Toate articolele (759 articole)

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   4.469 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   180 vizite  0 comentarii   2 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   192 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   173 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   126 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   419 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   993 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   1.766 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.496 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   239 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.065 vizite  0 comentarii   1 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.196 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   287 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   386 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   624 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   269 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   284 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.859 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   707 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.215 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   363 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   2.009 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   801 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   2.231 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.404 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Unde tot personalul fumeaza de fata cu clientii



George Butunoiu  (Sep 2015)
2.290 Vizualizarivizualizari
8 Comentariicomentarii
6 placut 
14 displacut 

 

biutiful by the lake 3Biutiful By The Lake e o terasa in Herastrau, pe malul lacului, undeva intre Isoletta si Bonton Palace. E doar terasa, pe ponton, adica dincolo de alee, chiar pe apa, si nu stiu sa fie peste drum vreo cladire in care sa te gandesti ca s-ar putea sa se mute peste toamna, cand nu se mai poate sta afara.

E foarte bine amenajata terasa, atmosfera meridionala, vesela, de vacanta, bogat ornamentata, colorata, cu multe canapele. E mare, incap vreo 150 de oameni acolo.

La intrare te ia in primire o acritura cu o “politete” atat de fabricata, de nenaturala si de ostentativa, incat iti piere instantaneu orice iluzie de vacanta si de degajare. Ceea ce isi inchipuie ea ca e un zambet e un ranjet arogant si superior. Oribila fiinta, din acelea pe care nu le uiti ani intregi de la prina intalnire. Ne-am masurat lung, din cap pana in picioare, apoi din nou, demonstrativ, ca sa fie clara nemultumirea si ca ni se acorda un statut provizoriu de tolerati intr-un astfel de loc si cu mesajul subliminal ca ar fi bine sa nu mai recidivam. Nu ne-a intrebat unde vrem sa stam, ne-a dus in cel mai indepartat colt si pe cea mai incomoda canapea, pe care ni le-a indicat cu degetul intins, scurt, clar, sever, fara echivoc: “Aici!” Niciun cuvant in plus, niciun gest, nici macar ranjetul, nu a asteptat o reactie sau altceva din partea noastra, ne-a intors brusc spatele si a plecat la locul ei de la intrare si s-a apucat de fumat

Pentru cateva clipe am crezut ca doar noi am avut parte de un tratament preferential, ca o fi citit ea ceva pe fetele noastre sau o fi descifrat vreun indiciu din felul in care eram imbracati sau incaltati. Insa nu, cu toti cei care veneau facea la fel: nu-i intreba nimic, decidea instantaneu unde si langa cine sa stea fiecare – toate incepand cu locurile cele mai indepartate si inghesuiti unii in altii, desi toate, dat absolut toate locurile de pe marginea apei, adica acolo unde ar fi vrut sa stea oricine, erau goale.

Meniul e scurt, lucruri relativ simple, dar destul de bine facute si prezentate: hamburgeri, frigarui, costite de porc, hamburgeri, cartofi prajiti, rulouri cu branza sau cu legume, salate. Destul de buna mancarea, pentru un astfel de meniu, desi totul neobisnuit de mult condimentat; o mancare corecta, daca nu te duci acolo cu alte asteptari.

Preturile nu sunt foarte mari la mancare, asa cum te-ai astepta, insa sunt mari la vin. Cel mai ieftin vin romanesc e 155 de lei, si ajung si la 400, iar la vinurile straine si mai mult.

Restul serviciului a fost cam in aceeasi nota, desi nu dezagreabil ca la primul contact. Chelneri destul de multi, insa absenti, neatenti, fara niciun chef de a face asa ceva intr-o zi caniculara de vara. Noua ne-au adus altceva fata de ce am cerut, insa pentru acest fel de meniu nu conta prea tare. Numai baieti, toti, nu imi aduc aminte sa fi vazut vreo faptura femeiasca acolo – cu exceptia acriturii de la intrare, daca asa ceva poate fi considerat femeiesc…

Imaginea cea mai reprezentativa din toata vizita la Biutiful a fost cu sapte chelneri roata in jurul barului si al barmanului, o figura exotica, neromaneasca, tot timpul cu tigara in gura de te intrebai, instinctiv, oare cat scrum ajuge in cocktailurile si celelalte bauturi care pleaca din mainile lui. Si ceilalti chelneri fumau, aproape toti, unii pe fata, cu pofta, fara nicio jena, cu coatele pe bar, altii mai discret, cu tigara ascunsa in causul palmei, ca la liceu, si cu capul plecat cand trageau din ea. Oricum, toti chicoteau si se hlizeau, dura ceva pana reuseai sa prinzi privirea unuia daca aveai ceva de rezolvat cu el.

Biutiful By The Lake e, deci, un restaurant reprezentativ pentru Bucurestiul zilelor noastre, pentru societatea in care traim, pentru locul in care este si pentru cei pe care ii asteapta ca sa isi lase banii acolo. Sigur, mai nimeresc si unii care nu sunt in target, insa asa e in viata…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Eu castig doar ~EUR 2000 pe luna, nu cred ca sunt in target .. coate goale :)
Toti creepy aia angajati acolo ne-au tratat singura data cand am fost de parca asteptau 3 autocare cu seici si noi ocupam aiurea locul, nu mai incapeau Obamele :)))

Reply

Am fost si nu mai merg. N-am gasit nicio satisfactie.

Reply

Esti cumva critic culinar de faci recenzii? Sti ce inseamna sa fi critic culinar ? Prin ce trebuie sa treci si ce trebuie sa obti ? Sti ca cineva te poate da in judecata pentru tampenia pe care o faci? cred ca esti destul de batran si nu mai constientizezi !

Reply

    Wow, Cristi, stii sa scrii corect si sa mai adaugi din cand in cand, cate un “i” acolo unde chiar este necesar? Din ce se observa din articolul asta, cel care l-a scris nu vorbeste foarte mult despre mancare, nu e neaparat un critic culinar, ci doar ne informeaza despre serviciile neplacute de care a avut el parte. Sa intelegem ca tu esti unul dintre cei are lucreaza acolo de raspunzi cu un comentariu cam defensiv?

    Reply

    Si nu, cineva nu te poate da in judecata pentru a scrii un articol in care prezinti opinia ta despre serviciile slabe oferite de un restaurant.

    Reply

      Draga Cristina, alias Butunoiu sau unul din apropiatii lui, asa cum eu am gresit in comentariul de mai sus, asa ai gresit si tu, tot mai sus! Iesi cu Nea’ Butunoiu la masa daca iti este ‘foame’ ! Cred ca nu cunosti legile din Romania! Cine este el sa critice ? Pe ce baza face el asa ceva? Cine ii da dreptul sa denigreze sau nu un restaurant? Pentru informatia ta, nu lucrez la restaurant ! Esti penibil …

      Reply

Biutiful by the Lake a fost deschis in 2014 in locul fostului Entourage.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− six = 2