Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   491 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   330 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   736 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.025 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   398 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   390 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   460 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.155 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   639 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.689 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   334 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.033 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   796 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   522 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   408 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   268 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   626 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.166 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.497 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.232 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   528 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.522 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.737 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   535 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   661 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Un patron de restaurant cu ochi albastri



George Butunoiu  (Jul 2014)
6.072 Vizualizarivizualizari
5 Comentariicomentarii
9 placut 
0 displacut 

 

Om cu ochi albastri fiind atent sa nu-i fotografieze cineva restaurantul

Om cu ochi albastri fiind atent sa nu-i fotografieze cineva restaurantul

Azi ne-am dus la pranz la restaurantul Nonna Mia. S-a mutat pe undeva pe Sfantul Stefan si am vrut sa vedem daca au mai schimbat si altceva. Am ajuns pe la 12:30 si nu era deschisa bucataria, nu le ajunsese inca bucatarul, asa ca ne-am dus peste drum, vazuseram acolo un restaurant care parea interesant, cu atat mai mult cu cat nu il stiam si ma gandeam ca as putea scrie despre el.

Zona e foarte frumoasa. Bucurestiul vechi, cu poezie, cu case frumoase, cu copaci batrani, curat si linistit, masini putine. La intersectia Sfantului Stefan cu Popa Soare e un restaurant, la parterul unei frumoase case boieresti cu etaj, Le Boutique – food concept store. Probabil “Le Boutique” e o figura de stil, sau vrea sa sugereze si altceva, pentru ca “boutique” e la femeiesc in franceza, asa ca se articuleaza “la boutique”. Insa suna bine si Le Boutique; in fond, poti sa-ti botezi restaurantul cum vrei.

E foarte frumos inauntru la Le Boutique, a fost o mare surpriza placuta. E aerisit, are doua siruri cu cateva mese de o parte si de alta, iar in mijloc un mare spatiu gol, de efect si lucru rar intalnit in Bucuresti, unde si restaurantele care nu au fost vreo data in viata lor pline, tot nu renunta la vreo masa, doua. Conceptul e unitar, foarte bine realizat, mobilier si decoruri cafeniu deschis contrastand pe peretii negri, insa suficient de mult acoperiti incat sa nu para ciudati. La mese au fotolii semicirculare comode. Atmosfera e calda, vesela, meridionala. Au si o camera mai mica in spate, pentru nefumatori, frumoasa si aceea. Nu au terasa, insa au pus doua mese in fata, direct pe trotuar. Daca nu e soare, e frumos de stat acolo. Mi-au spus ca l-au deschis de curand, anul acesta in mai.

L-am intrebat pe chelner daca putem face poze inauntru si a spus ca da, sigur ca da. Am facut mult poze, cu toate detaliile. Cand ne-am asezat sa mancam, vine la noi un domn, catranit, si ne spune ca de ce nu l-am intrebat pe el daca putem face poze, pentru ca el e patronul. I-am zis ca l-am intrebat pe chelner, el nici nu era acolo cand am inceput sa facem poze, si chiar daca ar fi fost nu mi-ar fi dat prin minte sa-l intreb cine e. Suparat foc, ca sa-i dam pozele inapoi, ca e conceptul lui, ii apartine in intregime, si ca nu avem voie sa i-l luam sau sa il copiem. Si ca stie el ca suntem de la Nonna Mia, noii lui vecini, si ca am venit sa-l spionam si sa-i furam nu stiu ce. Si, ca sa fie si mai convingator: “Sa stiti ca eu am ochi albastri, uitati-va bine la mine! Sa nu credeti ca nu v-am citit de la inceput si nu stiu cine sunteti!”. Omu’ ne vazuse iesind de la Nonna Mia si apoi intrand direct la el si facand poze… Nu stiu ce o fi vrut sa spuna cu ochii aceia albastri. Securist, adica de pe vremea lui Ceausescu, nu cred ca era, parea prea tanar; celor de acum nu li se mai asociaza ochii albastri, asa ca o fi ceva ce nu stiu eu inca, insa despre care ma va face sa aflu, probabil…

