de restaurant stilat/cu pretentii si imaginea (in mintea mea) a bucatariei/restaurantului german. Una peste alta, experienta a fost una pozitiva!

Reply

    Va multumim pentru aprecierile pozitive dar si pentru cele critice. Meniul este in curs de modificare, vom adauga suficient de multe preparate noi.

    Va mai asteptam!

    Cu stima
    Andrei Duica
    Danke Bavaria

    Reply

Multumim pentru feedback.

Explicatii si lamuriri pe tema modului de preparare pot fi multe, insa “feedback is a gift” si multumim din nou.
Ma voi rezuma la a spune ca impreuna cu Marc Krall, incercam sa respectam specificul german/bavarez cat mai mult posibil, atat prin calitate cat si prin cantitate.

Ma bucur sa observ ca ati plecat “entuziasmat” si ca ati dat initial 10 la mancare, indiferent de motiv… Ca ulterior v-ati reevaluat trairile…acesta este un alt subiect.

Cu stima,
Andrei Duica
Danke Bavaria

Reply

    Notele sunt relative, fac intotdeauna comparatii intre restaurante si am grija ca un restaurant mai bun sa aiba o nota mai mare, si invers – conteaza mai mult decat nota in sine. Cand am pus prima data nota la mancare, dupa ce ma intoresesem de la Danke Bavaria, eram convins ca si lui Deutsche Kneipe tot 10 am dat, fara sa verific. Cum mancarea la cele doua mi s-a parut comparabila, nota trebuia sa fie aceeasi. Abia azi, cand am scris articolul, am vazut ca pusesem 9 celor de la Die Deutsche Kneipe, asa ca am pus o nota egala si aici. GB

    Reply

      Dupa cum spuneam “feedback is a gift”. Obiectivul Danke Bavaria este Top10, speram sa il atingem cat de curand.

      Multumim

      Cu stima,
      Andrei Duica
      Danke Bavaria

      Reply

Vreo bere la 3 l au si ceva carnati buni ?

Reply

In drumul meu catre casa…voi trece pe acolo!Intrarea din DN1 reprezinta inca o problema pe care nu o vor putea rezolva niciodata din cauza limitei de proprietate insa domeniul ( ca nu este vorba doar de restaurant) este unul placut, cu un patron simpatic si vorbaret.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


four + 1 =