Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   26 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   89 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   416 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   547 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   245 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   243 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   364 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   902 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   517 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.215 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   268 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.489 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   650 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   424 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   337 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   210 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   559 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.092 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.284 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.931 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   396 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.343 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.871 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   431 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   546 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Unde tot personalul fumeaza de fata cu clientii



George Butunoiu  (Sep 2015)
2.671 Vizualizarivizualizari
8 Comentariicomentarii
6 placut 
14 displacut 

 

biutiful by the lake 3Biutiful By The Lake e o terasa in Herastrau, pe malul lacului, undeva intre Isoletta si Bonton Palace. E doar terasa, pe ponton, adica dincolo de alee, chiar pe apa, si nu stiu sa fie peste drum vreo cladire in care sa te gandesti ca s-ar putea sa se mute peste toamna, cand nu se mai poate sta afara.

E foarte bine amenajata terasa, atmosfera meridionala, vesela, de vacanta, bogat ornamentata, colorata, cu multe canapele. E mare, incap vreo 150 de oameni acolo.

La intrare te ia in primire o acritura cu o “politete” atat de fabricata, de nenaturala si de ostentativa, incat iti piere instantaneu orice iluzie de vacanta si de degajare. Ceea ce isi inchipuie ea ca e un zambet e un ranjet arogant si superior. Oribila fiinta, din acelea pe care nu le uiti ani intregi de la prina intalnire. Ne-am masurat lung, din cap pana in picioare, apoi din nou, demonstrativ, ca sa fie clara nemultumirea si ca ni se acorda un statut provizoriu de tolerati intr-un astfel de loc si cu mesajul subliminal ca ar fi bine sa nu mai recidivam. Nu ne-a intrebat unde vrem sa stam, ne-a dus in cel mai indepartat colt si pe cea mai incomoda canapea, pe care ni le-a indicat cu degetul intins, scurt, clar, sever, fara echivoc: “Aici!” Niciun cuvant in plus, niciun gest, nici macar ranjetul, nu a asteptat o reactie sau altceva din partea noastra, ne-a intors brusc spatele si a plecat la locul ei de la intrare si s-a apucat de fumat

Pentru cateva clipe am crezut ca doar noi am avut parte de un tratament preferential, ca o fi citit ea ceva pe fetele noastre sau o fi descifrat vreun indiciu din felul in care eram imbracati sau incaltati. Insa nu, cu toti cei care veneau facea la fel: nu-i intreba nimic, decidea instantaneu unde si langa cine sa stea fiecare – toate incepand cu locurile cele mai indepartate si inghesuiti unii in altii, desi toate, dat absolut toate locurile de pe marginea apei, adica acolo unde ar fi vrut sa stea oricine, erau goale.

Meniul e scurt, lucruri relativ simple, dar destul de bine facute si prezentate: hamburgeri, frigarui, costite de porc, hamburgeri, cartofi prajiti, rulouri cu branza sau cu legume, salate. Destul de buna mancarea, pentru un astfel de meniu, desi totul neobisnuit de mult condimentat; o mancare corecta, daca nu te duci acolo cu alte asteptari.

Preturile nu sunt foarte mari la mancare, asa cum te-ai astepta, insa sunt mari la vin. Cel mai ieftin vin romanesc e 155 de lei, si ajung si la 400, iar la vinurile straine si mai mult.

Restul serviciului a fost cam in aceeasi nota, desi nu dezagreabil ca la primul contact. Chelneri destul de multi, insa absenti, neatenti, fara niciun chef de a face asa ceva intr-o zi caniculara de vara. Noua ne-au adus altceva fata de ce am cerut, insa pentru acest fel de meniu nu conta prea tare. Numai baieti, toti, nu imi aduc aminte sa fi vazut vreo faptura femeiasca acolo – cu exceptia acriturii de la intrare, daca asa ceva poate fi considerat femeiesc…

Imaginea cea mai reprezentativa din toata vizita la Biutiful a fost cu sapte chelneri roata in jurul barului si al barmanului, o figura exotica, neromaneasca, tot timpul cu tigara in gura de te intrebai, instinctiv, oare cat scrum ajuge in cocktailurile si celelalte bauturi care pleaca din mainile lui. Si ceilalti chelneri fumau, aproape toti, unii pe fata, cu pofta, fara nicio jena, cu coatele pe bar, altii mai discret, cu tigara ascunsa in causul palmei, ca la liceu, si cu capul plecat cand trageau din ea. Oricum, toti chicoteau si se hlizeau, dura ceva pana reuseai sa prinzi privirea unuia daca aveai ceva de rezolvat cu el.

Biutiful By The Lake e, deci, un restaurant reprezentativ pentru Bucurestiul zilelor noastre, pentru societatea in care traim, pentru locul in care este si pentru cei pe care ii asteapta ca sa isi lase banii acolo. Sigur, mai nimeresc si unii care nu sunt in target, insa asa e in viata…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Eu castig doar ~EUR 2000 pe luna, nu cred ca sunt in target .. coate goale :)
Toti creepy aia angajati acolo ne-au tratat singura data cand am fost de parca asteptau 3 autocare cu seici si noi ocupam aiurea locul, nu mai incapeau Obamele :)))

Reply

Am fost si nu mai merg. N-am gasit nicio satisfactie.

Reply

Esti cumva critic culinar de faci recenzii? Sti ce inseamna sa fi critic culinar ? Prin ce trebuie sa treci si ce trebuie sa obti ? Sti ca cineva te poate da in judecata pentru tampenia pe care o faci? cred ca esti destul de batran si nu mai constientizezi !

Reply

    Wow, Cristi, stii sa scrii corect si sa mai adaugi din cand in cand, cate un “i” acolo unde chiar este necesar? Din ce se observa din articolul asta, cel care l-a scris nu vorbeste foarte mult despre mancare, nu e neaparat un critic culinar, ci doar ne informeaza despre serviciile neplacute de care a avut el parte. Sa intelegem ca tu esti unul dintre cei are lucreaza acolo de raspunzi cu un comentariu cam defensiv?

    Reply

    Si nu, cineva nu te poate da in judecata pentru a scrii un articol in care prezinti opinia ta despre serviciile slabe oferite de un restaurant.

    Reply

      Draga Cristina, alias Butunoiu sau unul din apropiatii lui, asa cum eu am gresit in comentariul de mai sus, asa ai gresit si tu, tot mai sus! Iesi cu Nea’ Butunoiu la masa daca iti este ‘foame’ ! Cred ca nu cunosti legile din Romania! Cine este el sa critice ? Pe ce baza face el asa ceva? Cine ii da dreptul sa denigreze sau nu un restaurant? Pentru informatia ta, nu lucrez la restaurant ! Esti penibil …

      Reply

Biutiful by the Lake a fost deschis in 2014 in locul fostului Entourage.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


three − = 0