Toate articolele (748 articole)

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   258 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   136 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   223 vizite  0 comentarii   1 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   299 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   174 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   197 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.389 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   394 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.054 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   273 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.584 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   326 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   1.957 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.186 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

Restaurante din Bucuresti care organizeaza petreceri de Craciun
 (Dec 2016)
   544 vizite  0 comentarii   0 like

Mai multi cititori ne-au intrebat care sunt restaurantele din Bucuresti care organizeaza petreceri sau evenimente speciale de Craciun. Ne-am documentat un pic si am gasit ca aveti de ales intre mese traditionale si atmosfera de sarbatoare, concerte de colinde, evenimente caritabile sau fancy, ...

............................................citeste tot

Noua bancnota de 5 lire a infuriat restaurantele vegane
 (Dec 2016)
   296 vizite  0 comentarii   0 like

In Marea Britanie s-a lansat o noua banconta de 5 lire sterline si milioane de englezi vegetarieni sau vegani sunt furiosi. De ce? Ce treaba are o bancnota cu o dieta din care este exclusa carnea sau alte tipuri de produse de origine animala? Ei bine, se pare ca aceasta noua bancnota face ca ...

............................................citeste tot

Cel mai mare parc gastronomic din lume se deschide in Bologna
 (Dec 2016)
   329 vizite  0 comentarii   0 like

Bologna este capitala culinara a Italiei. Daca vrei sa mananci cea mai buna mancare italieneasca, este clar ca trebuie sa vizitezi aceasta regiune. Un motiv in plus este si faptul ca, din septembrie 2017, in Bologna se va deschide cel mai mare parc gastronomic din lume. Multi s-au grabit deja sa-...

............................................citeste tot

Un roman a platit 100 de euro pentru a incerca burgerul cu Nutella
 (Nov 2016)
   540 vizite  0 comentarii   1 like

Gabriel Iosa este un blogger din Lugoj pasionat de calatorii si, se pare, si de preparate culinare mai putin obisnuite. Acesta a zburat din Timisoara pana in Milano pentru a incerca noul burger cu ciocolata Nutella, lansat de McDonald's doar in Italia, pe 14 noiembrie. E adevarat, etuziasmul a...

............................................citeste tot

9 locuri unde poti sa bei vin fiert in Bucuresti
Restograf (Nov 2016)
   3.276 vizite  0 comentarii   2 like

Iarna bate la usa, iar noua ni s-a facut deja pofta de un vin fiert care sa ne incalzeasca asa cum se cuvine. De asemenea, au inceput sa curga si intrebarile despre localurile unde poti savura o cana de vin fiert, pentru ca nu gasesti aceasta bautura chiar peste tot, asa cum ne-am dat si noi ...

............................................citeste tot

Leonardo DiCaprio a luat masa la un restaurant care ajuta persoanele fara adapost
 (Nov 2016)
   194 vizite  0 comentarii   1 like

Leonardo DiCaprio se afla intr-un turneu european de promovare a documentarului sau Before the Flood, ce abordeaza problema incalzirii globale. Acesta este disponibil gratuit online pe canalul de YouTube al National Geographic. De asemenea, celebrul actor a ajuns si in Scotia, pentru a tine un ...

............................................citeste tot

Un restaurant de lux se va deschide pe muntele Everest
 (Nov 2016)
   255 vizite  0 comentarii   0 like

James Sharman, fost chef la celebrul restaurant Noma, va deschide un restaurant pe muntele Everest. Isi propune sa faca acest lucru in plina iarna, in luna decembrie. Acest proiect face parte din misiunea sa de a lansa 20 de astfel de restaurante pop up, in 20 de tari, in 20 de luni. James ...

............................................citeste tot

Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti - care sunt specialitatile anumitor locuri din oras
Restograf (Nov 2016)
   2.618 vizite  0 comentarii   1 like

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un "ceva" pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce ...

............................................citeste tot

Cel mai bun serial documentar despre cei mai interesanti bucatari din lume
 (Nov 2016)
   832 vizite  0 comentarii   1 like

Pentru toti cei pasionati de arta culinara sau care vor sa descopere care sunt cei mai interesanti bucatari din lume, exista un serial Netflix perfect: Chef's Table. Nu este vorba despre o fictiune, ci despre un serial documentar. Se afla deja la cel de-al 3 sezon, iar fiecare episod din acest ...

............................................citeste tot

S-a deschis localul in care poti intra doar daca esti teribil de mahmur
 (Nov 2016)
   1.538 vizite  0 comentarii   0 like

S-a deschis un local care pare un adevarat paradis pentru petrecaretii care se lupta dimineata cu mahmurelile. S-a intamplat in Amsterdam, se numeste The Hangover Bar si promite sa vindece chiar si cele mai grave si dureroase mahmureli. Bineinteles, este obligatoriu sa fii mahmur pentru a putea ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti, editia toamna 2016
Restograf (Nov 2016)
   29.502 vizite  0 comentarii   2 like

In urma cu ceva vreme intocmeam o trilogie cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti [partea I, partea a II-a, partea a III-a]. Intre timp au mai aparut destul de multe restaurante frumoase in peisajul bucurestean, asa ca ne-am gandit ca n-ar strica sa reluam periodic acest tip de lista. ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Un restaurant de centru bine facut



George Butunoiu  (Jul 2015)
3.141 Vizualizarivizualizari
4 Comentariicomentarii
1 placut 
16 displacut 

 

NaanA fost o surpriza placuta sa vad un restaurant nou deschis in centru, cu mancare buna si preturi foarte rezonabile, cu atentie la detalii. Sunt convins ca muncesc din greu si depun toate eforturile posibile ca sa faca un lucru bun acolo, muncit si onest.

