(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
(Mar 2017)
   149 vizite  0 comentarii   

Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...

............................................citeste tot

Honey Toast Brunch la Muse Bistro
(Mar 2017)
   301 vizite  0 comentarii   

Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:   Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...

............................................citeste tot

Seara argentiniana cu love, tango & more
(Mar 2017)
   280 vizite  0 comentarii   

Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii: Vino la Pool Club si ...

............................................citeste tot

Ramen Cup la J'ai Bistrot
(Mar 2017)
   573 vizite  0 comentarii   

Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot. Despre evenimentul ...

............................................citeste tot

Brunch duminical cu mancare din Italia + Romania
(Mar 2017)
   755 vizite  0 comentarii   

Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe: Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de primavara
(Mar 2017)
   1.402 vizite  0 comentarii   

Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori. Dupa ...

............................................citeste tot

Burger si scoici - un nou concept de restaurant
(Mar 2017)
   1.938 vizite  0 comentarii   

(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile. Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...

............................................citeste tot

Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   337 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   804 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   352 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   765 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   299 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   699 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   268 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   179 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   213 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

Restaurantul bucurestean unde puteti admira o colectie de arta evaluata la peste 150.000 Euro
(Feb 2017)
   664 vizite  0 comentarii   

Daca arta culinara si-ar da intalnire cu arta clasica, probabil ca ar arata asa: o expozitie de tablouri remarcabile pe care o puteti admira in timp ce savurati preparate din bucataria haute cuisine. Fix asta isi propune sa faca si Le Bistrot Français, unde, incepand cu luna ianuarie, ...

............................................citeste tot

Noutati in meniul de pranz de la Hard Rock Cafe
(Feb 2017)
   473 vizite  0 comentarii   

Pranzul e subiect care trebuie tratat cu mare atentie. De aceea, cand aflam noutati in acest domeniu, incercam sa le dam mai departe cat mai repede ca sa fim siguri ca veti avea parte de un pranz bun in Bucuresti. In acest context, ii lasam pe cei de la Hard Rock Cafe sa va prezinte ce e nou in ...

............................................citeste tot

Fish & Wine - preparate pe baza de fructe de mare si peste si degustare de vinuri
(Jan 2017)
   408 vizite  0 comentarii   

Veste buna pentru iubitorii de vinuri! De curand cei de la Chefs Experience si-au modificat intreg meniul de bauturi cu ajutorul unui somelier, la sfatul caruia au introdus o multime de vinuri interesante. Acum fiind nerabdatori sa vi le prezinte, cei de la Chefs au reluat deja bine cunoscutul ...

............................................citeste tot

Wine Tasting la Porto Te Amo
(Jan 2017)
   111 vizite  0 comentarii   

Un wine bar e firesc sa faca sesiuni de wine tasting, ceea ce se intampla si la Porto Te Amo, local din incinta mall-ului Park Lake. Wine bar-ul Porto Te Amo aduce un pic din spiritul Portugaliei in Bucuresti, dar pentru evenimentul de joi, accentul cade pe o crama romaneasca. Mai multe despre ...

............................................citeste tot

Duminica - zi de relaxare si rasfat la Sunday Scoici vs Burgers!
(Jan 2017)
   956 vizite  0 comentarii   

Duminica este o zi de relaxare, o zi pe care o petrecem alaturi de cei mai dragi noua: copii, parinti sau prieteni. Iar pentru asta, Chefs Experience revine cu o propunere greu de refuzat! In fiecare duminica, esti invitat la masa alaturi de familie sau prieteni pe Floreasca 55. Cei mari ...

............................................citeste tot

Pasta week-end cu PASTE fericit la Voila
(Jan 2017)
   781 vizite  0 comentarii   

Bistro-ul Voila revine in forta cu un nou eveniment culinar in stilul celor de pana acum: cu un meniu bine gandit si cu o prezentare cel putin interesanta. Un week-end cu paste gatite in diverse feluri, asta va propun cei de la Voila, iar invitatia lor suna cam asa: "PASTE-a nu le stiti, ...

............................................citeste tot

Brunch la inaltime la Upstairs Rooftop
(Jan 2017)
   874 vizite  0 comentarii   

Week-end-ul acesta, frumosul restaurant la inaltime Upstairs Rooftop pregateste primul brunch dintr-o serie de evenimente culinare pentru toti iubitorii de acea masa car enu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre brunch-ul de sambata si duminica (14-15 ianuarie), mai jos: Upstairs ...

