Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   725 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   438 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   851 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.257 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   463 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   443 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   505 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.255 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   691 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.947 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   379 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.336 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   908 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   617 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   457 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   310 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   674 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.208 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.695 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.506 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   630 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.633 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.370 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   605 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   729 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Una dintre cele mai frumoase gradini ale centrului Bucurestiului



George Butunoiu  (Jun 2014)
9.258 Vizualizarivizualizari
4 Comentariicomentarii
13 placut 
6 displacut 

 

Restaurant italian Parma in Tavola - Calea Victoriei Bucuresti Parma in Tavola a fost deschis de niste italieni la sfarsitul lui mai 2014 in fosta casa a lui Nicu Ceausescu din spatele Bisericii Albe, acum sediul Uniter, unde a fost inainte un alt restaurant, Le Theatre, despre care nu am auzit vorbindu-se cat a fost in viata.

Parma in Tavola ocupa parterul si gradina vilei, etajele fiind ocupate de Uniter. Interiorul pare sa fi ramas la fel cu cel de la Le Theatre, nu cred ca au schimbat mare lucru, din cate imi aduc eu aminte. Cel putin nu mobilierul, pentru ca se vede ca e folosit, pe alocuri chiar uzat.

Nu le-as fi pus nota maxima la ambianta, in niciun caz, daca nu ar fi fost gradina, pe care Parma in Tavola cred ca a luat-o asa cum era, de fapt. E o gradina mare, cu copaci si cu foarte multe flori, e plina de verdeata si de flori. Si mai au si un foisor foarte frumos, in spate, pe acoperisul unei magazii sau asa ceva, si acela inconjurat si plin de verdeata. Acolo au un bar, mese ceva mai mici, de terasa, si un ecran in spate, pe care se pot proiecta filme sau cine stie ce vor mai planui italienii sa faca. E o terasa acoperita, se poate sta acolo si pe ploaie mare, presupunand ca au gasit o metoda de a duce mancarea in conditii acceptabile pana sus. Cred ca pot spune, fara sa gresesc prea mult, ca Parma in Tavola e un restaurant care are nna dintre gradinile mari ale Bucurestiului.

Parma in Tavola are un bucatar italian care a ales bucataria italiana traditionala. Nu stiu daca se pricepe si la bucataria fina, dar asta nu ar conta prea mult, pentru ca bucataria clasica e atat de bogata incat poti umple un restaurant cu ea fara sa mai ai nevoie de altceva. Sunt putine feluri in meniu, e posbil sa fie doar un meniu de inceput, de incercare. Parca nu imi aduc aminte sa fi vazut ceva din peste sau fructe de mare. Au mezeluri si branzeturi aduse din Parma, bine alese, bune. Mancarea a fost buna, insa nimic deosebit, asa cum te-ai astepta sa gasesti in restaurantele cu meniuri scurte, cum sunt marile restaurante cu stelute Michelin sau restaurantele care ajung faimoase pentru cate unul sau doua feluri de mancare, pe care ei le fac cel mai bine din regiunea lor. Sper ca italianul bucatar sa arate mai mult decat atat data viitoare cand ajungem in gradina lor, chair daca pentru asta va trebui sa puna preturi mai mari.

Pentru ca preturile sunt destul de mici la Parma in Tavola, surprinzator de mici pntru un restaurant din centru si, mai ales, pentru cineva cu o asemenea gradina. Nu stiu daca e doar o strategie de lansare. Le-am pus 9 la mancare desi nu merita pe deplin aceasta nota, cu siguranta ca am nedreptatit alte restaurante. E pentru incurajare, asa cum fac adesea cu restaurantele noi. Daca vor avea aceeasi mancare si data viitoare, le scad nota la 8. Asta nu inseamna ca Parma in Tavola nu ramane un restaurant cu specific italian bun si serios al Bucurestiului, mai ales daca mentine preturile mici. Sa vedem… Serviciul a fost bun, dezinvolt, natural, deloc scortos si ceremonios. Am apreciat foarte mult asta. Clienti putini cat am stat noi acolo.

Asadar, Parma in Tavola e un restaurant italian serios, cu o gradina superba, care promite sa fie unul dintre restaurantele bune ale Bucurestiului. Poate unul cu mancare simpla dar buna si ieftina, ca acum, sau poate va trece la un meniu mai sofisticat in viitor. Oricum, sper ca raportul calitate – pret sa ramana asa cum este acum, adica in favoarea clientului.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Multumim pentru vizita si recenzie, vom tine cont de recomandari.
Meniul a fost modificat il puteti vedea aici https://www.facebook.com/download/preview/705943959495714, meniul de pizza, peste si vinuri il puteti consulta, momentan, doar in restaurant.
Va recomandam sa incercati si file de vita la gratar cu Prosciutto Crudo din Parma si tarta de cartofi.

Reply

Singura diferenta intre acest “restaurant” si un birt de sat prafuit din campia Baraganului este locatia. Mobilierul din plastic ieftin si ghivecele alea ordinare inghesuite pe margine sunt.. fascinante. Dai peste locatie doar pur intamplator, pentru ca nu apare pe harta si nu are site. Intri, bei o bere cu baietii si te intrebi dc nu te-ai dus intr-un pub decent unde primeai si ceva de rontzait de banii astia.

Notele au fost probabil indexate cu fee-ul de reviewer de specialitate.. :)

Reply

Parea o seara mai mult decat agreabila, muzica buna, liniste desi ne aflam la o aruncatura de bat de Calea Victoriei, aer liber, amenajare draguta. Fericirea nu a durat mai mult de 10 min, nu apucasem sa comandam cand muzica aceea draguta a fost brutal schimbata cu meciul de mare angajament germania-franta. Am comandat o salata si niste paste, care au sosit relativ repede dar mare ne-a fost uimirea cand am gasit patru frunze de salata si doua suvite de parmezan, le-am “devorat” in mai putin de 5 min, printre strigatele suportarilor (nu mai mult de 7). Pe scurt nu recomand acest restaurant…. pacat de locatie

Reply

Elementele de mobilier (scaune/mese/umbrele) si plantele dau spre un peisaj de catalog Praktiker. Pentru un restaurant de centrul Bucurestiului ar fi putut opta pe o arhitectura mai de bun gust.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


three × = 3