Toate articolele (769 articole)

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   67 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   398 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   522 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   235 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   233 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   894 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   513 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.200 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   267 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.461 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   644 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   422 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   336 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   210 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   557 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.091 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.274 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.927 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   391 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.330 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.859 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   426 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   545 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   887 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Va uitati in meniu? Stati putin sa plec eu…



George Butunoiu  (Jun 2015)
1.159 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
3 placut 
11 displacut 

 

Restaurant Casa Fluturilor pe Dacia in Bucuresti - steak pe roca vulcanicaCam asa fac aproape toti chelnerii din Bucuresti. O fi vreun consemn dat de cei din Viilor, fara indoiala, ca alta explicatie nu gasesc. Si cei care nu au trecut pe la celebrul liceu se iau dupa “veterani”, care se retrag spasiti in celalalt colt al salii sau al curtii cand vad ca deschizi meniul, “ca sa nu deranjeze”. Si, sigur, cand insisti sa fii deranjat fiindca nu te descurci cu almanahul pe care il ai in fata, incepe sa-ti citeasca cu voce tare si sa repete ce scrie acolo.

Asa si la Casa Fluturilor, no surprise, deci… Stateam si ma uitam la chelnerul acela deloc tanar (probabil cu stagii vechi prin Sali de restaurant, vreau sa spun) care s-a dus intr-un colt, a pus ochii in pamant si a impietrit acolo fara sa schiteze vreun gest o lunga bucata de timp. Nu s-a uitat nici la televizor, nici altceva nu mai avea de facut, pentru ca restaurantul era gol-golut, nici macar spre noi nu a intors vreodat privirea.

Casa Fluturilor e numele sub care gasiti casa din bulevardul Dacia unde a fost inainte restaurantul Casa Odobesti incepand cu mai 2015 incoace, gard in gard cu mai cunoscutul Sis Kebab. Nu-mi aduc bine aminte cum era amenajat fostul restaurant, insa nu cred ca au facut vreo schimbare semnificativa in interior, si nici in gradina. Inauntru au o camera de joaca pentru copii, insa e pe jumatate gata, deocamdata.

Oricum, gradina e destul de mare si frumoasa, nu cred ca va intra cineva inauntru pana in octombrie, si nici nu pare sa fie amenajat definitiv interiorul. Nu stiu daca au fost obligati sa inconjoare gradina aceea frumoasa cu un gard de cativa metri inaltime, ca sa nu se vada nimic dincolo de ea, fiindca sunt copaci batrani si case vechi de vazut dincolo, lucruri frumoase, pe care nu le mai vezi prea des in Bucuresti. Am vazut dincolo de zid nuci mari, ciresi si chiar un otetar batran. Asta in curtea vecinilor, pentru ca pe a lor au acoperit-o in totalitate cu o mocheta rosie…

Cat priveste mancarea de la Casa Fluturilor, si acestia s-au centrat pe un concept foarte riscant in Bucuresti, si anume carnea cruda fripta in fata ta pe pietre incinse. Au fost mai multe incercari cu aceasta “gaselnita” in oras, dar nu imi aduc aminte ca vreuna sa fi avut succesul asteptat. Primul cred ca a adus aceste pietre Jacob Hausmann la Mica Elvetie, si imi aduc si acum aminte neplacuta experienta cu ele, dupa multi ani. Au mai fost cei de la Style Roaster Spot, inchisi mult prea repede dupa o investitie atat de mare, si apoi altii, dintre care unii inca asteptand profiturile.

Au nu numai carnea de fript pe piatra vulcanica in meniu, ci si tot felul de alte mancaruri. Am luat o supa de broccoli, un fel de pasta, un bulion foarte gros, dar cu gust rezonabil. Bunicica a fost si supa de ceapa. Sparanghelul batran si ars pe plita a ramas intreg in farfurie. Ne-am bazat pe carne, totusi, recomandata ca fiind Black Angus, insa eu nu cred ca era! Evident, pana la urma a ajuns cruda pe o parte si arsa pe cealalta, dupa tratamentul cu vulcanul. Cei mai buni au fost cartofii si desertul, tragand linie.

Revenind la serviciu, nici nu i-a dat prin minte sa ne intrebe despre vin, asa cum ne si asteptam, din nou. Un chelner cu totul absent, neinstare sa deschida gura sau sa faca ceva din proprie initiativa, fara sa-i ceri in mod explicit, nici nu stiu de ce i-am pus o nota atat de mare la serviciu… Si inca ceva legat de vin, ca tot a venit in discutie. Noroc ca noua ne place vinul rosu mai rece (16 – 18C), si nu fierbinte, cum e moda in Bucuresti. Insa chelnerul de la Casa Fluturilor il tine la rece-rece, alaturi de vinurile albe in frigider (avea usi de sticla, si se vedea ce e inauntru), pe la 9-10C, si sigur niste clienti care au citit ca “vinul rosu se bea la temperatura camerei” (sic!) ii vor face scandal, asa cum am vazut de multe ori in restaurantele de aici.

Ca veni vorba despre clienti, cand am fost noi acolo riscul de scandal legat de vinul rosu era zero, fiindca nu mai era nimeni, dupa cum am spus, iar noua ne-a placut asa cum ni l-a adus, dupa ce a stat putin in pahar.

Preturile sunt destul de mari la Casa Fluturilor, si asta nu se potriveste cu nimic din ce e in jur, incepand cu zona, cu istoricul locului, cu amenajarea si, mai ales, cu marimea localului. Fara sa ma intrebe, imi permit, totusi, sa le transmit ca eu cred ca si-au facut un calcul gresit cu acest concept, dar unul usturator si uscator la buzunar de gresit. Sper sa ma insel, totusi…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


six + 9 =