............................................citeste tot

Cultura Bucovinei la Palatul Manasia - experienta gastronomica, muzica si dansuri traditionale
(Jan 2017)
   509 vizite  0 comentarii   

Domeniul Manasia, la o ora departare de Bucuresti, este unul dintre frumoasele conace din Romania, un loc cu o bucatarie de exceptie sub conducerea lui Chef Alexandru Iacob, dar si o destinatie pe care s-o vizitati pentru relaxarea de week-end. Pentru anul acesta, cei de la conac anunta ca s-au ...

............................................citeste tot

Detox time cu preparate light si delicioase 
(Jan 2017)
   374 vizite  0 comentarii   

Sarbatorile de iarna se sfarsesc si odata cu ele si excesele culinare, motiv pentru care, cei de la Chefs, de pe Floreasca 55, s-au gandit la o perioada de revenire in ceea ce priveste alimentatia. Acestia propun, incepand cu 9 ianuarie, experiente culinare bazate pe preparate light si detox, ideale...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Un restaurant din Bucuresti are propria sa ferma de gaini



(Jan 2016)
1.743 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii

 

Pasari-crescute-in-curteUn restaurant din Bucuresti a anuntat ca si-a facut propria ferma unde gainile cresc in voie, vesele si fara stres. Astfel, un local din Bucuresti se aliniaza tendintelor deja adoptate de restaurante din afara, si anume productia proprie a materiei prime.

Ca sa nu mai pastram misterul: restaurantul Nicoresti din Bucuresti a dat marele anunt chiar pe blogul lor, loc in care au spus urmatoarele detalii legate de ferma proprie:

“Dupa atatia ani de gastronomie romaneasca traditionala de cea mai buna calitate stim cat de importanta este provenienta carnii. Gatim dupa retete traditionale si cu respect pentru gustul <<de acasa>> iar pentru asta e nevoie sa incepi cu ingredientele potrivite.

Pasarile din care gatim la Nicoresti provin din ferma proprie, de la tara, unde sunt crescute in aer liber, in spatii deschise acoperite de verdeata, fara stres. Ele traiesc mai mult decat cele din ferme industriale pentru ca, facand miscare, avand acces la aer curat, iau mai incet in greutate, dar carnea si ouale lor sunt mult mai bogate in nutrienti.

Noi stim de la clientii nostri, gurmanzi prin definitie, cat de mult tanjesc dupa gustul carnii provenite de la pasari crescute la tara, in ograda bunicilor, asa ca am decis constient sa folosim doar acest fel de pasare. Carnea lor este mai gustoasa, iar ouale mai bogate in nutrienti, numai bune pentru cei care vor sa asigure pentru ei si famiile lor o hrana sanatoasa.

La Nicoresti luam pasari de tara, le condimentam cum trebuie si le pregatim „pe sticla”. Va rugam insa sa ii ingaduiti preparatului final timp suficient pana sa devina crocant la suprafata si fraged inauntru, asa cum il prefer gurmanzii nostri. Ii punem alaturi mujdeiul casei si o salata de rosii, exact ce-i trebuie unei pasari prajite.”

pui nicoresti 2

 

I-am intrebat pe cei de la Nicoresti daca toate ouale folosite la preparatele lor provin d ela gainile crescute la ferma lor, dar si despre carnea din meniu. Raspunsul lor:

“Toate ouale pe care le folosim la Nicoresti provin din ferma proprie. In ceea ce priveste carnea de pasare, deocamdata o folosim pe cea din ferma proprie pentru ciorba de gaina, puiul grill si puiul pe sticla. ”

Un mare bravo pentru Nicoresti, speram sa vedem aceasta miscare in randul cat mai multor restaurante din Bucuresti si din tara.

 

oua nicoresti

 

Detalii la Nicoresti pe blog.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Restaurant Nicoresti January 25, 2016 at 2:20 pm

Buna ziua,

Va respectam opinia insa clientii care ne viziteaza zilnic o contrazic. Care credeti ca este motivul pentru care revin mereu la noi daca lucrurile stau asa cum le descrieti dumneavoastra?
Suntem constienti ca putem gresi uneori si suntem deschisi sa reparam eventualele greseli. Va invitam asadar oricand sa ne vizitati si sa vedeti ce se intampla in realitate la Nicoresti.
Va multumim,
Echipa Nicoresti

Reply

Nicoresti e varza de ani buni. Din ce in ce mai gol. Mincarea e sarata toata. Ospatari suparati pe viata. In afara de asta, devenise demult destul de scump pentru ce calitate ofera.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− five = 3