Meniul nu e lung la Le Boutique, si aproape toate felurile au nume italienesti. Totusi, cei de acolo au insistat ca e bucatarie internationala, asa ca asa i-am trecut si eu pe site. Mancarea a fost bunicica, insa nu cine stie ce. O supa crema de broccoli a fost buna, cea de morcov avea cam mult amaretto, insa destul de buna si aceea; mielul a fost asa si asa, cu multe zgarciuri; sparanghelul tare, atos, chiar daca a fost prea fiert; pizza a fost destul de buna. Am vazut ca au si niste meniuri rapide ale zilei, la preturi reduse, probabil pentru pranz.

Serviciul a fost foarte bun, cu un chelner si o chelnerita cu figuri de liceeni, el cu papion rosu in carouri, adorabili amandoi, dezinvolti, rapizi, neobositi, veseli. La inceput ma gandisem sa le pun o nota mai mica la servicii, sa-l bag si pe patronul cu ochi albastri in ecuatie, insa am renuntat, ma gandesc ca nu o fi zilnic pe acolo, o mai avea si el de lucru pe la serviciile lui secrete. Preturile sunt destul de bune la Le Boutique, cu mai putin de 100 de lei poti avea un meniu complet si un pahar sau doua de vin.

La plecare nu am rezistat sa nu i-o platim putin patronului cu ochi albastri pentru scandalul facut. Era afara, la masa de pe trotuar. Am trecut tantosi pe langa el, am traversat strada si am intrat la Nonna Mia. Am baut o cafea acolo si am plecat. Imi inchipui ca omul cu ochi albastri e convins ca italienii de vizavi ii studiaza acum pozele cu fiecare detaliu al restaurantului lui, una cate una. Sper doar sa nu isi schimbe conceptul si decorurile din cauza asta…

(poza lui bananafx de pe www.deviantart.com)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Andreea Tanase May 11, 2016 at 3:28 pm

Mi se pare foarte out of character faza asta cu patronul amenintand cu ochii sai albastri :) Pe noi ne-a primit ca pe familia regala. S-a dat peste cap sa ne fie bine. Si de curand am trimis o prietena la ei sa isi organizeze o reuniune cu colegii de liceu sau facultate si a avut aceeasi impresie excelenta despre local si mai ales despre amabilitatea patronului si a staff-ului. E adevarat ca noi n-am intrat la Nonna Mia iniante sau dupa! :)
Mancarea ni s-a parut buna (am fost 14 oameni care am comandat cam tot ce se putea de pe meniu. Am avut si doi italieni, care sunt foarte mofturosi de obicei, si acum n-au carcotit nimic si au ras tot din farfurie.). Singura obiectiune pe care am avut-o au fost grisinele invelite in prosciuto pe care, probabil din lipsa de timp, le-au asamblat mult inainte sa ajungem noi, fapt pentru care grisinele se inmuiasera si nu mai aveau nicio legatura cu preparatul initial.
In rest, mi-a mers la suflet si supa de ceapa, si muschiul de vita, si coastele, si tot ce am mai gustat prin farfuriile celorlalti.
Dar atmosfera este cu adevarat speciala.
Si sa stiti ca au terasa. Din camaruta pentru nefumatori (fosta) se deschid niste usi glisante catre terasa in toata regula, cu scaune, mese, structura de lemn pentru plante agatatoare..

Reply

Totul e doar de fatada , falsitate si japca cum se spune pe romaneste …

Reply

Romani paranoici.

Reply

“Am facut mult poze, cu toate detaliile.”

Asta ati scris-o sa-l fierbeti si mai mult, stiind ca patronul sigur va ajunge sa citeasca articolul. O recenzie proasta si nu va vedeam bine…

http://searchengineland.com/blogger-fined-french-court-negative-restaurant-review-prominent-google-196922

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ nine = 13