Noul restaurant se cheama NAAN, denumire care vine de la celebra paine naan, originala din Persia, pe care o pregatesc in cuptorul tandoor. E la parterul unei cladiri vechi de pe C A Rosetti, foarte aproape de bulevardele Nicolae Balceascu si Magheru, langa foarte-micul parculet cu statuia lui Constantin Dobrogeanu Gherea. Acolo au mai fost niste restaurante inainte, care nu au dus-o prea bine, aproape ca nu auzise nimeni de ele. Eu imi aduc aminte de Grand Philippe, urmat de Crama La Rosetti. Or mai fi fost si altele.

Ei se prezinta ca “fostul restaurant Welness Cuisine care s-a deschis sub un nou concept intr-o noua locatie”, restaurantul Wellness Cuisine ramanand doar pentru evenimente, echipa mutandu-se in locatia din C.A Rosetti nr 26, la Naan.

Localul a fost renovat in intregime, pare sa fie o investitie consistenta acolo. Au avut un arhitect bun, arata foarte bine, conceptul e unitar, stilul in voga in zilele noastre, materiale bune, de calitate. La subsol au o crama cu sala de vinuri, arata foarte bine si aceea, frumos luminata, chiar cu ceva plante ca decor. Au banchete spre perete. Mesele sunt prea mici, asta le face incomode. Ferestrele sunt mari, vezi parculetul prin ele si ceva Bucuresti vechi, cu istorie. Pacata ca sunt fixe, ar fi meritat o investitie suplimentara in niste geamuri care se deschid, sau care sa poata fi scoase cu totul cand e cald, mai ales ca nu au terasa. Asta ar fi schimbat cu totul atmosfera de la Naan, schimbat in si mai bine, evident! Bine, macar, ca nu au perdele, dupa moda bucuresteana. Si nu stiu daca atunci cand am fost eu faceau economie la aerul conditionat sau nu il dadeau mai tare fiindca erau niste fapturi femeiesti in zona, si stiti cum sunt acestea: cand tu te dai de ceasul mortii din cauza inabuselii, ele isi mai pun un sal pe umeri, pentru ca li se pare cam racoare…

Meniul e luat foarte in serios la Naan, e scurt, inspira incredere din prima. Bucatarie internationala, mai degraba clasica, fara sa caute sa iasa in evidenta cu orice pret. Eu am luat o supa cappuccino de hribi si trufe, adusa chiar intr-o ceasca de cappuccino, ceea ce m-a cam indispus. A fost putin mai groasa decat era cazul (si asta pare sa fie “obsesia” majoritatii bucatarilor bucuresteni, sa faca supe cat mai groase), insa foarte buna la gust. Am mai luat un ton, bun si acela, apoi un pui tandoori cu sos bun, insa cu un pui facut cu o zi inainte, probabil, nu avea ce cauta in farfuria unui restaurant cu pretentii. Painea excelenta – despre cea care nu era arsa spun.

Serviciul a fost rapid, eficient, insa nenatural, excesiv de formal, cu o politete exagerata care nu folosea la nimic in ambianta de acolo, ba dimpotriva, unii l-ar percepe ca agasant de-a dreptul. Un chelner cu parul dat cu gel era aproape caraghios de ceremonios, in special.

Clienti am vazut, ceea ce e incurajator. Preturile sunt destul de mici, dupa cum am spus, insa si portiile sunt mici, ceea ce e o greseala de calcul din partea lor, dupa parerea mea. Munca in bucatarie la o portie mai mare e aceeasi, food-costul e cu 35% mai mare, insa parerea clientului e cu 70% mai favorabila, asa ca pare sa merite investitia.

Recitind ce am scris pana acum, cred ca toate notele pe care le-am pus sunt ceva mai mari decat ar fi fost cazul si, poate, asta ii nedreptateste pe cei de la alte restaurante. Dar sper sa ia asta drept incurajare, fiind la inceput, si sa nu ma faca sa-mi para rau…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Am mai citit si alte articole in care se vede de la o posta ca habar nu aveti ! Ori nu puneti picior in acel restaurant, cafenea terasa sau ce o fi, ori nu va mai tine memoria pentru a acumula toate datele necesare pentru articol … Cam rusinos… Tare rusinos sa va traga de urechi un reprezentant ! Aici se vede ca nu aveti treaba cu asa ceva ! Rusinica ….

Reply

Buna, Claudia,

Iti multumim pentru observatii, am facut si noi modificarile mentionate de tine si am actualizat datele din material.

Reply

In calitate de reprezentat al restaurantul Naan Food&Drink Studio, doresc sa precizez faptul ca numele Naan nu are nicio legatura cu initialele numelor proprietarilor. Restaurantul Naan detine un cuptor numit tandoor unde se coace celebra paine naan originala din Persia. De acolo numele Naan. Restaurantul Wellness Cuisine a ramas doar pentru evenimente, echipa mutandu-se in locatia din C.A Rosetti nr 26, la Naan. Wellness Cuisine ca si Naan au acelasi proprietar, mai exact cel ce detine showroom-urile de amenajari interioare Delta Studio.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


6 × = six